vertige 09.05.05, 21:57 Witam wszystkich! Jest tutaj może ktoś ze studiów doktoranckich dziennych lub zaocznych na Akademii Pedagogicznej w Krakowie i mógłby mi udzielić kilku informacji? Jak wygląda rekrutacja, koszty, ew. studia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margaretka2002 Re: AP Kraków 09.05.05, 22:08 A na AP sa w ogole studia doktoranckie? A na jakich kierunkach? Przylaczam sie do prosby... M. Odpowiedz Link
vertige Re: AP Kraków 10.05.05, 14:22 Chodzi mi o wydział humanistyczny, literaturoznawstwo. Jak jest z dostaniem się, podobno jest rozmowa kwalifikacyjna - jak to w rzeczywistości wygląda? czy jest szansa dostać się nie majac publikacju itp... ? Odpowiedz Link
rufus24 Re: AP Kraków 16.05.05, 09:48 Ja jestem na historii. Rozmowa dotyczy Twoich zainteresowań naukowych, a przede wszystkim tematu projektowanej przez ciebie pracy doktorskiej. Musisz wykazać się znajomości tematu i wiedzieć gdzie szukać matetiałów oraz jaki jest stan badań. Nie trzeba miec publikacji. Odpowiedz Link
vertige Re: AP Kraków 16.05.05, 16:25 Dziękuje bardzo. A jak wygląda sprawa z promotorem, nie jestem z AP, nie jestem tam narazie za dobrze rozeznana. Odpowiedz Link
rufus24 Re: AP Kraków 17.05.05, 14:23 Z promotorem to niestety nie jestem w stanie Ci pomóc bo ja byłem studentem AP i jak szedłem na egzamin to promotora (wstępnie)juz miałem. Odpowiedz Link