wook 28.06.02, 14:42 zaczęto wdrażać w czyn prokjekt przebudowy ulic w okolicach Rynku, zrywana jest nawierzchnia i chodnik od strony mostu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: flip Re: roboty ruszyły:) IP: *.p.lodz.pl 28.06.02, 20:01 A skoncza przed 17 VI? Mam byc we Lwowie, to moze wpadne do Przemysla? Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: roboty ruszyły:) 28.06.02, 20:15 flip, chyba przed 17.VII? ;) co? i jak roboty ida wook? licze ze jak dotre do przemysla to bedzie sie mozna nacieszyc tym widokiem...rozumiem ze sa to zmiany nawierzcni ulic z wizualizacji o ktorej rozmawialismy jakis czas temu, tak? no i beskider wspominal cos o kamienicy obok sklepu 'tramp'... Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: roboty ruszyły:) 28.06.02, 21:22 To zależy na kiedy Ty tutaj dotrzesz? Tak to jest właśnie początek tych robót, wszystko zdzierają, a kamienica obok trampu jest remontowana narazie wewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: roboty ruszyły:) IP: *.p.lodz.pl 28.06.02, 23:43 No tak, VII. Ee - to chyba wszystko bedzie rozkopane. Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: roboty ruszyły:) 29.06.02, 10:16 część już może być zrobiona, napewno będą nawierzchnię wymieniać etapami, to robi firma której "robota pali się w rękach", przykładem może być ul Cmentarna przy zasańskim cmentarzu, migiem poszerzono, zrobiono zatokę, chodniki i oświetlenie i to nie zamykając tej ulicy dla ruchu, jeszcze kilka dni i ulica będzie gotowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: roboty ruszyły:) 29.06.02, 13:02 ...wook, zjawie sie z poczatkiem sierpnia...wiec chyba sa duze szanse...ciekawa jestem czy wykonawca tych robot ma jakis termin...a co ma byc w tej kamienicy obok 'trampa'? beskider wspominal cos o oddziale muzeum... Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: roboty ruszyły:) 29.06.02, 16:38 skoro ma powstać nowoczesne muzeum, ta jaki miałby być w tym miejscu oddział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: roboty ruszyły:) IP: *.p.lodz.pl 29.06.02, 18:11 A propos: w centrum bedzie nawierzchnia kamienna czy z kostki betonowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beskider Re: roboty ruszyły:) IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 22:38 Miejmy nadzieje ze nawierzchnia bedzie kamienna, jak w okolicach katedry... Szczerze mowiac nie wiem. A w kamienicy ma byc Muzeum Historii Miasta Przemysla, jako filia Muzeum Narodowego. Oni maja bardzo duzo zbiorow dotyczacych historii miasta, ktore z braku miejsca wogole nie sa eksponowane. Remont jest bardzo skomplikowany, polaczony z konserwacja i pewnie nie skonczy sie szybko pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: roboty ruszyły:) IP: *.p.lodz.pl 30.06.02, 03:25 No to widzimy, ze cos jednak sie rusza :-) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: roboty ruszyły:) 01.07.02, 10:35 umieram z ciekawosci jak to wszystko bedzie wygladac...taki ruch w interesie...ho ho...tego chyba w przemyslu dawno nie bylo...tylko...mnie to sie marzy jeszcze remont kamieniczek w rynku, na franciszkanskiej, kazimierzowskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: roboty ruszyły:) 01.07.02, 21:04 gofciu to są marzenia do spełnienia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: roboty ruszyły:) 04.07.02, 12:03 wook, wszystkie marzenia sa do spelnienia...tylko na jedne potrzeba mniej czasu a na inne wiecej...:))) a mnie sie wydaje ze akurat na realizacje tego marzenia to trzeba lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: roboty ruszyły:) 04.07.02, 16:49 nieszkodzi, przed nami jeszcze dużo lat, więc zdążymy żeby się spełniły:))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: roboty ruszyły:) 05.07.02, 11:45 taaaa...jak tak mowisz wook to mi sie przypomina remont zamku w krasiczynie...i to tempo...jak konczyli trzecia baszte to pierwsza znowu nadawala sie do remontu... Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: roboty ruszyły:) 05.07.02, 12:41 może tutaj dobrze utwardzą podłoże i niczym skończą całość to nie trzeba będzie łatać dziur:), jednak od remonty baszt to parę lat minęło i przez ten czas "nauka" poczyniła postępy. Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: roboty ruszyły:) 08.07.02, 21:43 wook, nauka nauką...popatrz na piramidy...a to tak dawno bylo ;) swoja droga, mam nadzieje ze skoncza zanim wpadna na jakas kolejna koncepcje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman znika kostka IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 14:15 Trwa remont. Szlag trafia kostke brukowa. Pamietacie? ze zniknela tez jak remontowano Kazimierza Wlk i Franciszkanska? Za taka kostke w Austrii jet potezna kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
chris1_gazeta Re: znika kostka 09.07.02, 14:20 nie dajcie sobie zabrać kostki brukowej! Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: znika kostka 09.07.02, 15:29 ostatnio słyszałem wypowiedź ważnego pana od tego całego zamieszania w Rynku, on powiedział że nawierzchnia będzie wyłożona kostką kamienną i betonową, tak na chłopski rozum, kamienną nawierzchnia "ulicy" a betonową "chodniki". Odpowiedz Link Zgłoś
chris1_gazeta Re: znika kostka 09.07.02, 15:40 wiesz Wook, my mamy u siebie taką kostkę bentonową na ulicy 3-go Maja. Zapewnie o ten rodzaj kostki chodzi temu panu. W sumie kostka jeszcze ujdzie w tłumie, ale nie dajcie sobie wsadzić takich sarkofaków jakie my mamy na reprezentacyjnej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: znika kostka 09.07.02, 19:09 W Przemyślu ma to wyglądać tak jak na wizualizacji - zaglądnij: www.um.przemysl.pl/serwis/wizualizacja/rynek.htm Odpowiedz Link Zgłoś
chris1_gazeta Re: znika kostka 09.07.02, 19:44 wygląda ślicznie, tylko żeby to koszmarne bloczysko narożne na styku Frańciszkańskiej i Kazimierza Wielkiego zamieniono w prawdziwą kamienicę. Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: znika kostka 10.07.02, 09:59 chris...marzenia...na razie to tylko ulice...moze przyjdzie czas na kamienice... Odpowiedz Link Zgłoś
ups3 Re: znika kostka 10.07.02, 13:18 www.um.przemysl.pl/serwis/wizualizacja/nowy_rynek.htm ogladam wlasnie nowy projekt rynku i jestem zalamany/... z tego co widze to jakies dziecko dostako cyrkiel i sie bawilo w koleczka... co z tego ze na wizualizacjach we fragmentach wszystko ladnie wyglada? jak na planie widze kompletny balagan. czy istniejacy rynek jest az tak brzydki zeby zamienic go w "kompozycje" koleczek i lukow? czy czlowiek ( kto zaprojektowal to "cudo"? ) ma jakis umiar i wie co to jest linia prosta i kat prosty? nie mowiac o kompozycji architektonicznej. z tego co wiem to na tak powazne zmiany w wygladzie rynku i jego okolic ( co laczy sie z kosztami ) trzeba oglosic konkurs architektoniczny- a to co widac to 2 rok studiow . ludzie litosci ... jak widze tyle kolek to mi sie niedobrze robi. co z tego ze wymieniona zostanie nawiezchnia na kostke betonowa? to prowizorka.. kostke mozna ukladac na osiedlu kmiecie pomiedzy blokami a nie w cetrum historycznego miasta czy ktos wie co oznaczaja 2 figury zakreskowane ukosnie w prawej czesci planu? czy ktos zaprojektowal tam moze mac donalda albo bank? dlaczego posadzka rynku jest namalowana od cyrkla - przeciez rynek jest jak najbardziej prostokatny...(?) dlaczego schodki pomiedzy projektowanymi budynkami a " projektowanym " rynkiem prowadza na dol wprost na rog kamienicy a nie na istniejaca droge...(widok) (?) dlaczego te same schody idac do gory nie sa na wprost drogi - ktora otwiera sie ladnym widokiem - tylko prowadza na wprost kiosku z gazetami... (?) itd... nie podoba mi sie to Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: znika kostka 12.07.02, 19:10 ups3, nie przejmuj sie tym bałaganem na planie, dlaczego kółeczka a nie kwadraciki?, chodzi o to że kształty obłe są przyjemniejsze dla oka niż kanciaste, i robią wrażenie przestrzenności i chyba właśnie o to chodziło projektantom. Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: znika kostka 13.07.02, 16:49 ha...a ja sama pojade i sprawdze ;) i opowiem jak wroce :) Odpowiedz Link Zgłoś
ups3 Re: znika kostka 15.07.02, 15:18 wook ksztalty obla sa ladne ale chyba nie mowimy o tym samym... ty mowisz o kobietach a ja o historycznym rynku ktory jest projektowany przez jakiegos studenta... ale masz racje ksztalty oble sa przyjemne dla oka ;) nie wiesz kto jest autotem tego " zakreconego " rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: znika kostka 18.07.02, 19:20 roboty postępują, powoli zaczynają wyłaniać się "kółeczka", ale wszyscy się martwią gdzie się podziewa wywożona kostka, jest więc propozycja, kto ma ciągoty detyktywistyczne, do roboty, wszyscy jestśmy ciekawi co się z nią dzieje:) Czekamy na sygnały domorosłych wywiadowców. Odpowiedz Link Zgłoś