Dodaj do ulubionych

SB-ek Raba

IP: *.cable.ubr05.croy.blueyonder.co.uk 11.01.07, 07:58
Dni SB-eka Raby na stanowisku publicznym sa juz raczej policzone:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3842392.html
Obserwuj wątek
    • Gość: TW Re: SB-ek Raba IP: *.mcon.pl 11.01.07, 12:35
      Jeśli Raba z wyboru to mogą mu naskoczyć łącznie z Jurkiem, czy innym Markiem K.
      Jeśli z mianowania to za d...tego, który to uczynił.Więc starski nie wpuszczaj
      w jeżyny.
      • Gość: on Re: SB-ek Raba IP: 213.17.165.* 11.01.07, 13:56
        zostanie wywalony ze stanowiska,czas skonczyc rzady esbeckie w Polsce
        • Gość: starski Re: SB-ek Raba IP: *.cable.ubr05.croy.blueyonder.co.uk 11.01.07, 14:15
          Radny czy wicestarosta to raczej "stanowiska publiczne" - o ktorych mowi
          ustawa.Jaka roznica czy z wyboru czy mianowania. Nie wiem co ma na mysli "TW"
          piszac, ze "wpuszczam w jezyny"?
          • Gość: TW Re: SB-ek Raba IP: *.mcon.pl 12.01.07, 12:01
            Jeśli to jak piszesz Szanowny"stanowisko publiczne"(ładnie powiedziane)to
            należało Raby nie dopuszczać do kandydowania.A jeśli juz to mogą mu jeszcze raz
            powtarzam naskoczyć.Chyba, ze sam zrezygnuje w co wątpie, poniewaz uznałby
            swoja winę.A taki zapewne zaden były, czy obecny pracownik służb specjalnych
            nie jest.I zapytam jeszcze gdzie byli obecni krzykacze gdy widzieli tę osobe na
            listach wyborczych?Wtedy cisza.Teraz larum.Dziwne.
            A propos jeżyn.Dlaczego zawsze mówi się"w maliny".Jeżyny tez smakowity
            owoc.Polecam.Pomyslności Starski, tyś tozsądny.
            • Gość: abp Re: SB-ek Raba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:09
              słuchaj TW, już w czasie wyborów wiadomo było kim jest Raba i było o tym
              głośno. Ale że jego zwolennicy udawali że nic się złego nie dzieje to cóż ?
              Sam pan obecny Starosta mówi przecież: i co z tego?
              • Gość: ppp Re: SB-ek Raba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 22:59
                Panowie poco się kucić poczytajcie ten artykuł i wiadomo kto siedzi w miejscach
                rządzących
                forum.przemysl24.pl/showthread.php?p=20514#post20514
    • Gość: XXX Re: SB-ek Raba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:27
      prawdę trzeba powiedzieć od początku Pan Janek podpisał koalicję wyborczą z
      Samoobroną i LPR w osobie Mariana Majki i dzięki temy został wybrany radnym.
      Dlatego że LPR nie przekroczył 5% progu wyborczego i wszystkie głosy poszły na
      jego konto a potem to już była formalnosć aby nie dopuścić do władzy PiSu.Od
      tego trzeba zacząć jak LPR mógła podpisać taki układ
      • Gość: kibol Re: SB-ek Raba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 09:57
        Ja uwazam, ze takich ludzi nalezy raz na zawsze odsunąć od władzy, gdyz sa oni
        posmiewiskiem polskiej demokracji.Najpierw pałowali, przesladowali, wciągali i
        szantażowali, w imie służby dla PRL, a teraz utrwalają zasady demokracji w imię
        służby dla społeczeństwa IV RP, gdyż ich mandat ma wymiar demokratycznego
        wyboru. Rzygać się chce na taką demokrację !!! Nigdy nie wyjdziemy z pajęczyny
        historii jezeli tacy ludzie jak Jan R. będą na szachownicy !!!
        • Gość: wyborca Re: SB-ek Raba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:52
          Ej ej kibol uważaj co mówisz. Co to znaczy takich ludzi należy odsunąć? Czy Raba
          zrobił ci coś złego? Czy jest ktokolwiek komu Raba zrobił coś złego? Jak na
          razie to mnóstwo krzykaczy - łącznie z Tobą kibol - mówi jaki to Raba jest zły a
          nic z tego nie wynika. Takie twierdzenie: "Jeśli Raba pracował w SB to na pewno
          jest zły" - to czysta demagogia.
          Z tego co wiem to Raba był wielokrotnie weryfikowany przez prawicę i jakoś nic
          mu nie znaleźli. W demokratycznej Polsce dostał wiele wysokich odznaczeń
          państwowych. Tylko podziwiać takich ludzi, którzy potrafią zrobić coś dobrego
          zarówno za komuny jak i teraz - bo chyba teraz o to trudniej. Moim zdaniem takie
          ataki na Rabę świadczą tylko o personalnych interesach osób, które go atakują i
          nie ma to nic wspólnego z przekonaniami politycznymi.
          • Gość: ... Re: SB-ek Raba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 13:36
            ano ma dużo z przekonaniami politycznymi- mylisz się. Według moich przyzwoity
            człowiek , w dodatku przy braku bezrobocia - znajduje sobie przyzwoita pracę.
            Jeśli wybiera mniej przyzwoita - nie ukrywa tego potem , tylko ponosi
            konsekwencje swoich dawnych wyborów.
            Ja chcę, by rzadzili przyzwoici ludzie.
            Jeżeli nawet ( vide wypowiedź Borowskiego) nie robili nikomu krzywdy - przez
            swą haniebną przeszłość mogą być manipulowani, szantazowani. Stawiam więc na
            tych, którzy są i przyzwoici, i niemożliwi do zmanipulowania.
            • Gość: wyborca Re: SB-ek Raba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 15:37
              Jeśli kilka milionów Polaków należało do PZPR, milicji czy nawet SB to nie
              znaczy, że byli źli. Jak najbardziej jestem za osądzeniem tych zbrodniarzy,
              którzy pod płaszczykiem tamtej władzy dopuszczali się przestępstw. Uważam, że
              największym błędem dzisiaj rządzących jest chęć zemsty na każdym, który się
              nawinie i który jest teraz niewygodny.

A co do "przekonań politycznych" w Twojej wypowiedzi to uważam, że przede
              wszystkim potrzebujemy w naszym mieście ludzi, którzy potrafią dobrze rządzić
              (rozwiązywać konkretne problemy) a nie zajmować się "Polityką" (a raczej
              politykierstwem). I jeszcze jedno, Raba nigdy nie ukrywał swojej przeszłości.

Proszę przeanalizuj każdą osobę z obecnej rady powiatu pod kątem osiągnięć,
              umiejętności czy kompetencji. Niestety prawica nie wypada najlepiej.
              A właśnie takie cechy jak umiejętności czy kompetencje są dzisiaj potrzebne
              rządzącym na każdym szczeblu. I niezaprzeczalnie Raba nadaje się do pełnionej
              funkcji. Chęć zemsty za wszelką cenę (obojętnie winny czy niewinny) doprowadzi
              nas do niczego. A przecież nie po to wywalczyliśmy demokrację. Odnoszę wrażenie,
              że dzisiaj dominuje hasło: "winny czy niewinny ale prawda musi być po naszej
              stronie"
              • Gość: Prolegomena Re: SB-ek Raba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 16:02
                Zastanawiam się dlaczego przemyskie forum jest zdominowane przez włościan? Bo
                kogo w Przemyślu interesuje jakiś wicestarosta ?
              • Gość: ... Re: SB-ek Raba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 19:02
                Szkopuł w tym, że o Rabie zaczęło byc głosno dopiero , gdy wypłynęla sprawa z
                jego życiorysem - a skoro wypłynela, znaczy, nie była znana wcześniej.
                Nie znam gościa w ogóle, ale fakt, że był zastępcą komendanta ZOMO plus
                podobne rewelki dyskwalifikuje go w moich oczach - jako vicestarostę.
                Przyzwoity gośc tam się nie pcha ( wiem, wiem, zdarta płyta) . Nie ma takich
                sukcesów , które zrównoważyłyby tą skazę, zostaje na zawsze .
                Ludzi mądrych, kompetentnych nie brakuje naprawdę , na nim świat sie na
                szczęscie nie kończy. Podobnie jak na Wielgusie.
                Żadna kara nie być metropolitą, vicestarostą......
                • Gość: taki Re: SB-ek Raba IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 16.01.07, 13:47
                  ciekawe dlaczego jeszcze nie zrezygnował,widac jego esbecka mentalnosc sa to
                  ludzie bez honoru
                  • Gość: Wit Re: SB-ek Raba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 15:55
                    Panie Janie Raba - życzę zdrowia. Wygrał Pan z PISem w demokratycznych wyborach
                    i nie wolno Panu zawieść elektoratu. Nie podlega wątpliwości , że zrobił Pan
                    dobrą robotę, wystarczy spojrzeć na to forum i wniosek o kondycjach
                    psychicznych PISowców gotowe - chłopcy wyprówają sobie flaki. Oszołomów
                    radzę olać ciepłym .......
                    • Gość: ... Re: SB-ek Raba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 17:56
                      wypruwają , jeśli już:) nerwy czy braki w wykształceniu? ? :D
    • Gość: Axod Re: SB-ek Raba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 15:26
      Dwóch, trzech ciągle tych samych klientów od kilku tygodni brandzluje sią na
      tym forum Rabą. Raz w tym wątku, drugi w wątku "esbek wicestarostą". Pieprzą w
      kółko to samo, byle tylko wątki utrzymać na czele listy. Powiem za imć Panem
      Zagłobą "kończcie wstydu oszczędźcie".
      • Gość: on Re: SB-ek Raba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 17:26
        widze ze syn sie wpisuje
      • Gość: zniecierpliwienie? Re: SB-ek Raba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 18:56
        boli? zawsze mozna tu nie klikac,a nieprzeparte chęci i potrzeby zaspokajac w
        inny sposób.....Jeśli mnie wątek nie interesuje, nie ruszam go nawet kijem.
        • Gość: axod Re: SB-ek Raba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 22:28
          To sobie załóżcie własne forum i tam się onanizujcie.
          • Gość: ... Re: SB-ek Raba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 22:33
            ciekawski hehe:) Czekasz, kiedy będziemy gloryfikowac Rabę?
            Wtedy dopiero osiągniesz zadowolenie? Ja odpadam :DDD
            PS. Dobra rada na zszargane nerwy - nie zaglądaj tu !!!!!!!!!!!
      • Gość: JaRabe Re: SB-ek Raba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:00
        jeszcze tylko synka do góry, zięciuniowi posadkę, kółko myśliwskie "Dzik"
        zawładnąć, parę przetargów ustawić i wtedy zrezygnuję z wicestarostowania, ale
        radnym to będę gdyż mnie wybrali...
      • Gość: lustrator Re: SB-ek Raba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 12:38
        Aż go wyblanzrują!
        • Gość: ICEK Re: SB-ek Raba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 16:07
          ALE SIĘ NAROBIŁO
          • Gość: JaRabe Re: SB-ek Raba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 16:33
            I tak niech zostanie!!!
            • Gość: wku..ony Re: SB-ek Raba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 11:55
              Oj oj Panowie...
              • jobrave Re: SB-ek Raba 18.01.07, 17:40
                Proponuję zdjąć z postumentu przed starostwem Adka Mickiewicza, postawić tam
                spiżowy odlew Janka Raby, Janka Sobieskiego przenieść do Wiednia a na jego
                miejsce wstawić dzieciątko Rabę. Na "karolkowym placu" też bym widział Rabę.
                W Sejmie i w samorządach roi się od agentów i w to we wszystkich ugrupowaniach
                a nasi rajcy z powiatu maja przynajmniej oficera prowadzącego, więc u nas w
                powiecie przynajmniej jest porządek a agenturę z PiS prowadził widocznie ktoś
                inny, może gienierał-lejtnant Stiepan Warwarow albo jakiś pułkownik z WSI (ze
                wsi).
                • Gość: doRaby kiedy zrezygnuje??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 19:02
                  panie Raba kiedy pan zrezygnuje!!!
                  • Gość: JaRabe Re: kiedy zrezygnuje??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 13:19
                    Powiedziałem, kiedy to wszystko zdobędę!!!
                    • Gość: ? Re: kiedy zrezygnuje??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 12:16
                      I ci z tego wynika?
                    • Gość: ? Re: kiedy zrezygnuje??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 12:16
                      I co z tego wynika?
                      • Gość: JaRebe Re: kiedy zrezygnuje??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 12:52
                        że juz niedużo mi potrzeba!!!!
                • Gość: JaRabe Re: SB-ek Raba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 11:16
                  Pomysł dobry , ale pomnik w Żurawicy
                  • Gość: onter zrezygnował juz czy jeszcze nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:57
                    i co kiedy zrezygnuje
    • Gość: benek odpowiedzialnosc Raby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 15:20
      to nie Choma werbowany lecz werbujacy powinien odpowiadac
      • Gość: starski Re: odpowiedzialnosc Raby IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 08.02.07, 15:31
        caly problem w tym, ze Ci "werbujacy" probuja przezucic wine na "werbowanych".
        Amerykanscy Zydzi, ktorzy nic nie zrobili dla ratowania swoich braci w okresie
        Holocaustu (choc mieli dokladne info.od polskiego wywiadu), zrzucali potem wine
        za ludobojstwo na Polakow.
        • Gość: IPN Re: odpowiedzialnosc Raby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 16:20
          Nie rozśmieszajcie ludzi panowie, Raba nie werbował politycznych, przy
          wydziale IV funkcjonowała sekcja VII ds. Przestępczości gospodarczej. W tej
          sekcji właśnie pracował Raba (później był jej kierownikiem). Jak można
          twierdzić, że człowiek, który zwalczał kradzieże i oszustwa jest gorszy od
          kolesia donoszącego anonimowo na wybranych kumpli z podziemia, których np. nie
          darzył sympatią (nie twierdzę akurat, że Choma to robił). Problem Raby nie
          polega na tym co robił , bo wykonywał pracę w zupełnie podobny sposób jak
          czynią to liczne służby IV RP. Jego kłopot wynika z faktu , że sekcja VII
          była podporządkowana pod pion SB, podobnie jak wiele innych sekcji
          funkcjonujących w MO. Tak ku oświeceniu umysłów wspomnę jeszcze, że mało kto
          dzisiaj pamięta, iż część logistyki MO, np. łączność,też była podporządkowana
          pod SB. Przykładowo, jeżeli ktoś z was rozmawiał kiedykolwiek z jakimś
          panem , który w MO chodził z śrubokrętem i zajmował się radiotelefonami to
          znaczy, że kontaktował się z funkcjonariuszem SB. Sprawa jest złożona i wymaga
          dłuższej dyskusji.
          • Gość: Kizior Re: odpowiedzialnosc Raby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:26
            No chyba sie popłaczę, jaki ten Raba bidusia był dzielny, tylko przestępców
            złodziei niedobrych łapał, a teraz te oszołomy chce bidusie zdołować, Polać się
            można, ześmiałem się ze śmiechu jak pszczoła. Poczytajcie ludzie troszkę dobrych
            kwitów, albo zapytajcie chłopaków z "bandy trojga" których popędzili z milicji
            obywatelskiej (Przestępstwa gospodarcze) za rozpisywanie się o przewałach jakie
            robił Raba z kolesiami, jak budowali domki myśliwskie, jak chłopaki z ZOMO
            robili za frajer mieszkania kacykom z Kumitetu. Oj bidusie pamięć coś kiepska,
            szczególnie u tropiciela JP II. normalne jaja, chyba strzelę piwko i jeszcze
            posiedzę przy tym forum, bo jeszcze się może okazać wiele ciekawych wpisów o
            niewinności bandytów z UB i o tym jak to trzeba Chomę ukamienować. Dawać
            chłopaki, idźcie na całość
            • Gość: Versus Re: odpowiedzialnosc Raby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 07:53
              Kizior ty się chyba za dużo kleju nawąchałeś. Albo podaj jakieś fakty albo
              spadaj. Napisz co za banda trojga, co za domki budowało ZOMO, jakie kwity nt.
              Raby czytałeś i gdzie można się z nimi zapoznać. Jak zacząłeś wątek to teraz
              podaj jakieś informacje w miejsce swoich dotychczasowych paranoi narkotycznych
              i pomówień.
              • Gość: Kizior Re: odpowiedzialnosc Raby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 08:29
                Wstałem, przeczytałem i znów się ośmiałem, dobrze tak dzień zaczynać. Jak masz
                wątpliwości to popytaj JP II czy nie mam racji. Nawet się przyznał, że był tak
                dzielny jak Powka Morozow i sam donosił, ryzykując życiem i zdrowiem o tych
                przepałach. Można tez zapytać lidera komuszków kazia N. który równie odważnie
                pisywał do kumitetu cyntralnego i obnażał bezkompromisowo przepały kolegów
                partyjnych. To te same chłopaki słonko :) do dzis mają się super i dalej siedzą
                w tych samych kołach łowieckich i kręca lody tylko nie jako towarzysze, którzy
                dbali by proletariat sumiennie na nich napierdzielał i wyrabiał normy, tylko
                jako wspaniali i okrzepli kapitaliści. Kleju nie muszą wąchać, bez tego to co
                mnie otacza jest niezłym odjazdem. Całuski Versusie :)
        • Gość: Tik-Tak Re: odpowiedzialnosc Raby IP: *.mcon.pl 08.02.07, 18:16
          Przeginasz Starski.A moze pisać Starsky?
          Pieprzysz smętnie.Powiadam!!!Był taki czas, były takie metody.
          Porównujesz ludobójstwo hitlerowskie Żydów z okresem podziemnej solidarności?
          Zamieniłes sie z kimś na łby? Semickie, czy anty...?
          Czy, aby obecny Izrael nie ma służb specjalnych?Czy obecny Mosad nie zabija?
          A jaki wywiad, czy słuzby specjalne ratowały gnębionych i poniżanych Polaków?
          Może źle zrozumiałem, ale czy ja wiem?
          • Gość: starski Re: zwalanie winny IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 08.02.07, 23:54
            Zle zrozumiales. Nie porownywalem ludobojstwa do dzialan SB tylko powrownalem
            pewien mechanizm "zwalania winy" - dzis byli SB-ecy odwracaja uwage od siebie
            probujac nas przekonac, ze to TW, sa najgorszymi szujami. Podobnie postepowali
            (-ja) amerykanscy Zydzi wobec Polakow oskarzajac ich o zaglade Zydow
            w "Polskich Obozach koncentracyjnych". Przeczytaj jeszcze raz moj poprzedni
            post.
    • Gość: ja wiem Re: SB-ek Raba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 10:08
      Nie jest to proste, ale możliwe, że będą przesiewać ziarno od plew!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka