Gość: kis IP: *.eranet.pl 13.10.07, 15:06 jak wygląda Medyka? Da się przejść czy celnicy strajkują? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pietrzak Re: jak Medyka? IP: 195.117.30.* 13.10.07, 15:32 Celnicy oglosili strajk glodowy na celni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: jak Medyka? IP: *.mcon.pl 14.10.07, 10:17 jaki głodowy? Dziś tam siedziałem dość długo to 2 razy jadł,w ciągu 5 godzin, miał 1000 powodów aby iść w plener.tylko pies nie ma wolnego.Cała reszta rusza się jak flaki w oleju.no może nowe koty się ruszają ale ci co jeszcze niezaobrączkowani im mówią żeby się nie wysilali.Nawet kanał był nieczynny bo kadra ma w d... latać za 1300.Zł. To co mnie robiło, mówiło że sie zwalnia.Bo to nie na jego nerwy.jak przejdzie ich kapelan to się będą spowiadać bo lenistwo to grzech.No nie wspomnę o chamstwie wobec polaków bo jakoś szoszony są o wiele lepiej traktowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: jak Medyka? IP: *.mcon.pl 14.10.07, 10:35 ach zapomniałem jutro ma nie być strajku bo Przemyśl będzie wizytowany.i będą się ruszać !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Re: jak Medyka? IP: 195.117.172.* 14.10.07, 16:56 MRÓWO BIEDNA!! Po co łazisz do Medyki? DO Eremu worki trzepać ,dostaniesz też 1200 zł na miesiąc , 30 dni pracy ,po8 godzin,na koniec miesiąca wypłata na rękę i też usłyszysz -ruchy, do roboty,a jak się nie podoba -to won!! Może wtedy zrozumiesz i celników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: jak Medyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 18:37 fox ale ty głupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: jak Medyka? IP: *.mcon.pl 14.10.07, 21:12 tam to niech idą celnicy bo to identyczny zakład (państwo bezprawia)chcąc kupić jeden worek 2kg fugi musisz odstać długi czas bo pan magazynier akurat obsługuje szoszona który kupuje towaru cały autobus po dach.No przecież to hurt (jak na celni)szoszon pan a polak to dupa i ma stać.Nie wspomnę że jest ich tam od groma ,ale siedzą no przecież szef nie widzi,bo jest w innym budynku.Tyle tylko że mniej stresuje się ten magazynier bo po niego nie przyjdą ....PRAWDA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: jak Medyka? IP: *.chello.pl 14.10.07, 21:34 Wybacz Miki, ale gdybyś chciał kupić 2 kg fugi, a ktoś chciałby kupić cały autobus towaru, to też byś musiał zaczekać. W ogóle nie lubię gry na nacjonalizmach nawet w przypadki zakupów fugi. Masz jakąś obsesję? Przejście w Medyce przechodziłem kilka razy, zawsze turystycznie i zawsze miałem wrażenie, że Polacy są na nim lepiej traktowani. Zwłaszcza nie będący mrówkami. Czasami za zachowanie celników normalnie było mi wstyd. Bo ja przechodziłem cywilizowanie, a widziałem jak celnicy wyżywają się na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiss Re: jak Medyka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 00:18 do roboty mrówy nikt juz nad wami itować się nie będzie a tamtym powinniście dupę całować że wam dali żyć -jak się nie podoba to do Angli owce paść tam dosaniecie w dupę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: jak Medyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 09:33 Mrówy zrobiły sobie w Medyce zakład pracy ,o godzinie dziesiątej nie można przejechać przez miasto bo jadą do pracy w handlu zagranicznym.Oni nie odprowadzeją podatków i żyje im się bardzo dobrze(popatrzcie ludzie na ich domy fury itd.)Dlaczego tym nie interesują się odpowiednie służby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Re: jak Medyka? IP: 195.117.172.* 15.10.07, 10:32 Do Mikiego i Cygana -może jestem głupi i mam mrówczy mózg ,ale w przeciwieństwie do was jednak go mam ! A tak przy okazji, jak wam tak żle w Medyce ,to pod kościół z czapką a nie na przejście do Medyki!! No,chyba że chodzicie służbowo-to przepraszam -władzę trzeba szanować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: jak Medyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 17:29 fox a ty pracuj za 1000zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Re: jak Medyka? IP: 195.117.172.* 17.10.07, 14:31 pracuję ,miki ,niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: jak Medyka? IP: 195.117.172.* 18.10.07, 09:34 Cały ten strajk jest żle skierowany. bo wygląda na protest przeciw przekraczającym granicę. Za mało czy w ogóle przestali dawać nie wiem. Celnicy się wściekają bo mają rachunki do uiszczenia a tu żródełko wyschło. Mój apel do celników; przestańcie iść na żywca a swój protest skierujcie tam gdzie należy czyli do waszego szefostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Re: jak Medyka? IP: *.eranet.pl 22.01.08, 16:39 co na Medyce i Korczowej? wie ktoś? Strajkują czy udają ze robia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do foxa Re: jak Medyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 20:13 poczytaj o tych co bronisz 74 wpisy pt. "a moze napiszemy o tych celnikach ktorzy wrocili "- i wiecej szacunku dla mrowek !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: jak Medyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 21:42 www.celnicy.pl/viewforum.php?f=1 bardzo ciekawe forum, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do znanego Re: jak Medyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 12:43 w nawiazaniu do Twojej wypowiedzi z ktora sie w polowie zgadzam - (zgadzam sie do wyschniecia zrodla lewych dochodow dla celnikow)- a dalej to juz nie - bo po co maja celnicy zadac podwyzki od szefostwa ,no po co maja oni obciażac swoimi wygorowanymi żadaniami budzet panstwa - a wiec nasze podatki ,ktore mozna spożytkowac na inne bardziej dla wszystkich podatnikow przydatne cele - jak celnicy nie chca pracowac to won --lepiej ich zwolnic a kadre wymienic na taka ktora zechce pracowac za te "niby" male pensje( 1300 czy 1000 zl )- w tym miescie jest duzo wyksztalconej mlodziezy chetnej do pracy ktora sie boryka na roznych stażach,mlodziez ktora okupuje urzedy pracy w poszukiwaniu pierwszej pracy,dajcie im szansę,pobory celników to nasza sprawa - nasza podatników ... no i co czytajacy na to ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: jak Medyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 14:38 Jak widać strajki teraz chyba w modźie są. Panowie celnicy jak nie chcecie się przepracowywać to poprostu puszczajcie tylko z paczuszką i będzie po kłopocie bo nikomu nie będzie się opłacało chodzić......ale dla wszystkich te same normy nie wiem jak teraz ale kiedyś to było wam dobrze kopaliście ludzi którzy bidne dwa kartony nosili i za 15zł bujali się cały dzień ,a młode gnoje(załatwiaki) z 25 kartonami dzień dobry proszę iść sami zrobiliście ze swojej pracy bagno więc nie miejcie do nikogo pretensji A co do 1300pln to proszę was zwolnijcie się wszyscy i uwierzcie mi że wasze miejsca będa zajęte na drugi dzień przez ludzi którzy za te pieniądze będa pracować lepiej i szybciej niż wy Skończyły się czasy że byliscie Bogami na granicy poniewierającymi nawet starsze Panie Wtedy 1300 wam wystarczało?? nie rozumiem acha!! była jeszcze ''UMOWA ZLECENIE"" ale się skończyła DO ROBOTY NIEROBY!!!!!!i nie użalać się na sobą!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: córka Re: jak Medyka? IP: 82.160.240.* 26.01.08, 19:12 jeśłi ktoś chce pracować na celni - prszę bardzo - jeśli wie jaka to praca - bezzasadne aresztowania, brak ochrony prawnej, praca ponad siły itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: jak Medyka? IP: *.mcon.pl 26.01.08, 19:39 układanie pasjansa na kompie i bujanie się na fotelu przez 12g to nie jest żaden wysiłek.Ja bym się cieszył jak by mi za taką prace płacili taką kasę.No wysiłek to może tylko to że ,przyjdą czy nie ?Zwiną czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: jak Medyka? IP: 195.117.172.* 27.01.08, 07:06 Nie wiem dlaczego ale jakoś tak mam że nie bardzo lubie mundurowych. To chyba dlatego że z przekonania jestem pacyfistą. Zdrugiej strony ciągniecie komunistycznego sposobu wynagradzania związanego z zasadą kelnera tzn,; niska płaca bo istnieją napiwki - wraz z komuną powinien sie dostac do lamusa. Tak sie nie stało. Mało tego Kaczory nie rozumią że uczciwośc w pracy musi sie rownac uczciwym zarobkom. Aresztowania celnikow wywołały żądania płacowe i to każdy średnio inteligentny rząd powinien wziąc pod uwage.Dzisiaj każdy może szukac pracy po za krajem i straszak bezrobocia swoją siłe stracił. Kto sieje wiatr ten zbiera burze. Myśle że fala strajkow dopiero przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś