szczi 04.08.09, 19:42 Ulica Lelewela zablokowana, na szczęście nikomu się nic nie stało. Chociaż gdyby coś się stało to może ktoś zwróciłby uwagę na stan starych drzew w Przemyślu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alamakota Re: Runęło drzewo IP: 79.139.104.* 04.08.09, 22:43 bo w Przemyślu właśnie tak jest - wycina sie drzewa zdrowe, a zostawia słabe. i nie jest to pierwszy przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Runęło drzewo IP: *.strazgraniczna.pl 05.08.09, 13:04 Czy to drzewo znajdowało się może na terenie administrowanym przez Przemyską Spółdzielnię Mieszkaniową ?? czy nic nie zostało uszkodzone ? Czy ma ktoś może zdjęcia z tego wypadku ? Jestem jednym z poszkodowanych któremu upadające drzewo uszkodziło samochód na ul. Rogozińskiego w maju tego roku. W tamtym przypadku, pomimo wielu próśb ze strony mieszkańców PSM nie usunęła drzewa i w wyniku zawalenia uszkodzonych zostało 5 samochodów. www.przemysl.kmpsp.gov.pl/?p=p_176&sName=zlamane-w-czasie-burzy-drzewo-uszkodzilo-5-samochodow Zwróciliśmy się z wnioskiem do PSM o wypłatę odszkodowania za uszkodzone pojazdy - PSM skierowała nas do swojego ubezpieczyciela firmy UNIQA w Łodzi po czym skierowała do nich pismo, żeby nie uwzględniać naszych roszczeń ponieważ oni dbają o drzewa, są one zdrowe i rosną na nich bujne liście (taką odpowiedź otrzymaliśmy z firmy Uniqa) i wydana została przez UNIQĘ decyzja o odmowie wypłaty odszkodowania, w czasie rozmowy z Panem Prezesem z PSM jednemu z poszkodowanych Pan Prezes roześmiał się w twarz i powiedział "i tak nic nie dostaniesz, idź sobie do sądu". W chwili obecnej kierujemy sprawę do Sądu. PO tych moich doświadczeniach z PSM i UNIQĄ radzę Wam - trzymajcie się od nich z daleka, a jak zbliża się burza to parkujcie jak najdalej od drzew będących w administracji Przemyskiej Spółdzielni Mieszkaniowej. Jeżeli ktoś z Was lub z Waszych znajomych znajduje się w podobnej sytuacji lub macie może jakieś zdjęcia z podobnych przypadków to proszę prześlijcie mi je na meila: krzysiekns1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Runęło drzewo IP: 79.139.104.* 05.08.09, 13:44 Lelewela to nie PSM, bloki - wiezowce były własnością kolei, w tej chwili to wspólnoty mieszkaniowe. a co do PSM i drzew na Rogozińskiego - mieszkam w pobliżu, nie wiem, jaki był stan akurat tego drzewa,ale wiem, że spółdzielnia wycięła na terenie różnych osiedli masę drzew zupełnie zdrowych. nie wiem, czy ta lipa była chora czy nie, oglądałam pień i wyglądał przyzwoicie - acz specjalistą nie jestem. ale z drugiej strony, każde, nawet zdrowe drzewo może runąc przy wichurze, wystarczy popatrzec na to, co działo się niedawno w Legnicy. tak czy inaczej, współczuję Ci kłopotów, widziałam te zniszczone samochody i to był niefajny widok. mam nadzieję, że dostaniesz jakąś kasę na remont samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Runęło drzewo IP: 79.139.104.* 05.08.09, 22:25 dodam jeszcze, że to drzewo na Lelewela było kompletnie suche - więc jakims idiotyzmem było nie wyciąć go wcześniej. nie rozumiem tego zupełnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ababa Re: Runęło drzewo IP: 79.139.108.* 13.08.09, 20:42 ta sama sytuacja była na Rogozińskiego tam pomimo wielu monitów w tym pisemnych ... drzewo usunęła dopiero wichura - pomimo, że prezesostwo PSM o stanie drzewostanu wiedziało - ale ma to teraz wymiar pozytywny - zaczęli bardzo interesować się drzewami !! ale podejście do osób poszkodowanych w tym zdarzeniu jest haniebne ... Prezes zachowuje się jakby dalej bananami handlował i bagatelizuje sprawę jakby tylko jeden zepsuty się trafił ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: Runęło drzewo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 10:56 teoretycznie miasto ma ewidencję działek tylko praktycznie nie umi z tej wiedzy korzystać - wlaściciel powinien przynajniej odpowiedać za stworzenie zagrożenia taki mały mandacik od miejskich policjantow np 100zł - wlaściciel ma chyba jakieś obowiązki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Runęło drzewo IP: 79.139.108.* 22.08.09, 13:21 niestety właściciel drzewa PSM uważa, że wszystko było w jak największym porządku z ich strony ... zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś