magracka 12.05.05, 10:28 czy są tu rodzice dzieci z zaćmą? proszę o pomoc, adresy lekarzy formy leczenia pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewamonika1 Re: Zaćma 12.05.05, 11:09 wierzę, że odezwą się rodzice, którzy będą mogli Ci więcej pomóc. "Póki co" - zajrzyj na tę stronę. W podanej tabelce - 8 od góry - jest sprawozdanie nt. wyników leczenia operacyjnego zaćmy wrodzonej. Strona główna to strona okulistów - małżeństwa Prostów, którzy są sławami w leczeniu okulistycznym. pozdrawiam, ewa link: www.okulistykadziecieca.pl/?biuletyn Odpowiedz Link
olamaja Re: Zaćma 12.05.05, 11:16 Czy sprawdzałaś w CZD w Międzylesiu? Jak byłam na oddziale okulistycznym z moją córeczką to były również dzieci z zaćmą na jakieś zabiegi (operacje?!) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
magracka Re: Zaćma 12.05.05, 11:52 Dziękuję za odpowiedź synek jest pacjentem prof. Prosta dzisiaj będę znim rozmawiać, ale szukam też opini na temat innych lekarzy i miejsc leczenia gdyż profesor wykonuje te operacje odpłatnie.liczę na was mamy gyż Gracek widzi tylko tym oczkiem i w nim ma też uszkodzoną sietkowke dlatego to niejest takie proste i ważne pozdrawiam Odpowiedz Link
anuszkaa Re: Zaćma 14.05.05, 22:33 Spróbuj w Katowicach na ul. Ceglanej. Pamiętaj, że dzieci przyjmowane są tylko we wtorki. Ciekawa jestem ile kosztuje operacja w Warszawie. Ja chyba zrobię mojej małej w Szklarskiej Porębie. Niestety też za kasę. pozdrawiam. Odpowiedz Link
magracka Re: Zaćma 14.05.05, 23:05 Jadę we wtorek, ale z Twojego listu wynika , że wszczepienie soczewek jest odpłatne, fundusz nie pokrywa kosztów? W warszawie w klinikach ceny wszczepu dla doroslych sięgAJĄ OD 3000 DO 6000 TYSIĘCY ZLOTYCH. mój synek ma dopiero 2 latka więc żadna operacja chyba nie wchodzi w grę? dopóki będzie widział, pozdrawiam Odpowiedz Link
anuszkaa Re: Zaćma 15.05.05, 22:36 Napisałam, że chce zrobić odpłatnie mojej małej operację w Szklarskiej Porębie, ponieważ tam jest prywatna klinika. Dlatego odpłatnie. Nie wszędzie dorośli płacą za soczewki. Mój tata miał robioną trzy tygodnie temu taką operację w klinice we Wrocławiu za darmo. Niestety tam nie operują dzieci. A do Katowic mam za daleko. Ale mam do Ciebie prośbę. Kiedy będziesz po wizycie w Katowicach daj mi znać, co Ci powiedzieli. Możej jednak wybiorę się do nich mimo odległości. Najbardziej wkurza mnie i przeraża, że moja mała zaćmę dostała przez lekarzy. Zapisywali jej sterydy...a teraz czytam, że to one powodują zaćmę. Wszystko to takie dziwne:-(. Pozdrawiam.Ania Odpowiedz Link
magracka Re: Zaćma 16.05.05, 13:51 Niestey wszystkie plany muszę odłożyć Gracek jest chory, wczoraj gorączkował i bierze antybiotyki, ja mam do Katowic 700 km, i chcę pojechać mimo wszystko, on widzi tylko tym oczkiem. klinika w Katowicach ma świetny sprzęt, i doświadczenie w prowadzeniu zaćmy u dzieci, poznałam dziewczynkę , która właśnie tam miała wszczepiane soczewki . Czy Twoja córeczka dostaje jakieś krople na opóźnienie rozwoju zaćmy? pozdrawiam Odpowiedz Link
anuszkaa Re: Zaćma 16.05.05, 14:48 Teraz Ala dostaje Catalin. Lekarz powiedział mi, że było na rynku lekarstwo, które doskonale działało na zaćmę u dzieci, ale je wycofali. Takie wielkofirmowe przepychanki:-(((. Co ciekawe, powiedział mi ,że kiedy poprawi się stan ogólny dziecka (Ala mi choruje i jest niejadkiem)może troszkę cofnąć się zaćma. W internecie przeczytałam to samo. Kazał podawać stale witaminy i bardzo dbać o dziecko. Życzę Grackowi zdrówka i serecznie Was pozdrawiam. Napisz czasem do mnie. Ania Odpowiedz Link
magracka Re: Zaćma 16.05.05, 20:44 Gracek też ma katalin, ale profesor mówł , że to nic nie da, ale ja mu go podaję, czarne jagody są dobre na wzrok, a tak to jest mój adres możesz do mnie napisać mmnawroccy@op.pl , będziemy w kontacie . Napisala do mnie babcia chłopca już 12 letniego którego leczy na zaćmę w Katowicach i jest bardzo zadowolona i są efekty.Tak więc mam nadzieję, że że gracek wyzdrowieje i jedziemy za tydzień najpierw tam. pozdrawiam Odpowiedz Link