Dodaj do ulubionych

No to już po naszym przemyskim multikinie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.09, 10:07
Z tego co mi wiadomo San zmienił plany budowy Galerii Sanowej i
zrezygnowała z multikina i wogóle jednego piętra. Szkoda.
Obserwuj wątek
    • Gość: zoltri Re: No to już po naszym przemyskim multikinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.09, 11:55
      a skąd to wiesz? Może jakieś żródło. A może jakaś babunia na zielonym rynku Ci
      powiedziała?
      • Gość: on Re: No to już po naszym przemyskim multikinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.09, 13:03
        skoro sa takie pogloski to tak chyba jest:( swoja droga szkoda:( i dalej bedzie
        dziura:/ bez multikina i rozwrywki weekndowej to lipa. zawsze mozna by bylo isc
        na jakis mecz na wielkim ekranie:/ ehhh niedobrze:(
    • kocur_zalogowany Brak multikina to niepowetowana strata dla miasta 02.06.09, 16:25
      i miłośników kina. Tłok w istniejącym, jedynym w Przemyślu kinie jest już nie do
      wytrzymania. Nie można w spokoju pooglądać filmu, bo zawsze na sali jest kilka
      osób. Kiedyś myślałem, że mi się udało - przyszedłem do kina dwie-trzy minuty
      przed seansem i kupiłem pierwszy bilet, ale w ostatniej chwili weszły dwie osoby
      (aczkolwiek nie mam pewności, czy nie byli to pracownicy kina). Gdyby powstało
      multikino z kilkoma salami byłaby szansa znalezienia spokojnego kąta dla siebie.

• Gość: Fanka Re: Hihihi...;) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 16:39
        • Gość: darek Re: Hihihi...;) n/t IP: *.ptvk.pl 02.06.09, 19:37
          Jakie multikino w Przemyślu, i do tego na pięć sal? W Rzeszowie jest na trzy, a tam ludzie chodzą do kina. To był PiSowski kit i ludzie w niego uwierzyli.
          • Gość: pysio Re: Hihihi...;) n/t IP: 213.25.24.* 02.06.09, 19:55
            na codzien mamy jak w kinie - gdy sie ukaze jakas inwestycja to zaraz ginie.
            • Gość: tomasz Re: Hihihi...;) n/t IP: 195.47.201.* 03.06.09, 09:38
              babcia na straganie nie ma rzetelnych informacji. Ale swoją drogą
              jak w trzech centrach handlowych mają być kinopleksy, to na miasto
              70-tysięczne to dośc dużo. Myslę, że jak 2 kinopleksy powstaną, to
              będzie nawet bardziej racjonalne, więc spokojnie
              • Gość: czytelnik Re: Hihihi...;) n/t IP: *.ptvk.pl 03.06.09, 11:50
                Na razie buduje się jeden. gdzie masz trzy??
                • Gość: fazi Re: Hihihi...;) n/t IP: 195.47.201.* 03.06.09, 13:15
                  no przecież powstaje (albo zacznie na dniach) 5 wielkich galerii, w
                  tym w 3 mają byc wielosalowe kina: galerie sanowa, cegielnia,
                  galeria garbaże, galeria mayland i galeria przemyśl. Też wydaje mi
                  sie że jak w 2 powstana, nie będzie źle
                  • fazi Re: Hihihi...;) n/t 03.06.09, 13:31
                    Gość portalu: fazi napisał(a):

> no przecież ...

Gościu, bardzo uprzejmie proszę o nie podszywanie się pode mnie.
                    Na ten nick mam wyłączność od 2002 r.
                  • Gość: kaśka Re: Hihihi...;) n/t IP: 195.47.201.* 03.06.09, 13:32
                    nie wszystkie powstaną tak szybko, "Galeria Karmina" może zostać
                    otwarta nawet w 2012r:
                    www.mayland.pl/main/projekty/cennew/przemysl
                    polimeni też się ociąga, trzech wielkich kin raczej nie będzie
                  • Gość: Andi Re: Hihihi...;) n/t IP: 213.25.166.* 03.06.09, 14:19
                    Panie fazi, galeria sanowa i garbaże to jedno i to samo, a z
                    pozostałych kino przewidziane jest w "cegielni", ale nie wiadomo
                    kiedy ruszy inwestycja bo pewnie chcieli zgrać otwarcie z oddaniem
                    przejścia granicznego w malhowicach i budową obwodnicy
                    • Gość: Imac Re: Hihihi...;) n/t IP: *.aster.pl 03.06.09, 19:13
                      Chciałbym dowiedzieć się skąd się biorą te informacje i gdzie jest ich źródło?
                      Jeśli to prawda, to San strzela sobie w stopę - powstanie praktycznie pasaż
                      handlowy przy kilku marketach (kaufland i agd) więc siła ciążenia takiego
                      obiektu będzie znikoma. Nie przyjadą (jak zakładano) ludzie z okolicznych miast,
                      a dla samych mieszkańców miejsce (dzielnica) nie jest zbyt ciekawa. Mam wrażenie
                      (jeśli to prawda) że to pierwszy krok do spektakularnej klapy.
                      Kolejną sprawą jest to, że w bryle budynku już miejscami widać drugie piętro,
                      więc co będzie za ścianami? Pustka? Parking?

Osobom, które martwią się że w Przemyślu powstanie tyle kin: nie jest to
                      pierwszy przypadek w Polsce i z góry wiadomo, że w tym przypadku odbywa się
                      specyficzny wyścig: wiadomo że w mieście o tej wielkości utrzymać się może jeden
                      multipleks, więc po jego oddaniu (czy też zaawansowanej budowie) inni po prostu
                      rezygnują z planów. Także Przemyślowi trzy multipleksy nie grożą. Do tej pory
                      Sanowa była faworytem, więc kina na Lwowskiej i w Cegielni po prostu nie
                      powstałyby. O tym, że jest to gra na czas świadczy też, że ten sam operator
                      (Helios) podpisał umowy z dwoma centrami - dla pewności, gdyby któreś z nich
                      wystartowało wcześniej . Potem ma się uroczy monopol i w miarę pewny zysk -
                      konkurencja nie wejdzie, bo musiałaby być szalona. Więc albo San Development ma
                      naprawdę poważne kłopoty, albo wskutek kryzysu wyścig operatorów o kina w małych
                      miastach uległ zahamowaniu. Tym bardziej, że w tym biznesie liczą się tylko trzy
                      firmy: Helios, Cinema city i Mulikino/Silver Screen.

Także "mnogość galerii" Przemyślowi nie grozi. Wystartowała tylko Sanowa, obiekt
                      Polimeni jest miniaturowy, trudno go nazywać "galerią", no i nie wiadomo kiedy
                      powstanie. Mayland to na razie (mgliste) plany, a Cegielnia w tej chwili nie ma
                      szans - jest obliczona na postanie obwodnicy (i to tej - dopiero planowanej jej
                      fazy) i przejście graniczne w Malhowicach (pieśń przyszłości).
                      • Gość: darek Re: Hihihi...;) n/t IP: *.ptvk.pl 03.06.09, 19:23
                        A ja znowu zapytam: jakie multikino w Przemyślu?
                        • Gość: Imac Re: Hihihi...;) n/t IP: *.aster.pl 03.06.09, 19:32
                          A czy to coś szczególnie wyjątkowego na tle Polski, kino w Przemyślu?
                          Projekt polityczny, spisek masoński?
                          Kina budowane w miastach o podobnym potencjale to też spiski? Operatorzy kin to
                          szaleńcy? Rosnące słupki i ekspansja operatorów do małych miast - wobec niemal
                          100% nasycenia w dużych, to mistyfikacja?
                          Z 70 tys mieszkańców + kilka okolicznych miast i wsi nikt nie pójdzie do kina,
                          jeśli wreszcie będzie mieć gdzie? "Pisowski kit" jak napisałeś powyżej? San
                          Development, Inmax, Mayland to spółki polityczne? Helios jest własnością PIS-u,
                          że na tajne zlecenie prezydenta Chomy ogłupiał mieszkańców Przemyśla??? Może
                          warto żebyś zadał jakieś pytania sobie?
                          • Gość: niedzwiadek Re: Hihihi...;) n/t IP: 80.54.142.* 03.06.09, 23:05
                            dobrze rzecze!!!polać Imac-owi. Nad biznesplanami i badaniami rynkowymi
                            siedziały dużo ale to dużo mądrzejsze głowy niż nasi przemyscy
                            forumowicze/urzędnicy/bizmesmeni bez wyjątku!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka