Dodaj do ulubionych

Wspaniały triumf rusofobii. Dzięki Putinowi.

11.05.05, 21:52
Jako dyżurny rusofob portalu gazeta.pl (i jedyny któremu prokurator się
odgraża) stwierdzam co następuje. Moje poglądy zwyciężają, arcynegatywnych
opinii o rosji i rosjanach na tym forach nie zliczę, słowa są tam nader
ostre. Naród rosjan nie lubi, i to dyplomatycznie powiedziane. Dzięki komu to
wszystko? Otóż nie dzięki takim jak ja, nie dzięki politykom. Dzięki samym
rosjanom i rosji, putinowi i reszcie jego sfory. Pokazali jacy są i
potwierdzili wszelkie negatywne opinie o sobie w 150 %. Cieszy mnie to
bardzo, nie to że tak nie lubimy rosjan, lecz to że polska czujnosć wobec
wschodu nie osłabła, nie zatraciliśmy podejrzliwego podejścia wobec rassiji a
dzięki tym wydarzezniom nasza rozwaga wręcz się podniosła. Co teraz? Teraz
koniec z bzdetami o puszkinie itp. Nade wszystko koniec z podstawową bzdurą
powtarzaną setki razy: trezba odróżniać rosjan od rosji. Prawda jest taka że
żadnej różnicy nie ma, mentalność i charakter rosjanina jest obecnie
całkowicie zgodny z mentalnością władzy w rosji. Naród i władza rozumieją sie
doskonale i maję te same pragnienia. To jedność absolutna. Zadania Polski
wobec tego są nastepujące:
-Upowszechniać demokrację, gospodarkę rynkową, prawa człowieka, poglądy
prozachodnie od Białorusi przez MoŁdawę, Gruzję aż po Uzbekistan i inne
republiki
-fundować tamtejszym studentom tyle stypendiów u nas i na zachodzie ile sie
da,
-obronę naszego eksportu do rassiji wtłoczć w ramy UE, biórokracja brukselska
obroni nas o wiele skuteczniej niż my sami,
- wyrąbywać konsekwentnie w świadomosci historyvznej Europejczyków nasze
poglądy na historię EŚW,
-przejmować w UE rolę kierownika całej polityki wschodniej(oprócz rosji bo na
to rosjanie nigdy nie pozwolą Niemcom i Francom),
-od wszelkich państw chcących kiedykolwiek przysąpić do UE wymagać
absolutnego wyzbycia się rusofilstwa: Serbia, Czarnogórai inne może kiedyś,
-jako że nie mamy szans na prowadzenie polityki wschodniej Unii wobec rassiji
samodzielnie, zdobyć dla siebie rolę eksperta w tychże sprawach, eksperta
który nie prowadzi tej polityki samodzielnie lecz ma decydujęcy wpływ na
kierunkitejże polityki,
- prowadzić przy pomocy organizacji pozarzadowych planową i długofalową akcję
informowania Europy o zbrodniach w Czeczenii, każde zdjęcie, film rozesłać
natychmiast gdzie się tylko da,
- ropociąg płn Irak-Tureckie wybrzeże Morza Czarnego,
- przeczyścić polskągospodarkę, politykę, media od rosyjskich wpływów.
Jeżeli to zrealizujemy, rassija może nam nagwizdać i nic więcej.

-
Obserwuj wątek
    • ignorant11 Re: Wspaniały triumf rusofobii. Dzięki Putinowi. 11.05.05, 22:06
      lortea napisał:

> Jako dyżurny rusofob portalu gazeta.pl (i jedyny któremu prokurator się
      > odgraża) stwierdzam co następuje. Moje poglądy zwyciężają, arcynegatywnych
      > opinii o rosji i rosjanach na tym forach nie zliczę, słowa są tam nader
      > ostre. Naród rosjan nie lubi, i to dyplomatycznie powiedziane. Dzięki komu to
      > wszystko? Otóż nie dzięki takim jak ja, nie dzięki politykom. Dzięki samym
      > rosjanom i rosji, putinowi i reszcie jego sfory. Pokazali jacy są i
      > potwierdzili wszelkie negatywne opinie o sobie w 150 %. Cieszy mnie to
      > bardzo, nie to że tak nie lubimy rosjan, lecz to że polska czujnosć wobec
      > wschodu nie osłabła, nie zatraciliśmy podejrzliwego podejścia wobec rassiji a
      > dzięki tym wydarzezniom nasza rozwaga wręcz się podniosła.
      ++++Nawet u tradycyjnie promoskiewskich postkomunistów:)))

Co teraz? Teraz
      > koniec z bzdetami o puszkinie itp.
      ++++ Bez jaj! Puszkina, Dostojewskiego Sołżenicy czytac nalezy.., słuchać
      czajkowskiego, Rachmaninowa...

Nade wszystko koniec z podstawową bzdurą
      > powtarzaną setki razy: trezba odróżniać rosjan od rosji. Prawda jest taka że
      > żadnej różnicy nie ma, mentalność i charakter rosjanina jest obecnie
      > całkowicie zgodny z mentalnością władzy w rosji. Naród i władza rozumieją sie
      > doskonale i maję te same pragnienia. To jedność absolutna.
      +++Absolutna to może nie aż tak, ale ja podzielam pgląd, że władza i system
      jest taki jak naród, ostatecznie to nie Polska, czy USA wydały Hitlera...

Zadania Polski
      > wobec tego są nastepujące:
      > -Upowszechniać demokrację, gospodarkę rynkową, prawa człowieka, poglądy
      > prozachodnie od Białorusi przez MoŁdawę, Gruzję aż po Uzbekistan i inne
      > republiki
      +++Tu nas świetnie wyręcza Ukraina, tzreba ich wspierać, moze nawet koordynować
      te polityke w zakresach wspólnego zaiteresowania, bo wiadomo, że P-U
      zainteresowania będą wieksze na Białorusi, zaś w Królewcu oraz na Kaukazie juz
      bardziej rozbięzne, indywidualne...

> -fundować tamtejszym studentom tyle stypendiów u nas i na zachodzie ile sie
      > da,
      +++Tak, to zawsze zwieksza wpływy...

> -obronę naszego eksportu do rassiji wtłoczć w ramy UE, biórokracja brukselska
      > obroni nas o wiele skuteczniej niż my sami,
      +++Tu nie dowierzam biurokratom bruxelskim, rczej patrzyłbym im na ręce i cały
      czas darł wniebogłosy o swoje, ale ogolnie zgoda...

> - wyrąbywać konsekwentnie w świadomosci historyvznej Europejczyków nasze
      > poglądy na historię EŚW,
      ++++Tak, tak zaiste tak i oczywiście wobec Niemiec równiez...

> -przejmować w UE rolę kierownika całej polityki wschodniej(oprócz rosji bo na
      > to rosjanie nigdy nie pozwolą Niemcom i Francom),

++++Tu raczej nie bo we wspólpracy ze Słowacja Wegrami, Rumunią, Bułgaria, przy
      poparciu Niemiec, UK, Hiszpani Włoch, przy neutralniosci Francy...

> -od wszelkich państw chcących kiedykolwiek przysąpić do UE wymagać
      > absolutnego wyzbycia się rusofilstwa: Serbia, Czarnogórai inne może kiedyś,
      +++LOjalnośc przede wszystkim

> -jako że nie mamy szans na prowadzenie polityki wschodniej Unii wobec rassiji
      > samodzielnie, zdobyć dla siebie rolę eksperta w tychże sprawach, eksperta
      > który nie prowadzi tej polityki samodzielnie lecz ma decydujęcy wpływ na
      > kierunkitejże polityki,
      +++ z dopuszczeniem mniejszych oraz udziałem UK i Hiszpani ( i oczywiście
      niesprzecznie z USA)

> - prowadzić przy pomocy organizacji pozarzadowych planową i długofalową akcję
      > informowania Europy o zbrodniach w Czeczenii, każde zdjęcie, film rozesłać
      > natychmiast gdzie się tylko da,
      +++To jest OK, ale jeszcze bardzie na sercu lezy mi Białorus...

> - ropociąg płn Irak-Tureckie wybrzeże Morza Czarnego,
      +++To jeden z projektów, jest jeszcze Iran z gazem kaspijskim...

> - przeczyścić polskągospodarkę, politykę, media od rosyjskich wpływów.
      +++ jakieś tam wlywy handlowe powinna zachować, gdyż wplyw zawsze jest
      dwustronny, a przecież chcemy z nimi handlować, ale ten wpływ jak rozmiem jako
      czysto komercyjna obecnośc rosysjkich firm na naszym rynku

> Jeżeli to zrealizujemy, rassija może nam nagwizdać i nic więcej.

+++JUz teraz może conajwyżej obrażąc nas i tupać nózkami, co pokzała
      pomarańczowa rewolucja, oraz ostatnie obchody:)))
      Czas aby pokazać im tio na Białorusi:)))

>
      > -
    • stary.prochazka Re: Wspaniały triumf rusofobii. Dzięki Putinowi. 11.05.05, 23:13
      Nade wszystko koniec z podstawową bzdurą
      powtarzaną setki razy: trezba odróżniać rosjan od rosji. Prawda jest taka że
      żadnej różnicy nie ma, mentalność i charakter rosjanina jest obecnie
      całkowicie zgodny z mentalnością władzy w rosji. Naród i władza rozumieją sie
      doskonale i maję te same pragnienia. To jedność absolutna.

Nie zgadzam się.Nie wiem czy pamiętasz ale nie tak dawno mało brakowało, żeby
      największą partią w Polsce została "Samoobrona". I co, mam na podstawie tego
      faktu wyciągać wnioski o tym jacy są Polacy, że mają oni te same pragnienia co
      Andrzej Lepper? No bo na to by wychodziło, na szczęście uratowały nas wolne
      media które podniosły alarm i system demokratyczny. Stosując tą samą metodę do
      Polaków, którą ty chcesz stosować do Rosjan, otrzymałoby się wcale nieciekawe
      wyniki, okazałoby się że Polacy to naród dość tępy i nieodpowiedzialny.
      Rosjanie nic nie wiedzą o demokracji bo nie mieli kiedy się jej nauczyć. Ale to
      nie znaczy, że akceptują od razu każdego kto nimi rządzi. Zaraz po objęciu
      urzędu Putin w kontraście do Jelcyna pozwalał myśleć z nadzieją o Rosji,
      wydawało się że to reformator i liberał, taką miał przynajmniej opinię. Po
      kilku latach wyszło szydło z worka a raczej wyszedł z niego czekista, rosyjski
      Leszek Miller, czyli człowiek, który kompetentny i odpowiedzialny jest tylko z
      zewnętrznego wrażenia.
      • lortea Re: Wspaniały triumf rusofobii. Dzięki Putinowi. 12.05.05, 00:21
        Przykład Leppera i jego bandy pokazuje wedle mnie że ja mam rację. Bo poparcie
        mieli spore, notabene ich obecne poparcie nie jest wiele niższe od tamtego.
        Mieli, ale inne partie mają jeszcze większe, przy czym jest to płynne i kto w
        końcu wygra na jesieni i w jakich proporcjach- nie mem pewnosci. I to jest
        demokracja! A czy my mamy rzezcywiście tak długie doświadczenie demokratycznego
        kierowania państwem w porównaniu z kacapami? I Rzeczpospoliya to była anrchia i
        bajzel niesamowity a nia żadna demokracja, w XX było jak było, potem monopol
        PZPR. Nie widzę tu dużych doświadczeń z ustrojem demokratycznym. Ale po 1989
        coś tam zbudowaliśmy, wad to ma w cholerę i jeszcze więcej, niemniej to
        demokracja. rosjanie tego nie zbudowali, co więcej, im to odpowiada, gdyby nie
        odpowiadało to mają przecież i Jabłoko i SPS. Tak, lepper ma poparcie nigdy nie
        większe od 19 %, a poparcie dla putina i jego partyjek jest ogromne.
        • stary.prochazka Re: Wspaniały triumf rusofobii. Dzięki Putinowi. 12.05.05, 00:44
          I Rzeczpospoliya to była anrchia i
          >
          > bajzel niesamowity a nia żadna demokracja

I Rzeczpospolita to nie anarchia tylko demokracja szlachecka, ustrój oryginlany
          na skalę europejską, który później uległ degeneracji

im to odpowiada, gdyby nie
          > odpowiadało to mają przecież i Jabłoko i SPS

ano nie odpowiada bo mnożą się oddolne inicjatywy przeciwko Putinowi a Rosjanie
          sami, bez Kremla, biorą się za bary z historią. Poza tym - o czym tu mówić,
          skoro media trzyma ekipa Putina? A u nas jak było dopóki w TVP siedział brunatny
          Robert?

Tak, lepper ma poparcie nigdy nie
          >
          > większe od 19 %

dochodziło momentami do 24% co dawało mu drugie miejsce. Obecnie jest chyba trzeci.

Putin oszukał Rosjan.Na początku pokazał im jakąś sztuczną maskę a teraz można
          zobaczyć jaki jest naprawdę i ciężko jest się go pozbyć, bo stworzył sobie silne
          zaplecze. Gdyby miał objąć wladzę dopiero po Kursku,Dubrowce i Biesłanie, pewnie
          by mu się to nie udało.
          • ardzuna Re: Wspaniały triumf rusofobii. Dzięki Putinowi. 21.05.05, 11:40
            stary.prochazka napisał:

> Putin oszukał Rosjan.Na początku pokazał im jakąś sztuczną maskę a teraz można
            > zobaczyć jaki jest naprawdę i ciężko jest się go pozbyć, bo stworzył sobie
            siln
            > e
            > zaplecze. Gdyby miał objąć wladzę dopiero po Kursku,Dubrowce i Biesłanie,
            pewni
            > e
            > by mu się to nie udało.

Zbyt często słyszałam w Rosji za Jelcyna od zwykłych ludzi, ze potrzebny jet
            drugi Stalin, żeby uwierzyć w to, co piszesz powyzej.
            • stary.prochazka Re: Wspaniały triumf rusofobii. Dzięki Putinowi. 22.05.05, 15:53
              > Zbyt często słyszałam w Rosji za Jelcyna od zwykłych ludzi, ze potrzebny jet
              > drugi Stalin, żeby uwierzyć w to, co piszesz powyzej.

głupich nie sieją, sami się rodzą. W Polsce też jest pełno kretynów, którzy
              popierają Leppera.
              • kontrkultura Re: Wspaniały triumf rusofobii. Dzięki Putinowi. 22.05.05, 16:07
                Gdyby w Polsce reformy gospodarki przeprowadzał Jelcyn to Polacy (więszość
                wyborców) pewnie też chcieliby kogoś w rodzaju Stalina. Nie mu tu nic do rzeczy
                rzekoma różnica cywilizacyjna.
      • ardzuna Re: Wspaniały triumf rusofobii. Dzięki Putinowi. 21.05.05, 11:38
        stary.prochazka napisał:

Stosując tą samą metodę do
        > Polaków, którą ty chcesz stosować do Rosjan, otrzymałoby się wcale nieciekawe
        > wyniki, okazałoby się że Polacy to naród dość tępy i nieodpowiedzialny.

Całkowita zgoda. Nie mam dobrej opinii o Polakach, którzy głosowali na Leppera
        i trzeba wreszcie przyjąć do wiadomości, ze pokaźna część polskiego
        społeczeństwa właśnie taka jest.

> Rosjanie nic nie wiedzą o demokracji bo nie mieli kiedy się jej nauczyć.

To takie sprzężenie zwrotne. Z drugiej strony, nie mieli się jej kiedy nauczyć,
        bo latwo z niej rezygnują. To, ze nie mieli kiedy się nauczyć demokracji,
        wydaje mi się zbyt łatwym intelektualnie usprawiedliwieniem.
        • kontrkultura Re: Wspaniały triumf rusofobii. Dzięki Putinowi. 05.10.05, 09:44
          gdyby wszyscy Polacy głosowali w wyborach, to dopiero mielibyśmy tu Leppero-
          Giertycholand.

Co do demokratycznego doświadczenia Rosjan, moim zdaniem o wiele bardziej
          trafnym porównaniem byłoby krótkie i na temat:

W Polsce demokracja się sprawdziła (choć niezadolenie z polityki jest ogromne i
          powszechne, niebezpieczne nawet), w Rosji demokracja Jelcyna była
          doświadczeniem niewątpliwie przykrym - Duża i bardzo ważna dla świadomości
          ludzi różnica.
      • efg masz TROCHE racji ....... 27.09.05, 09:53
        ale nasza mentalność ukształtowania historycznie jest jednak inna niż rosyjska.
        Dla Rosjanina ojczyzna Rosja terytorum+władza. Kochajac ojczyznę kochają władzę
        (nawet miłoscią tragiczną jak bywało za Stalina). No, są wyjątki, ale o nich
        mówią "zdrajcy" (np. Kowaliow).
    • stefan4 Odebrać gwizdek 12.05.05, 08:45
      lortea:
      > Jako dyżurny rusofob portalu gazeta.pl (i jedyny któremu prokurator się
      > odgraża)

Czyli że jak, łamiesz polskie prawo?

lortea:
      > Teraz koniec z bzdetami o puszkinie itp.

Skasujesz Puszkina? A powiedz, Lorteo, czy chociaż puszki będę móogł stosować?
      Proszę, zgódź się, bo wiesz, one się przydają...

lortea:
      > republiki

Ja bym poszedł dalej, co się będziesz zatrzymywać na Uzbekistanie. Upowszechnij
      prozachodnie poglądy na prawa człowieka również na takie bastiony wschodu jak
      Japonia. Niech patrzy na bezpośredni zachód i robi u siebie to, co zobaczy.

lortea:
      > - wyrąbywać konsekwentnie w świadomosci historyvznej Europejczyków nasze
      > poglądy na historię EŚW,

Co to jest ,,EŚW''? Encyklika Świętego Wojciecha? Elementarz Świadomego
      Współojcostwa? Nie bardzo kumam, ale i tak się zgadzam. Wyrąb im to wszystko
      do gołej kości, żeby im nic nie zostało.

A jeszcze
      • lortea Oj, Stefciu, Stefciu. 12.05.05, 10:15
        Zamiast poważnie odpowiadać piszesz bzdury, ale link świadczy o tobie. Nadal
        żyj sobie w świecie złych Amerykanów i pięknego Puszkina.
      • ardzuna Re: Odebrać gwizdek 21.05.05, 11:41
        stefan4 napisał:

> Skasujesz Puszkina? A powiedz, Lorteo, czy chociaż puszki będę móogł
        stosować?
        > Proszę, zgódź się, bo wiesz, one się przydają...

Ale puszki czy armaty?
    • stary.prochazka Re: Wspaniały triumf rusofobii. Dzięki Putinowi. 12.05.05, 18:53
      abstrahując od wszystkiego w jednym się z lorteą zgodzę: rusofobia w Polsce
      pięknie rozwija się i kwitnie dzięki Putinowi
    • tealort Re: Wspaniały triumf rusofobii. Dzięki Putinowi. 15.05.05, 00:38
      Biorąc pod uwagę fakt, że udzielasz się pod kilkoma nickami, to rzeczywiście możesz być jedynym któremu grozi kara więzienia, o ile dobrze pamiętam za art. 256 i 257 Kodeksu Karnego grozi nawet 2 lata. Nie boisz się tak afiszować na forum?
      • kontrkultura Kodeks Karny 15.05.05, 13:25
        Kodeks Karny

Art. 256. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój
        państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych,
        rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie,
        karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Art. 257. Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z
        powodu jej przynależności narodowościowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo
        z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną
        innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
        • efg a w rosyjskim kodeksie tego nie ma ? 27.09.05, 09:45
          Przydało by sie takie memento i na ruskich forach....
    • lortea Rusofolskie tezy o powiązaniu eksportu ze stosunka 15.05.05, 12:43
      mi politycznymi legły w gruzach.

.www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050514/ekonomia/ekonomia_a_4.html
      • kontrkultura re 15.05.05, 14:12
        Cieszę się, że przedsiębiorcy okazali się bardziej pragmatyczni od
        forumowiczów, którzy w większości ostawali za tezą, że skoro PKB Rosji jest
        porównywalny do PKB Holandii, to nie ma co w Rosji szukać.

Myślę, że jednak w dużym stopniu sondaż nie uwględnia kilku ważnych rzeczy.
        Wydaje mi się tylko, że po wejściu Polski do UE eksport po prostu się
        zalegalizował, dzięki czemu dopiero teraz widzimy jego realny wymiar.

Kończąc, chciałbym wrócić do Twoich lorteo wniosków. To że przedsiębiorcy to
        nie politycy wiadomo nie od dziś, to jednak politycy tworzą warunki
        makroekonomiczne, które przedsiębiorców dotyczą i mogą wpłynąć jak negatywnie,
        jak też i pozytywnie na wymianę handlową, czy transfer inwestycji, technologii
        itp.
        • lortea Re: re 15.05.05, 14:40
          Też mnie to cieszy. Nikt nie mówi że nie mamy czego w kacapo-bolszewii szukać,
          niepokojące było natomiast to że sporo środowisk i polityków przed akcesją
          próbowało wmawmiać Polakom że samo wejscie do UE to odwrócenie sie od zachodu.
          Zwracam twoą uwage na no kto tak mówił- Samoobrona, LPr i radyjo. I teraz
          prognozy tychże rusofili sie totalnie nie sprawdziły, cieszy mnie to. Nota bene
          sam jestem niezwykle zaskoczony zjawiskiem takinm ze polski eksport do UE
          wzrósł o jakieś 30 %( w liczbach to oczywiscie lwia częsć naszego eksportu) a
          eksport do Rosji o 89 %, a do Chin też znacząco. To pokazuje że Bruksela nasze
          firmy ochroni lepiej niż my sami. Sam nigdy nie mówiłem ze o rymku rosyjskim
          trzeba zapomnieć, ale proporcje trzeba znać, eksport do Holandii jest nadal o
          jakieś 30% większy niż do Rosji. sądzę też że polskie władze niewiele pomogą
          średnim firmom na kacapskim rynku, nie mamy dużych firm które miałyby szanse na
          kontrakty rzędu kilkuset milionóe euro za jednym zamachem, a to w takich
          przypadkach liczą sie kontakty polityczne (słąwetna wojna beinga z airbusem
          najlepszym przykładem.
    • kontrkultura Re: Wspaniały triumf rusofobii. Dzięki Putinowi. 15.05.05, 13:58
      Zgadzam się, że Putin ma wpływ na ewentualny wzrost rusofobii, natym kończę się
      zgadzać, chyba, że o czymś zapomniałem. Pokolei.

Myślę, że żaden naród nie zasługuje na takiego prezydenta jak Putin - nic
      dziwnego, że masz opinię czołowego rusofila :-)

> ...
      > żadnej różnicy nie ma, mentalność i charakter rosjanina jest obecnie
      > całkowicie zgodny z mentalnością władzy w rosji. Naród i władza rozumieją sie
      > doskonale i maję te same pragnienia.
      ======
      Skąd masz te wnioski? Pytam bo napewno nie z sondaży.
      Same aspiracje do bycia ekspertem nie wystarczą, żeby ekspertem być.

> ...
      > republiki
      ======
      Nie ma wątpliwości, że warto to robić, ale czy nie rozsądniej zacząć od Rosji?
      ja uważam Moskwę za najkrótszą i najskuteczniejszą drogę do demokracji w całym
      regionie. Owszem wydaje się to trudniejsze od zajmowania się każdym z krajów
      pokolei i powoli, ale to właśnie kreml jest dzisiaj strażnikiem interesów
      lokalnych tyranów i tyraników we wsomnianych krajach.

Co do polityki UE to nieprzyjmowanie państw z zależności od tego, czy kogoś
      lubią czy nie, to nie zbyt dyplomatyczne, jeśli nie powiedzieć sarmackie
      pomysły. Swoją drogą może warto wyrzucić z Unii Francję i Niemcy, ale wówczas
      powstaje pytanie kto będzie tą unię utrzymywał ;-)
      • lortea Re: Wspaniały triumf rusofobii. Dzięki Putinowi. 15.05.05, 14:47
        Krótko, upowszechnić demokrację w rosji to tyle co wyhodować kurę znoszącą nie
        zote lecz diamentowe jaja- porównywalny stopień realności czy raczej
        nierealności. Co do utożsamienia rosjan z władzą to piszesz że sondaze na to
        nie wskazują; nie znoszę giertychów ale najmłodszego z bandy zacutuję: jest
        jeden sondaż najważniejszy- przy urnie. Nie wiem o jakie sindaze ci chodzi,
        wiem na kogo kacapo-bolszewia głosuje i to mi wystarczy. Za eksperta sie nie
        uważam, jedynie za zdrowy głos rozsądku na tle wołań rusofilstwa. Nie chcę
        przyjmowania państw na zasadzie nielubienia rosji lecz stopniea ich
        identyfikacji z zachodem i wykorzenienia rosyjskich układów.
        • kontrkultura Re: Wspaniały triumf rusofobii. Dzięki Putinowi. 21.05.05, 19:58
          Nawet kreml ostatnio przyznaje możliwość powtórzenia pomarańczowej rewolucji w
          Rosji.

P.S.
          Zresztą czemu niby Rosjanie mieliby być zadowoleni z obecnej władzy? - a to
          szansa na nakłonienie Rosjan na wybór władzy, która chce iść drogą
          demokratyczną, a nie "demokratyczną".
    • brajew1 Re: Wspaniały triumf rusofobii. Dzięki Putinowi. 27.11.05, 15:20
      paranoja
      • lortea Szeroko przedstawiłeś swą opinię. 27.11.05, 23:18

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka