14.01.11, 18:27
Witam wszystkich. Jestem pierwszy raz na forum i niebardzo wiem co napisac.Ok choruje na epilepsje chyba od urodzenia chociaz tak naprawde to dowiedzialem sie o niej jakies 12 lat temu mam teraz 36 lat. Biore tagretol 2x600mg i keppre 2x750mg mimo to caly czas mam ataki. Ostatnio nawet co dwa tygodnie. Nie sa to ataki duze ale bardzo nieprzyjemne czesto z utrata swiadomosci co sie dzieje wokul mnie. Pojawiaja mi sie zazwyczaj wczesnie rano albo podczas poobiedniej drzemki no i pozniej mam ich jeszcze kilka w czassie dnia.Bardzo mnie to niepokoi gdyz do konca nie wiem czy biore dobre leki.Szukam tez jakiegos specjalisty od padaczki kto by mi mogl polecic.Dzieki z gory i czekam na jakas odpowiedz. Nara!
Obserwuj wątek
    • lastreal Re: Epilep 14.01.11, 18:58
      w Chełmie jest dobry neurolog (ale mozesz jeszcze sie rozejrzeć w innych miastach). Nazywa sie Marek Żydok, przyjmuje prywatnie na Mickiewicza 41 wizyta kosztuje 70, dwa razy w tygodniu -poniedziałek i czwartek. A własciwie gdzie mieszkasz? Pozdrawiam
      • psycho74 Re: Epilep 15.01.11, 00:58
        Dzieki za wiadomosc ale Chelm jest troche za daleko odemnie. Wolal bym Krakow albo Warszawa. Dzieki jeszcze raz
    • very.martini Re: Epilep 14.01.11, 19:21
      A jak dawno bierzesz kepprę? Bo ja miałam napady właśnie dzięki niej, mimo że to taki cudowy lek... Wielu osobom na forum nie służyła.
      Jeśli masz tyle napadów, mimo że wciąż bierzesz leki, to ewidentnie coś jest nie tak. Na stronach neuronetu była kiedyś lista (państwowych) przychodni przeciwpadaczkowych, ale najlepiej zobisz, przetrzepując forum.
      Powodzenia!

16%VOL
      22%VAT
      • lastreal Re: Epilep 14.01.11, 21:10
        Nie ma "cudownych" leków na epi. ja brałam jeden lek przez kilka lat i w tym czasie nie miałam ataków. Ale epi znów dało znać o sobie i niestety musiałam zmienic lek - na jak dlugo będzie on skuteczny - nie wiadomo.
        very.martini masz racje co do tych ciągłych napadów mimo stosowania 2 różnych lekow-cos jest nie tak , ja myśle , że lekarz powinien zlecić badania : może EEG lub rezonans magnetyczny, wtedy na podstawie wyników będzie można coś więcej powiedzieć- może którys z leków zostanie zastąpiony innym, a może po prostu trzeba zmienic lekarza.
        • very.martini Re: Epilep 14.01.11, 22:02
          Cudownych leków może i nie ma, ale sytuacja, w której bierze się leki i napady ma się CAŁY CZAS, nie jest normalna i wydaje mi się dziwne, że lekarz nie reaguje. wszyscy moi dotychczasowi lekarze od razu zaczynali kombinować, kiedy napady zaczynały się nasilać.

16%VOL
          22%VAT
          • lastreal Re: Epilep 14.01.11, 22:19
            Moi też reagowali. czyli mamy szczęście do dobrych lekarzy.
      • psycho74 Re: Epilep 15.01.11, 01:08
        Keppre biore juz dosyc dlugo od kilku lat zaczynajac od malych dawek jestem teraz na 750mg 2 x dziennie.Szukam jakiegos lekarza ktory przyjmuje prywatnie w Warszawie albo Krakowie i ma z tym do czynienia juz dlugo.
        Dzieki i trzymaj sie
        • lastreal Re: Epilep 15.01.11, 09:50
          życzę ci abyś znalazł wreszcie odpowiedniego lekarza, który ci naprawdę pomoże, ja swojego znalazłam tzw metodą prób i błędów-wcześniej leczyłam się u kilku, jeździłam nawet do Lublina.
          Musisz szukać jakiegoś specjalisty, pytać "u źródła" czyli samych chorych, oni najlepiej wiedzą kto jest dobry, a którego lepiej omijac.
          Pozdrawiam.

• justysia89 Re: Epilep 15.01.11, 11:09
            Ja wczoraj byłam u neurologa i włączył mi nowy lek- Keprę. Biorę dwa razy dziennie Lamitrin rano 100mg a wieczorem 200mg. Teraz mam dołączonę Keprę dwa razy dziennie po 250 mg. Czy miał ktoś takie połączenie leków? Jak je znosiliście? Napady się nasilały czy ustąpiły?
        • lastreal Re: Epilep 15.01.11, 12:51
          mam do ciebie pytanie: czy prowadzisz auto, pijesz alkohol - jak właściwie z tym jest, bo np co do picia to czytałam różne opinie na forach, gdzie przeważnie ludzie bez żadnego problemu piją driny, piwo i piszą, że nic im nie jest.
          • psycho74 Re: Epilep 15.01.11, 13:17
            Autem jezdze bez problemu bo wiewiem kiedy moge a kiedy nie. Jezeli wstaje rano i wiem, ze mialem atak podczas snu to nie wsiadam do samochodu bo prawdopodobnie bede mial ich wiecej podczas dnia. A co do picia to nie pije wogule bo nie czuje potrzeby.
            Nara
          • psycho74 Re: Epilep 15.01.11, 13:34
            Czy ktos moze mi powiedziec czy picie kawy moze wplywac na ataki? Czy moze je wywolywac? Czy ktos tego doswiadczyl?
            • very.martini Re: Epilep 15.01.11, 14:50
              > Czy ktos moze mi powiedziec czy picie kawy moze wplywac na ataki? Czy moze je w
              > ywolywac? Czy ktos tego doswiadczyl?

U niektórych tak, u innych nie:) I tyle na ten temat.
              W Warszawie serdecznie polecam dra Rysza, wielokrotnie na jego temat pisałam, możesz zajrzeć do archiwum.
              O jeżdżeniu samochodem w sytuacji, kiedy ma się tak dużo napadów, nie będę pisać, bo mi ciśnienie skoczy. Na szczęście ta sytuacja ma zostać uregulowana prawnie.

16%VOL
              22%VAT
          • psycho74 Re: Epilep 15.01.11, 19:28
            Czy zna ktos moze Dr.Piotra Zwolinskiego z Warszawy i moze cos o nim powiedziec?www.zwolinski.pl/
            Dzieki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka