Dodaj do ulubionych

Czas wyborów - czas obietnic

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 06:41
Zblizają się wybory wiec wmaga sie chór obietnic skladanych przez obecnie
panujaca ekipe. Moze stworzymy "malą" liste takowych obietniczek. A moze
trzeba dla niej nowe forum stworzyc? hihi
Moja propozycja:
* remont ulic Koźmiana i Kadłubka - zebranie Rady Osiedla w maj/czerwiec: p.
Prezydent - "mozecie panstwo wyjechac spokojnie na wakacje bo w lipcu
rozpoczniemy remont, mamy na to pieniądze ... ble ble ble" - wszyscy
posłuchali i wyjechali - przede wszystkim drogowcy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ona Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 07:43
      Co mnie obchodzi jakaś tam podrzędna ulica. Są ważniejsze sprawy dotyczące
      obietnic przedwyborczych i tym można się zająć. Co do owej ulicy to niech
      mieszkańcy sami interweniują u prezydenta.
      • Gość: Lady Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 10:13
        nie ma ważniejszych i mniej ważnych spraw dotyczących obietnic przedwyborczych!

obiecywać można wszystko i każdemu! od tego są właśnie wybory, żeby obiecywać!

ja chciałabym, żeby mi obiecali, że już nigdy nie będą kandydować!
        i wreszcie zabiorą się do roboty!
        • Gość: Demon1903 Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:32
          Lady - ja Ci moge obiecać dozgonną miłość ! Uwierzysz w to?
          • Gość: Lady Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:12
            Jasne demon1903 że uwierzę! a będziesz mi codziennie przynosił śniadanie do
            łóżka, sprzątał, prał i gotował, dawał prezenty i jeszcze zarabiał kupę kasiury
            i wszystko oddawał "na drobne wydatki"?
            Obiecaj chciaż! ;P

Uwierzę Ci tak samo, jak w ich wszystkie przedwyborcze obietnice...
            • Gość: Demon1903 Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:20
              Wszystko oprócz kasy i prezentów...
              • Gość: Lady Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 15:02
                no dobra Demon, zaczynamy od jutra!
                na śniadanie świeże bułeczki i kawkę z mleczkiem poproszę.
                co do reszty, to ustalimy potem...

• Gość: S Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 17:07
                  A trzeci most?
                  To była zawsze podstawowa obietnica. Dodajcie następne "stałe obietnice".
                  • Gość: Demon1903 Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 17:21
                    Lady skoro juz tak nawijasz to daj namiary na siebie. Twój styl zdań zaczyna
                    mnie kręcić. Jesteś (o ile jesteś) osoba która wie czego chce.
                    • Gość: Lady Demon! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 18:39
                      oj Demon samymi obietnicami wielkiej miłości i sprzątania chcesz mnie omotać?
                      czy naprawdę myślisz, że jestem tak naiwna i łatwowierna?

chcesz moje namiary czy wymiary?
                      wymiary to (oczywiście): 90-60-90
                      a jeśli o namiary chodzi, to jutro na forum ;P

tak się zastanawiam, co oznacza 1903 przy twym nicku? o wiek chodzi? :)
                  • Gość: uczestnik Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 17:27
                    dzis na zamku obradowali posłowie
                    niedługo Prezio nam miłościwie panujący poda do publicznej wiadomosci
                    informację ze wam szczęki na stopy spadną
                    tylko cierpliwosci na razie sza ...
                    rzeszowiaków chyba pokręci ...heheheh
                    • Gość: Kalestanty Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 25.07.06, 17:34
                      To wyżej to oficjalny komunikat Urzędu Miasta czy rapapo
                      • Gość: voyto Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.chello.pl 25.07.06, 18:47
                        czyżby wreszcie brama Europy na Wschód? To by oznaczało setki oddziałów i filii
                        firm logistycznych i transportowych z całej Europy i tysiące miejsc pracy....
                        Lepiej później niż wcale
                        • Gość: real Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 26.07.06, 09:50
                          Voyto - jakie setki firm? jakie tysiące miejsc pracy? Jaka brama na wschód?
                          Po pierwsze - czy Ty myślisz, że jak prezydent powie "zakładajcie u nas
                          oddziały firm, bo my budujemy centrum logistyczne" to setki firm rzuci się w te
                          pędy do Przemyśla zakładać oddziały.

Po drugie - po kiego czorta komuś, kto jest np. z Wrocławia i chce handlować
                          np. na Ukrainie, oddział w Przemyślu. Przeciez wybuduje oddział w Kijowie,
                          Lwowie albo Sudowej Wiszni. Albo w Moskwie czy Władywostoku. Pomyśl o tym Voyto.

Przejrzyjcie starsze gazety, jak niegdyś na Odrze powstawała granica Unii
                          Europejskiej. Jakoś nikt się nie rzucił do zakłania setek oddziałów firm we
                          wschodnich Niemczech, w zwiazku z ekspansją na Wschód, czyli m.in. do Polski.
                          Wprost przeciwnie - kto tylko mógł to spadał ze wschodnich Niemiec (czy nie to
                          samo dzieje się u nas?). Owszem, Unia sypneła euro wschodnim Niemcom na ekstra
                          autostrady, kanalizację, kulturę itp. i nam też sypnie, obojętnie kto będzie
                          prezydentem Przemyśla.

Pewna przemyska firma kosmetyczna uruchomiła (uruchamia) kilakdziesiąt sklepów
                          firmowych w Kanadzie. Nie robi tego dlatego, że np. burmistrz jakiegoś
                          kanadyjskiego miasteczka ogłosił w prasie, że szuka inwestorów. No to
                          dlaczego? Bo tam można zarobić pieniądze. I tylko wtedy do Przemyśla przyjdą
                          jakieś firmy i meisjca pracy, gdy stwierdza, że w tym meiscie można zarobić
                          pieniądze. Inaczej będą nas mieli w d...
                          • Gość: voyto Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: 212.160.138.* 26.07.06, 13:29
                            Nie chcę tu krytykowac przedmówcy, ale na pierwszy rzut oka widac brak
                            elementarnej wiedzy w zakresie tematu na jaki sie wypowiada. Dla douczenia się
                            polecam kilka artykułów:
                            sksiega.com.pl/sa.php?aid=1002&id=207
                            www.wnp.pl/nowyprzemysl/1495_0_48_0_0.html
                            www.kprm.gov.pl/1937_2701.htm
                            Mamy kolejowe połączenie z Azją (szerokie tory), potężny port przeładunkowy
                            (wykorzystywany w 2%). Suwałki nie maja takich mozliwości, a mimo to promuja
                            sie znakomicie:
                            www.um.suwalki.pl/PORTALVBVS/DesktopDefault.aspx?tabindex=6&tabid=29
                            A w Suwalskiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej S.A. działa coraz więcej firm
                            (24 podmioty):
                            www.ssse.com.pl/PL/firmy.php
                            I tu nie ma naprawdę obaw, by powstało 5000-7000 nowych miejsc pracy, tylko
                            trzeba coś zrobić a nie krzywić się jak niedouczony przedmówca...
                            • Gość: Real Program radnego Voyto IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 26.07.06, 16:06
                              Voyto zlituj się!, gdybym chciał czytać historyczne teksty, to był sobie wszedł
                              na witryny historyczne. Każesz mi czytać, co mówi minister Syryjczyk, podczas
                              gdy on był ministrem jeszcze w minionym wieku. A już zupełenie nie wiem, czemu
                              każesz mi czytać plany ktore miały obowiązywać do 2003 r.

No ale jak się uparłeś... ten Syryjczyk też daje do zrozumienia, że głównym
                              problemem jest znalezienie klientów. Co prezydent wyjdzie na tory i będzie
                              ulotki rozdawał, że u nas najtaniej i najlepiej?

Swego czasu niejaki Jan K., ponoć ten od najbogatszych, chciał, aby ciężarówki
                              jechały tranzytem przez Polskę nie na kołach, lecz na platformach pociągów.
                              Maniej, ekologiczniej, szybciej i w ogóle. Ale nawet gdyby te korzyści nie
                              przekonały firm, to podobno już pracowano nad ustawą mającą ograniczyć
                              tranzytowy transport kołowy, (wymyslono by np. w troskę o drogi), aby firmy
                              były zmuszone korzystać z pociągów. Koło Przemyśla miało być centrum, które
                              rozładowywałoby wagony z ciężarówek. Przeliczyli, pokalkulowali i kicha.

Co do propagandy Suwałk, uważam, że nasi przemyscy chłopcy - propagandziści sa
                              od nich lepsi...
                              • Gość: JP II Re: Program radnego Voyto IP: *.mcon.pl 26.07.06, 21:45
                                Czas obietnic,święta racja. Wyobraźcie sobie, że pewnego dnia najpowazniejszy
                                kandydat na nowego prezydenta, na spotkaniu z kilkoma tysiącami mieszkańców
                                miasta powiedział mniej więcej tak: - Klnę się na wszystkie świętości, że przez
                                całą kadencję nie przekażę ani złotówki na potrzeby państwa Księcia z
                                Katedralnej, nie zrobię, tak jak poprzednik dziury w budżecie z 9 mln na
                                początku kadencji, do 48 mln na jej koniec plus kilkanaście melonów na konto
                                pierwszych dwoch lat następnej kadencji,mam głeboko w d... wszystkie partie i
                                koalicje, nie będe się angażował ani ośmieszał poprzez zabawy w kościołowego
                                lektora, nie będę, tak jak poprzednicy, zwiększał zatrudnienia w urzędzie o 15
                                procent, a zmniejszał o 5 procent w każdym roku;nie będe kablował na tych,
                                którzy mnie krytykują i źle o mnie piszą.... Dopisujcie, co jeszcze taki
                                kandydat powinien powiedzieć, abysmy uwierzyli, ze warto rozpakowac walizki i
                                w tym mieście pozostać?!
                                • Gość: Lady Re: Program radnego Voyto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 22:39
                                  Amen JP II.
                            • Gość: Edie Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 00:04
                              Voyto, masz 100% rację tylko sam jeden głową muru nie przebijesz.
                              Rzeszów potrafił rozwiązać problem
                              www.e-logistyka.pl/index.php?symbol=raporty.htm&show=49
                              A u nas w Przemyślu pierwszoplanowe są : wybory samorządowe, teczki z IPN-u,
                              stołki, układy i układziki, działania pozorne pod publikę itd, Rozwój regionalny
                              znajduje się na samym końcu listy działań realizacyjnych obecnych władz
                              samorządowych miasta.
                              Osobiście uważam że zmarnujemy kolejną szansę na rozwój regionu w ramach
                              Programu dla Polski Wschodniej.
                            • Gość: Michalik Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.mcon.pl 27.07.06, 18:43
                              Posłuchaj lub poczytaj Voyto.po przeczytaniu SPADAJ!!!!!!!!!!!!
                              Piszesz przez okres, który powinien dac do myslenia władzy!Piszesz, bo jestes jednym z nich, znaczy "urzedników".Moja prpozycja:SPADAJ!!!!!!!!!!!!!!Nic nieudacznku za wyjatkiem iditycznej krytyki, nie wnosisz! Mam rację?Nie musze miec.Mam przeświadczenie.
                              • Gość: Lady Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 20:09
                                Michalik: Mam rację?Nie musze miec.Mam przeświadczenie.

co to jest przeświadczenie? i czy mając przeświadczenie, nie trzeba mieć racji?
                                • Gość: Michalik Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.mcon.pl 28.07.06, 18:10
                                  I to całe forum przemyskie.Lady, zapewne jesteś z Giertycha nadania.Zdałas maturę?Czytasz wątki po to, aby komus dosr...Ale nie potrafisz.Definicja przeswiadczenia wg.Fridousa, to pewien "stan psychiczny pozwalajacy na ambiwaletną postawę stron zapytań konfliktowych". Proste?Wiem, wymaga namysłu.
                                  Mozna mieć przeświadczenie o racji(kogoś)lub je nie mieć.Rację ma "ktoś", a przeświadczenie o niej strona przeciwna.Proste chyba.Serdeczności Dzieweczko.
                                  • Gość: Lady Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 21:36
                                    Michaliku, bardzo dziękuję Ci za wyjaśnienia jakich mi udzieliłeś. Jeśli
                                    pozwolisz chciałabym odpowiedzieć na Twój post.
                                    Dziwi mnie Twój wniosek dot. mojej osoby ("czytasz wątki, żeby komuś dosr.."),
                                    nie wiem na jakiej podstawie tak sądzisz, ale prawdą jest, że nie potrafę tego
                                    robić...
                                    Nie to było moją intencją. Chciałam uzupełnić pewne swoje braki, luki w moim
                                    wykształceniu i zadać autorowi pytania, które mogłyby mi w tym pomóc.
                                    Udzieliłeś odpowiedzi, nie była ona prosta (cóż, znów te braki!) postanowiłam
                                    więc odrobić zadanie domowe i poszperać coś-niecoś na ten temat. Niestety! Po
                                    wpisaniu w wyszukiwarkę nazwiska Fridous, nic nie znalazłam. Skopiowałam więc
                                    podaną przez Ciebie definicję i też nic. Bądź tak miły i podaj jakieś źródło,
                                    pozycję do której mogłabym się odnieść! Przyznam, że temat mnie zaintrygował.

Póki co chiałam zapytać (jako znawcę tematu) co myślisz o takim zdaniu:
                                    - Ex animi mei sententia, jesteś zgredem o niskim poczuciu własnej wartości -
                                    Czy w dobrym kontekście użyłam tego wyrażenia? Czy lepiej napisać "Uważam,
                                    że..." lub "Mam rację twierdząc, iż..."

Wracając do Twej poprzedniej wypowiedzi, napisałeś "nie muszę mieć racji, mam
                                    przeświadczenie". Rozumię, że racja i przeświadczenie, to dwie zupełnie różne
                                    sprawy i nie można ich używać wymiennie? Skoro nie musisz mieć jednego, a
                                    jednak masz to drugie?

Kurczę, Tobie wydaje się to proste, a dla mnie, prostej kobiety, pomimo
                                    dłuższego namysłu, to ciągle nie jest takie oczywiste!

Co do nadania Giertycha, to rozbawiłeś mnie... ale i w Tobie wyczuwam jakieś
                                    delikatne związki z władzą. To przekonanie, że ktoś chce Ci dosr..., czy nie
                                    jesteś zbyt nieufny, nie doszukujesz się wszędzie spisków?

Serdeczności Michalik!
                                    Wracajmy do tematu obietnic przedwyborczych, bo to jest jednak tematem wątku :)
    • Gość: LeszeQ Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: 192.168.6.* / 80.50.247.* 28.07.06, 22:18
      Wracajac do tematu... to czarno widze ten most..., obwodnice, kolejny etap
      stoku, akwen wodny, hale sportowo-widowiskową, remont stadionu Czuwaju itd...

Jak narazie to nikt nie kiwną nawet palcem aby cos sie zaczelo dziać w tym
      kierunku ;/
    • Gość: Ptaszak Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: 192.168.6.* / 80.50.247.* 28.07.06, 22:28
      Wracając do tematu... czarno widze: nowy most, obwodnice, kolejny etap stoku ,
      akwen wodny, hale sportowo widowiskową czy nawet remont stadionu przy 22
      stycznia 6...

Jak narazie to niema zadnych staran w kierunku realizacji tych projektów...

O kolejnym etapie stoku i o akwenie wodnym bylo juz dawno mowione, a jak
      narazie nic sie nie dzieje, w pazdzierniku czy listopadze chyba niema wiekszego
      sensu zaczynac prac.. ;/
      • Gość: JP II Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.mcon.pl 29.07.06, 11:35
        Masz rację,sensu nie ma,ale zaczną, bo będzie przed wyborami i trzeba pokazać,
        że coś się robi. A gdzie te tysiące turystów i przemyślan, którzy mieli latem
        jeździć kolejką na wyciągu? Jak to jest, że wyciąg, który - jak głośno
        odtrąbiono - podobno zarobił pół miliona, juz jest na deficycie, a do sezonu
        jeszcze kilka miechów. Dlaczego zwolniono Wojtka K.? Czyzby dlatego, że mówił
        wprost, ze to wszystko jest do d... i niedługo pierdyknie z wielkim hukiem?
        • Gość: voyto Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: 212.160.138.* 31.07.06, 13:14
          "okrutni bracia" muszą przecież otrzymywać tylko i wyłącznie dobre
          informacje...wkrótce wybory, nie moga sobie pozwolić aby do władz samorządowych
          weszli POpaprańcy czy "komunisci"...A to co nie wyszło PISiorom to pod dywan
          zamiatają...

A ten "michalik" co tu się raczył wyspowiadać, jako żywo przyponmina jakiegoś
          pominiętego pisiora, zgorzkniałego i pełnbego krytycyzmu wobec każdej wolnej,
          swobodnej myśli...tylko współczuć...ale i tolerować.
          • Gość: michalik Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.mcon.pl 31.07.06, 15:14
            A ten "michalik" co tu się raczył wyspowiadać, jako żywo przyponmina jakiegoś
            pominiętego pisiora, zgorzkniałego i pełnbego krytycyzmu wobec każdej wolnej,
            swobodnej myśli...tylko współczuć...ale i tolerować.
            Na temat osobowości"michalika'moze jeno napisać Lady.Innym precz(co niektórzy
            moga tylko nie Voyto).Zwykły idiotyz komunikacyjny:Krytykować na forum każdego,
            który ma coś do powiedzenia, a nam zagraża.I takie 30.letnie szczyle pozwalaja
            sobie na ocenę, wycenę, diagnozę, orzeczenie itd.działalności kogoś.A pokaż
            Voyto co zrobiłes dla Przemyśla, swego domu, ulicy....szkoda słow, a czynów
            zupełnie.więc jeszcze raz spadaj.Kiedys ktos czytał Twoje bzdury.Obecnie chcesz
            pezyciągnąć kogoś?A przyciągaj. Co nazywamy polem magnetycznym?????
            • Gość: voyto Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.chello.pl 31.07.06, 22:17
              michaliku rozpustniku,
              jestes zeram psycholiku
              wiecej tutaj mi nie fikaj
              wiem kim jesteś więc stąd zmykaj..
              a za dwa tygodnie, spakuj chłopie spodnie,
              nie wiesz co cię czeka...to spokojnie czekaj...
              a finał będzie słodki...
              • Gość: Imac Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.chello.pl 01.08.06, 02:58
                Zbysiu powrócił pod nową ksywą.
                Te soczyste frazy ( np. "a co ty zrobiłeś dla Przemyśla"), te argumenty ad
                personam, są aż nazbyt charakterystyczne.
                • Gość: voyto Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: 212.160.138.* 01.08.06, 09:01
                  coś w tym jest...
                  A dzis w prasie mamy dwie wiadomości, jedna dobra, jedna zła...
                  Dobra to miejski monitoring:
                  www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060801/PRZEMYSL/60731018
                  Zła, niestety o większej wadze...szpital znów znalazł się na krawędzi
                  bankructwa...Jaki los czeka nasz szpital? czy istnieje jakis program naprawczy?
                  Bo jak na razie co jakis czas jak bumerang powraca problem ewentualnej
                  likwidacji...Czy społeczeństwo Przemyśla, podkreślmy - społeczeństwo ludzi
                  coraz starszych (średnia wieku corocznie wzrasta, gdyz młodzież ucieka) stać na
                  to by jeździć do rzeszowa i hospitalizować się w tamtejszych szpitalach? A co
                  jak miejsc zabraknie?

• Gość: Zbychu Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.mcon.pl 01.08.06, 18:15
                    No i sam przekonaj sie Voyto.Pytasz, orzekasz, marudzisz itd.Zaproponuj jakieś
                    rozwiazanie dotyczące poprawy funkcjonowania szpitala w Przemyslu.Wiem, nie
                    potrafisz więc zamilcz.Te Twoje wątki niczemu nie służą.W końcu to Twoi kumple
                    obsadzają stanowiska w mieście I nie strasz nikogo i
                    nigdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: voyto Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.chello.pl 01.08.06, 19:15
                      hihi...i oto zbychu sie zmaterializował pod własnym loginem. Kogo chłopak
                      oszukiwał zmieniając ksywkę? chyba samego siebie...Miłego dnia
                      • Gość: Imac Re: Czas wyborów - czas obietnic IP: *.chello.pl 01.08.06, 21:17
                        :-))))))

Według Zbycha nie masz prawa napisać posta o przemyskim szpitalu, bo nie masz
                        pomysłu na sytuacje w szpitalu i nic dla szpitala nie zrobiłeś.
                        Dziwnym trafem, Zbigniew ma prawo pisać o wszystkim i (co najważniejsze) o
                        wszystkich.
                        To jest właśnie typowy przykład moralności Kalego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka