Dodaj do ulubionych

pytanie o ilość zajęć

19.03.06, 18:07
Jako starającej sie o przyjęcie na studia doktoranckie, mam pytanie dotyczące
ilości zajęć na dziennych i na zaocznych; byłabym wdzięczna za informacje
Obserwuj wątek
    • autumna Re: pytanie o ilość zajęć 20.03.06, 09:49
      A skąd, droga kandydatko, mamy znać ilość zajęć na nie wiadomo jakim wydziale nieznanej nam uczelni?
      • joanna_luk Re: pytanie o ilość zajęć 20.03.06, 13:33
        chodziło mi np. o to, czy na studiach zaocznych, zdarzają się zajęcia w
        tygodniu, nieistotne na jakiej uczelni iczy wydziale
        • autumna Re: pytanie o ilość zajęć 20.03.06, 14:11
          > chodziło mi np. o to, czy na studiach zaocznych, zdarzają się zajęcia w
          > tygodniu, nieistotne na jakiej uczelni czy wydziale

No właśnie istotne. Bo zdarza się wszystko. Praktycznie o co byś nie zapytała (zasady przyznawania stypendium, kryteria przyjęcia na doktoranckie) nie ma jednej reguły dla wszystkich uczelni, więc raczej zasięgnij języka tam, dokąd startujesz. Zresztą poza seminariami doktoranckimi doktorant ma zwykle zajęcia ze studentami i te też mogą wypaść w tygodniu.
    • andjeo1 Re: pytanie o ilość zajęć 20.03.06, 15:01
      Ilość zajęć na studiach doktoranckich zależy zarówno od uczelni, jak i
      wydziału. Na niektórych uczelniach zaoczni mają zjazdy 2, 3 razy w semestrze w
      weekendy, natomiast dzienni mają zajęcia po 3, 4 dodziny tygodniowo.
      • autumna Re: pytanie o ilość zajęć 20.03.06, 15:24
        A u mnie dla odmiany zjazdy dziennych i zaocznych były wspólne - kilka godzin w piątek+sobotę. Piątkowe zaczynały się często ok. 12 i nikogo nie obchodziło, czy zaoczni gdzieś przypadkiem nie pracują.
        • hatchet01 Re: pytanie o ilość zajęć 20.03.06, 19:05
          rzeczywiscie, godziny i terminy zajec dbywaja sie roznie dla roznych wydzialow
          roznych uczelni. proponuje zapoznac sie z ramowka danegbo wydzialu
          • steppenwolff1 Re: pytanie o ilość zajęć 20.03.06, 21:45
            zadałam tu jakiś czas temu podobne pytanie - sęk w tym, że ciężko zapoznać się
            z ramówką wydziału, na którym studia doktoranckie będą otwierane po raz
            pierwszy w tym roku - i nie ma nawet jeszcze konkretnej ramówki. A uczelnia ma
            poza tym tylko jedne doktoranckie jeszcze - na zupełnie innym wydziale...więc o
            odrobinę wyrozumiałości postuluję :-)

pozdrawiam wszystkich serdecznie
            Anna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka