Dodaj do ulubionych

Uważajcie na Tomasza Porębę z pis! DOWÓD!

IP: *.acn.waw.pl 04.06.09, 00:28
Ten pan jest żywą skamieliną socjalistycznych rozwiązań rodem z Polski Ludowej. Prezentuje się jako prawicowiec a w gruncie rzeczy jest socjalistycznym reprezentantem działaczy związkowych.
Ten pan, Tomasz Poręba zamierza walczyć o UTRZYMANIE MONOPOLU PKP na szynach. Tu jest tego zapowiedź i dowód:

wolnadroga.pl/index.php?s=7&n=312581

Pamiętajcie, jeśli zagłosujecie na tego pana, możecie pożegnać się z liberalizacją transportu kolejowego w Polsce!!
Ten pan nie reprezentuje strony nas, pasażerów. On reprezentuje stronę kolejarskich związkowców, jako że sam z kolejarskiej rodziny pochodzi i będzie walczył o ich, związkowe interesy, a nie nasze, pasażerów.

Pamiętaj o tym, kiedy przyjdzie Ci na myśl zagłosowanie na p. Porębę z pis!
Obserwuj wątek
    • kocur_zalogowany Po co takie długie wywody 04.06.09, 07:50
      dowody itd. Wystarczy powiedzieć, że kandydat jest z PiS i nikt
      normalny nie zagłosuje.
      A mądrych inaczej i tak nie przekonasz.
      • fanka.online Re: ;) 04.06.09, 07:56
        A na plakatach sadysta patrzy mu z oczu.
      • Gość: pies niazalogowany Re: Po co takie długie wywody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 08:48
        Po raz pierwszy zgadzam się z kocurem_zalogowanym. Chwała normalnym!
        • Gość: 0bserwator Re: Po co takie długie wywody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 09:14
          czyżby przynależność do PiS była zobligowana monopolem na głupotę? a
          przynależność gdzie indziej lub brak przynależności to potwierdzenie
          mieomylności?
          • kocur_zalogowany Nie bardzo rozumiem stwierdzenie 04.06.09, 10:17
            "czyżby przynależność do PiS była zobligowana monopolem na
            głupotę?"
            , bo mocno to niegramatycznie napisane, ale chyba tak.
            • lechowski51 Re: Nie bardzo rozumiem stwierdzenie 04.06.09, 10:38
              Na wybory nie ide.Natomiast jak kazdy ktory interesuje sie polityka obserwuje to
              co sie dzieje w moim regionie i w kraju.
              Poreba tez zainteresowalem sie tymi wpisami.Okazuje sie ze kocuropodobni maja
              prosta kwalifikacje "ludzi rozumnych".Ci co glosuja na byla wojt gminy Cisna sa
              rozumni,Ci co glosuja na Hubner/17 lat w PZPR/ sa rozumni ale Ci co chca
              glosowac na Porebe to moherowe zakute paly z kompleksem prowincjusza.
              Poczytalem wiec sobie o "obciachowym" Porebie.Okazuje sie ze jest mlodym
              politykiem,biegle wladajacym dwoma jezykami obcymi,z doswiadczeniem w
              Brukseli...ale ma "skaze" bo startuje z PiS-u.
              Biedna bedzie Polska jak kocuropodobni wydawac beda placet na to kto jest godny
              reprezentowania Polski...a to do poczytania o "gluoim Jasiu" zwanym Poreba.
              www.tomaszporeba.pl/?pg=omnie
              • Gość: tolek Re: Nie bardzo rozumiem stwierdzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 11:08
                Ale tak to się u nas dzieje, że oddajemy głosy na partię, a nie na osoby.
              • kocur_zalogowany Ja co prawda wypowiadałem się 04.06.09, 11:24
                tylko na temat Poręby, pozostałych kandydatów nie oceniałem ale nie
                będę o to kruszył kopii.
                Wydawać swoją opinię chyba mogę, nie narzucam nikomu swojej woli,
                każdy może głosować jak chce.
                A jeśli chodzi o skazę w postaci przynależności do PiS to jest to
                niestety duża wada. Gdyby w Polsce były okręgi jednomandatowe, gdyby
                w każdym okręgu kandydaci odpowiadali za siebie, a nie chodzili na
                smyczy dyscypliny partyjnej, to może inaczej bym patrzył na T.
                Porębę. Niestety, w Polsce partia jest wszystkim, członek partii
                niczym. T. Poręba jako członek PiS jest ubezwłasnowolniony, musi sie
                podporządkowywać dyscyplinie partyjnej, a ściśle mówiąc woli
                fuhrera. W PiS nie ma mowy o jakimkolwiek indywidualizmie, więc
                osobiste przymioty kandydata nie mają żadnego znaczenia. I w tym
                momencie możemy jedynie oceniać program partii, a program PiSu
                niestety mi się bardzo nie podoba. Nawet jeśli niekiedy w teorii ich
                hasła są słuszne, to ich wykonanie (jak pokazały dwa lata rządów)
                jest beznadziejne i przynosi więcej szkody niż pożytku. A większość
                ich haseł mi nie pasuje i nie mam ochoty na to, by ta partia mnie,
                jako Polaka reprezentowała.
                • Gość: spokojny Re: Ja co prawda wypowiadałem się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 11:44
                  co do głosowania na osby a nie partie to zgoda najwyższy czas to
                  zmienić. Natomiast jeśli chodzi o lojalność partyjną to być musi
                  natomiast zawsze można zrezygnować z członkostwa tyko że do końca z
                  mandatu też.
                • Gość: Kamila Re: Ja co prawda wypowiadałem się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 00:04
                  Oj, mądrze prawisz Kocurze... Tak to właśnie jest i moim zdaniem.
            • Gość: Obserwator Re: Nie bardzo rozumiem stwierdzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 11:34
              a co do drugiego pytania to jak? monopol na mądrość?
              • kocur_zalogowany Nic takiego nie powiedziałem, chociaż 04.06.09, 12:27
                można by przeprowadzić takie wnioskowanie - skoro głosowanie na PiS
                oznacza brak rozsądku, to posiadanie tegoż nakazuje zrezygnować z
                głosowania lub głosować na inna partię.
                Jeśli o mnie chodzi, to jestem przeciwnikiem bojkotowania wyborów,
                więc zostaje wybór przedstawiciela jakiejś porządnej partii.
              • kocur_zalogowany I żeby była jasność 04.06.09, 12:32
                (w razie wątpliwości proponuję kilka lekcji z podstaw logiki) -
                rozsądek nakazuje głosować na coś innego niż PiS, ale głosowanie na
                inną niż PiS partię nie oznacza posiadania rozsądku.
                • lechowski51 Re: I żeby była jasność 04.06.09, 13:51
                  kocur pisze;
                  A jeśli chodzi o skazę w postaci przynależności do PiS to jest to
                  niestety duża wada. Gdyby w Polsce były okręgi jednomandatowe, gdyby
                  w każdym okręgu kandydaci odpowiadali za siebie, a nie chodzili na
                  smyczy dyscypliny partyjnej, to może inaczej bym patrzył na T.
                  Porębę. Niestety, w Polsce partia jest wszystkim, członek partii
                  niczym. T. Poręba jako członek PiS jest ubezwłasnowolniony, musi sie
                  podporządkowywać dyscyplinie partyjnej, a ściśle mówiąc woli
                  fuhrera. W PiS nie ma mowy o jakimkolwiek indywidualizmie, więc
                  osobiste przymioty kandydata nie mają żadnego znaczenia. I w tym
                  momencie możemy jedynie oceniać program partii, a program PiSu
                  niestety mi się bardzo nie podoba. Nawet jeśli niekiedy w teorii ich
                  hasła są słuszne, to ich wykonanie (jak pokazały dwa lata rządów)
                  jest beznadziejne i przynosi więcej szkody niż pożytku. A większość
                  ich haseł mi nie pasuje i nie mam ochoty na to, by ta partia mnie,
                  jako Polaka reprezentowała.

Po pierwsze: Okregi Jednamandatowe za ktorymi sie podpisuje obydwoma rekoma
                  obiecywala PO.Obiecywala rowniez powroty mlodych z Irlandii do bogatej
                  Polski,swietnie oplacanych lekarzy i nauczyciel.Jak jest sam sobie odpowiedz
                  Po drugie:pokaz mi partie gdzie jej czlonkowie wypowiadaja inne opinie anizeli
                  ich liderzy
                  Po trzecie:dwa lata rzadow PiS-u to najwyzszy wzrost PKB w ciagu dwudziestolecia
                  i najnizsze bezrobocie
                  Po czwarte:dwa lata rzadow PiS-u to przywrocenie prawdy historycznej o czasach
                  komunizmu i oddanie zaslug bohaterom walki o wolna Polska.Stad odznaczenie
                  Orderem Orla Bialego m.in abp.Tokarczuka a tez Gwiazdy i Walentynowicz
                  Po piate:w tym czasie podjeto realna walke z gangrena jaka toczyla Polske czyli
                  z korupcja.Stad tez powolanie CBA
                  Po szoste;opracowano program likwidacji zastoju gospodarczego tzw sciany
                  wschodniej.Zapytaj wiec Lukaciejewska co stalo sie z tymi ogromnymi srodkami?.Co
                  z A-4 i S-19?
                  • Gość: pysio Re: I żeby była jasność IP: 213.25.24.* 04.06.09, 14:09
                    w Polsce nie ma partii tylko jakies niejasne zwiazki ciazace ku mafijnym
                    strukturom. Tu nie ma programow politycznych tylko wola wodza ktora zachowuje
                    sie jak choragiewka na wietrze.Ostatni przyklad; szwaby chca z powrotem ziem.Co
                    na to obecny wodzus; ze to tylko taka retoryka wyborcza. Wniosek; Ktos tu uwaza
                    ze mozna stosowac retoryke a potem smiac sie z tych co sie dali na nia
                    nabrac.Smutne to ale prawdziwe.
                  • kocur_zalogowany Jakoś mnie nie przekonałeś. 04.06.09, 14:54
                    > Okregi Jednamandatowe za ktorymi sie podpisuje
                    > obydwoma rekoma obiecywala PO.
                    Wprowadzenie okręgów jednomandatowych podobno blokuje konstytucyjny
                    zapis o proporcjonalności wyborów, a do zmiany konstytucji potrzeba
                    więcej posłów niż ma PO. Nie zmienia to faktu, że mam żal do PO, że
                    nie forsuje pomysłu.

> Obiecywala rowniez powroty mlodych z Irlandii do bogatej Polski,
                    PO obiecywała, że będzie się starała uzyskać taki efekt, zmusić
                    nikogo do powrotu nie można. Ale realnie patrząc nich chyba nie mógł
                    mieć nadzie, że w ciągu roku czy dwóch zniwelujemy różnicę w
                    poziomie życia między Europą Zachodnią i nami.

> swietnie oplacanych lekarzy i nauczycieli
                    Jeśli chodzi o lekarzy, to naprawdę nie mają na co narzekać. O
                    nauczycielach nie chce się wypowiadać, ale skoro średnie
                    wynagrodzenie w szkolnictwie nie odbiega specjalnie od średniej w
                    kraju to również nie są specjalnie pokrzywdzeni.

> Po drugie:pokaz mi partie gdzie jej czlonkowie wypowiadaja inne
                    > opinie anizeli ich liderzy
                    PO, SLD, PSL, i wszystkie poza PiS. Oczywiście wygłaszane opinie są
                    często takie same jak opinie liderów, ale członkowie partii mają
                    większą swobodę, nie ma takiego zamordyzmu jak w PiS. Popatrz
                    zresztą na statuty partii i uprawnienia szefów - Kaczyński jest
                    wszechwładny, w innych partiach liderzy mają znacznie mniejszą
                    władzę.

> Po trzecie:dwa lata rzadow PiS-u to najwyzszy wzrost PKB w ciagu
                    > dwudziestolecia i najnizsze bezrobocie
                    Gdybyś się trochę znał na ekonomii, to wiedziałbś, że wskaźniki
                    ekonomiczne nie zmieniają się w ciągu kilku miesięcy, a olbrzymie
                    znaczenie dla stanu gospodarki ma sytuacja zewnętrzna. PiS
                    odziedziczył rozpędzoną gospodarkę i zmarnował dobry czas na
                    przeprowadzenie wielu reform. Teraz do Polski dociera ogólnoświatowy
                    kryzys. Mam jakoś głębokie przekonanie, że PO sobie z nim radzi
                    lepiej niż mógłby to robić PiS.

> Po czwarte:dwa lata rzadow PiS-u to przywrocenie prawdy
                    > historycznej o czasach komunizmu i oddanie zaslug bohaterom
                    > walki o wolna Polska.Stad odznaczenie Orderem Orla Bialego
                    > m.in abp.Tokarczuka a tez Gwiazdy i Walentynowicz
                    Może jakieś przykłady odkłamania prawdy o czasach komunizmu? Coś
                    czego nie wiedzieliśmy, a co PiS ujawnił? Może teczkę z opisem
                    konspiracyjnej działalności Kaczyńskiego? To co ty nazywasz
                    przywracaniem prawdy ja nazywam fałszowaniem historii. Zasługą
                    Tokarczuka było postawienie dziesiątków kościołów (księżom łatwiej
                    było budować kościoły niż zwykłym ludziom domy jednorodzinne). Co do
                    Gwiazdy i Walentynowicz to trudno mi oceniać i porównywac ich
                    zasługi z dokonaniami innych, ale PiSowi skutecznie udało się
                    skłócić wszystkich ze wszystkimi.

> Po piate:w tym czasie podjeto realna walke z gangrena jaka toczyla
                    > Polske czyli z korupcja.Stad tez powolanie CBA
                    Dobry dowcip. Możesz podać jakis przykład wykrycia rzeczywistej
                    korupcji? Nie chodzi mi o udane (mniej lub bardziej legalne)
                    prowokacje, ale o rzeczywiste przestępstwa wykryte przez CBA.

> Po szoste;opracowano program likwidacji zastoju gospodarczego
                    > tzw sciany wschodniej.Zapytaj wiec Lukaciejewska co stalo sie
                    > z tymi ogromnymi srodkami?.Co z A-4 i S-19?

Masz gdzieś ten program, żebym mógł się z nim zapoznać? Skąd były te
                    ogromne środki? Kto nimi dysponował?
                    • Gość: jakotakos Re: Jakoś mnie nie przekonałeś. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 15:52
                      Byłem na spotkaniu z Panem Porębą z PiS i mogę powiedzieć uczciwie, że tak
                      kompetentnej i elokwentnej osoby dawno nie słyszałem. Naprawdę robi wrażenie i
                      na pewno zrobi karierę polityczną. Inni kandydaci przy nim bledną jak księżyc
                      podczas pełni.
                      • kocur_zalogowany Bledną jak księzyc w pełni? 04.06.09, 15:56
                        Mógłbyś wyjaśnić znaczenie tej przenośni?
                      • kocur_zalogowany Moja babcia często po powrocie 04.06.09, 15:59
                        z kościoła z zachwytem mówiła:
                        "Jak ten ksiądz pięknie kazanie mówił"
                        Gdy pytałem, o czym było kazanie najczęściej słyszałem odpowiedź:
                        "A nie pamiętam"
                        • Gość: pysio Re: Moja babcia często po powrocie IP: 213.25.24.* 04.06.09, 16:28
                          Obecnie partie w polsce najwiecej czasu poswiecaja na walke z
                          konkurencja.Zajmuja sie soba. Dla gospodarki i rozwoju kraju robia mniej niz
                          minimum tego co jest potrzebne. na przykladzie PO widac ze chce zostac hegemonem
                          i reszte zepchnac do roli klienta.Moze im sie to uda? Nawet jesli tak -to nie na
                          dlugo.
                          Dzisiejsze swieto udowadnia jak politycy traktuja narod.Jak jakies stado
                          baranow.Wszyscy wypowiadaja sie o wyborach z przed dwudziestu lat. I co tam
                          slyszymy; to my wybralismy ten sklad.Nikt po za nami nie bral w tym udzialu. To
                          wylacznie nasza zasluga.Czyste chamstwo! Nikt doslownie nikt nie podziekowal
                          narodowi i obywatelom za ich postawe i zaufanie do Komitetu Obywatelskiego i
                          bezprzykladna chec powiedzenie totalitaryzmowi pa pa.To sie nazywa po prostu buta.
                    • fanka.online Zaraz Cie znielubię, Kocurku! Wrrrr...... 04.06.09, 16:39
                      kocur_zalogowany napisał: ale skoro średnie
                      > wynagrodzenie w szkolnictwie nie odbiega specjalnie od średniej w
                      > kraju to również nie są specjalnie pokrzywdzeni.

Więc się zainteresuj ,jak wyglądają REALNE płace nauczycieli, Kocurku....
                      I jeszcze jedno, nie życzę Ci, abyś musiał się z tej zapomogi utrzymywać(!)
                      • kocur_zalogowany Jak mam się bardziej zainteresować? 04.06.09, 17:07
                        Poszukałem w internecie i uzyskałem wyniki jakie przedstawiłem. Trudno mi
                        chodzić po szkołach i robić ankietę wśród nauczycieli. Jeśli dysponujesz innymi
                        danymi, to chętnie się z nimi zapoznam.

PS. A na razie też Cię lubię :)

• Gość: Fanka Re: A wystarczy zapytać;) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 18:13
                          • kocur_zalogowany Przecież zapytałem. 04.06.09, 18:25
                            Ile zarabia brutto nauczyciel mianowany (powiedzmy, że to taki średniak), z
                            piętnastoletnim stażem, na pełnym etacie, z kilkoma nadgodzinami?
                            • Gość: Fanka Re: Przecież zapytałem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 18:33
                              ok 1600 zł netto.
                              Różnice plus minus 100 zł wynikają z tzw "dodatku motywacyjnego", czyli stopnia
                              lizusostwa i spolegliwości ( najwyższy dla tych , co wożą prywatnym autkiem
                              jejmość i robią za klakierów;)
                              A o nadgodzinach w Przemyślu można sobie pomarzyć. Od lat obowiązuje ścisły
                              zakaz takiej finansowej rozpusty w UM.
                              • kocur_zalogowany Drobna uwaga: 04.06.09, 18:56
                                Gdy Kotarbiński wprowadził do języka pojęcie "spolegliwego opiekuna" (takiego na
                                którym można polegać), pewnie nawet przez myśl mu nie przeszło, że kilkadziesiąt
                                lat później różni pseudointelektualiści zaczną w telewizji używać nieznanego im
                                słowa w znaczeniu "uległy", co spowoduje, że mędrcy od języka się ugną i
                                wprowadzą do słowników drugie znaczenie słowa spolegliwy, czyli właśnie
                                "uległy". Ja jednak dostaję białej gorączki, gdy słyszę to słowo użyte w takim
                                znaczeniu.
                                • fanka.online Re: Drobne wrrrr 04.06.09, 19:02
                                  Obyś się tylko z "białej gorączki" wyleczył do jutra....;)

P.S. I ani słowa komentarza, czy odpowiedź "pseudointelektualistki" Cię
                                  usatysfakcjonowała?
                                  • kocur_zalogowany Ja pytałem o zarobki brutto 04.06.09, 19:33
                                    ty podałaś mi netto, a jestem słaby z matematyki :)
                                    A z tego co sobie przypominam z rozmowy sprzed kilku miesięcy, to uważałaś, że
                                    masz przyzwoite dochody :)
                                    Tak poważnie, to nie będę się upierał, że nauczyciele opływają w dostatki. Tylko
                                    tak w ogóle to nie rząd i partia rządząca powinny się zajmować wynagrodzeniami
                                    pracowników.

• fanka.online Re: Ja pytałem o zarobki brutto 04.06.09, 19:39
                                      Sorry Kocurku, ale to nie ze mną , najwyraźniej, rozmawiałeś o
                                      dochodach....moje, jak widzisz są NIEPRZYZWOITE:(
                                      Aha, i po co Ci informacja o zarobkach brutto? Chcesz policzyć , jak się ZUS
                                      bogaci, czy NFZ?
                                      Realne dochody, to stan konta nauczyciela "pseudointelektualisty" ....trochę za
                                      dużo , aby umrzeć;)
                                      • kocur_zalogowany Łatwiej prowadzić dyskusję, jeśli używa sie 04.06.09, 20:09
                                        takich samych pojęć. Jeśli wiem, że średnia krajowa to około 3tys zł brutto, to
                                        chcąc porównać sytuację nauczycieli muszę znać ich zarobki brutto.
                                        Spotykałem się z sytuacją, że ktoś lamentował, że zarabia mało i na dowód
                                        pokazywał pasek z wypłatą, gdzie kwota przelewu na konto rzeczywiście była
                                        niewysoka, ale z paska wynikało, że np. spłaca pożyczki z PKZP, z ZFŚS, płaci
                                        składki związkowe, ubezpieczeniowe, kilka dni był na zwolnieniu (80%
                                        wynagrodzenia) i wtedy w kieszeni niewiele zostaje.
                                        Żeby była jasność - nie twierdzę, że nauczyciele to krezusy, ale są ludzie,
                                        którzy maja gorzej.
                                        • Gość: bolid - nl Re: Łatwiej prowadzić dyskusję, jeśli używa sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 22:21
                                          Fanka nie narzekaj na zarobki, tylko zrób dyplomowanie, a od razu skoczą Ci
                                          zarobki o kilka stówek. Oczywiście to wymaga trochę czasu i zaangażowania, ale
                                          Ty nie masz czasu bo musisz zajmować się wirtualnym mobbingiem i bezsensowną
                                          dyskusją na forum z kocurkiem.
                                          • Gość: obserwator Re: Łatwiej prowadzić dyskusję, jeśli używa sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 07:25
                                            a najlepiej, zgodnie z wywalczoną wolnością gospodarczą, zaniechaj
                                            pracy "na państwowym" i rozpocznij legalną dzialalność "korepetycje
                                            ze wszystkiego dla każdego"
                                            • lechowski51 Re: Łatwiej prowadzić dyskusję, jeśli używa sie 05.06.09, 11:22
                                              Tu masz kocur 10 obietnic wyborczych PO.Mija prawie dwa lata od objecia rzadow
                                              przez cudotworcow Tuska.Czas na sprawdzenie....

DZIESIĘĆ ZOBOWIĄZAŃ PLATFORMY

Polska zasługuje na cud gospodarczy

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy
                                              2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki,
                                              zwiększymy emerytury i renty
                                              3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych,
                                              mostów i obwodnic
                                              4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i
                                              zlikwidujemy NFZ
                                              5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą
                                              prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych
                                              6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012
                                              7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku
                                              8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować
                                              w Polsce
                                              9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet
                                              10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.

Ad.1.Zamiast wzrostu mamy spadek o 7%
                                              Ad.2.Nauczyciele dalej naleza do najgorzej oplacanych pracownikow w
                                              Polsce.Wkolejnych szpitalach protesty pielegniarek i lekarzy.Masowe odejscia
                                              policjantow na emerytury.
                                              Ad.3Wybudowano 7 km autostrad
                                              Ad.4.NFZ dziala jak dzialal a bezplatny dostep do uslug medycznych to roczne
                                              kolejki do specjalistow.
                                              Ad.5.Podatek liniowy to dalej propagandowe haslo a zlikwidowano abonament
                                              telewizyjny dzieki czemu padnie Polskie Radio a TVP przestanie byc konkurencja
                                              dla WSI-24 i Polsatu
                                              AD.6.Na placach budow mamy koparki i mam nadzieje ze stadiony beda
                                              Ad.7.Zrealizowano
                                              Ad.8.Wracaja z emigracji ale w trumnach...
                                              Ad.9.Poziom edukacji tam zwiekszono ze na egzaminie dla gimnazjalistow
                                              osiagnieto najgorszy wynik w historii.O upowszechnieniu internetu cisza.
                                              Ad.10.Walke z korupcja zaczeto od walki z CBA i z Kaminskim a synonimem tej
                                              walki sa Misiak i Palikot.

Moglbym do tego dodac obietnice rozdzielenia Prokuratora Generalnego od
                                              Ministra Sprawiedliwosci...
                                              Glosuj wiec kocur na Lukacijewska w nadzieji ze za 10 lat bedziesz jezdzil A-4
                                              do Krakowa a w Okregach Jednomandatowych bedziesz wybieral poslow za 25 lat.
                                          • fanka.online Re: Do jej niechrybkowatości;) 05.06.09, 16:16
                                            Niech się jej niechrybkowatość nie irytuje, tylko opanuje sztukę czytania tekstu
                                            ze zrozumieniem, bo jeśli Kocurek pyta o zarobki nauczyciela mianowanego z
                                            15-letnim stażem pracy, to odpowiadam na pytanie, co nie znaczy, że informuje o
                                            wysokości moich zarobków.

A o katechecie-alkoholiku, który na kacu woził latami jej dyrektorowatość
                                            napiszę innym razem....cierpliwości;)
                                            • Gość: wiosna Re: Do jej niechrybkowatości;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 16:29
                                              A właśnie... prawo jazdy jej niechrybkowatość już zrobiła? Bo wieść gminna niesie, że samochód w garażu od ponad roku zgrzyta z niecierpliwością zderzakami, a ostatnio zagroził nawet samospaleniem się ze wstydu.
                                              • Gość: pysio Re: Do jej niechrybkowatości;) IP: 213.25.24.* 05.06.09, 18:39
                                                To okreslenie "niechrybkowatosc" To jakis idiom czy ja jestem do tylu? Moze ktos
                                                mi cos podpowie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka