Dodaj do ulubionych

Coś optymistycznego

13.11.04, 12:55
Pewnie niektóre z Was pamiętają historię małej dziewczynki która zmarła w wyniku wypadku samochodowego w czerwcu.Rodzice jej radzą sobie dobrze(tak to przynajmniej wygląda),są razem,spotykają się ze znajomymi,często o małej mówią.I teraz wspaniała wiadomość-malutka będzie miała rodzeństwo!Maluch urodzi się w czerwcu czyli w rok po śmierci siostrzyczki.Trzymajmy kciuki!
Obserwuj wątek
    • wustyle Re: Coś optymistycznego 13.11.04, 12:56
      brawo!

sebastian - tata Laury
      • ewa5005 Re: Coś optymistycznego 13.11.04, 14:07
        super!
    • 1megan Re: Coś optymistycznego 13.11.04, 15:12
      powodzenia i trzymam kciuki
    • natkaszczerbatka Re: Coś optymistycznego 13.11.04, 16:37
      niestety, rodzeństwo nie zwróci dziecka, które odeszło. To sie urodzi Inne
      dziecko.
      Pocieszanie rodziców którzy stracili dizecko "nie martw się urodzisz sobie
      nowe" wydaje mi się ciut nie na miejscu. Przepraszam za ten ton pełen goryczy,
      ale to trochę naiwny optymizm. C'est la vie.
      • aga_olivka Re: Coś optymistycznego 13.11.04, 20:17
        Natka,wiem że nie zwróci.Napisałam ten post bo wczoraj się dowiedziałam i strasznie się ucieszyłam.To oczywiste że aniołek na zawsze pozostanie w pamięci rodziców,zawsze będą za nim tęsknić.Spędzili ze sobą trochę czasu-dziewczynka miała trzy lata,zostawiła więc wiele pieknych wspomnień które zawsze będą nosić w sercu....Jednak wiele dziewczyn tu pisało że posiadając następne dziecko,kurcze nie wiem jak to wyrazić-miały poprostu wrażenie że ból jest trochę mniejszy,że życie na nowo ma sens.Dziecko jest pociechą ale wiadomo że tego które odeszło nie zastapi.
    • nemiki1 Re: Coś optymistycznego 13.11.04, 20:42
      To bardzo optymistyczny post. Wiem, że nowe dziecko nie zastąpi rodzicom
      straconego dziecka ale napewno na nowo zmieni ich życie (w pozytywny sposób).
      Będą mieli znowu dla kogo żyć.
      Mocno trzymam kciuki za mamę przyszłego dzidziusia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka