Dodaj do ulubionych

Wybory" Przemyślanin Roku "

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.08, 17:38
Nie ma to wiele wspólnego ze spontanicznymi,prawdziwymi wyborami.
Raczej z zimną kalkulacją i zorganizowanym działaniem kilku kółek
trudniących się zbieraniem głosów w różny sposób.Tak więc,niechcący
a może chcący bierzemy udział w żenującym przedstawieniu!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: beer Re: Wybory" Przemyślanin Roku " IP: *.ptvk.pl 29.02.08, 18:50
      pytam,kto nominuje tych gości do tego konkursu. Ręce opadają!
      • kaptowaniec Re: Wybory" Przemyślanin Roku " 29.02.08, 22:45
        Jaki problem założyć sobie takie kółko zbierające głosy i zostać „Przemyślaninem Roku”. Co do nominujących to o ile wiem są to organizacje społeczne działające w Przemyślu i do tego jak i wielu innych pomysłów można się przyczepić, bo tu działa wystawiamy swoich a że niektórzy nie mają szans na uzyskanie głosów to inna sprawa.
        • Gość: Jeden taki... Re: Wybory" Przemyślanin Roku " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 07:32
          Nie chodzi mi o nazwiska,lecz o sposób działania.
          Np.w kościołach zbiera się podpisy na zasadzie owczego pędu.
          Czy nominowani wiedzą o sposobach zbierania podpisów,czy nie mają
          nic przeciwko temu i w końcu jak sie będą czuć po
          ewentualnej"wygranej"?
          Te wybory to pic na wodę i są robione dla dobrego samopoczucia kilku
          osób,a gdzie honor i zasady czystej gry?
          • bwm9 Re: Wybory" Przemyślanin Roku " 01.03.08, 14:28
            Mój pierwszy Dyrektor mawiał w latach 60 tak „wiesz socjalizm jest piękny tylko sk…syny go budują” tak samo w tym przypadku idea „Przemyślanina Roku”, lecz ludzie szczególnie w Przemyślu są zawistni sukcesu swoich bliźnich a podobno jest to najbardziej katolickie środowisko. Ubiegłoroczny laureat zrobił bardzo wiele dla społeczeństwa przemyskiego, które miało największą ilość zgonów w województwie z powodów schorzeń kardiologicznych, ale popatrzmy jak koledzy po fachu starają się umniejszać jej zasługi oraz jak rzucają kłody pod nogi w pracy i to ludzie, którzy dla miasta nic nie zrobili wręcz starają się zlikwidować przemyski szpital. Każdy głosujący ma wolny wybór wpisanie adresu i nazwiska głosującego umożliwia sprawdzenie wszelkich machlojek a ci, co nominują maja prawo promowania swoich kandydatów. Także kandydaci mają prawo wycofania się, jeżeli w swojej ocenie nie zasługują na ten tytuł i tu możemy mówić o honorze.
            • Gość: niedzwiadek Re: Wybory" Przemyślanin Roku " IP: *.prz.edu.pl 01.03.08, 15:02
              tylko czekam na taki tekst: winny temu wszystkiemu jest prezydent miasta!!!
              Ps. w nominacjach brakuje Realisty ze stoku i ze schodów przy SP 4
            • Gość: fan BMW Re: Wybory" Przemyślanin Roku " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 20:36
              a ty BMW idz sie utop , bo wszystkim tylko zazdroscisz
              • bwm9 Re: Wybory" Przemyślanin Roku " 01.03.08, 20:56
                Jak brakuje argumentów to są inwektywy a może ja piszę tak, że niektórzy niedouczeni nie rozumieją tekstu. Pozdrawiam kolegę Realisty.
                • Gość: Tik - Tak Re: Wybory" Przemyślanin Roku " IP: *.mcon.pl 02.03.08, 05:50
                  Ty nie pisz tak, aby tekstu nie rozumieli.Ty pisz tak, aby rozumieli treść
                  TEKSTU !!!!!!!!!!!!!Czy Wy do q...y nędzy nie macie innych problemów?Spełnajcie
                  sie jak potraficie w łóżku lub na tackingu.Spadać gaworzący!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: znany Re: Wybory" Przemyślanin Roku " IP: 195.117.172.* 02.03.08, 06:48
                    Instytucja przemyślanina jest jak najbardziej naszemu miastu
                    potrzbna. Szlag mnie trafia tylko wtedy gdy zostaje nim człowiek
                    który coś zrobił bo był za to odpowiedzialny i do tego miał wszelkie
                    warunki aby cel osiągnąć. Kiedy powstał ten pomysł to całe miasto
                    się tym pasjonowało. Po kilku latach zainteresowanie spadło tylko z
                    tego powodu że wyboru dokonywano na niejasnych warunkach,
                    Najważniejszym kryterium było wazeliniarstwo. Nie wiem jak jest
                    teraz. Może uczciwie? Ale niesmak pozostał i podejrzliwość wobec
                    zwycięzcy.Myślę że wielu przemyślaków mając takie doświadczenia -
                    kompletnie ma to gdzieś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka