kajka68 08.05.05, 08:24 szukam rodziców dzieci z oczopląsem wrodzonym... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_69 Re: oczopląs wrodzony-rodzice 08.05.05, 18:58 Zgłaszam się-jestem tu iśledzę forum czasami nie odzywajac się. Kajka jeśli chcesz napisz na e-mail gazetowy ---monika_69@gazeta.pl Odpowiedz Link
nemiki1 Re: oczopląs wrodzony-rodzice 09.05.05, 15:31 Mój Tomeczek wśród wad wzroku ma również oczopląs (ale to następstwo tego, że jest niewidomy). Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link
kajka68 Re: oczopląs wrodzony-rodzice 09.05.05, 23:24 Witaj Anetko...jakoś dawno się nie "spotkałyśmy"...próbuję pozbierać wszystkich rodziców...ale mało nas jakoś na razie- a jest więcej przecież... Odpowiedz Link
nemiki1 do kajka68 10.05.05, 12:02 Faktycznie jakiś czas nie było mnie tutaj- ale to dlatego, że wyjeżdżałam a poza tym ostatnio mam sporo problemow z Tomeczkiem. Ale teraz będę znowu częściej. Rodziców takich dzieci faktycznie jest częściej ale bywają tutaj chyba tylko okresowo :-( Odpowiedz Link
kajka68 Re: do kajka68 11.05.05, 09:03 cieszę się ze znów jestes...i mam nadzieję ze więcej nas się znajdzie.. Odpowiedz Link
ada16 Re: do kajka68 11.05.05, 15:59 Może nie napisałam tego, ale Kuba tez ma oczopląs, który nasila się w nowym otoczeniu, w przestrzeni,gdy się chce czemus przyjrzeć, albo zaraz po spaniu. Bo tak " na co dzień "jest jakby mniejszy niż kiedyś. I jeszcze Kuba gdy jest w nowym miejscu, albo nie może czegoś dojrzec to patrzy podnosząc wysoko głowę, a oczy w dól.., niektórzy komentują, że chyba jest śpiący ( ma takie przymknięte oczka). Odpowiedz Link
kajka68 Re: do kajka68 11.05.05, 17:29 cieszę się,że się odezwałaś...kaja przechyla głowę do ramienia i patrzy pod takim kątem że aż się dziwię jak ona jest w stanie coś zobaczyć...ale to jedyny punkt w jakim chyba widzi z dużej odległości...kiedy patrzy z bliska wtedy tylko widać nieustanne latanie żrenic... Odpowiedz Link
nemiki1 Re: oczopląs wrodzony-rodzice 11.05.05, 16:03 Ado mój Tomek ma tak samo - tzn. z tymi przymknietymi oczkami. Też często tak robi a ludzie mówią zawsze wtedy - "o synek chyba jest śpiący" - nikt jeszcze nie poznał, że nie widzi. Odpowiedz Link
nieloty Re: oczopląs wrodzony-rodzice 23.06.05, 21:20 Witam wszystkich jestem na tymforum po raz pierwszy. Mój synek ma 5 miesiecy. Ma oczopląs wrodzony. Mam ogromną prośbę do wszystkich z podobnymi problemami o kontakt na nieloty@o2.pl w celu wymiany doświadczeń. Bardzo proszę Paweł Odpowiedz Link
ada16 Do nieloty 24.06.05, 10:41 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24643 Może tu coś znajdziesz Odpowiedz Link
cierpieta Re: oczopląs wrodzony-rodzice 05.06.13, 13:58 moje dziecko ma oczopląs wrodzony dzisiaj ma 6 lat i czekamy na operacje w krakowie a jesteśmy z pomorza Odpowiedz Link