Dodaj do ulubionych

WIECIE ZE MAMY TESCO W PRZEMYŚLU

IP: 80.51.255.* 16.11.05, 14:18
tesco wykupiło supermarcet Julius main i prawdopodobnie bedziemy miec tesco w
Przemyślu.Już na reklamach spozywczych tesco pisze "były julius main" w
markecie juz znajdują sie firmowe produkty tesco i ceny sie pozmieniały.Na
początku grudnia nastapi przemalowanie marketu i wporwadzenie loga tesco :)
tylko dziwi mnie fakt ze tesco bedzie sie miescił w takim małym markecie w
końcu tesko to siec potęznych Hipermarketów ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: maja Re: WIECIE ZE MAMY TESCO W PRZEMYŚLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 14:46
      ceny są rzeczywiście zaskakująco niskie.Mam nadzieję że tak już pozostanie
    • opserwvtor Re: WIECIE ZE MAMY TESCO W PRZEMYŚLU 16.11.05, 14:57
      Gość portalu: ziomisław napisał(a):

> tylko dziwi mnie fakt ze tesco bedzie sie miescił w takim małym markecie w
      > końcu tesko to siec potęznych Hipermarketów ;)

To się nie dziw, bo Tesco to nie tylko hipermarkety.
      • Gość: voyto Re: WIECIE ZE MAMY TESCO W PRZEMYŚLU IP: 212.160.138.* 16.11.05, 15:42
        w sumie jakiś czas temu, kiedy i na tym fo=rum był aktywny post dotyczący
        hipermarketów, wysłałem do nich informacje o naszym mieście z linkiem do
        przetargów organizowanych przez UM....
        • opserwvtor Re: WIECIE ZE MAMY TESCO W PRZEMYŚLU 16.11.05, 17:12
          To tak jak ja ;), ale nie tylko do nich wysyłałem. Przyznaje się - bez bicia -
          na miasto napuszczałem:
          Castorama, MediaMarkt, Real, Tesco, PlusDiscount, Lerłancośtam, Lidl, Lecrerc,
          Geant, Ikea, Kaufland, Obi, Praktiker, a także KFC pisałem do MacDonalda....
          Jakby coś to za problemy przepraszam.
          • opserwvtor Re: WIECIE ZE MAMY TESCO W PRZEMYŚLU 16.11.05, 17:13
            A i "Kerfur" ;) też był.
    • opserwvtor Odpowiedź z UM 16.11.05, 17:16
      Dostałem dzisiaj mejla z UM (nie śa obrażeni i nie mają mnie dość jednak):
      Chyba nie popełnie jakiegoś wykroczenia publikując go na forum?

##
      Szanowny Panie!

W odpowiedzi na email z dnia 28października 2005 r. dotyczący zapytania o
      obiekty sprzedaży
      wielkopowierzchniowej informuję, że wprowadzenie lokalizacji nowych
      supermarketów zgodnie z ustawą o
      planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym jest możliwe po wskazaniu obszarów
      lokalizacji takich
      obiektów w studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego.
      Następnie dla takich
      trenów istnieje wymóg sporządzenia miejscowych planów zagospodarowania
      przestrzennego które muszą
      być zgodne ze studium, stąd też prace nad jego aktualizacją.

W obecnej chwili prace nad studium są zakończone i całe opracowanie skierowano
      do opiniowania przez
      wyznaczone ustawą organy. Zakończenie procesu opiniowania przewiduje się około
      20 listopada 2005 r.
      Po tym okresie studium będzie wyłożone do publicznego wglądu co umożliwi
      mieszkańcom zapoznanie się
      z jego treścią (obwieszczenie zawierające szczegóły na stronie internetowej
      Urzędu Miejskiego). W
      projekcie aktualizowanego studium przewiduje się lokalizację obiektów
      wielkopowierzchniowych.

Ponadto pragnę nadmienić iż podczas sesji w dniu 27 października 2005 r. został
      przyjęty uchwałą Nr
      200/2005 Rady Miejskiej w Przemyślu miejscowy plan zagospodarowania
      przestrzennego o nazwie "Nad
      SanemI/04"z istotnym elementem obwodnicy miasta Przemyśla.

Rafał Porada
      Kancelaria Prezydenta Miasta
      ##
      • Gość: prezes Re: Odpowiedź z UM IP: *.prz.rzeszow.pl 16.11.05, 18:02
        powinienies dostac posade w UM :):)
        • opserwvtor Re: Odpowiedź z UM 16.11.05, 22:58
          Bo?
          • Gość: prezes Re: Odpowiedź z UM IP: *.prz.rzeszow.pl 16.11.05, 22:59
            bo dobrze mógłbys zabiegac o ineteresy miasta :):)
            • opserwvtor Re: Odpowiedź z UM 16.11.05, 23:01
              Wolę urząd prezydenta ;):
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=165&w=31935783
              • Gość: free Re: Odpowiedź z UM IP: 80.51.180.* 16.11.05, 23:30
                jesteś bezpartyjny?
                jaka opcja jest Ci najbliższa?
                • opserwvtor Re: Odpowiedź z UM 16.11.05, 23:39
                  Spokojnie, nie traktujcie tego poważnie.
                  Każda jest dobra pod warunkiem, że robi się wszystko dla ludzi, a nie dla siebie.
                  • Gość: free Re: Odpowiedź z UM IP: 80.51.180.* 16.11.05, 23:47
                    i dokładnie o to chodzi
                    • opserwvtor Re: Odpowiedź z UM 16.11.05, 23:49
                      Zapytam też o to prezydenta na chacie.
                      • opserwvtor Errata 16.11.05, 23:54

• opserwvtor Re: Errata erraty 16.11.05, 23:55
                          Pomyliłem tematy :D z "pytaniem do prezydenta". Chodzi o pytanie w sprawie Plusa
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=165&w=31931022&a=32084981
    • Gość: DariO Re: WIECIE ZE MAMY TESCO W PRZEMYŚLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 01:11
      Juz jakis czas temu pisalem na tym forum ze bedzie Tesco w miejscu Juliusa :P
      I dobrze ze juz "prawie" jest, tylko faktycznie szkoda ze to maly markecik ale
      mam nadzieje ze prawdziwe Tesco badz inny Hiper do nas zawita. Opservator -
      Respect, oby wiecej takich ludzi w Przemyslu :)
      • Gość: voyto Re: WIECIE ZE MAMY TESCO W PRZEMYŚLU IP: 212.160.138.* 17.11.05, 14:30
        to nie jest do końca prawda, że hipermarkety nie chcą lokować się w miastach
        poniżej 100.000 mieszk. Przykład Stalowej Woli:
        "("Sztafeta") Zbigniew Koczwara ma już prawomocne pozwolenie na budowę sklepu
        wielkopowierzchniowego. Market o powierzchni użytkowej 13 tysięcy metrów ma
        stanąć u zbiegu ulic KEN i Przemysłowej w Stalowej Woli. Do przedsiębiorcy
        ustawiła się kolejka wielkich sieci handlowych, które chcą wybudować tam swój
        sklep. Najbardziej konkretne propozycje przedstawiają na razie Tesco i Kaufland.

– Dostałem pozwolenie na budowę w zasadzie błyskawicznie. Cztery lata nie
        upłynęły i jest zezwolenie! Nie ma co narzekać, nie jest tak źle... – żartuje
        Zbigniew Koczwara. Dlaczego przedsiębiorca mimo dziesiątków miesięcy czekania
        tryska humorem? – Bo znam przypadki, kiedy w ogóle takiego pozwolenia ktoś nie
        dostał. Ale znam też, kiedy pozwolenie na budowę dostaje się w kilka miesięcy.
        Ja dostałem po czterech latach, ale mam.

A jak papier w ręku, to potencjalni kontrahenci pukają do drzwi. Właśnie trwają
        rozmowy z zainteresowanymi, z którymi Koczwara mógłby wspólnie budować wielki
        sklep. – Nic nie jest jeszcze przesądzone. W tym tygodniu czeka mnie kolejna
        tura rozmów. Myślę, że do końca miesiąca zapadną już konkretne decyzje.
        Rozmawiają ze mną wszystkie liczące się w Polsce sieci: Kaufland, Carrefour,
        Tesco, E.Leclerc i pozostali – mówi biznesmen. Póki co „najlepiej rozmawiają”
        Kaufland i Tesco. Zresztą wiele osób wskazuje na tę drugą sieć jako tego, który
        postawi na działce Zbigniewa Koczwary swój sklep. – Wszyscy zawsze wiedzą
        lepiej. Lepiej od głównego zainteresowanego. Rozmawiamy, ale żadnych decyzji nie
        ma – dementuje Zbigniew Koczwara.

Sklep o powierzchni 13 tysięcy metrów powierzchni użytkowej nie będzie tylko
        spożywczym gigantem. Jak nas zapewniono, obok branży spożywczej znajdzie się
        miejsce dla stoisk przemysłowych czy budowlanych. Coś na wzór M1 – kompleksu
        kilku marketów. Zbigniew Koczwara nie wie jeszcze, czy komuś odpłatnie użyczy
        działki, czy będzie także współinwestorem całego obiektu, albo czy po prostu
        sprzeda i działkę, i pozwolenie na budowę. (...)"

źródło:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=101&w=30862873&a=31452369
        • Gość: maciek Re: WIECIE ZE MAMY TESCO W PRZEMYŚLU IP: 80.51.255.* 17.11.05, 14:57
          a co nas obcodzi stalowa wola my chcemy hipcia w Przemyślu juz sie niemozemy od
          5 albo i wiecej lat doprosic takiego sklepu ;)
          • Gość: Imac Re: WIECIE ZE MAMY TESCO W PRZEMYŚLU IP: *.test.plusgsm.pl 17.11.05, 21:31
            Tak chciałbym tylko nadmienić, że istnieją poważne różnice pomiędzy
            carrefourem, czy auchanem a tesco czy geantem.
            Nie ukrywam, ze wole kibicowac dwom pierwszym.
      • rychu_z_przemysla Re: WIECIE ZE MAMY TESCO W PRZEMYŚLU 18.11.05, 11:06
        Gość portalu: DariO napisał(a):

> Juz jakis czas temu pisalem na tym forum ze bedzie Tesco w miejscu Juliusa :P
        > I dobrze ze juz "prawie" jest, tylko faktycznie szkoda ze to maly markecik ale
        > mam nadzieje ze prawdziwe Tesco badz inny Hiper do nas zawita. Opservator -
        > Respect, oby wiecej takich ludzi w Przemyslu :)

Czy sądzisz, że kilka maili obsewvatora spowodowało to,
        że mamy Tesco w Przemyślu?!

• opserwvtor Re: WIECIE ZE MAMY TESCO W PRZEMYŚLU 18.11.05, 11:11
          Na pewno nie mo ja to zasługa poza tym uważam, że i tak nie brali i ch pod
          uwagę. Przecież Tesco wykupiło Juliusa.
          • Gość: Imac Re: WIECIE ZE MAMY TESCO W PRZEMYŚLU IP: *.test.plusgsm.pl 18.11.05, 23:42
            >Przecież Tesco wykupiło Juliusa.

A raczej Julius Meinl sprzedał Tesco całą swoją sieć sklepów w Polsce. Innymi
            słowy po prostu wycofał się z rynku (jak kiedyś np. Billa)
            • Gość: voyto Re: WIECIE ZE MAMY TESCO W PRZEMYŚLU IP: *.aster.pl 19.11.05, 13:48
              w sumie dobrze że to Tesco a nie Lidl...
              Ostatnio zaskoczyło mnie kilka produktów w Lidlu:
              - ziemniaki - producent: Niemcy (polskie tylko pakowane po 5 kg),
              - cebula - producent: Czechy (polskich brak)
              - marchew pakowana po 1 kg - producent: Czechy
              - piwo - z polskich tylko warka i żywiec
              o czekoladach, jogurtach nie wspomnę...
              ...a tymczasem rodzimi producenci mają problemy ze zbytem płodów (zwykle o
              wiele zdrowszych, bo nie stać ich na takie nawożenie azotanami jak np Niemców)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka