Dodaj do ulubionych

Ranking Szkół Wyższych 2006 - WSAiZ

20.04.06, 09:56
W opublikowanym we wczorajszej "Rzeczpospolitej" rankingu - w ranginku
niepublicznych uczelni magisterskich 2006 - Wyższa Szkoła Administracji i
Zarządzania w Przemyślu zajęła 37 miejsce na 86 uczelni objetych rankingiem.
(Nie uwzglęgniono 2ch akredytacji tej uczelni - i w tej kategorii WSAiZ
otrzymała 0 punktów, a powinna dostać 100 ponieważ takie akredytacje dawno
posiada). Ale mino to i tak skok o 4 pozycje do góry w porównaniu z ubiegłym
rokiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbychu z Przemysla Re: Ranking Szkół Wyższych 2006 - WSAiZ IP: 217.98.81.* 20.04.06, 11:02
      Z gratulacjami, ale poczemu 2ch? Kolego do dupy z taka uczelnię lub z Toba
      Napisałbym 2. Dwa i kropka.Zresztą co mi tam, i tak Rychu, którego zresztą
      Przeprosiłem.
      • gorczes Re: Ranking Szkół Wyższych 2006 - WSAiZ 20.04.06, 11:44
        Stary nie czepiaj się !
        • Gość: Zbychu z Przemysla Re: Ranking Szkół Wyższych 2006 - WSAiZ IP: 217.98.81.* 20.04.06, 15:16
          niby taki jestem, znaczy stary.
          Nie czepiam sie.Uraziłem, przepraszam.
          Ale nie dokuczaj mi z ta starościa.
          • Gość: JonyJapan Re: Ranking Szkół Wyższych 2006 - WSAiZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 18:26
            jakieś 3 lata temu złożyłem tam podanie na studia uzupełniające i dopiero w
            styczniu tego roku dostałem I korespondencję i jakąkolwiek informację ze
            szkoły, było to zaproszenie na spotkanie osób chcących rozpocząć studia, ale ,
            że na kierunek, o który mi chodzi zgłosiło się, o ile dobrze pamiętam 4 osoby
            sprawa umarła jakby naturalnym tokiem rzeczy, i myslę, że zadne akredytacje już
            nie pomogą tej uczelni.
            Dodam tylko, że mają mieć kasę na dofinansowanie studiów podyplomowych w
            wysokości 80 procent kosztów dla osób pracujących z wyjątkiem sfery budzetowej,
            ale z tego co się orientuję nie mogą wystartować z tym programem, no i jakby
            mało reklamy w tym zakresie widziałem.
            • Gość: gość Re: Ranking Szkół Wyższych 2006 - WSAiZ IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 11:22
              Nic sie nie bój wszystko będzie. A z tym kierunkiem na który sie starałeś to
              chyba naturalne jeżeli było tylko 4 osoby chętne. Ja bym też nie prowadził
              takowego gdyby było tylko 4 osoby chetne.... Pozdro
    • Gość: Dra Re: Ranking Szkół Wyższych 2006 - WSAiZ IP: *.ptvk.pl 23.04.06, 21:58
      Ta szkoła swoją swietność ma już za sobą, a teraz pada na pysk. I rankingi niewiele tu znaczą
      • Gość: OBSERVER Re: Ranking Szkół Wyższych 2006 - WSAiZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 23:02
        Czym zatem mierzyć wartość szkoły jeśli nie rankingami? Nie wiem czy myŚlimy o
        tym samym czyli o punktowej ocenie różnych kategorii działalności uczelni.Skąd
        wiedza o padaniu na pysk? To jest ciekawe.
        • rychu_z_przemysla Re: Ranking Szkół Wyższych 2006 - WSAiZ 24.04.06, 10:12
          Gość portalu: OBSERVER napisał(a):

> Skąd wiedza o padaniu na pysk? To jest ciekawe.

Niż demograficzny.
          • Gość: OBSERVER Re: Ranking Szkół Wyższych 2006 - WSAiZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 17:45
            Niż demograficzny to wskażnik z dziedziny statystyki populacji. Sprawdzenie
            ilości przyjęć na studia w ostatnich kilku latach na tej uczelni przeczy
            statystykom.
            • Gość: petricos Re: Ranking Szkół Wyższych 2006 - WSAiZ IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:31
              mało jaka uczelnia w polsce ma ok 8.000 tyś studentów a WSAiZ włąsnie ma i to
              nie jest przesłanka padania na pysk! Ma potężny kapitał - a jak skomentujesz
              fakt iż na jesień tego roku właśnie WSAiZ wzbogaci się o nowoczesny budynek -
              salę gimnastyczną, nowe sale wykładowe, gabinety lekarskie, patio zewnetrzne.
              Nie wiem na jakiej podstawie mówicie o padaniu na pysk, oby tak wszystkie
              uczelnie niepaństwowe śię rozwijałt to byłoby super. Pozdrawiam
              • Gość: xy Re: Ranking Szkół Wyższych 2006 - WSAiZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 07:54
                Uczelnia jest rzeczywiście bardzo dobra. Ale np. UW ma od dawna 50 000 studentów
              • Gość: syn mleczarza Tylko gdzie ci studenci się pochowali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 13:02
                Chyba że w Rzeszowie jest te 8tys. W soboty i niedziele owszem kręci się tam
                sporo studentów, ale w tygodniu to tam panuje cisza grobowa. Dla mnie ta
                uczelnia pełni ważną rolę. A mianowicie taką, że gdy załatwiam sprawy na
                zasaniu to lubię tam wstąpić do WC się wysiusiać za darmo...
    • Gość: miba Re: Ranking Szkół Wyższych 2006 - WSAiZ IP: *.ptvk.pl 30.04.06, 21:51
      Gorczes tak chwalisz WSAiZ, a z pracą
      po ukończeniu tej uczelni miałeś problem!
      - fakt, że mieszkasz w Lubaczowie, sytuacji nie zmienia!!!!
      • gorczes Re: Ranking Szkół Wyższych 2006 - WSAiZ 02.05.06, 10:13
        Chwale nie chwale... Uczelnia jest ok - na dobrym poziomie (niczym sie nie
        różni od WSB w Nowym Sączu czy WSP w Pułtusku - na przykład) A z pracą problem
        mają wszyscy bez wyjątku po każdej szkole czy uczelni. Jak się nie ma "pleców"
        to dupa zbita i taka jest prawda nie ważne gdzie sie mieszka czy w Lubaczowie,
        w Przemyśly czy na zadupiu.... i to właśnie zmienia sytuacje! A tak wogóle to
        może się przedstawisz to porozmawiamy w cztery oczy o tym jakże ważnym
        problemie.
    • gorczes Re: Ranking Szkół Wyższych 2006 - WSAiZ 02.05.06, 10:31
      Masz lepszą uczelnie w Przemyślu ? - nie ! Więc się ciesz, że takowa jest w
      Twoim mrocznym mieście i cicho siedź nie przeszkadzaj.
      --
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka