Dodaj do ulubionych

Akademik/dom studencki w Paryzu

07.10.05, 13:36
Mam wielka prosbe do osob, ktore wyjezdzaly na kwarende/badania do Paryza.
Musze zroganizowac sobie noclegi tam, pod nieobecnosc mojego promotora. Jako
studentka od 5 dni dowiadczenie mam ogromne :( Stacje PAN sa oblozone i bardzo
drogie (54E za nocleg). Moze znacie jakies studenckie hotele, gdzie mozna
zamieszkac? Sprawdzone i w miare tanie, ze zniosmym doajzdem do centrum?

Pozdrawiam
Nabla
Obserwuj wątek
    • krasnoludek_zadyszek Re: Akademik/dom studencki w Paryzu 07.10.05, 19:33
      Wydaje mi się, że z tymi 54 euro to jakaś ściema, mieszkałam w stacji PAN na
      Lauriston w lipcu i jedynka (w pawilonie, nie w głównym budynku, ale to żadna
      różnica; mały pokoik na mansardzie z prysznicem i umywalką, toaleta na piętrze,
      bardzo czysta - na pietrze jest wszystkiego 4 pokoje) kosztuje 25 (35 dla osób
      nie będących pracownikami naukowymi, doktoranci są takowymi, trzeba tylko mieć
      poświadczenie z uczelni, że jedzie sie w celach badawczych). Wierzę, że może nie
      być miejsc, choć na Lamande zwykle coś bywało, bo tam jest więcej miejsca i
      troszkę gorsza lokalizacja. A jeśli się nie uda, uderzaj do polskich nazaretanek
      w Bagneux, pod miastem, ale RERem B do cenrum 17 minut - jeśli jesteś
      zainteresowana, podam namiary. Hoteli studenckich nie znam, Cite Universitaire
      nie polecam (Francja ma naprawde obleśne akademiki).

Multo praestat dedolare sine amore, quam amare, si non possis dedolare.
      • nabla_kwadrat Re: Akademik/dom studencki w Paryzu 08.10.05, 10:27
        Na Lamande nie ma miejsc, na Lauriston bede dzwonic w poniedzialek z proba
        rezerwacji. Informacje o cenie mam od pani zajmujacej sie u nas wspolpraca z
        zagranica, mam nadzieje, ze jednak Ty masz racje. 25E to jeszcze bym zniosla,
        zwlaszcza, ze dwuosobowy pokoj mi nie przeszkadza. Jesli sie nei uda - odezwe
        sie do Ciebie i bede bardzo wdzieczna za namiary. Jesli masz jeszcze jakas rade
        organizacyjna to chetnie przeczytam.

Pozdrawiam
        Nabla
        • nabla_kwadrat Re: Akademik/dom studencki w Paryzu 10.10.05, 12:47
          Krasnoludku - jesli mozesz, sprawdz poczte gazetowa.

Pozdrawiam
          Nabla
          • krasnoludek_zadyszek Re: Akademik/dom studencki w Paryzu 10.10.05, 19:36
            Zrobione:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka