Dodaj do ulubionych

Pytanie dot dokumentacji

21.09.06, 20:34
Czy mogę mieć wgląd do dokumentacji szpitalnej albo zrobić ksero , od porodu
i śmierci córeczki minęły trzy lata , zabrano mi wszystko USG karte ciąży czy
jest taka szansa ??
Obserwuj wątek
    • kasia19812 Re: Pytanie dot dokumentacji 21.09.06, 21:56
      Jeśli dałas szpitalowi karte, zdjęcia usg to to jest twoje możesz tro zabrac,
      jeśłi chcesz historię choroby to też masz do niej prawo, składasz wnosek do
      spzitala o wydanie ci dokumenctacji medycznej oni wtedy robia ci ksero, nie
      wiem jak to jes bo u ciebei minely 3 lata, bys musiala sie wglebic w przepsiy,
      poszukaj czegos na stronie www.poronienie.pl
      • anietka1 Re: Pytanie dot dokumentacji 22.09.06, 14:38
        Kasiu a nie orientujesz sie przypadkiem jak napisać taki wniosek , i czy muszę
        w nim uzasadnić dlaczego potrzebuje dokumentacji?
        • justiq Re: Pytanie dot dokumentacji 23.09.06, 20:42
          anietka, gdy odbierałam ksero sekcji zwłok mojej córci otrzymałam na noworodkach
          wzór pisma o wydanie kopii tego dokumentu, na którym wymagano akceptacji
          dyrektora szpitala. Fakt, że odbierałam to dwa tygodnie po porodzie, więc w
          Twoim przypadku dokumenty mogą być w jakimś archiwum, nie pod ręką. Być może na
          oddziale, na którym urodziłaś powiedzą Ci jakie formalności są wymagane - ja
          takie wskazówki od lekarzy dostałam.
          Powodzenia
    • madasia Do Anietki 23.09.06, 22:39
      zwróć się do dyrektora szpitala o wydanie kserokopii dokumentacji dotyczącej
      twojego leczenia szpitalnego ( wraz z wszelkimi wynikami badań). Nie musisz
      tego uzasadniac, choc ja standartowo pisalam, ze jest mi to potrzebne w celu
      dalszego leczenia.3 lata to nie jest za krótki okres, ja otrzymalam
      dokumentacje szpitalna mojego porodu sprzed 9 lat. Wazne: szpital nie ma prawa
      odmowic ci wydania tej dokumentacji ( tzn. gdyby nie mogl, musi to uzasadnic) i
      ty jedynie ponisz koszty ksero ( i tak nie kazdy szpital je nalicza, moj nie).
      w ciagu miesiaca musza ci albo dac kserokopie albo dac odpowiedz, czemu nie
      daja.
      • kasia19812 Re: dokumentacja 23.09.06, 23:01
        ja pisałam podanie na gotowym wzorze który dostałam w kancelarii szpitala,
        sekcje zwlok dostałam orginał a ksreo idzie dla szpitala choc nie wiem czy to
        nie jes uzaleznione od "wewnetrznej polityki szpitalka"
        W każdym badz razie dokumenty ci sie prawnie należa
        Zajrzyj do tego linku :
        www.poronienie.pl/prawo_pp_wyddok.html
        • anietka1 Re: dokumentacja 25.09.06, 16:00
          dziękuję Wam bardzo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka