Gość: hela IP: *.mofnet.gov.pl 22.09.08, 14:27 u kogo leczyć długotrwały nieżyt nosa u kilkuletniego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: goj Re: nieżyt nosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 21:31 pamiętaj pisz NIE ZYD nie NIE ZYT bo cię o antysemityzm oskarżą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamakota Re: nieżyt nosa IP: *.mcon.pl 23.09.08, 13:47 ha, ha :/ a czym spowodowany jest ten nieżyt ? jeśli jest kwestia 3-migdała, to najlepiej u laryngologa, ale i porządny pediatra powinien sobie poradzić. a jeśli przyczyna nie jest laryngologiczna, warto odwiedzic alergologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemyslanka Re: nieżyt nosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 14:12 sprawdz czy to nie alergia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hela Re: nieżyt nosa IP: 82.160.30.* 23.09.08, 20:44 testy alergiczne nic nie wykazały laryngolodzy rozkładają ręce, a dziecko ma ciągle zablokowany nosek w dzień i w nocy po podaniu kropli trochę lepiej a po odstawieniu to co wcześniej. sytuacja powtarza się już trzeci sezon tj.od jesieni do wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamakota Re: nieżyt nosa IP: *.mcon.pl 23.09.08, 21:48 testy u kilkulatka mogą być mylące. jakie leki stosujesz przewlekle? ja na katar przewlekły pakowałam córce do nosa sterydy i ładnie sie to leczyło. i mimo niepotwierdzonej alergii przez kilka miesięcy dziecko dostawało leki antyhistaminowe. jakich lekarzy odwiedziłaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hela Re: u dr House'a IP: *.mofnet.gov.pl 24.09.08, 07:40 jesteśmy pod stałą kontrolą pediatry odwiedziliśmy dwóch laryngologów leki - od otriwinu przez euforbium, bioparox, sterydowe po robione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamakota Re: u dr House'a IP: *.mcon.pl 24.09.08, 13:29 otrivin możesz stosowac z góra 4 dni, to zadno leczenie - to tylko działanie doraźne. euphorium to dobre krople, ale homeopatyczne, ja stosuję u moich dzieci w celu nawilżenia nosa, myślę, że są za słabe, żeby leczyc nieżyt. natomiast sterydy używaliśmy przez kilka miesięcy / konkrestnie flixonase albo budherin - to to samo ;)/. i dopiero po tym i lekach antyhistaminowych - duża dawka zyrteku - była poprawa. bioparox to taki pół-antybiotyk, wysusza i likwiduje bakterie, a nie sam niezyt. ja bym poszła jednak w kierunku alergii. może spróbuj powtórzyc testy. przy takim katarze z miejsca podanie się leki antyhistaminowe, trzeba je odstawic na 2 tygodnie przed planowanymi testami. no i testów na wszystko nie zrobisz, ale podając lek na alergię będziesz widziała, czy jest choćby krótkotrwała poprawa. jeśli tak, to dziecko na bank jest na coś uczulone. a 3 migdał jest przerośnięty czy w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pediatra Re: u dr House'a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 15:02 Może winny jest " sezon grzewczy" - suche powietrze + uszkodzona sterydami śluzówka i efekt gotowy.Czy uczęszcza do przedszkola? Może jaskinia solna i leki modulujące np. Immuwash - spray do nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
szczi Re: u dr House'a 24.09.08, 16:19 Kraków ma najlepszą w Polsce otolaryngologię. Poszukaj w googlach telefon do Kliniki Otolaryngologii CM UJ. Odpowiedz Link Zgłoś
zawilecgajowy Re: dot. nieżytów nosa 29.09.08, 12:42 Mój syn ma już 15 lat i całe życie męczy się z katarem. Wycięcie trzeciego migdałka kupę lat wstecz nic nie dało. Te nieżyty to niestety znak czasów, pociesz się, że dolegliwości z wiekiem słabną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: dot. nieżytów nosa IP: *.toya.net.pl 30.09.08, 08:25 Spróbuj świecowania uszu,tylko nie daj sie naciągnąć na zabieg za 50 zł,bo to zdzierstwo. Zabieg powinien pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś