Dodaj do ulubionych

Derby Przemysl

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 11:19
W kokieterii młodych dziewcząt jest duzo sadyzmu - mowią strasi panowie. W
kokieterii władz miasta Przemysla jest natomiast duzo polotu.

W dosłownym sensie. Nad Polonią latał wczoraj ponad godzinę policyjny
helikopter. Dwadzieścia kilka policyjnych furgonetek w całości zajęło
tamtejszy parking. Policjanci poprzebierani w śmieszne już mundurki z
czasów "robokopa"(lata 80-te) odprowadzało najpierw pierwszą grupę kibicow, a
po chwili drugą , tamujac tym samym sobotni ruch uliczny, ludzi wracajacych z
sobotnich "wypadów".
Grupki kibiców byly niewielkie ale wyraźnie nastawione na bijatykę. Splendoru
dodawała im motorkada policyjna. Czy nas na to stać? Mieszkałem w Chicago w
trakcie mistrzostw świata piłki kopanej nogą, byłem nawet na otwarciu, i
takiego cyrku nie widziałem.

Przemyslanie, zrobmy w końcu z tym jakiś porzadek. To nie może dłużej trwac.
Każdy mecz na Polonii to zkłócenie spokoju mieszkańców tamtej dzielnicy. Obok
kilkunastolatkow, gotowych do walki na znak starszych od siebie i przeważnie
pijanych patriotów, policja z pałami, helikopter i kawalkada wozów
policyjnych robi posmiewisko z naszego, chociaż malego to pieknego miasta.

Tych kibicow nie było aż tak wielu. Nie widziałem tam rodzin z dziećmi.
Przecieżź takie imprezy mają zachęcać rodziny do spędzenia czasu na stadionie
choćby po to żeby zjeść razem hot-doga, napić się coli i trochę
wspólnie "pokibicować". sam bym tam poszedł.

Być może mury Jerycha padły od zbytniego dęcia w te mury.
Proszę o komentarze.
Obserwuj wątek
    • Gość: darek Re: Derby Przemysl IP: *.ptvk.pl 03.06.07, 11:32
      Tu wystarczyłaby obsada ochroniarzy i Straży Miejskiej, a nie policji, która ma co innego na głowie. A szczeniaków zwanych kibicami pałą po plecach
      • andrzejzuromski Re: Derby Przemysl 03.06.07, 11:55
        Słusznie.
        Tylko, że my musimy w końcu do tego jakoś doprowadzić . Wszystko w naszych
        rękach. Wszelkie oskarżenia o "politykowanie" poklegają na tym że ja uważam, iż
        zadaniem każdego z nas jest bezwarunkowa krytyczna reakcja na to co uważamy za
        naruszanie naszych swobód obywatelskich. A wczorajszy cyrk był dla mnie czymś
        takim. Moja żona bała się nawet wyjsć do pobliskiego sklepu. Demokracja ma
        swoje ograniczenia. Naruszanie porządku publicznego w imię "bo ja wiem czego?"
        bo ze sportem nie wiele miało to wspólnego jest naruszeniem naszego spokoju i
        ośmieszaniem nas. Obawiam się, że same pały nie wystarczą. Musimy połozyć
        nacisk na Radę Miasta i to bez względu na tzw "opcję polityczna" MoJą jedyną
        opcją jest Przemyśl chociaż należę do PO.
    • Gość: jobrave Re: Derby Przemysl IP: *.centertel.pl 03.06.07, 11:47
      Tylko debil może uważać że władze Przemyśla miały coś do tego co miało miejsce
      na stadionie Polonii?

Tylko idiota może uważać to były derby Przemyśla.

Mój komenatrz jest taki że nie brak tu miejsca na taką kampanię wyborczą. Tutaj
      nie ma wielu pacjentów szpitala w Żurawicy.
      • andrzejzuromski Re: Derby Przemysl 03.06.07, 12:06
        Gość portalu: jobrave napisał(a):

> Tylko debil może uważać że władze Przemyśla miały coś do tego co miało
        miejsce
        > na stadionie Polonii?
        >
        > Tylko idiota może uważać to były derby Przemyśla.
        >
        > Mój komenatrz jest taki że nie brak tu miejsca na taką kampanię wyborczą.
        Tutaj
        >
        > nie ma wielu pacjentów szpitala w Żurawicy.

Derby nie derby, co za różnica. W twoim mniemaniu jestem idiotą bo tak to
        nazwałem, niech i tak bedzie, może i jestem, ale w stosunku do ciebie tego typu
        słow nie używam, sam wiesz kim jestes, chociaż gdybyś trochę pomyślał to nigdy
        nie jesteś sam. Jesteś ty i twój anonimowy pseudonim, który ukradłeś.

Skąd wiesz ilu jest pacjentów w Żurawicy?

• jobrave Re: Derby Przemysl 03.06.07, 15:14
          Znam już prawdziwe przyczyny odwołania dyrekcji szpitala psychiatrycznego w
          Żurawicy - brak właściwej opieki nad pacjentami. Widac to w niektórych wątkach i
          w tym również; wypisano pacjenta u któreg zamiast remisji, zaobserwować można
          zaostrzenie się choroby -mam na myśli chorego, który ubzdurał sobie, ze jest mną
          ale do rzeczy. Nie wiem dokładnie ale wydaje mi się, że ustawa obarcza wyłącznie
          policję tzw. zabiezpieczaniem imprez sportowych i rozrywkowych. Wczoraj miałem -
          wątpliwą- przyjemność obserwowania przemarszu kibiców "Resovii" ul. Sportową.
          Tępe mordy, łyse pały, machające szalikami, drące się w niebogłosy, dziesiątki
          radiowozów, policjantów. Tę -na oko- 250. osobową grupę eskortowało 18
          radiowozów i jedna karetka. To jakaś paranoja! W latach 80. Margaret Thatcher,
          ówczesna premier Wlk. Brytanii, obowiązkiem utrzymania porządku na obiektach
          sportowych obarczyła kluby. Jeśli któryś sobie nie radził, rozgrywał spotkania
          bez obecności kibiców.
          • Gość: MksFan Re: Derby Przemysl IP: 82.160.30.* 03.06.07, 15:30
            Kibiców Resovii było blisko 500. Kibiców Polonii było ponad 300. Andrzeju,
            zapewne nie oglądałeś meczu i nie masz kompletnie pojęcia co się na nim działo.
            "Kibice" obu drużyn wybiegły na murawę boiska i mecz był kilka razy przerywany.
            Dodam, że przy siatkach z trybun stało o wiele mniej policjantów, niż jak
            eskortowano "kibiców" Resovii do pociągu. Nie wypisuj więc głupst, jeśli nie
            wiesz, co potrafią polscy pseudokibice.
            • Gość: aaa Re: Derby Przemysl IP: *.brnt.cable.ntl.com 03.06.07, 16:02
              Bardzo dobrze prawdziwy Jobrave napisal. Jeslo kluby nie sa w stanie zapewnic
              bezpieczenstwa na meczach to niech rozgrywaja je bez kibicow. Wlasciwie nie bez
              kibicow tylko bez tych debili.
              Tak naprawde sa przeciez instrumenty prawne, zeby uniemozliwic debilom
              przychodzenie na stadiony i robienie zadym. W wiekszosci sa oni doskonale znani
              policji i napewno nue byloby problemem wyslanie wezwania do stawienia sie w
              komisariacie w w czasie trwania meczu.
              Np. w Londynie, na meczach Chelsea lub Arsenalu tez jest Policja ale tylko w
              okolicach stadionow i w celu zapewnienia plynnosci ruchu.
              • Gość: Andrzej Żuromski Re: Derby Przemysl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 22:14
                to jest jsne i oczywiste jak słońce, ktore jutrro będziE jasne lub zchmurzone,
                pozdrawianm PANAi i w duchu społecznego bezieczńestwaa mieszkaców dzieilnicy
                stare niasto, której jestem radnym i nie zamierzam tylko pierdzieć w stołek
                PERZEPRASZM ZA WULGARZM} na pewno w tym kierunku robię. Bo kibol ma znać swoje
                mijesce.

Jeśli jestjakiś odwaźny kibol, który chce zadrzeć z Andrzejem Żuromskim,niech
                spróbuje, bój się mnie jednak bardziej niż bezradnej wobec ciebie Policji i
                Pezydenta MIasta. Ty zrobisz swójruch, nasterpny będzie mój ty zrobis krxzywdę
                miojejk dzielnicy ja znajddeę ciebie taką cizobię krzyewde jakiej się nawet nie
                spodziewasz. Trzymaj się od Dzielnicy Sanockla BANDZIORZE z daleka ,. poniał?
          • Gość: maku Re: Derby Przemysl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 15:57
            Teraz wszystkie służby zabezpieczające ten mecz powinny wystawić rachunek obu
            klubom, a nie podatnikom.
            • Gość: Obecny na meczu Re: Derby Przemysl IP: *.uninet.com.pl 03.06.07, 18:39
              kibiców poloni 300 ??? chyba razem z ich rodzinami, dobrze zes teraz pojechał,
              was nigdy 200 nie bylo co dopiero 300, skąd na starym miescie sie znajdzie 300
              szczurów to ja niewiem, bylem na tym meczu i bylo was moze 150-180
            • jobrave Re: Derby Przemysl 03.06.07, 18:48
              Derby - to mecz rozgrywany pomiędzy drużynami z tej samej miejscowości.
              Regionalne media, głównie rzeszowskie, rozszerzyły to pojęcie i dla nich
              "derby", to mecze pomiędzy drużynami z terenu tego samego województwa. Ciekaw
              byłem, co tak naprawdę oznacza to słowo, zajrzałem do Wielkiego Słownika
              Angielsko - Polskiego J. Stanisławskiego i wyczytałem, że "derby" , to są...
              derby. Po prostu. W " Fowler's Modern English Usage" oraz "The Oxford Guide to
              the English Language" wyczytałem, że są to zawody jeździeckie. Prawdopodobnie
              dlatego, że kiedys odbywały się tam sławne gonitwy. Anglicy używają czasem tego
              słowa w odniesieniu do zawodów sportowych, jednak bez jakiekolwiek konotacji
              "topograficznej" ale częściej słyszy się: "contest" lub "competition", myślę
              więc, że to w Polsce dodano temu słowo dodatkowego znaczenia, juz bez wiedzy
              Anglików.
              Ten helikopter, dziesiątki radiowozów i setki policjantów, nie są przejawem
              troski o bezpieczeństwo obywateli lecz niepewności komendantów policji - pomimo
              butnych zapowiedzi miłościwie nam panujących, przestępczość pospolita, w tym
              równiez wybryki chuligańskie, niemiłosiernie nam wzrasta, różne komendanty, już
              widzą, że Kaczory nie patyczkują się, i dymisje wręczają z prędkością światła,
              więc dopóki nasze ober-stróże porządku publicznego czują bat przy du*pie, to
              robią różne pokazówki, żeby obywatele nie narzekali, że nie czują sie
              bezpiecznie. A Kaczor i tak może powiedzieć, że bez uzasadnienia użyto zbyt dużo
              sił i środków i sru, tego czy tamtego, do dymisji.
              • Gość: starski Re: Derby Przemysl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 19:38
                Demonstracja sily to nie jest metoda. Wzmaga tylko agresje.Po pierwsze trzeba
                tych malolatow, a zwlaszcza ich przywodcow zidentyfikowac. Anonimowosc jest wg.
                nich synonimem bezkarnosci. Jesli pseudokibice wdadza sie w jakies rozruby
                zaklocajace spokoj publiczny to dotkliwe kary finansowe oraz zakaz wstepu na
                stadiony powinny zadzialac. Oczywiscie kluby musza doinwstowac swoj system
                zabezpieczen na zawodach. np.monitoring. Tlumaczenie sie brakiem pieniedzy jest
                smieszne. Ja jak nie mam na flache to nie pije, wiec klub jak nie moze
                bezpiecznie przepowadzic zawodow- to niech ich nie organizuje. Przerzucanie
                kosztow na podatnikow, ktorzy niekoniecznie musza interesowac sie tego rodzaju
                sportem jest nieuczciwe.
    • Gość: maku Re: Derby Przemysl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 21:55
      Skutki meczu: ww6.tvp.pl/400,20070602506766.strona (reportaż - ikonka
      VIDEO pod obrazkiem) ;)
      • Gość: Andrzej Żuromski Re: Derby Przemysl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 23:15
        W pierwszym odrucchu myślałem, że to Poseł Marek Kuchcnski, Szsef Klubu
        Parlamentranego Prawa i Sprawiedliości, którego teściowie są moimi sąsiadami
        lata tym hlikopterem, myliłem się jednak. Nadgorliwość Komendanta naszej
        Policji Miejskiej, ktory jest dobrym kjumplem, nie ozwoliła aby grupka kilku
        głupkowtych ibic ow zakłóciła spokój mojegi jestestwa ja i jego najbiżzej
        rodziny. Za co ci Marku serdecznie dziękuję, przypominając jednoczesnie, że nie
        odpowiadasz na moje telefony MIMO że to ja byłem aurorem arzkulu "Rewolucja
        Konserwatna" a wy durnie potraktowaliđci t odnie poźnioej Kaczor zacząl swją
        semowągadułe o rewolucji moralej. JA WÓWCZAS TYLKO CO WRÓCIŁEM ZE STDIÓW W usa
        JESTEM FLOZOFEM I TRAKTOWAŁEM CIEBIE JAK I lUDWIKA dORNA FucK zou man it seems
        mz kezbrdord is ise set inot MAO ZEDONG of whom zou an zoir Dorn Kacyznski
        Friends know shit or less bthanh not5hing. God Blessz assholesl deinegraiding
        and degenrating the famous and glorious name Zuromski.

Andrzj zromski
        E eEz
        • Gość: Larry Re: Derby Przemysl IP: *.uninet.com.pl 04.06.07, 00:34
          I co prowokatorze myślisz ze ktos to łyknie.
          • jobrave Re: Derby Przemysl 04.06.07, 03:04
            Dobrze, dobrze, niech chłopina brnie dalej. Na razie dobrnął do art. 23 par.1 kc
            i zaczyna ocierać się o kodeks karny. Im więcej pisze, tym bardziej się
            demaskuje, coś mi się wydaje, że nawet nie będzie konieczne namierzanie go
            poprzez IP. Bedzi sztemp jak chulera. Kolega "podszywacz" nie zdaje sobie sprawy
            z tego, że używa charakterystycznej dla siebie frazeologii a także ma kilka
            ulubionych wyrazów, których używał wcześniej pod innymi nickami lub raczej
            nickiem i charakterystyczną składnię. Kontynuuj.
        • andrzejzuromski Re: Derby Przemysl 04.06.07, 13:47
          Teraz ktoś zaczyna podszywać się i pode mnie. Tamtych bzdur ja nie napisałem.
          Poważna prowokacja gdyż ja jestem w portalu zalogowany
          • Gość: OiuUk Re: Derby Przemysl IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.06.07, 02:18
            aaaa spadles chyba z drzewa i wlasnie wstales. Jak mozna porownac kluby z
            Londynu do przemyskich, nie mowiac o rozwinietej komunikacji. Moze wpadniesz do
            Londynu i zobaczysz co sie dzieje jak Arsenal gra...ulice tez zablokowane...i
            mimo wszystko kibice dalej sie tluka. A jezeli twierdzisz ze nie to sprawdz
            angielska prase. Moze ludzie ktorzy nie sa w temacie nie beda sie wypowiadali.
            Chuligani byli, sa i beda...na calym swiecie!!!

Zapomnialem dodac aaaa wiesz ile przypada kamer w Londynie na jednego
            mieszkanca...pewnie nie wiec sprawdz i porownaj to z Przemyslem.

Pozdrawiam!!!
            • Gość: aaa Re: Derby Przemysl IP: *.brnt.cable.ntl.com 06.06.07, 09:10
              Nie musze wpadac do Londynu. Caly czas w nim mieszkam. I tak sie jakos dziwnie
              sklada, ze jestem niemal na kazdym meczu Arsenalu. Ulice owszem sa zablokowane
              ale tylko przed ruchem samochodow a i to nie wszystkie tylko te w poblizu
              Emirates Stadium. To samo zreszta dotyczy okolic stadionu Chelsea.
              Kibice sie nie tluka bo zostaliby ukarani dozywotnim zakazem stadionowym wiec im
              sie to nie oplaca. Wymien chociaz jeden mecz z ostatnich sezonow, na ktorym
              doszlo do jakiejs zadymy.
              Co do porownania ilosci kamer w Londynie i Przemyslu- co to ma do rzeczy.
              Co do wypowiadania sie nie " w temacie", to moze czasem wystaw nos z budowy i
              zobacz, jak swiat wyglada. Nawet jesli pracujesz po 12 godzin, to wieczorem tez
              mozna duzo zobaczyc.
              • Gość: OiuUk Re: Derby Przemysl IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.06.07, 21:37
                Po pierwsze nie pracuje na budowie tylko w biurze!!!! Po drugie jesli czytasz
                gazety to chyba powinienes wiedziec co sie dzieje bo wszystkie gazety pisaly
                jak Headhunters zaatakowalo ekipe Spurs. I w kazdym tygodniu cos sie dzieje na
                scenie Hooligans...wiec nie wypowiadaj sie w takich tematach bo malo wiesz!!!!

Wymoczku nie oceniaj kogos z gory bo mozesz sie przejechac!!!
                Wracaj do kuchni pozmywac talerze...niestety musialem pisac na twoim
                poziomie!!!!!!!!!!!
                • Gość: aaa Re: Derby Przemysl IP: *.brnt.cable.ntl.com 06.06.07, 22:21
                  Hehehe... wszystkie gazety? Przeczytaj wreszcie jakies anglojezyczne a nie
                  Coolture czy Gonca. W biurze? To szybko Ci dzisiaj to sprzatanie poszlo.
                  Na moim poziomie musiales pisac? No to jeszcze duzo musisz popracowac... ale
                  probuj, probuj... Popieram, jak ktos stara sie rownac do najlepszych!!! Powodzenia
                  • day-trader Re: Derby Przemysl 06.06.07, 22:33
                    Kto lubi takie klimatymoże na Canale+ zobaczyć film Hooligans o ekipie WestHam
                    która walczy z Tottenham i Milvall. Chociaż to raczej fikcja ale dobrze oddaje
                    bieżący klimat w Londynie. Film rewelacyjny. Pozdrawiam
                    • Gość: aaa Re: Derby Przemysl IP: *.brnt.cable.ntl.com 06.06.07, 23:26
                      Ale wez(cie) pod uwage, ze takie rzeczy nie dzieja sie ani na stadionie ani w
                      jego okolicy w dniu meczu. A to co dzieje sie np. piec godzin pozniej albo dwa
                      dni wczesniej nie ma nic wspolnego z meczem.
                      I przy okazji- co masz na mysli piszac "biezacy klimat w Londynie"?
                      • Gość: OiuUK Re: Derby Przemysl IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.06.07, 04:43
                        aaaa jak jestes taki cfaniaczek moze sie spotkamy????? Pisanie do ludzi typu
                        sprzatanko ci szybko poszlo swiadczy o twoich slabosciach prezesie!!!! Pewnie
                        nie wiesz o tym ale angielscy hools maja inny styl walki...zreszta zapraszam do
                        angielskich ksiazek o chuliganach, o ile wladasz tym jezykiem. Sex, Drugs and
                        Football Thugs, Top Boys...

Marzec 2007

FOOTBALL hooligans clashed in one of London’s wealthiest areas last night
                        following the FA Cup quarter final between Chelsea and Tottenham.

Police made more than 30 arrests after rival gangs armed with knives, wooden
                        clubs and hockey sticks clashed outside the White Horse pub in Parsons Green,
                        known locally as “The Sloaney Pony” because of its wealthy clientele.

Seven people were taken to hospital with stab wounds and head or chest
                        injuries.

The violence flared after the 3-3 draw between Chelsea and Spurs at nearby
                        Stamford Bridge. Police believe the incident was a pre-arranged meeting between
                        rival gangs of supporters. Scotland Yard’s Football Intelligence Unit is
                        investigating the clash.

A total of 34 men were taken into custody.

Police said there had been no trouble at the match itself.
                        ------------------------------------------------------------------------------

Watford V Luton

www.youtube.com/watch?v=LrJdhjZ_ihA
                        Man City V Stockport

www.youtube.com/watch?v=0vPU6ZZmsf8&mode=related&search=
                        Everton v Man Utd 2005
                        www.youtube.com/watch?v=WeC3aHAgqiY&mode=related&search=
                        Leeds v Preston 2004
                        www.youtube.com/watch?v=e9R457Lwbuw&mode=related&search=
                        Chesterfield v Cardiff 2002 Football Hooligans
                        www.youtube.com/watch?v=D1f3RLpIHNs&mode=related&search=
                        CCTV Footage Newcastle v Breda Hooligans 2003
                        www.youtube.com/watch?v=-4HjlekfLyA&mode=related&search=

Po meczu Derby-Southampton(widziałem urywki na SKY SPORT),kibice Derby wysypali
                        sie na boisko(Derby wygrało w karnych)!!!

Jeszcze cos chcesz chlopczyku, jak masz cos jeszcze do powiedzenia to zapraszam
                        na rozmowe w cztery oczy!!!!!

Pozdrawiam!!!
                        :-)
                        • Gość: aaa Re: Derby Przemysl IP: *.brnt.cable.ntl.com 07.06.07, 08:32
                          Popatrz z kiedy sa te nagrania. Na tej zasadzie mozna znalezc kilka nagran
                          archwialnych ze meczow w Polsce (np. z lat 60- tuch) i udowadniac, ze na meczach
                          nie ma zadym.
                          Co do spotkania w cztery oczy, to mam swoje towarzystwo do spotykania sie. Nie
                          wladam "tym jezykiem" ale posluguje sie nim na tyle sprawnie, ze moglbym
                          przeczytac wspomniane ksiazki, gdyby iteresowali mnie dresiarze. Jak napisales
                          "angielscy hools" maja inny styl. Ta zadyma zostala "umowiona" miedzy stronami i
                          nie wydarzyla sie w czasie meczu ( "Police said there had been no trouble at the
                          match itself.")
                          ps. Ja uwazam, ze zadna praca nie hanbi.
                    • Gość: darek Re: Derby Przemysl IP: *.ptvk.pl 07.06.07, 12:55
                      Uszanowałem Twoje przewidywania odnosnie Sanwilu, ale Hooligans to kaszana
                      • day-trader Re: Derby Przemysl 07.06.07, 16:45
                        Mnie się podoba. To tylko film, pewna fikcja osadzona w realiach wg reżysera.
                        Może znasz jakiś lepszy? Chetnie obejrzę. Pozdro
                        • Gość: Chelsea Re: Derby Przemysl IP: *.uninet.com.pl 07.06.07, 17:30
                          Polecam "Football Factory" o Chelsea London w roli głownej
                          • Gość: OiuUK Re: Derby Przemysl IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.06.07, 20:14
                            aaaa sprawdz daty filmikow:-)!!!!!! W anglii scena hooligans zeszla do
                            podziemia, w dresikach zaden hools angielski nie biega (Stone Island, Lacoste
                            Burberry, C.P. Company). Kwestia czasu jak u nas bedzie to samo. Co do filmow
                            Granice tozsamosci, bardzo dobry stary film. 30 years of hurt - The History of
                            England`s Hooligan Army....bardzo dobra ksiazka.
                            • Gość: aaa Re: Derby Przemysl IP: *.brnt.cable.ntl.com 07.06.07, 20:44
                              No sprawdzilem. Nie myl daty wstawienia fulmu na strone z data meczu. Jesli
                              chodzi o film z meczu watford v luton. to tak naprawde nie da sie powiedziec
                              kiedy to byl macz ani czy to byl rzeczywscie mecz tych druzyn. Jesli chodzi o
                              pozostale podane przez Ciebie, to sam popatgrz na daty. Minimum dwa lata temu i
                              zaden z nich nie byl nakrecony na stadionie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka