ups3 12.08.02, 15:35 czy ktos z was mial kiedys kontakt z ufo? niecale 3 lata swietlne od ziemi jest uklad sloneczny z ktorego pare lat temu odebrano sygnal, jednak radioteleskopy byly za slabe i nie udalo sie go odkodowac... co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek19 Re: ufo 23.08.02, 17:24 Hmmmm Ciekawe ale pierwsze słysze żeby odebrali taki sygnał, jesli kilka lat temu nie mogli go rozkodować to dlaczego teraz tego nie zrobią???? Na pewno został on z archiwizowany. Kiedyś coś słyszałem o SETI i może w tym programie puścili ten sygnał, żeby go rozkodowali uzytkownicy netu ale mogę się mylić:))) Pozdrowienia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: ufo IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 18:44 Myślałem, że nikt nie nabierze się na te bzdury. A jednak się myliłem. Dla niezorientowanych podaję, że najbliższa Ziemi gwiazda znajduje się ponad 4 lata świetlne od Ziemi, a więc bliżej nie może istnieć żaden układ planetarny. Układ Słoneczny jest jeden i tak się składa, że ten kto wymyślił tę bzdurę też w nim mieszka. Po drugie ziemskie radioteleskopy odbierają sygnały z bardzo odległych regionów kosmosu oddalonych od Ziemi o miliony lat świetlnych. Dlaczego więc miały kłopoty z sygnałem wysłanym z odległości 3 lat świetlnych. Może to był tylko pisk ufoludka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: ufo IP: *.polpak-karton.pl 27.08.02, 10:48 I ja widziałem - latało jak motylek, a całą ziemię miało głeboko w tyle :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ups3 Re: ufo 03.09.02, 16:08 jacek to nie byl zart, to co ty sie uczysz w liceum a to co ja napisalem to 2 rozne rzezcy, tylko ci ktorzy ucza ciebie dawno zapomnieli o wlasnej nauce... sygnal byl poczatkowo zagluszany przez satelity wojskowe usa, ale po protestach astronomow przestano go zagluszac, niestety byl za slaby zeby go odkodowac ... to milo ze tak dobrze znasz sie na gwiazdach... milej nauki szkola juz sie chyba zaczela dla ciebie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: ufo 04.09.02, 21:05 swego czasu w wątku "widoki..." i coś tam napisałem: Przypomniałem sobie takie zdarzenie właśnie na tym parkingu w Górach Słonnych. Stało tam wtedy kilka autobusów i samochodów osobowych. W pewnym momencie ktoś krzyknął i skierował palec w niebo, prawie wszyscy popatrzylismy w tym kierunku, na bezchmurnym niebie unosiła się duża przeźroczysta kula, mimo wiatru dość długo utrzymywała się w jednym punkcie, po około 20 minutach po prostu zniknęła ale nie nagle tylko tak jakby się rozpłynęła, zrobiłem temu zjawisku zdjęcie, ale po wywołaniu nie było nic widać, tylko niebieskie niebo:) może to można traktować jak ufo, co? Odpowiedz Link Zgłoś