Dodaj do ulubionych

Czy nieszczęście dotyka tylko zwykłych ludzi ?

03.08.04, 10:24
A co z tymi z pierwszych stron gazet - gwiazdami muzyki, filmu, politykami,
bogaczami? Oni nie mają nieuleczalnie chorych, upośledzonych dzieci? Czy
udaje im się to skrzętnie ukryć?
Wiem tylko o córce Pawła Wawrzeckiego.
A inni?
Czy to ciekawośc? W pewnym stopniu tak.
Obserwuj wątek
    • natkaszczerbatka Re: Czy nieszczęście dotyka tylko zwykłych ludzi 03.08.04, 10:37
      wprost przeciwnie ...
      a Ewa Błaszczyk, a Janda?
      Słyszałam jeszcze o prezesie wielkiej firmy - jednej z największych - że
      urodziło mu się dziecko z zespołem Downa. Dzięki temu jakiś ośrodek dla tych
      dzieci dostał spore dofinansowanie...
      ... nie ma co im zazdrościć .... w gruncie rzeczy to tacy sami ludzie jak my.

Pamięci dzieci, które śpiewają w kamieniu

• agablues Re: Czy nieszczęście dotyka tylko zwykłych ludzi 03.08.04, 10:39
      To ciekawe, bo właśnie niedawno wpadl mi do rąk stary numer Wysokich Obcasów, w
      którym opisana jest historia Ani, jej dzielnej mamy - Barbary Winiarskiej. O tym
      jak nagle zmieniło się jej życie.
      Powszechnie wiadomo o Oli - córeczce Ewy Błaszczyk, która do pewnego wieku była
      zdrową dziewczynką, a na skutek zachłyśnięcia walczyła o zycie, a teraz jest
      niepełnosprawna.
      Słyszałam też, że jedna pani zajmująca się polityką, osoba bardzo znana, ma
      niepełnosprawnego syna.
      Ci z pierwszych stron gazet mogliby bardzo dużo pomóc mówiąc o swoich chorych
      dzieciach. To starała się robić p. Winiarska i teraz chyba próbuje komtynuować
      Paweł Wawrzecki.
    • sizi1 Re: Czy nieszczęście dotyka tylko zwykłych ludzi 03.08.04, 10:41
      Jest ich całe mnóstwo, ale trudno, żeby opowiadali o tym przed kamerami lub
      dawali jakies wywiady na ten temat. Jeżeli, już o tym mówia, to w jakimś
      konkretnym celu np. Ewa Błaszczyk...
      Pytasz, czy udaje im się to skrzętnie ukryć? Mysle, ze oni tego nie ukrywaja
      ale nie rozumiem po co mieliby np. oglaszac to całemu światu gazetach lub TV..
      Zyją jak kazdy z nas, kochaja swoje dzieci i robią wszystko, żeby im pomoc i na
      pewno się niczego nie wstydzą.....A inni powini to uszanować - zamiast
      plotkować.
    • aniao3 Re: Czy nieszczęście dotyka tylko zwykłych ludzi 03.08.04, 21:21
      Plotkowac - nie, zaspokajac prozna ciekawosc - tez nie.
      Ale ja dopiero po smierci Malgorzatki dowiedzialam sie ze "Angel" Annie Lenox
      napisala dla swego martwo urodzonego dziecka. A "Tears in Heaven" Eric Clapton
      poswiecil swojemu tragicznie zmarlemu synkowi.
      Wiec te tragedie - one sa wszedzie, tylko dopoki ten temat nas nie dotyczy
      patrzymy na to jak na sensacje lub ciekawostke.
      dopiero potem przychodzi refleksja i zrozumienie.
      a
    • zorka7 Re: Czy nieszczęście dotyka tylko zwykłych ludzi 03.08.04, 22:03
      Aktorka Anna Przybylska też urodziła przedwczesnie. Długo zbierała się po
      tamtej ciązy.
      • zorka7 Re: Czy nieszczęście dotyka tylko zwykłych ludzi 03.08.04, 22:08
        Za szybko wysłałam wiadomośc i nie dokończyłam.

Chciałam tylko powiedzieć, że to naprawdę byłoby cenne mówić o
        niepełnosprawności lub śmierci dziecka - właśnie wtedy, gdy jest
        się "kimś". ... znanym ,lubianym, szanowanym, uznanym społecznie.
        Ale może do tego trzeba odwagi, ...ryzyka - bo przecież, dajmy na to, gwiazda
        pop, która zacznie opowiadać o nieuleczalnie chorej córce, może przestać aż tak
        świetnie się sprzedawać. W końu straci na "lekkostrawności"...
        • agablues Re: Czy nieszczęście dotyka tylko zwykłych ludzi 04.08.04, 00:29
          Jestem tego samego zdania. Mowienie publiczne o chorobie dziecka znanej osoby
          byłoby bardzo pomocne. Chyba najboleśniejsze w tym wszystkim jest osamotnienie i
          poczucie, że tylko mnie to dotknęło. Tyle się teraz mówi o chorobach
          nowotworowych znanych ludzi, może zacznie się mówić też o stratach i chorobach
          dzieci. I o tym, jak sobie radzić
    • coronella Re: Czy nieszczęście dotyka tylko zwykłych ludzi 04.08.04, 00:22
      Zapomniałam nazwiska :( Bije się w piersi :(
      Z Na Wspólnej, Gabrysia.....
      ma bardzo chorego, malego synka, lezy w CZD, pewna nie jestem, ale chyba walczą
      z nowotworem.
      • mharrison brat Zyty Gilowskiej 12.08.04, 08:37

Miala 5 lat. Rodzice przywiezli ze szpitala do domu jej mlodszego o 3 lata
        chorego braciszka tylko po to, aby umarl w domu. Zgasl w kilka minut po
        wniesieniu do mieszkania. w jej obecnosci.

Newsweek 25.07.2004
        • odlipcadomarca Dawno temu :( 12.08.04, 15:25
          Juz tak dawno temu zginal w wypadku samochodowym Maksymilian Krajewski, syn
          Seweryna - czy ktos jeszcze spiewa "Kolysanke dla Okruszka"?
          • fajka7 Re: My spiewamy 12.08.04, 21:57
            odlipcadomarca napisała:

> Juz tak dawno temu zginal w wypadku samochodowym Maksymilian Krajewski, syn
            > Seweryna - czy ktos jeszcze spiewa "Kolysanke dla Okruszka"?

jest na plycie z kolysankami w wykonaniu Turnau&Umer

dziecko Aleksandry Jakubowskiej jest w kiepskim stanie

ale tak w ogole to nie wiem czy to takie fajne zeby tak trabic o dzieciach
            znanych ludzi zeby innym bylo razniej; przeciez ci znani tak samo przezywaja te
            tragedie;
            chcialybyscie zeby o waszych nieszczesciach puszczali reportaz w Wiadomosciach?
            • natkaszczerbatka Re: My spiewamy 12.08.04, 23:55
              a przecież znani ludzie ... to są ludzie tacy sami jak my ... co z tego, że
              akurat wykonują taki zawód, że np. występują w telewizji ... czy są przez to
              lepsi?
              • fajka7 Re: My spiewamy 13.08.04, 01:03
                natkaszczerbatka napisała:

> a przecież znani ludzie ... to są ludzie tacy sami jak my ... co z tego, że
                > akurat wykonują taki zawód, że np. występują w telewizji ... czy są przez to
                > lepsi?

oczywiscie ze nie sa lepsi; mowie z mojej perspektywy- ja bym nie chciala zeby
                o moim dziecku gadala cala polska bo to nasza osobista tragedia, wiec sadze ze
                oni tez by nie chcieli, ale o moim dramacie nikt na szczescie nie zamierza
                robic programu w tv natomiast vip-om nie daje sie wyboru- sa publiczni, wiec
                niech ujawnia wszystko; uwazam ze to nie fair, ze nie powinno byc tak ze za
                popularnosc kazda cena jest dobra
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka