Dodaj do ulubionych

roboty ruszyły:)

28.06.02, 14:42
zaczęto wdrażać w czyn prokjekt przebudowy ulic w okolicach Rynku, zrywana jest
nawierzchnia i chodnik od strony mostu.
Obserwuj wątek
    • Gość: flip Re: roboty ruszyły:) IP: *.p.lodz.pl 28.06.02, 20:01
      A skoncza przed 17 VI? Mam byc we Lwowie, to moze wpadne do Przemysla?
      • gofa Re: roboty ruszyły:) 28.06.02, 20:15
        flip, chyba przed 17.VII? ;) co? i jak roboty ida wook? licze ze jak dotre do
        przemysla to bedzie sie mozna nacieszyc tym widokiem...rozumiem ze sa to
        zmiany nawierzcni ulic z wizualizacji o ktorej rozmawialismy jakis czas temu,
        tak? no i beskider wspominal cos o kamienicy obok sklepu 'tramp'...
        • wook Re: roboty ruszyły:) 28.06.02, 21:22

To zależy na kiedy Ty tutaj dotrzesz?
          Tak to jest właśnie początek tych robót, wszystko zdzierają, a kamienica obok
          trampu jest remontowana narazie wewnątrz.

• Gość: flip Re: roboty ruszyły:) IP: *.p.lodz.pl 28.06.02, 23:43
            No tak, VII. Ee - to chyba wszystko bedzie rozkopane.
            • wook Re: roboty ruszyły:) 29.06.02, 10:16
              część już może być zrobiona, napewno będą nawierzchnię wymieniać etapami, to
              robi firma której "robota pali się w rękach", przykładem może być ul Cmentarna
              przy zasańskim cmentarzu, migiem poszerzono, zrobiono zatokę, chodniki i
              oświetlenie i to nie zamykając tej ulicy dla ruchu, jeszcze kilka dni i ulica
              będzie gotowa:)
              • gofa Re: roboty ruszyły:) 29.06.02, 13:02
                ...wook, zjawie sie z poczatkiem sierpnia...wiec chyba sa duze
                szanse...ciekawa jestem czy wykonawca tych robot ma jakis termin...a co ma byc
                w tej kamienicy obok 'trampa'? beskider wspominal cos o oddziale muzeum...
                • wook Re: roboty ruszyły:) 29.06.02, 16:38
                  skoro ma powstać nowoczesne muzeum, ta jaki miałby być w tym miejscu oddział?
                  • Gość: flip Re: roboty ruszyły:) IP: *.p.lodz.pl 29.06.02, 18:11
                    A propos: w centrum bedzie nawierzchnia kamienna czy z kostki betonowej?
                    • Gość: beskider Re: roboty ruszyły:) IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 22:38
                      Miejmy nadzieje ze nawierzchnia bedzie kamienna, jak w okolicach katedry...
                      Szczerze mowiac nie wiem.
                      A w kamienicy ma byc Muzeum Historii Miasta Przemysla, jako filia Muzeum
                      Narodowego. Oni maja bardzo duzo zbiorow dotyczacych historii miasta, ktore z
                      braku miejsca wogole nie sa eksponowane. Remont jest bardzo skomplikowany,
                      polaczony z konserwacja i pewnie nie skonczy sie szybko
                      pozdr.
                      • Gość: flip Re: roboty ruszyły:) IP: *.p.lodz.pl 30.06.02, 03:25
                        No to widzimy, ze cos jednak sie rusza :-)
                        pzdr
                        • gofa Re: roboty ruszyły:) 01.07.02, 10:35
                          umieram z ciekawosci jak to wszystko bedzie wygladac...taki ruch w
                          interesie...ho ho...tego chyba w przemyslu dawno nie bylo...tylko...mnie to
                          sie marzy jeszcze remont kamieniczek w rynku, na franciszkanskiej,
                          kazimierzowskiej...
                          • wook Re: roboty ruszyły:) 01.07.02, 21:04
                            gofciu to są marzenia do spełnienia:)))
                            • gofa Re: roboty ruszyły:) 04.07.02, 12:03
                              wook, wszystkie marzenia sa do spelnienia...tylko na jedne potrzeba mniej
                              czasu a na inne wiecej...:))) a mnie sie wydaje ze akurat na realizacje tego
                              marzenia to trzeba lat....
                              • wook Re: roboty ruszyły:) 04.07.02, 16:49
                                nieszkodzi, przed nami jeszcze dużo lat, więc zdążymy żeby się spełniły:)))
                                • gofa Re: roboty ruszyły:) 05.07.02, 11:45
                                  taaaa...jak tak mowisz wook to mi sie przypomina remont zamku w
                                  krasiczynie...i to tempo...jak konczyli trzecia baszte to pierwsza znowu
                                  nadawala sie do remontu...
                                  • wook Re: roboty ruszyły:) 05.07.02, 12:41
                                    może tutaj dobrze utwardzą podłoże i niczym skończą całość to nie trzeba będzie
                                    łatać dziur:), jednak od remonty baszt to parę lat minęło i przez ten
                                    czas "nauka" poczyniła postępy.
                                    • gofa Re: roboty ruszyły:) 08.07.02, 21:43
                                      wook, nauka nauką...popatrz na piramidy...a to tak dawno bylo ;)
                                      swoja droga, mam nadzieje ze skoncza zanim wpadna na jakas kolejna koncepcje...
    • Gość: szaman znika kostka IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 14:15
      Trwa remont. Szlag trafia kostke brukowa. Pamietacie? ze zniknela tez jak
      remontowano Kazimierza Wlk i Franciszkanska?
      Za taka kostke w Austrii jet potezna kasa.
      • chris1_gazeta Re: znika kostka 09.07.02, 14:20
        nie dajcie sobie zabrać kostki brukowej!
        • wook Re: znika kostka 09.07.02, 15:29
          ostatnio słyszałem wypowiedź ważnego pana od tego całego zamieszania w Rynku, on
          powiedział że nawierzchnia będzie wyłożona kostką kamienną i betonową, tak na
          chłopski rozum, kamienną nawierzchnia "ulicy" a betonową "chodniki".
          • chris1_gazeta Re: znika kostka 09.07.02, 15:40
            wiesz Wook, my mamy u siebie taką kostkę bentonową na ulicy 3-go Maja. Zapewnie
            o ten rodzaj kostki chodzi temu panu. W sumie kostka jeszcze ujdzie w tłumie,
            ale nie dajcie sobie wsadzić takich sarkofaków jakie my mamy na
            reprezentacyjnej ulicy.
            • wook Re: znika kostka 09.07.02, 19:09
              W Przemyślu ma to wyglądać tak jak na wizualizacji - zaglądnij:
              www.um.przemysl.pl/serwis/wizualizacja/rynek.htm
              • chris1_gazeta Re: znika kostka 09.07.02, 19:44
                wygląda ślicznie, tylko żeby to koszmarne bloczysko narożne na styku
                Frańciszkańskiej i Kazimierza Wielkiego zamieniono w prawdziwą kamienicę.
                • gofa Re: znika kostka 10.07.02, 09:59
                  chris...marzenia...na razie to tylko ulice...moze przyjdzie czas na kamienice...
                  • ups3 Re: znika kostka 10.07.02, 13:18
                    www.um.przemysl.pl/serwis/wizualizacja/nowy_rynek.htm

ogladam wlasnie nowy projekt rynku i jestem zalamany/... z tego co widze to
                    jakies dziecko dostako cyrkiel i sie bawilo w koleczka... co z tego ze na
                    wizualizacjach we fragmentach wszystko ladnie wyglada? jak na planie widze
                    kompletny balagan.

czy istniejacy rynek jest az tak brzydki zeby zamienic go w "kompozycje" koleczek
                    i lukow? czy czlowiek ( kto zaprojektowal to "cudo"? ) ma jakis umiar i wie co to
                    jest linia prosta i kat prosty? nie mowiac o kompozycji architektonicznej.

z tego co wiem to na tak powazne zmiany w wygladzie rynku i jego okolic ( co
                    laczy sie z kosztami ) trzeba oglosic konkurs architektoniczny- a to co widac to
                    2 rok studiow .

ludzie litosci ... jak widze tyle kolek to mi sie niedobrze robi. co z tego ze
                    wymieniona zostanie nawiezchnia na kostke betonowa? to prowizorka.. kostke mozna
                    ukladac na osiedlu kmiecie pomiedzy blokami a nie w cetrum historycznego miasta

czy ktos wie co oznaczaja 2 figury zakreskowane ukosnie w prawej czesci planu?
                    czy ktos zaprojektowal tam moze mac donalda albo bank?

dlaczego posadzka rynku jest namalowana od cyrkla - przeciez rynek jest jak
                    najbardziej prostokatny...(?)

dlaczego schodki pomiedzy projektowanymi budynkami a " projektowanym " rynkiem
                    prowadza na dol wprost na rog kamienicy a nie na istniejaca droge...(widok) (?)

dlaczego te same schody idac do gory nie sa na wprost drogi - ktora otwiera sie
                    ladnym widokiem - tylko prowadza na wprost kiosku z gazetami... (?)

itd... nie podoba mi sie to
                    • wook Re: znika kostka 12.07.02, 19:10
                      ups3, nie przejmuj sie tym bałaganem na planie, dlaczego kółeczka a nie
                      kwadraciki?, chodzi o to że kształty obłe są przyjemniejsze dla oka niż
                      kanciaste, i robią wrażenie przestrzenności i chyba właśnie o to chodziło
                      projektantom.
                      • gofa Re: znika kostka 13.07.02, 16:49
                        ha...a ja sama pojade i sprawdze ;) i opowiem jak wroce :)
                      • ups3 Re: znika kostka 15.07.02, 15:18
                        wook ksztalty obla sa ladne ale chyba nie mowimy o tym samym... ty mowisz o
                        kobietach a ja o historycznym rynku ktory jest projektowany przez jakiegos
                        studenta...

ale masz racje ksztalty oble sa przyjemne dla oka ;)

nie wiesz kto jest autotem tego " zakreconego " rynku?
                        • wook Re: znika kostka 18.07.02, 19:20
                          roboty postępują, powoli zaczynają wyłaniać się "kółeczka", ale wszyscy się
                          martwią gdzie się podziewa wywożona kostka, jest więc propozycja, kto ma
                          ciągoty detyktywistyczne, do roboty, wszyscy jestśmy ciekawi co się z nią
                          dzieje:) Czekamy na sygnały domorosłych wywiadowców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka