Gość: kolo IP: 80.51.255.* 22.11.05, 22:19 Co myślicie o II LO warto sie tam do skzoły wybrac słyszałem ze nauczyciele niesą zbyt przyjazni i przychylni uczniom a pozatym to ok a co wy sądzicie ? moze lepsze jest IV ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: absolwent II LO Re: Co myślicie o II LO IP: 83.17.119.* 22.11.05, 23:34 II LO bylo fajne... 10 lat temu, jak sie miescilo na Basztowej ;) Teraz zrobilo sie z tego takie Beverly Hills ;) IV LO ma swoj klimat - chcesz sie uczyc - uczysz sie i cos Cie naucza. Nie chcesz - jakos sobie poradzisz, majac czas na inne zainteresowania ;) Jedno jest pewne - I LO to wciaz, mimo wszystko, porazka :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Co myślicie o II LO IP: 80.51.255.* 23.11.05, 08:55 Sądzę, że mścisz się na nauczycielach za brak nauki pisania czegokolwiek.Ty, KOŁO nie wymyślaj lecz do nauki się zabierz.NIC nie upoważnia nikogo pisać błędnie nawet przy pomocy klawiatury.Nie masz szans w jakimkolwiek liceum.Chyba, że...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka IILO Re: Co myślicie o II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 09:34 To zależy od profilu jaki wybierzesz: niektóre są łatwe i przyjemne, a inne to po prosta droga do wariatkowa. Wiem co mówię byłam na mat-infie. Zakuwałam dzień i noc. Profil sportowy czy "wojskowy" to ponoć najpopularniejsze profile - nie trzeba tyle kuć. Podsumowując: -Masz ochotę drałować prawie codziennie z 20 kilowym plecakiem pod górkę; -Uwielbiasz być poniżany przez nauczycieli; -Chcesz pożegnać się z życiem osobistym (opcja dla profili trudniejszych); Jeżeli tak to: Gratulacje! nadajesz się do tej szkoły! P.S. Mała rada na przyszłość: szkoła wygląda jak szpital...... psychiatryczny...... Tylko nie wiadomo kto jest lekarzem, a kto pacjentem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Co myślicie o II LO IP: 80.51.255.* 23.11.05, 18:41 pod górke z 20 kilowym plecakiem raczej niebede chodził bo mieszkam na rycerskm :P a na sportowy moge isc bo sie udzielam w sporcie a ten ziomek niech tam nie plumka i niech zamknie dupe :P Odpowiedz Link Zgłoś
wkat Re: Co myślicie o II LO 25.11.05, 13:01 Hmm Absolwentko IILO, ja także jestem po mat-fiz, rocznik 96'. Sochański Uberman, nie wiem czy jeszcze pracują, nauczyli mnie to czego uczy sie w szkole i nauczyli mnie życia. Do końca zycia będę im wdzięczny. To prawda, że dużo wymaga się na mat-fiz, ale dzięki temu na studiach się nudziłem. Teraz mam dobra pracę. Także wybór zależy, czego się chce od życia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loł Re: Co myślicie o II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 13:52 Zapomniałaś dodać że w pobliżu jest park sztywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z II LO Re: Co myślicie o II LO IP: *.ptvk.pl 27.11.05, 21:30 Szczerze? Jesli jestes sportowcem, to w II LO bedziesz mial jak w niebie :/ Nie wymaga sie od nich _niczego_ Najlepszy profil w II LO (moim zdaniem oczywiscie), to mat-inf, gdzie ucza prof. Sochanski i prof.Uberman, daja naprawde niezla szkole zycia, ale rowniez UCZA. Biol-chem jest totalna porazka, szczegolnie jesli chemii bedzie nauczala pewna Pani :/ Scharakteryzowalabym to krotko: 3 lata wyjete z zycia, dol i brak perspektyw na studia bez korepetycji. Profile humanistyczne sa kiepskie. Lepiej isc do I LO. Pomijam stosunek nauczycieli do uczniow- zero wsparcia, wysmiewanie sie, "gnojenie". No i szkola przypomina szpital psychiatryczny- to juz ktos zauwazyl :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Co myślicie o II LO IP: 80.51.255.* 01.12.05, 17:41 ze sportem to niedokonca dobrze nobo sport bo zajmuje sie skokiem w wzyż a w IILO podobno niema sprzetu a dyscyplina ta została w liceum wycofana bo jest uznana za niebezpieczną tak jak dysk czy oszczep mam jeszcze dowyboru sportową szkołe w rzeszowie ze wszystkim zagwarantowanym ale nichciałbym mieszkac w akademiki zdala od domu w koncu to jeszcze nie studia wolałbym cos na miejscu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grypsio Re: Co myślicie o II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 20:17 było spoko w onegdaj kultowej szkole przy Basztowej, choć nie powiem mimo wszystko Uber coś tam człekowi do łba włożył. No i te wypady szkolne do Wetliny :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
darino o, też jeździłeś do Wetliny ? 02.12.05, 02:16 Dom Wycieczkowy PTTK w Starym Siole ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grypsio Re: o, też jeździłeś do Wetliny ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 14:42 u Piotrka i Grażki....tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonio Re: o, też jeździłeś do Wetliny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 15:26 U Piotrka.... z Partynskim i Pawlakiem przy ognisku.........Najlepsze czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miło było:) Re: o, też jeździłeś do Wetliny ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:21 Aaaa ... Uberman? To on jeszcze uczy? Pamiętam jak w 1977 r. dopisaliśmy mu na wizytówce na drzwiach w nazwisku nad literą U dwie kreseczki:) Takim właśnie sposobem z Ubermana wyszedł "Nadczłowiek". Śmiechu było przy tym co niemiara. Nie wtajemniczonym należy się wyjaśnienie: Nauczyciel fizyki - przy swoim niezbyt imponującym wzroście - niczym nie przypomina nadczłowieka. A tak poza tym fajny z niego był gość, w przeciwieństwie do polonistki Ferencowej - ta to była osa. Szkoła mieściła się wtedy naprzeciw kościoła Salezjanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: o, też jeździłeś do Wetliny ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 10:30 Uberman i Sochński - oni tworzą szkołę ! Odpowiedz Link Zgłoś
darino na Basztowej ... 06.12.05, 14:15 Miałem zajęcia z fizyki z profesorem Ubermanem, natomiast nie kojarzę p. Sochańskiego - może wtedy nie pracował ? Oczywiście bardzo miło wspominam panów Partyńskiego i Pawlaka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
fazi Re: na Basztowej ... 06.12.05, 15:29 darino napisał: > Miałem zajęcia z fizyki z profesorem Ubermanem, natomiast nie kojarzę p. > Sochańskiego - może wtedy nie pracował ? Wtedy nie pracował? To Ty stary jesteś! ;) PS. Pociesz się - ja z nim chodziłem jeszcze do podstawówki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: na Basztowej ... IP: 80.51.255.* 07.12.05, 19:58 A chlali wtedy wóde? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grypsio Re: o, też jeździłeś do Wetliny ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 18:03 dokładnie: Pawlak & Partyński...Wetlina.....piwo......kobiety......śpiew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Repetent Re: o, też jeździłeś do Wetliny ? IP: 80.51.255.* 08.12.05, 08:42 Jest jeszcze taka milutka istota od matematyki.Pani Morycz.Małe jest piekne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soul Re: o, też jeździłeś do Wetliny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 00:47 Byłem w 2 lo - szajs, byłem w 1 lo - zdalem tu maturę-05 - moze w 2 czegos ucza ale nie ma klimatu ta szkola. 1 jest fajne jak sie oleje system i ma cos w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @LO Re: o, też jeździłeś do Wetliny ? IP: 80.51.255.* 13.12.05, 22:42 A ty zasrańcu nie widzisz swego zera.Spójrz wniebo.Ono czeka na kretynów!szkoda gwiazdy dla tego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: o, też jeździłeś do Wetliny ? IP: 80.51.255.* 13.12.05, 22:38 Chciałes coś napisać o milutkiej?Nie zasługujesz na jej względy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: o, też jeździłeś do Wetliny ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 20:09 III e kocha cie basiu!jestes the best! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc452222 Re: Co myślicie o II LO IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.20, 18:27 Jako absolwentka sprzed kilku lat mogę zdecydowanie polecić tę szkołę dla osób, które się obecnie nią interesują. Byłam na profilu biol-chem-ang, poznałam wspaniałych ludzi, był to najlepszy okres mojego życia, jeśli chodzi o edukację w szkole. Nauczyciele uczą tam lepsi i gorsi. Jeśli chcesz dobrze zdać maturę, musisz też sam się do tego mocno przyłożyć, bo sama nauka na lekcjach przyniesie średni rezultat. Korepetycje też wchodzą w rachubę, bo nie wszyscy nauczyciele super uczą, by u nich zdać. Na plus: atmosfera, uczniowie, z większością nauczycieli można porozmawiać "na luzie", na minus - mogliby oczekiwać od uczniów trochę więcej, motywować ich. Nazwiska, u których warto się na lekcjach skupiać: Uberman, Bobrowicz B. i Bobrowicz A., Soboń, Malczyńska, Siuta, Styś J., Sochański L. Odpowiedz Link Zgłoś