Dodaj do ulubionych

Epilepsja Tegretol a antykoncepcja Azalia

18.04.13, 11:05
Witam, od wielu lat śledzę wasze forum jednakże obecnie mam problem i potrzebuję pomocy. Oczywiście byłam u lekarza jednak wciąż mam wątpliwości. Nastolatką już dawno nie jestem zatem nadszedł czas przejścia na antykoncepcję. Obecnie biorę Tegretol 400, 2 tabletki dziennie, oczywiście na epilepsję. Lekarz przepisał mi antykoncepcję Azalia. Pytanie może brzmi: Czy któraś z was brała te leki? Czy faktycznie można je razem stosować. Lekarz twierdzi że tak a i także wiem, że Azalie można stosować gdy choruje się na epilepsję. Jednakże z drugiej strony wynalazłam że karmazepina obniża poziom działania antykoncepcji. Zatem Czy ktoś brał oba te leki? Albo co wy brałyście będąc na Tegretolu? POMOCY
Obserwuj wątek
    • bizonon Re: Epilepsja Tegretol a antykoncepcja Azalia 24.04.13, 14:14
      nie jestem kobietą i raczej ten temat mnie nie dotyczy ale tak z czystego doświadczenia to wiem że niekoniecznie musisz brać tabletki antykoncepcyjne możesz zdać się na partnera i na prezerwatywy , a nawet jesli on nie będzie ich posiadał zawsze sama możesz mieć kilka w torebce dla bezpieczęstwa
      nie wiem czy to prawda ale tabletki antykoncepcyjne osuszaja pochwę .....

goraco pozdrawiam artur wierzbicki
      bizonon@wp.pl www.facebook.com/awierzbicki1?ref=tn_tnmn
      • alexis-z Re: Epilepsja Tegretol a antykoncepcja Azalia 25.04.13, 09:06
        Powiem tak, uważam, że prezerwatywa to mało. Wymyśliłam że będę zażywać tabletki i dodatkowo prezerwatywy. Podwójne zabezpieczenie brzmi rozsądniej bo jeśli nawet prezerwatywa pęknie to jeszcze jest ochrona w postaci branej tabletki. Jeśli tabletki osuszają pochwę to zastosuje się żel. Dziękuję za próbę rozwiązania problemu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka