Dodaj do ulubionych

Manhattan w Przemyslu

IP: 213.25.24.* 12.10.08, 23:13
Co waszym zdaniem najlepiej byloby zrobic z tym placem?
Ja bym bardzo chcial zeby powstal tam MC Donald's wtraz z Mc Drive i
od razu do tego ladny parking... jest to w koncu scisle centrum
miasta a poza tym obok jest muzeum i np wycieczki (szczegolnie
dzieci) beda mialy gratke
Obserwuj wątek
    • Gość: kocur A po co McDrive? IP: 212.160.233.* 13.10.08, 06:54
      McDrive powinien powstać przy drodze przelotowej, a wydaje mi się,
      że intencją władz jest wyrzucenie ruchu tranzytowego z Przemyśla na
      obwodnicę.
      A co do muzeum, to ten paskudny bunkier należałoby wyburzyć.
    • Gość: zenek Re: Manhattan w Przemyslu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 07:22
      Nasi włodarze, starają się jak mogą aby naszą starówkę maksymalnie
      oszpecić. Masz rację ze ten wstrętny bunkier należaloby wyburzyć.
      Ale znając zycie do takiego zdarzenia nie dojdzie, co więcej nasi
      rządzący /czytaj;katedra/, każą wybudować np. drugi bunkier nikomu
      niepotrzebny.
      • Gość: Madry Re: Manhattan w Przemyslu IP: 217.97.184.* 13.10.08, 15:40
        ale z was debile...
        • Gość: czytelnik Re: Manhattan w Przemyslu IP: *.ptvk.pl 13.10.08, 15:55
          Żaden Mcsrajf. A "bunkier" jest w porządku. Trzeba w końcu łączyć nowoczesne ze
          starym, teraz muzeum dominuje nad innymi kamienicami. A jeśli chodzi o zapytanie
          co na Manhattanie. Ja bym tam widział wysoki biurowiec w którym mieściłyby się
          wszystkie najważniejsze urzędy, m.in. UP, UM, jeZUS, Skarbówka... pod budynkiem
          parking bezpłatny dla petentów.
          • Gość: yogi Re: Manhattan w Przemyslu IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.08, 19:07
            Bryła muzeum pięknie komponuje się z prawdziwą perłą przemyskiej starówki -
            utrzymanym w stylu wczesno-komunistycznym, biurowcem UM przy ul. Ratuszowej.
            Uważam, że nie można zakłócać tej harmonii jakimś mcdonaldem. Myślę, że pomysł
            "czytelnika" na wielofunkcyjny biurowiec jest najbardziej trafiony. Przy czym,
            zamiast podziemnego parkingu chyba bardziej użyteczna będzie podziemna kaplica.
            Przecież do najbliższego kościoła będzie ze 100m, i to pod górę! A tak wszystko
            co do rządzenia potrzebne najjaśniej nam panujący będą mieli na miejscu.

• Gość: Jasiu Re: Manhattan w Przemyslu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.08, 19:48
              Przed wojna caly teren przy Jagiellonskiej, Ratuszowej, Wodnej byl
              zabudowany. Jestem przekonany, ze była to sluszna idea.
              W kazdym szanujacym sie miescie na swiecie centra sa szczelnie ( i
              drogo! ) zabudowane. Centrum miasta to nie miejsce spacerowe z
              drzewkami, krzaczkami i trawniczkami tylko beton, stal, aluminium i
              szklo. Miejsce biurowcow, drogich boutiqow, drogich knajp i
              strzezonych parkingow.
              • Gość: zenek Re: Manhattan w Przemyslu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 15:25
                Jasiu, racja 100%.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka