Dodaj do ulubionych

Dlaczego listy PO są niepełne?

IP: *.centertel.pl 20.10.06, 21:39
Ciekawi mnie dlaczego listy Platformy Obywatelskiej są niepełne, czy to
prawda, że 7 kandydatów odeszło w ostatnim momencie, bo nie zgadzali się z
poczynaniami szefa? Czy to prawda że na konwencji z udziałem Tuska nie było
nawet 100 osób? Kto bał się pytań (bo ich podonie jak ludzi spoza PO też
ponoć nie było)?
Obserwuj wątek
    • Gość: mirek77 Re: Dlaczego listy PO są niepełne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 02:31
      Podobno ta siódemka (są też plotki o dziewiątce) zbulwersowała się pomysłem
      blokowania z SLD. No w sumie ja też bym się zbulwersował, bo jak iałby wyglądać
      taki mariaż między prawicą a lewicą kiedy nawet centrowa przemyska PD, wbrew
      ogólnopolskiej koalicji pokazała komuszkom tyłek.
    • Gość: PO Re: Dlaczego listy PO są niepełne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 09:09
      Może te listy są niepełne dlatego, że nie było na nich miejsca dla panów:
      Jagustyna (teraz na liście SLD), Majgiera (na liscie PiS), Kołodzieja,
      Gruszeckiego, Żółkiewicza (na liście LPR). Na KOnwencji z udziałem Donalda
      Tuska było grubo ponad 250 os. Tyle ludzi zebrało się w czwartek o godz. 15. To
      wiecej niz w niedzielę na Zamku jak był Kuchciński. Poza tym w Platformie nie
      rzadzi szef ( jak w PiS-ie) ale kilkunastoosobowy Zarząd. A kto się z kim
      zblokował mozna bardzo łatwo sprawdzić.
      • Gość: tak było Re: Dlaczego listy PO są niepełne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 09:26
        Listy są niepełne bo zarząd PO wpadł na genialny pomysł blokowania się z SLD. I to prawda, że kilka osób zrezygnowało z udziału w wyborach czując niesmak do pocznań władz klubu. Po tych rezygnacjach zarząd PO wycofał się z pomysłu. I tak PO straciło bezpowrotnie wartościowych członków.
        • Gość: PO Re: Tak naprawdę było IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 09:40
          W Platformie Obywatelskiej rozważano różne możliwości. W tym blokowania list
          do Rady Miejskiej z różnymi ugrupowaniami. Ten kto dziś robi z tego zarzut
          zapomina, kto i po co wymyślił oraz przyjął taką właśnie ordynację wyborczą.
          Dziś okazuje się, że Ci którzy są pewni swojej wartości i uznania w naszym
          mieście idą pod swoją nazwą (vide PiS, PO, SLD,Konwent Gospodarczy). Trzeba
          przyznać z uznaniem zachowanie przemyskiego PiS-u, który nie zblokował list ani
          z Samoobroną ani ze szczątkową LPR. Widać nawet Kuchciński i Choma uznali, że
          lepszy w Radzie Miejskiej Bartmiński, Rząsa, Krużel, Wołoszyn i Nycz, niźli
          Zapotocki, Waciak, Paluch, Gruszecki czy Marian Majka
          P.S. Z powodu wyżej wspomnianej możliwości, powtarzam, możliwości blokowania
          list z kandydowania zreygnowały dwie osoby. Spośród członków rzeczywistych PO
          zrezygnował tylko Zbigniew B. oraz osoba bezpartyjna rekomendowana przez
          stowarzyszenie Przyszłość Przemyśla.
      • Gość: zbychu Re: Dlaczego listy PO są niepełne? IP: *.mcon.pl 21.10.06, 18:14
        Czy jakis urzednik powie gzie mozna znaleźć listy, i czy taki czy inny urzednik
        potrafo uzasadnic nijakość kandynata.Jakies tak niby ładne chłopaki z urzędu, a
        niefrasobliwe chłopaki.urzędnikiem nazywam tych, którzy bajdurza.Nie wymieniam,
        bo nie znam dokładnie.ale znam w domysle.
    • Gość: Jerry Re: Dlaczego listy PO są niepełne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 09:28
      Ktoś bardzo boi się Platformy Obywatelskiej (kto?!!!), bo ciągle na tym forum
      wypisywane są jakieś głupstwa na temat tej partii, ludzi, jakiś ponoć
      podejmowanych działań etc. Proszę popatrzeć od czasu do czasu na innych
      wielkich w tym mieście. Do czego są zdolni w bezwzględnej walce o władzę.
      Proszę popatrzeć na listy wyborcze innych ugrupowań, choćby PiS-u. Jakich tam
      znajdziecie ludzi? Do niedawna śmiertelni wrogowie, dziś "przyjaciele" na
      jednej liście. Cel- władza, władza, władza! Etyka, moralność, taka elementarna
      przyzwoitość poszły w niebyt. IV RP stoi u naszych drzwi!
      • Gość: pytajnik? Re: Dlaczego listy PO są niepełne? IP: *.centertel.pl 21.10.06, 11:30
        To ja nie jestem w stanie zrozumieć pewnej kwestii. Jak to jest że nie było
        miejsca dla Jagustyna (i robi się z tego dumę platformerską) a był pomysł na
        blokowanie list już z Jagustynem, Nyczem itd.

Ten Zbigniew B. to jest za coś ścigany że nie można podać jego nazwiska?

Jak to było z tymi pytaniami? Czego bali się organizatorzy czy Tusk? Gdzie
        transparentność i "bliskość do ludzi"?

Jeżeli zrezygnowały tylko trzy osoby to dlaczego na listach brakuje prawie
        dziesięciu?

Czy PO ma tak mało specjalistów? Jak chce brać odpowiedzialność za rządzenie
        skoro nawet 46 osób w Przemyślu nie może poszukać? Czy to znaczy że w Przemyślu
        nie ma 46 ludzi którzy nadają się do PO (a może nie chcą się nadawać)?
        • Gość: PO Re: Dlaczego listy PO są niepełne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 13:28
          Słabo z pamiecią i z wiedzą drogi pytajniku?
          1. Możliwości blokowania list ( powtarzamze wszystkimi!!!) rozważane były zanim
          pojawiły się listy z konkretnymi nazwiskami. To, że Jagustyn znalazł się na
          liście SLD to jest już ich problem a nie PO.
          2. Zbigniew B. jest bardzo porządnym człowiekiem i nie jest ścigany. Podałem
          skrót, gdyż nikt mnie nie upoważniał do podawania pełnego nazwiska.
          3.Scenariusz Konwencji nie przewidywał pytań i odpowiedzi D. Tuska (ograniczony
          czas pobytu w Przemyślu). Po Konwencji w piwnicach CK odbył sie briefing
          prasowy, w którym mogli uczestniczyć nie tylko dziennikarze ale i inne osoby. Z
          tego co wiem wiele osób z tego skorzystało .Tam był czas i miejsce na pytania.
          4. Z kandydowania w przedzień zgłaszania list do Komisji Wyborczej zrezygnowały
          dwie osoby i właśnie tych osób brakuje, a nie dziesięciu. Pełna liczba
          kandydatów we wszystkich okręgach może bowiem liczyć max. 46 os.
          5. Nawet przyjmując, że PO uzyska 100% poparcia (oczywiście utopia) to z tych
          44 zgłoszonych osób tylko 23 uzyskałoby mandat radnego, więc nie pisz bzdur.
          Platforma ma ludzi gotowych do wzięcia odpowiedzialności za miasto. Podobnie
          jak i na swoich lista ma ich PiS, Konwent, Demokraci i SLD. O Samoobronie i LPR
          przez grzecznośc nie wspomnę. Wyborcy niech zadecydują, których z nich poprzeć
          i wybrać.
          • Gość: Dra Re: Dlaczego listy PO są niepełne? IP: *.ptvk.pl 21.10.06, 23:15
            O co chodzi z tym Jagustynem? Przecież to były PZPR-owiec, więc wrócił tam skąd przyszedł.
    • Gość: michu Re: Dlaczego listy PO są niepełne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 23:47
      najlepszy dowcip jaki tu czytam to " przez to platforma straciła wartościowych
      członków" koń by sie usmiał bo ja już nie mogę!! wreszcie odeszli siecy fermentu
      lewo i prawo skretni :))
      • Gość: Ks. Tadeusz Re: Dlaczego listy PO są niepełne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 10:38
        Święte słowa, amen!
      • Gość: mirek77 Re: Dlaczego listy PO są niepełne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 02:06
        A co to jest dtogi Michu siecy fermentu? Może chodzi ci o sieci dla fementu? Tu
        jednak cię rozczaruję. Założone są już w Pisie i tych bardzej prawoskrętnych
        partyiach.
    • Gość: Michu Re: Dlaczego listy PO są niepełne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 14:42
      Właśnie ogladałem sobie listy kandydatów i najlepsze jaja ze z list PO nie
      startuje ZADEN członek PO. Koło kazdego nazwiska widnieje tylko Przemyśl co
      oznacza ze startuje jako bezpartyjny jedynie rekomendowany przez partię.
      CZYŻBY PO nie miała zadnegho członka w P-ślu??? który mógłby kandydować i
      wpisać sobie przynależnosc do tejze partii?????? NIEZŁE JAJCA.
      • Gość: Jerry Re: Dlaczego listy PO są niepełne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 19:40
        Następny nawiedzony!!!! Tak jest na większości list. Nie ma obowiązku by przy
        nazwisku była nazwa ugrupowania. Ważne, że dna osoba startuje z listy Komitetu
        Wyborczego Platforma Obywatelska.
    • Gość: Michu Re: Dlaczego listy PO są niepełne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 21:33
      Według mnie o czyms to swiadczy, ze kandydaci nie chcą wpisywac sobie
      przynaleznosci do PO (nikt-dosłownie ani jeden sie nie zadeklarował). Na
      zadnej liscie Partyjnej nie ma takiej sytuacji -by nikt nie przyznawał się (nie
      nalezał) do ugrupowania z ramienia którego kandyduje
      • Gość: Mirek77 Re: Dlaczego listy PO są niepełne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 02:09
        A powiedz mi drogi Miciu kto wpisał sobie przynależność partyjną?
      • Gość: postronny Re: Dlaczego listy PO są niepełne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 11:10
        Drogi Michu czy przypadkiem nie masz jakiegoś kompleksu niedowartościowania -
        pleciesz monotnonnie jak nakręcona kukułka
        • slon251 Re: Dlaczego listy PO są niepełne? 23.10.06, 15:39
          Nie martwcie sie listą PO,drżyjcie gdy wygrają kandydaci tej partii.Napewno
          plecą nieudacznicy i głąby kapuściane. Zyczę powodzenia!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka