Gość: by zyło sie lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 08:03 wiadomosci.onet.pl/2701,1921224,rz_afera_sopocka_-_gangster_dal_prace_synowi_polityka_po,wydarzenie_lokalne.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lolus Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 09:21 witaj pisiaku, w ten przepiekny poranek , przed wyjsciem do kosciola musisz oczywiscie popluc troche na forum. ciekawe czy przystapisz do dzisiaj do komunii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.09, 10:54 forum jest do wyrażania swoich myśli a nie do obrażania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciura Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.09, 13:13 zal ci dupe sciska lolusiowatycw...u? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemyślanin Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! Co? IP: 213.25.49.* 22.02.09, 13:23 Forum jest do wyrażania myśli ponoć, więc PIS-zę to co teraz myślę...: "WSZYTKO BYLE BY NIE PIS I KACZYŃSCY A POLSKA BĘDZIE MIAŁA SIĘ DOBRZE"... taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! Co? IP: *.ptvk.pl 22.02.09, 14:28 I tak kokainistów z PiS nic nie przebije. Chyba, że koalicja z SB? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! Co? IP: 213.25.49.* 22.02.09, 20:53 Idioto ja jestem tylko zwykłym demonem a Ty pachołkiem tego, co czarne w Przemyślu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! Co? IP: *.ptvk.pl 22.02.09, 22:03 Że to niby do mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! Co? IP: 78.131.186.* 22.02.09, 15:11 Słuchaj mordo,ty moja!Aby żyło się lepiej,i żyje się lepiej,zostaliśmy wybrani,dostaliśmy 400zł podwyżki, a niektórzy nawet 600, mamy 70% poparcia,a że kryzys - Nas nie dotyczy.Wszystkiemu winien Kaczor bo wyszedł z Sali Sejmowej oddać honorowo mocz.Na razie szukamy oszczędności najlepiej na najbiedniejszych.A Ty puchu marny nie martw się że nie masz na leki,światło,czynsz.Będzie lepiej wnet wybory do europarlamentu,jak wygramy to wówczas będzie jeszcze lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! Co? IP: 89.195.143.* 22.02.09, 15:42 Pytanie podstawowe: czy syn polityka PO jest synem Platformy Obywatelskiej, czy tylko polityka PO? Pytanie podstawowe nr 2: czy tylko politycy PO łamali lub łamią prawo, czy tylko oni byli, lub są skorumpowani? Te dwa zjawiska, to codzienność w każdej partii, również w tej prawej i sprawiedliwej, więc fanów PiS w roli sędziów nie bardzo tu widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! Co? IP: 213.25.24.* 22.02.09, 16:08 Niech mi ktoś mądry wytłumaczy taką rzecz? Czym się różni w praktyce polityk z PO, PiS czy jakiejś innej partii.Moja gradacja polityków to ich natura. Z lubością ogladam niesioła czy palikota bo oni czynią ten świat weselszym. Na ponuraków w rodzaju kaczora czy dolanda nie zwracam większej uwagi bo wiem co powiedzą i jak się zachowają.Nigdy jeszcze mnie nie zaskoczyli. Brak mi róznego autoramentu wesołków z poprzednich kadencji i gdyby startowali to mają mój głos. Bo gdy brak chleba to niech będą chociaż igrzyska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: by zyło się lepiej Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 16:04 lolus – zachowujesz się jak rasowy POpraniec, na początek obrażasz ludzi a później piszesz o wartościach, o których nie masz zielonego pojęcia. Uważam, że to, co napisałem było formie informacji, ale jak ktoś ma mózg wyprany jedynie nienawiścią do PIS to już nie moja winna. Rozumiem ze wiara w ZACHODZĄCE SŁONCE PERU to jedyne słuszne wartości, jakimi się kierują sympatycy cudownej krainy, która nas za chwilę czeka po rządami PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Mamy ...swoje cudowne, polskie piekiełko:( n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 17:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jur@ Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.09, 19:25 wolę suchary i wodę obecnie za rządów PO, niż schabowe i kawior od PiS_dzielców lub innych komuchów :))) Bynajmniej nikt mi nie włazi z buciorami do domu, do mojego życia, do przekonań itp...itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Do Jur@;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 19:27 Ale niedługo wlezie komornik:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jur@ Re: Do Jur@;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.09, 19:45 do mnie????????? obawiam się, że nie bedzie miał żadnych podstaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.09, 19:50 taz to normalnie cuda tuska;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Jur@:( Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 20:58 Jur@ - udajesz czy taki jesteś ?,z tego co mi wiadomo liczba podsłuchów w ostatnim okresie czasu wzrosła i twoje żałosne komentarze mijają się z prawdą,to teraz zamiast cudownego hasła "by żyło się lepiej" , pozostały nam suchary?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jur@ Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 08:26 Z wiadomości, jakie posiada mój krytykant wynika, że "liczba podsłuchów wzrosła" ???????????? No ja niestety nie posiadam takich informacji- pewno jesteś "ze służb"?:))) - a te jak wiadomo nigdy nie będą krytykować braci mniejszych, gdyż tamci są za państwem partyjno-policyjnym. Trąci mi to początkami socjalizmu narodowego (a wiadomo z historii, jak to się skończyło). Dlatego DZIĘKI CI PANIE BOŻE, że zdjąłeś klapki z oczu większości Polaków, którzy odsunęli od władzy "ludzi chorych na władzę". AMEN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blady Bronek Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 21:02 Kiedyś jeden z polityków powiedział : "sfanatyzowałem masy aby uczynić je narzędziem swojej polityki". To było jakieś 75 lat temu. Gdy tak to czytam co wypisujecie na temat rządów PO, PiS itd, to mam wrażenie, że ta maksyma pasuje jak ulał. Nie dziwię się politykom różnej maści, oni plotą różne durnoty i robią to z cynizmem i wyrachowaniem, dokładnie wiedząc, że to co wygadują ma z prawdą tyle wspólnego co izba lordów z izbą wytrzeźwień. Taką mają robotę i należy do tego przywyknąć. Dziwię się natomiast tym wszystkim, którzy słuchając tych bredni, zaczynają święcie w nie wierzyć. Ba, wierzyć. Oni gotowi są za nie położyć głowę na klocek pod topór. Czasami to zaczadzenie, bo inaczej nazwać tego nie potrafię, zahacza o sfanatyzowanie. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że ci sami ludzie właśnie w ten sposób patrzą na rozgłośnię ojca Rydzyka i jego moherowe towarzystwo, z którym to "Ojciec Dyrektor" właśnie dokładnie to zrobił, czyli sfanatyzował, i uczynił narzędziem swojej polityki. Niestety, ci którzy się z nich wyśmiewają nie widzą, że są ich dokładnym lustrzanym odbiciem. Toczka w toczkę. Tyle tylko, że rolę Radia Maryja i TV Trwam przejmują inne ośrodki i wtłaczają do głów takie same idiotyzmy nie mające nic a nic wspólnego z rzeczywistością jak wspomniane media Rydzyka, tyle że z inną tezą i inną konkluzją. Zawsze mi się wydawało, że czymś zupełnie normalnym i oczywistym jest postępowanie wg schematu: jest problem. Przemyślałem go. Wyrabiam sobie zdanie na temat sposobów i metod jego rozwiązania, po czym szukam partii politycznych bądź polityków, którzy prezentują pogląda na daną sprawę zbieżny z moim, bądź też ich propozycja rozwiązania problemu wydaje mi się najlepsza z oferowanych, po czym popieram ich w działaniach zmierzających do rozwiązania tego problemu. Po prostu popieram rozwiązania, popieram sprawy. PRzynależność partyjna jest tu drugorzędna. Tymczasem wyhodowano, bo inaczej tego nazwać nie mogę, kastę fanatycznych zwolenników PO, PiS, SLD itd. Tu nie liczą się problemy, propozycję ich rozwiązania, oferty programowe czy ideowe. To nie ma najmniejszego znaczenia. Liczą sie tylko partyjne szyldy i ludzie pod nimi występujący. Jak ma odpowiednią plakietkę partyjną, to z góry wiadomo że ma racje. Zawsze i we wszystkim co tylko powie lub zrobi. I odwrotnie. Jeśli ta plakietka jest be, to wiadomo że to kretyn, idiota, za nic w świecie w niczym nie może mieć racji, a tak wogóle to najlepiej by było jego samego zamknąć, a jego partii zakazać działalności. Poza tym w "naszej" partii są sami kryształowi ludzie, uczciwi, porządni, kompetentni. Nie to co w tej drugiej, zgraja idiotów, złodziei i hucpiarzy. Przesadzam. Bynajmniej. Zresztą sami się rozgląnijcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: 213.25.24.* 22.02.09, 22:23 Żal mi fanatyków. Zawsze się okazywało że to ogłupieni nieszczęśnicy. Zanim zacznie się chwalić jakiegoś polityka należy poczytać historię i wyciągnąć wnioski. Przykładów jest mnóstwo choćby hitlerowcy czy kamikaze a ostatnio alkaida. Wiem że nie ma możliwości aby przekonać ogłupionego fanatyka dla którego samokrytycyzm jest pojęciem pozbawionym realizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 22:34 Psychomanipulacja od wieków była znakomitym narzędziem ogłupiania, a jej ofiary, których określasz mianem fanatyków, tacą zdolność logicznego myślenia i umiejętność samodzielnego podejmowania decyzji. Panowie powyżej, na razie, zatracili chyba tylko resztki kultury osobistej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: 213.25.24.* 22.02.09, 22:50 Dlaczego tak uważasz fanko?Przecież fanatycy to wyjątkowo nieszczęśliwi ludzie a zarazem śmieszni. Tylko oni o tym nie wiedzą.Zamiast fanatykami można ich nazywać młotami intelektualnymi. mnie na przykład dostarczają mnóstwa rozrywki i uważam że bez nich świat byłby blady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 22:58 Niestety, nie ma nic śmiesznego w ofiarach zbiorowych manipulacji typu sekty religijne, systemy totalitarne, zawodowi mordercy, mobbingowani pracownicy itp. Zapewniam Cię też , że ofiary indywidualnego "prania mózgów" są równie mało zabawne, ale z całą pewnością nieszczęśliwe, bo pozbawione podstawowego prawa każdego człowieka, wolnej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.ptvk.pl 22.02.09, 23:11 A do tego dołóżmy zmuszanie do wiary i patriotyzmu. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6305618,Projekt_PiS__3_maja_kazdy_bedzie_musial_wywiesic_flage.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: 89.195.68.* 23.02.09, 00:52 Bardzo mi się to podoba,że jeden z braci mniejszych, choć zatroskany o losy kraju popadającego ruinę z powodu nieudolnych rządów Wehrmachtu i żydokomuny, nie zapomina o wychowywaniu Polaków. nie chodzi tu rzecz jasna o prawdziwych Polaków, bo tym przypominać nie trzeba lecz 80 procent ciemnej hołoty, która nie głosowała na PiS. Uprzedzając atak radiomaryjców informuję, że jestem jak najbardziej za wywieszaniem flag i to nie tylko dwa razy w roku, lecz częściej, ale dobrowolnie. PiS i jej I.Sekretarza od początku nazywałem partią bolszewicką podpierając to licznymi dowodami, i oto mamy kolejny. Czy nie miał racji owadolog Niesioł nazywając Jarosława Gomułką? Znów, jak za Hitlera, Stalina, Gomułki,Gierka, czy Jaruzelskiego nakaz wywieszania flag, może jeszcze obowiązkowe pochody i capstrzyki? Szanowni PiSfani, sami chyba wreszcie widzicie skąd i co czerpie wasz naczelny ideolog. Czy nadal macie wątpliwości? A co wy na to, że obecny Prezydent RP, uczestniczył w odsłonięciu pomnika enkawudzisty, ubowca, bandyty i komunisty Kurasia "Ognia"?. Pytam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abp Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 09:47 Tusk chce do strefy euro przy kursie 1 E=4,8 zł !!???? zrobi z nas pariasów we własnym kraju..!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: by zyło się lepiej Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 09:50 jobrave - może tego nie wiesz ale, jesteś kolejnym nawiedzonym, który ma mózg przesiąknięty nienawiścią do PIS-u.Siedzisz sobie gdzieś tam, zarabiasz a tu na forum doktoryzujesz się na długością złamanego dyszla. Masz parę fakultetów skończonych naciągasz, mieszasz, i wypaczasz wszystko tak jak Ci to pasuje żeby przeciwnika upokorzyć i postawić jedynie słuszną swoje tezę. Przyjedz do Przemyśla zobacz jak tu się żyje zwykłym prostym ludziom, może jak potrafisz tak wszystko dokładnie analizować dasz parę mądrych rad co trzeba zrobić w Przemyślu aby ludziom pomóc w tych ciężkich czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: 89.195.4.* 23.02.09, 15:07 Zaręczam Ci, że nie ma to nic wspólnego z nienawiścią, staram się po prostu wyciągać wnioski nieupierając się przy tym, że na pewno są słuszne. Tak się jednak składa, że PiS przez dwa lata swoich rządów nic nie zrobił i przy najbliższej okazji skorzystał z możliwości poddania się, bo jednak o wiele łatwiej być opozycją niż rządzić. Mam żal do PiS, bo choć nań nie głosowałem (na PO zresztą też), że nie zreformował sądownictwa i prokuratury, a walce z korupcją prowadził działania pozorowane, a ja liczyłem na to, że wreszcie coś zacznie się dziać. To rozczarowanie, nie nienawiść. Wiem jak się żyje w Przemyślu, mam tu przecież liczne grono przyjaciół i znajomych, niektórzy są w sytuacji tragicznej, a jeden z moich kolegów był już na granicy odebrania sobie życia i gdyby nie propozycja pracy w Warszawie, pewnie by ze sobą skończył. Dodam. że to osoba, która bardzo by się Przemyślowi przydała. Kiedyś wymądrzałem się na tym forum dając właśnie różne rady m.in. dotyczące tworzenia miejsc pracy, później jednak stwierdziłem, że moje rady są głupie i oparte na naiwnych przesłankach. Bez inwestycji z zewnątrz miejsc pracy nie będzie, a to akurat nie ma żadnego związku z tym, czy w Przemyślu rządzi PiS, czy Platforma. Tak jak kiedyś przedstawiałem argumenty przemawiające za inwestowaniem w Przemyślu, tak teraz uważam, ku własnemu ubolewaniu, że w zasadzie nie ma żadnych. Przemyśl, to ładne miasto i nic poza tym, nie widzę perspektyw, żeby w krótkim czasie stworzyć kilkanaście, czy nawet kilka tysięcy miejsc pracy. Nie sądzę też , żeby obecne władze nic w tym kierunku nie robiły, bo wiem, że gonią za inwestorami, jak kot z pęcherzem, ale prawdę mówiąc nie mają nic nadzwyczajnego do zaoferowania, bo nie mogą mieć - forty i ładne położenie, to stanowczo za mało. Takie jest moje zdanie, ale nie masz pojęcia, jak bardzo chciałbym się mylić. Uwierz mi, że nigdy nie próbuję nikogo upokorzyć, chyba że ktoś mnie personalnie mnie atakuje, wówczas niestety nie przebieram w słowach, ale taki już mam temperament gwałtowny. W dyskusjach na tym forum bierze udział wielu mądrych, nieraz zaskakująco mądrych ludzi, więc może rozpocznijmy dyskusję na temat tego, co można zrobić w mieście,żeby kwitło i żeby ludzie prości i nieprości mieli łatwiejsze życie. Będę szczęśliwy jeśli moje tezy okażą się błędne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: 89.195.4.* 23.02.09, 15:09 Dodam jeszcze, że wyjechałem, bo nie byłem w Przemyślu nikomu potrzebny, a bardzo nie chciałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: 213.25.24.* 23.02.09, 18:18 Napisałeś jobrave że PiSto była pozoracja. Brawo że to zauważyłeś! Ale to mi wygląda na wybiórcze zauważanie. Bo wszystkie partie tak postępują włącznie z władzami Przemyśla. A to pozornie słuszne wezwanie do dzielenia się pomysłami to psu na buty. Niech rządzący wywiążą się z obietnic i tylko z nich a na pewno Przemyśl będzie kwitł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blady Bronek Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 18:52 Cóż mogę rzec po słowach Jobrave, chyba tyle, że jak nigdy prawie całkowicie się z nim zgadzam, przynajmniej z ostatnim postem. Rzeczywiście, słowo "nienawiść" jest dla potrzeb politycznych bardzo ale to bardzo nadużywane i to przez wszystkie strony sporu. A w tej materii trudniej o bardziej idiotyczne kryterium oceny politycznych idei, programów czy działań, niż kategorie emocjonalno-uczuciowe. Ale mniejsza o to. Dużo ważniejsze są szanse rozwojowe naszego miasta i jest mi to naprawdę najzupełniej obojętne czy to będzie pod berłem PiS-u czy PO, czy nawet Nowaka z jego szajką. Dziwi mnie tylko na tym tle niezachwiana wiara niektórych fanatyków w to, że zastój gospodarczy naszego miasta to wina tylko i wyłącznie nieudaczników z PiS-u rządzących Przemyślem oraz połączona z tym równie niezachwiana wiara w cudowną moc sprawczą PO, która gdyby tylko rządziła, to Przemyśl byłby prawdziwym eldorado, sytym, bogatym, nie znającym bezrobocia i innych dotkliwych społecznie problemów. Zresztą na czele RM stoi M. Rząsa, a jakoś nie widzę zalewu świeżych pomysłów prorozwojowych. Nie przesadzam naprawdę ani odrobineczkę. Z jednym tylko się z Jobrave nie zgadzam, że obecne władze Przemyśla "gonią za inwestorami jak kot z pęcherzem". To nieprawda. Chyba że werbalnie. Jak znajdę chwilę czasu i ochoty to napiszę o tym coś więcej. Ale rzeczywiście, bez zewnętrznych inwestycji liczonych nie w setkach tysięcy ale miliardach złotych, nie powstaną tutaj nowe miejsca pracy. Nie ma najmniejszych szans. Tyle tylko, że taka sytuacja wielu jest na rękę i wcale a wcale nie kwapią się aby to zmieniać. Jeszcze tylko jedna mała dygresja. Oczywiście PiS ma różne pomysły, niektóre dziwne, niektóre całkiem do rzeczy, a niektóre poronione całkowicie. Tylko jest w tym wszystkim jeden mały szkopuł. To nie PiS dzisiaj rządzi. Dzisiaj rządzi PO i to tej partii przede wszystkim należy patrzeć na ręce i oceniać ich działania. A jak widać PO wcale nie jest ani tak kompetentna, ani tak uczciwa, ani tak kryształowa, jakby ją chcieli widzieć jej gorący zwolennicy. Jednak na każde wskazanie tego typu sytuacji kompromitujących poszczególnych działaczy PO, a niejednoktornie całe lokalne struktury tej partii, ci samozwańczy obrońcy cnoty PO reagują werbalną agresją wg schematu "a u was biją murzynów", albo jeszcze gorszego - "wszystko lepsze, nawet złodzieje i łapówkarze z PO przy władzy, nawet w koalicji z łasymi na stanowiska ludowcami, nawet toczący instytucje publiczne niczym rak nepotyzm, byle by tylko do władzy nie wrócił PiS". Niektórym niestety całkiem pomerdał się cel ze środkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: 89.195.193.* 24.02.09, 08:28 A jednak uważam, że przynajmniej jesli chodzi o ostatnie posty, to całkowicie się zgadzamy, zresztą w przesżłości też jakiejś przepastnej różnicy zdań nie było, ale nie w tym rzecz. Napisałem o tej pogoni za inwestycjami na podstawie pewnych przesłanek i informacji. Przeanalizowałem je (nie twierdzę, że trafnie)i z róznych dokumentów publikowanych zarówno przez UM, jak i w mediach, wnioskuję, że są dość intensywne próby pozyskania inwestorów. Skąd takie wnioski. Zakładam, że obecny prezydent chcąc ubiegać się o reelekcję, lub ktoś z jego ekipy, kto chciałby zająć jego miejsce, będzie musiał, oprócz składania obietnic na przyszłość, wykazać się tym co zrobił dotychczas. Nie wystarczy obiecać kolejnego pomnika, czy krzyża, bo ludzi, których to kontentuje jest, z różnych powodów coraz mniej. Pretendenci doskonale zdawali i zdają sobie sprawę z tego, że chcąc utrzymać stan posiadania, muszą pokazać jakie inwestycje ściągnęli do Przemyśla i ile miejsc pracy dzięki temu powstało. Z tego co słyszę nastroje w Przemyślu nie są najlepsze, sporo ludzi straciło możliwość dorabiania sobie, czy nawet utrzymywania się z handlu papierosami, zrozumiałe jest więc, że ta dość liczna rzesza głosować będzie na tego, kto już coś w kierunku stworzenia miejsc pracy zrobił. Inwestycje w tej kadencji są jedyną przepustką dla dotychczasowego prezydenta, lub kogoś z jego obozu, do rządzenia Przemyślem przez kolejne lata. Tu nawet 100, czy 200 miejsc pracy będzie argumentem na "tak" dla wyborców. Nie chcę przez to powiedzieć, że obecny prezydent, czy jego ewentualni następcy z jego kręgów, to cyniczni gracze i wierzę w to, że nadrzędnym celem jest dobro miasta i jego mieszkańców, a sukces wyborczy, to kwestia drugorzędna. Nie zapominajmy też, że obecny prezydent był dwukrotnie wybierany i nie tylko sympatycy PiS nań głosowali, a lokomotywą była m.in. inwestycja w postaci wyciągu (zdaniem jednych chybiona, innych nie). Myślę więc, że obecne władze miasta w sprawie inwestycji robią co mogą, ale mogą niestety niewiele, bo tak naprawdę, to Przemyśl niewiel ma do zaoferowania, a i czasy nienajlepsze. Liczyłem jeszcze na to przejście w Malhowicach, które mogłoby trochę ożywić miasto i przyległości, ale Ukraina się nie kwapi, a poza tym dzieje się tam co bądź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .zenek Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 12:23 Czekałem,czekałem i widzę ,że znowu na moje spracowane barki spadł kolejny ciężar w postacii Jobrave. Cieszę się,że z uporem maniaka podążasz drogą ślepca ,któremu zamiast laski udało się chwycić klawiaturę i pisać epokowe myśli. Jak chcesz być prorokiem nie mogłeś lepiej trafić,tylko czy ktoś Cię słucha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jur@ Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 12:36 nie słucha, lecz czyta :) Zdziwiłbyś się ile osób myśli jak Jo... Odpowiedz Link Zgłoś
solist Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! 25.02.09, 14:02 Zgadzam się w 100% z jobrave, tyle, że jeżeli chodzi o przejście w M. to był wymysł Kuchcińskiego, nie poparty żadnymi racjonalnymi wyliczeniami. Ot tak, pier_olnął sobie trzy po trzy. Inwestycji nie było, nie ma i nie będzie bo to wszystko tylko pozoracja i kłamstwo. I nie ma co się oszukiwać, ale gdy Iwaneczko zostanie prezydentem to będzie to samo - znak krzyża na drogę durniom-wyborcom. Jak doskonale dbają tu o kasę miasta to widać na przykładzie choćby kina CK - nie dość, że na film chodziło kilka, a w rzadkich porywach kilkanaście osób, to jeszcze wielcy ekonomiści zakazali spożywać produkty. W jakim regionie Polski obowiązują jeszcze takie kretyństwa ekonomiczne?! Ale za to ryneczek będzie cudo! Bo to przykład znakomitej inwestycji i porzydatnej Przemyślakom jak papier ścierny do podcierania du_y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.zone2.bethere.co.uk 25.02.09, 14:31 Przepraszam, że nie na temat, ale: Zenek odpier****dol się ode mnie, naprawdę nudny jesteś chłopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .zenek Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 15:49 Ja już klawiaturę starłem na pył próbując przetłumaczyć jak chłop krowie i nic nie pomaga Jobrave Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.zone2.bethere.co.uk 25.02.09, 16:25 replay Zenuś, replay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Zenek, dla Ciebie!;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 17:55 www.youtube.com/watch?v=Q844kmcodh4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Zenek, dla Ciebie!;) IP: *.toya.net.pl 25.02.09, 18:13 Zenek,coś dla Ciebie! www.wrzuta.pl/audio/pzoV1Aqprb/andrzej_rosiewicz_-_zenek_blues Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: by zyło się lepiej Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 08:11 jobrave - wiedziałem a nawet byłem pewny, ze będziesz starał się w swojej wypowiedzi odrzucać argumenty o nienawiści do PIS-u, ale chyba świadomie zawsze starasz się stosować pewien schemat wypowiedzi, jeżeli masz na coś odpowiedzieć na jakieś zarzuty wypowiedź twoja jest skromna, bez analizy i nie zawsze odpowiadająca prawdzie.Sam może tego nie zauważasz, ale myślę ze jest to celowa robota, czytając twoje soczyste komentarze jesteś zwolennikiem obecnej koalicji rządzącej, choć za każdym razem, kiedy podpierasz się jakimiś stwierdzeniami mówisz ze na nich nie głosowałeś. Pewnie jakąś wiedzę na tam sytuacji w naszym mieście posiadasz, ale musisz przyznać ze to pewnie mało, aby mieć pełny obraz warunków, jakie w tych ciężkich czasach znalazł się nasz region. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 08:26 W czasach, gdy społeczeństwo przeżywa kryzys autorytetów, dobrze mieć Autorytet na forum małej, kresowej mieściny. Dzięki, że jesteś, JB:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .zenek Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 09:35 I ja dołączam się do życzeń Autorytetu Jobrave,by jako doradca forumowy na własne życzenie nie błaźnił kresowej mieściny plując na władzę prezydencką regionu i kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: :) IP: 89.195.74.* 26.02.09, 13:12 Zacznijmy od tego, że jestem zwolennikiem UPR. Jeśli chodzi o popieranie obecnej koalicji, to czasem ja popieram, czasem nie, z niektórymi decyzjami rządu się zgadzam, z niektórymi się nie zgadzam. Drażni mnie np. sprawa ministra Czumy - uważam, że powinien być, co najmniej zawieszony, jeśli nie zdymisjonowany. Jeśli chodzi o argumenty wspierające moje racje, to są one takie jakie są, ale potrafię zmienić zdanie jeśli czyjeś kontrargumenty mnie przekonają i nierzadko bywa tak, że zmieniam zdanie również pod wpływem niektórych wypowiedzi na tym forum, ale właśnie pogłębianiu wiedzy służą dyskusje (nawet głupie). Z nienawiści do kogokolwiek już dawno wyrosłem i to zanim powstał PiS, więc siłą rzeczy nie mogę jej czuć również do tej partii. Chciałbym w zw. z tym zwrócić uwagę, że często na tym forum próbuję tłumaczyć, a czasem wręcz bronić władz miasta, które akurat są pisowskie. Natomiast jeśli chodzi o Zenka, to w tym przypadku argumentów nie trzeba mieć żadnych, bo jaki jest Zenek, każdy widzi - agresywny i głupi, ponadto rzadko kiedy zdarza mu się zabrać głos na temat, którego dotyczy dyskusja. Za autorytet się nie uważam, po prostu przedstawiam swoje opinie na dany temat, podobnie jak czynią to inni i staram się nikogo nie obrażać, co - niestety - nie zawsze mi się udaje. Ale chyba wolno mi dyskutować Wolno mi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: :) IP: *.ptvk.pl 26.02.09, 15:45 Co do zenka to popieram - zero argumentów tylko obrona Częstochowy (czyt. PiS). A ja za to przyznam otwarcie, że w Polsce po '89-tym gorszej partii jak PiS nie było. I rzecz dotyczy zarówno myśli ekonomicznej, politycznej, gospodarczej itp. jak i zwykłego bałwaństwa, warcholstwa, populizmu i głupoty. Można do tego dodać, obok pustych obietnic, łamania zobowiązań i własnych deklaracji (viva SB) jak i zero przeprowadzonych reform w kraju, poza podwyżkami dla lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: :) IP: *.zone2.bethere.co.uk 26.02.09, 19:02 Ale przysięgnij się, że Ty tak bez nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .zenek Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 19:29 A cóż takiego uczyniłen ,że tuz inteligencji Jobrave mnie ocenia. Samooceny dokonam osobiście: Zenek ,w swoich postach nigdy nikogo nie obraził, w przeciwieństwie do Ciebie nie używa słowa głupi,korzysta z szerokiej wiedzy z mowy potocznej języka polskiego,nie ma w jego wypowiedziach agresji ,jaką można zobaczyć w poście darka ,podejrzewam ,że to bliski uczeń naszego tuza,stoi po stronie opluwanych i odbija soczyste epitety na piszących ,patrząc jak się motają gdy atakuje ich własna wiedza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 19:13 Wydaje mi się, że i podwyżki dla lekarzy nie są zasługą PIS-u. Związane są raczej z wejściem w życie unijnych przepisów dotyczących czasu pracy lekarza i pojawieniem się w związku z tym dodatkowych kontraktów na świadczone usługi - poza tym czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: :) IP: 89.195.78.* 26.02.09, 23:33 Zenku, miałem Cię co prawda zignorować, tym bardziej , że jestem w stanie mocno nietrzeźwym, ale to, że na zwałem Cię głupim wynika z tego, żeś się akurat mnie czepił , choć obiektów godnych Twojej uwagi jest tu więcej. Forum nie jest miejscem do jakichś prywatnych porachunków i wątpię, żeby Fórumowiczów interesowało to, co sądzisz o mnie. Nie jestem intelignetny, bo IQ mam znacznie niższe od niejkiej Dody, nie pretenduję do odgrywania żadnej roli, więc jakiego chu**ja ode mnie chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UPR Re: :) do jobrave IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 00:26 Pijacki bełkot , niestety. Treść w gatunku "chciałabym, a boję się" , asekurancie Jobrave. Chyba nie znasz programu UPR pisząc te swoje dyrdymały , dawny dziennikarzu GW. Twoje szefostwo nie kochało nigdy Kornela i jego poglądów. nie podpieraj się nimi teraz. Nie wstydź się też chorej nienawiści do PiS, to tak modny trynd", że dało sie nabrac 50 % rodaków, yntelygentów. Nie lubisz być w tłumie? Masz pecha, ale jesteś, Yntelygencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: :) do jobrave IP: 89.195.70.* 27.02.09, 09:23 Przeczytałem na trzeźwo swój pijacki bełkot, oraz Twoją trzeźwą, pisaną oczywiście na trzeźwo wypowiedź i uznałem, że to jednak w przeciwieństwie do mojego jest pijacki - podpisujesz się, jako UPR, zarzucając mi nieznajomość programu tej partii i jednocześnie piszesz o jakimś Kornelu. Znów chłopie napiłeś się z rana wódki i zobaczyłeś jakiegoś Kornela w UPR, ale to i tak lepiej niż białe myszki, czy robactwo. Co do mojego asekuranctwa, to dobrze byłoby, gdybyś uważniej czytał moje wypowiedzi na tym forum, może by zrozumiał, ze istnieją poglądy bardziej skomplikowane niż Twoje, że istnieją ludzie, którym trudno utożsamiać się do końca z tą, czy inną ideologią, że mają jakieś wątpliwości, próbują myśleć samodzielnie i nie przyjmują bez zastrzeżeń wszystkiego co pakują im do łba różnej maści politycy. Nie muszę się asekurować, bo nie muszę się bać, tak jak Ty przestraszony nie wiadomo czym człowieku. Przypisujesz mi nienawiść do PiS sam będąc zaślepionym nienawiścią do mnie, choć nie znam Cię człeku i nic Ci nie zrobiłem, a poza tym lepiej już być b. dziennikarzem GW niż skrajnym fanatykiem PiS, czy jakiejkolwiek innej partii. A tłumie nie byłem i nie będę, a pecha mam jedynie wówczas, kiedy trafiam na takich jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: :) do jobrave IP: *.brnt.cable.ntl.com 27.02.09, 09:43 a ja mam pecha 5 i poł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: :) do jobrave IP: *.zone2.bethere.co.uk 27.02.09, 11:44 Och przepraszam, gość pt. UPR miał zapewne na myśli Janusza KORNELA - Mikke. Widać, że autor posta zna doskonale nie tylko program tej partii lecz również władze. Przy okazji przeprosić, zarówno UPR, jak Janusza KORNEL- Mikkego za to, że zniekształcałem jego nazwisko uparcie pisząc :Korwin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: :) do jobrave IP: *.ptvk.pl 27.02.09, 23:59 Pseudo UPR to nie od nazwy partii tylko zdrobniale UPieRdliwy i zapewne chodziło UPieRdliwemu o Kornela Makuszyńskiego? A może coś i mnie się poje_ało i chodziło UPRowi o Kornela Morawieckiego? Ponieważ zenek wspomniał coś o kontakcie nauczyciel-uczeń więc ja pytam kiedy zrobimy jakieś spotkanie literackie w Przemyślu? Trza by poczytać jakieś książki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: :) do jobrave IP: *.toya.net.pl 28.02.09, 10:08 Może Kornel jest przewodniczącym osiedlowego koła np.Wilcze Pobereże (za przeproszeniem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Zimny prysznic na łby fanatyków PiS IP: 89.195.205.* 28.02.09, 20:29 Myślę,że po tym krzykacze z PiS znikną stąd z powiniętymi ogonami: www.bankier.pl/forum/temat_dlaczego-pis-to-postkomuna-43-suche-fakty,6428122.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Zimny prysznic na łby fanatyków PiS IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.03.09, 13:09 Mysle, ze warto zapoznac sie z ponizszym tekstem i na tej podstawie zastanowic sie po co Polsce euro oraz jaki cel przyswieca obecnej wladzy, ze tak sie przy tym upiera. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6319076,Bandazowanie_rzeczywistosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Zimny prysznic na łby fanatyków PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 17:37 Tak... Należy sie również zastanowić, jaki cel przyświeca panu z Centrum im. Adama Smitha. W jakim celu mówi takie, a nie inne rzeczy... Piszę o tym z konkretnego powodu; Już dwa razy - w Programie III PR - słyszałem wypowiedź "specjalisty" (nie pamiętam nazwiska) z tego Centrum mówiącego, że KRUS jest bardzo potrzebną instytucją i że nie należy odbierać żadnych przywilejów żadnym ludziom tam ubezpieczonym, tylko takie same przywileje dać osobom ubezpieczonym w ZUS-ie. No, ekonomista pełną gębą (zapomniał tylko dodać skąd wziąć na to pieniążki)! ...Przypuszczalnie znakomita większość członków Centrum im. Adama Smitha ubezpiecza się w KRUS-ie, czerpie z tego wymierne korzyści (typu: unijne dopłaty za hektary zasadzonych lasów), i stąd takie podejście do sprawy. Dlatego też podchodziłbym bardzo ostrożnie do ich przeróżnych wypowiedzi, mimo iż jest możliwe, że to tylko moja paranoja... :) Ps.Osobiście nie jestem zwolennikiem zbyt szybkiego wprowadzenia euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur Zastanawiam się, dlaczego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 18:52 Niemcy po zjednoczeniu wprowadzili w całym kraju jedną walutę. Czy nie można było utrzymywać w obu częściach kraju dotychczasowej waluty? A może wspólna walut była korzystniejsza dla rozwoju kraju? Czy można to przenieść na zjednoczoną Europę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: by zyło się lepiej Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: 201.229.208.* 01.03.09, 15:37 jobrave – tym twoim jednym słusznym komentarzem, utwierdziłeś mnie w swojej opinii o tobie, którą miałem okazje wyrazić wcześniej.Wszystko, co napisałem się sprawdziło i co więcej okazało się ze jesteś więcej jak sympatykiem GW, co tłumaczy twoje zachowanie na forum, tylko szkoda twoich fakultetów. Myślę ze jak krzykacze z PIS uciekną z forum to zostaniesz z jednymi słusznymi i cudownymi, pełnych miłości w swoich przekonaniach i wypowiedziach na forum kolegami i spotkacie się gdzieś na paradzie miłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: 89.195.0.* 01.03.09, 17:02 To akurat nie był komentarz, tylko lista - jak wy to nazywacie "komuchów i sprzedawczyków", niepełna zresztą - w samym Przemyślu znalazłoby się drugie tyle wśród członków najzacniejszej partii w całym Universum - PiS. Ilekroć w jakimś wątku pojawia się ktoś, kto ma inne zdanie, niż PiSfani, jest okładany obelgami, nie będę ich przytaczał, bo wystarczy sobie pozaglądać do tu, czy tam i wszystko jest jasne. Nie masz prawa ani Ty, ani Twoi bracia i siostry w PiS, obrażać innych tylko dlatego, że mają inne poglądy, lub nie mają, albo tez mają niesprecyzowane. Polska jest krajem wolnym, demokratycznym i musisz się człowieku wreszcie pogodzić z tym, że ludzie maja prawo głosić poglądy, z którymi się nie zgadzasz. Wolno ci się nie zgadzać, wolno Ci dyskutować. Jeśli jednak już wyzywasz innych od komuchów, to najpierw rozejrzyj się wokół siebie, czy nie ma ich w Twoim środowisku. No i co, okazuje się, że jest ich bez liku, mało tego Twoja partia wchodziła w koalicję z ludźmi totalnie skompromitowanym przecząc zasadom i wartościom, które miała wypisane na sztandarach. Opierając się tylko na faktach mogę bez żadnych wątpliwości stwierdzić, że to ugrupowanie cynicznych hipokrytów. Nienawiść do PiS mógłbym żywić tylko wtedy, kiedy wszyscy członkowie i sympatycy tej partii, wspólnie zabili kogoś z moich bliskich, ale to jest fizycznie niemożliwe, stąd i nienawiści żadnej nie czuję. Głupio mi trochę tłumaczyć tak oczywiste sprawy, ale trudno przebić się przez czyjeś zaślepienie. To, że pracowałem w "Gazecie Wyborczej" nie jest dla mnie niczym haniebnym, bo miałem z kolegów Grześka Polaka - jeden z obecnych wiceszefów Katolickiej Agencji Informacyjnej, oraz Grześ Górny późniejszy red. naczelny skrajnie prawicowej "Frondy", ani im, ani mnie nikt nie narzucał światopoglądu, nikt też nie kazał pisywać zgodnie z linią ideologiczną "GW" - od tego zawsze był Smoleński, "cyngiel" Michnika i jemu podobni. Sympatykiem "GW" nie jestem, bo już dawno temu straciła klasę i nawet pozory obiektywizmu, to, że przytaczam czasem jakieś linki, to tylko wówczas jeśli dotyczą tekstów informacyjnych a nie poglądów dziennikarzy, czy publicystów tej gazety na ten, czy inny temat. Co do moich fakultetów - mam tylko jeden, a jego ukończenie zabrało mi dziewięć lat (innym tylko pięć), z drugiego zaliczyłem tylko dwa lata. Wcale mi nie zależy na tym, żeby zwolennicy PiS zniknęli z forum, lecz krzykacze, którzy nie maja nic do powiedzenia i ograniczają się tylko do personalnych wycieczek wobec uczestników forum. Nie wiem do jakiego grona zaliczyć Ciebie, czy przypadkiem nie do krzykaczy, nie widuję Cię bowiem, w innych wątkach, gdzie dyskutuje się o sprawach ważnych dla miasta, gdzie dyskusja toczy sie na temat i nikt nikogo nie obraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: 213.25.24.* 01.03.09, 18:47 Nie ma zadnych -choćby najmniejszych- podstaw naukowych że to co napisałeś dotyczy tylko PiS-u. Każdy kto zaczyna się babrać w polityce wstępuje na drogę fanatyzmu. Im wyżej w hierarchi tym więcej zadufania, mniej empatii, coraz większe zacietrzewienie i facet staje się coraz weselszym chłopakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 18:55 Chcesz powiedzieć, że każda władza demoralizuje? A może to tylko nasza, polska specjalność?;) Człowiek prawy, uczciwy, szlachetny i mądry nie da się zwabić mirażom i jest świadom, że "idąc do góry należy się kłaniać mijanym ludziom, ponieważ będzie się ich mijać w drodze powrotnej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 19:40 Masz Fanko całkowitą rację, że "człowiek prawy, uczciwy [...] jest świadom [...]", z tym że ludzie prawi, uczciwi, szlachetni oraz mądrzy nie "idą w politykę"! Być może wiedzą co ich tam czeka. ;) Moim zdaniem, niemal każda władza w Polsce demoralizuje. Przypuszczalnie dlatego, że jeszcze niedawno prawie wszyscy byliśmy niewolnikami, nie mieliśmy nic. Natomiast posiadaczami niemal "wszystkiego" byli zarządzający komunistycznym aparatem partyjnym - pierwotnie też "gołodupce". Utrwaliło się więc przekonanie, że mając władzę można mieć i pieniądze, a mając pieniądze nie trzeba się już kłaniać nikomu... Dodając fakt, że im człowiek "mniejszy", tym większa władza mu się marzy... Oczywiście bardzo uogólniam, ale obserwując rzeczywistość, tak jakoś samo mi to przychodzi do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 20:07 Celowo zasugerowałam "polską specyfikę", ponieważ uważam, że my, jako społeczeństwo , nie mamy elit intelektualno-moralnych gotowych podjąć wyzwanie uzdrowienia życia politycznego. Niemal na każdym szczeblu obserwujemy zjawisko przejmowania władzy przez ludzi nie tylko miernych, ale często, całkowicie zdemoralizowanych, ale wszystko to dzieje się przecież w całym majestacie społecznego przyzwolenia i demokratycznych wyborów. Oddając dobrowolnie władzę w ręce ludzi przeciętnych i moralnie skrzywionych , można się jedynie spodziewać eskalacji zjawisk patologicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: 89.195.77.* 01.03.09, 19:46 PiS jest partią populistyczną, więc posiada wszelkie wady tego typu ugrupowań i nie ma znaczenia, czy mają charakter lewicowy, czy prawicowy, dlatego nie twierdzę, że PiS jest jakimś wyjątkiem.Faktem jest natomiast, że tu na tym forum zwolennicy tej partii rzadko, lub w ogóle, używają argumentów merytorycznych, natomiast wyróżniają się agresywnością, oraz pomawianiem i obrażaniem innych dyskutantów, więc nie ma co odwracać kota ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś
barbariaz Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! 01.03.09, 20:03 A ja widzę Jobrave, że stępiły Ci się pazury, być może pobyt na obczyźnie Ci je przytępił. Nie ma co się patyczkować z pisiorstwem, lecz tępić to paskudztwo ich własną bronią, czyli chamstwem, intrygami i fałszem. Zgadzam się z Darkiem, że gorszego badziewia niż PiS od 1989 roku nie było przy władzy. Nie ma co się bawić w dyplomację z hołotą bo hołota tego nie rozumie, tylko bat! PO też fatalnie rządzi tyle że robi to trochę ładniej. A na posty wsiowych głupków takich jak Zenek, to radzę w ogóle nie reagować tak jak to robią mieszkańcy wiosek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 20:26 Wyjątkowo mnie rozbawił Twój post! Walisz "prosto z mostu", zabawnie i możliwe, że celnie! Pozdrawiam i o wybaczenie proszę, gdyż uśmiałem się, mimo że sprawa to poważna... :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbariaz Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! 01.03.09, 20:46 Nie ma tu nic smiesznego, Jobrave za długo tam siedzi i pewnie zaczyna przesiąkać standardami brytyjskimi, a tu drogi panie dalej to samo i trzeba tak samo jak wczesniej. PiS to ludzie dla ktorych historia zatrzymała się w latach osiemdziesiatych XX w a nawet trzydziestych. Puste łby i dobrze zeby stad znikły bo psują kazdą dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 21:21 A, widzę że faktycznie nieśmieszny był ten Twój post, tylko ja niesłusznie go tak odebrałem. Toć i dobrze, że zawczasu przeprosiłem... ;) W sprawie Jobrave - wydaje mi się, że jego niebezpośredni kontakt z przemyskimi problemami, daje mu szansę "akuratnego" spojrzenia i nieco postronnej, niekiedy trafniejszej oceny tutejszych wydarzeń. Mimo, że nie zawsze się z nim zgadzam, to rozważam jego głos w każdej dyskusji. I nie widzę związku między wypowiedziami osób mieszkających w Przemyślu, a tymi Przemyślakami, którzy wyjechali (do Anglii, Warszawy, bądź innych miejsc na Świecie)! , Poza tym większość z nas - ludzi ciężko pracujących - dowiaduje się o sprawach Miasta z mediów (internetu, radia, TV), w minimalnym tylko stopniu z miejscowych plotek, gdyż nie mamy na nie czasu. I to właśnie to stawia Nas wszystkich, kochających Przemyśl, w jednym, tym samym szeregu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 21:31 Przepraszm, źle sie wyraziłem w poprzednim poście: "I nie widzę związku między wypowiedziami osób mieszkających w Przemyślu, a tymi Przemyślakami, którzy wyjechali". Chodziło mi oczywiście o to, że nie ma znaczenia, czy ktoś mieszka w Przemyślu, czy też poza Nim... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: 213.25.24.* 01.03.09, 21:56 W dalszym ciągu brak odpowiedzi czy PO jest cudowne czy cudaczne? Jeśli chodzi o prawych ludzi to wyjątki potwierdzają regułę. Sposób w jaki nas biją po d... poszczególne rządy nie ma większego znaczenia praktycznego. Liczą się fakty i rzeczywistość. A te wyrażnie mówią o specyfice każdej partii sprawującej władzę.Najlepiej potwiewrdza to łatwość z jaką przechodzą z jednej partii do drugiej. Sam doland był w kilku partiach. Co do wyborów to czysta farsa i zaprzeczenie demokracji. Krąg rządzących został zawężony do kilku osób i nikt inny z poza tego grona i bez jego zgody tam się nie wkręci. Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! 02.03.09, 01:25 Nie lubie autopromocji, ale tu jest jeden z tekstów,które pisałem gdy Tusk już zaczął rządzić, o samym Tusku zreszta pisywałem dość sporo,ale nie chce mi się szukać, tu jeden link polonia.wp.pl/country,,kat,96994,wid,10093274,wiad_media.html? A tu o tym, jak pomogłem w anty - Tuskowej demonstracji P[page]=2www.fronda.pl/pionek/blog/(tekst pt. "W Londynie Marek Chrapan robi za głupa", ale dla leniwych skopiowałem fragment, dodam, że chodziło o protest pana Chrapana przed ambasadą RP w Wielkiej Brytanii: "I jeszcze jedno spostrzeżenie, w "Polish Expressie" umieszczono moje zdjęcie z rozbawiana "gębą przy afiszu wymagającym jednak powagi, ale moment rozbawienia wystąpił kiedy reporter Janusz Młynarski zapytał policjanta próbującego mnie przekonać do zaniechania protestu, czy on tez ze mną protestuje i chce fotografie, na co policjant w błyskawicznym tempie oddalił się co uchwycono również na fotografii. PRAWDOPODOBNIE DZIĘKI TEMU "ZABIEGOWI" JANUSZA MŁYNARSKIEGO I JEGO NIEZNANEGO MI KOLEGI, UDAŁO MI SIĘ DOTRWAĆ Z PROTESTEM DO KOŃCA I ZMUSIĆ D. TUSKA DO MARSZU Z ODWRÓCONA GŁOWA BY NIE "WIDZIEĆ" MNIE. DZIĘKUJE WAM ZA TO. (I Januszowi Młynarskiemu za rękawiczki które pozwoliły mi na "odtajanie" rak, a których nie jestem w stanie zwrocić bez kontaktu). A rząd Tuska nie jest ani cudaczny, ani cudowny, jest po prostu typowy dla RP ostatniego 20.lecia. Marek Chrapan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informator Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 09:56 hej barbariaz! Zenek to nie wsiowy głupek tylko ważny radny,co bal sie głosować przeciw schronisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .zenek Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 15:48 Jak dobrze czasem popatrzeć jak sfora obszczekuje sie nawzajem,jak oni skaczą, Ci łańcuchowcy przykuci do budy swoich poglądów. Na szczęście wizje o jakie się spierają są tyle warte co klawiatury ,w które tak namiętnie klepią z braku zajęcia ,jak widać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Macie swoje cudowne PO ! ! ! ! ! IP: 213.25.24.* 02.03.09, 19:47 Zenek tu masz rację. Niejaki donek tak jest przekonany o wyzszości wyznawanej przez siebie ideologii że był pewny iż przy jej pomocy będzie czynił cuda. Teraz w jego oczach widać wielką tęsknotę za inteligencją. Drugi nawiedzony był pewny że ze społeczeństwa można robić wała. Nawet zrobił to w formie ustawy. A mianowicie miały być dopłaty do pożyczek mieszkaniowych ale aby ich nie dać to tak zaostrzył kryteria że tylko kilka osób w całym kraju z nich skorzystały. Ostatnio jakby zrobił się bardziej karłowaty i coś tam bełkoce o niewdzięcznym narodzie. Odpowiedz Link Zgłoś