kakofonia Re: Zaoczne studia doktoranckie z folozofii. Gdzi 30.04.05, 13:10 średnio to pomocne, ale o takich studiach w ogóle nie słyszałam może lepiej z wolnej stopy? Odpowiedz Link
quarantina Re: Zaoczne studia doktoranckie z folozofii. Gdzi 30.04.05, 15:51 Zaoczne studia doktoranckie nie istnieją. Możesz robić doktorat: 1. będąc pracownikiem uczelni 2. będąc na 4 letnich studiach doktoranckich, na które odbywa się regularna rekrutacja 3. z tzw. wolnej stopy, płacąc kupę kasy (ok. 8 tys.) Odpowiedz Link
kakofonia Re: Zaoczne studia doktoranckie z folozofii. Gdzi 30.04.05, 15:54 istnieją, tylko zależy z czego i gdzie na SGH na przykład można zaocznie robić doktorat, tyle że niekoniecznie z filozofii ;-) Odpowiedz Link
quarantina Re: Zaoczne studia doktoranckie z folozofii. Gdzi 30.04.05, 15:58 Pytałaś o filozofię. Na czym polegają zaoczne studia doktoranckie? Bo nie wiem. Odpowiedz Link
kakofonia Re: Zaoczne studia doktoranckie z folozofii. Gdzi 30.04.05, 19:51 przepraszam, sformułowaś swoją odpowiedź tak ogólnie, że zdawało mi się, iż piszesz o zaocznych w ogóle, a nie tylko o zaocznych z filozofii a na czym polegają? z tego, co wiem, na SGH na tym samym, co dzienne - chodzi się na nieliczne zajęcia. Odpowiedz Link
innaplaneta Re: Zaoczne studia doktoranckie z folozofii. Gdzi 02.05.05, 21:22 Nie do konca się orientuję, wydaje mi się, że na większosci ważniejszych uczelni, na której filozofia jest wykladana istnieją studia doktoranckie. To domysly, a jeśli chodzi o fakty, to takie studia istnieją na pewno w Katowicach na UŚ. Pod koniec dwóch pierwszych lat zdaje się tam kilka przedmiotów na ogól średnio związanych z tematem pracy jak np. ekonomia, pedagogika, czy historia, do których przygotowują cotygodniowe nieobligagtoryjne wyklady odbywające się w środy po poludniu. Reszta to indywidualna praca z promotorem, z którego znalezieniem nie ma na UŚ większego problemu. Studia trwają 4 lata, semestralna oplata to 1100 zl. Resztę informacji musialbys/labys zasięgnąć sama w sekretariacie studiow doktoranckich WNS UŚ, którego lokalizację i godziny urzędowania spokojnie można znaleźć na necie. Wiem też że takie studia doktoranckie prowadzi też UJ, z tym że tam jest raczej trudniej z dostaniem się, bo i też są one bezplatne. W tej kwestii jednak nie mam bliższych informacji. Powodzenia Odpowiedz Link