Dodaj do ulubionych

czy pogoda

13.02.06, 11:53
a właściwie warunki atmosferyczne mają u Was jakiś wpływ na częstotliwość
napadów? Od dłuższego czasu zasobserwowałam, ze przy każdej zmianie pogody
mam większą ilość napadów. Czy też macie takie spostrzeżenia? Co otym
sądzićie?
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: czy pogoda 13.02.06, 13:46
      Gutek, tak naprawdę wpływ ma na nas wszystko, każdy z nas indywidualnie reaguje
      na to, co się dzieje dookoła.
      Myślę, że bardzo dobrze, że udało Ci się wyobserwować, jaki czynnik wpływa na
      nasilenie napadów, mówiłaś o tym lekarzowi?

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
    • gg416 Re: czy pogoda 13.02.06, 14:46
      Bardzo trafne spostrzeżenie ja też jestem bardzo wrażliwy na jakąkolwiek zmianę
      pogody widzę że to nie tylko ja mam taki jaby to nazwać problem czy też dylemat.
      • gutek1231 Re: czy pogoda 13.02.06, 15:22
        Mowiłam i to niejednokrotnie, jego odpowiedź : - to bardzo możliwe.Jednak
        konkretnej rady nie daje, chyba sam nie wie co z tym fantem dalej robić.Mam
        jeszcze jeden problem- epi miałam w tej najgorszej postaci /gram mal/teraz jest
        już jakiś sukces bo napady są zdeydowanie słabsze /miewałam już stany
        padaczkowe/ no i występują jakby rzadziej, ale po niektórych gdy odzyskuję
        świadomość nie mogę z siebie wydobyć żadnego artykułowanego, dzwięku nie raz
        jestem przez kilka minut, a nie raz przez kilka godzin nie ma. Oczywiście
        lekarzowi o tym mówiłam, odpowiedż: tak może być, rady: brak. A co wy na to? Z
        samą epi nauczyłam się już / raz lepiej raz gorzej / żyć ale takie następstwa
        wywołują u mnie panikę. Czy ta ch..a znowu mi zabierze kawałek mojego ja?
        Pozdrawiam.
      • gutek1231 Re: czy pogoda 13.02.06, 15:42
        Aha jeszsze jedno gg czy zauważyłeś, ze zimą jest jakby trochę lepiej dużo
        bardziej choroba daje mi w d.. niestety latem.
        • julia999 Re: czy pogoda 14.02.06, 14:24
          gutek1231 napisała:

> Aha jeszsze jedno gg czy zauważyłeś, ze zimą jest jakby trochę lepiej dużo
          > bardziej choroba daje mi w d.. niestety latem.

U mnie jest dokładnie tak samo, latem czuję się dużo gorzej i nie cierpię
          słońca, po dłuższym przebywaniu na słońcu mam napady, albo przeogromne
          migrenowe bóle głowy, które podobno również charakteryzują moją chorobę???
          pozdrawiam
          • niteczka51 Re: czy pogoda 15.02.06, 11:04
            Hm...mój syn epileptyk choruje od urodzenia / ma obecnie29lat/ jest meteopata i
            to konkretnym :((Zgadzam sie z przedmówcami ..latem / a juz przy duzych upałach
            wybitnie/ czuje sie żle :(Ale i zima jak sa skoki cisnienia ..to Marcin ma
            bardzo zle samopoczucie ..nie wspomne,ze ataki sie nasilaja / chociaz ma ataki
            petit mal/:((z moich osobistych obserwacji wynika jednak ,ze zmiany pogody mają
            wpływ na atki i samopoczucia ludków chorych na epilepsje :((
    • justyna302 Re: czy pogoda 15.02.06, 12:08
      A ja znowu mam teraz straszny okres bo nie moge patrzec na rażącą w oczy biel
      śniegu. Przysparza mi to wiecej cierpien niz mrugające swiatło. Najgorsze jest
      zestawienie: śnieg + słońce. Idąc przez tereny bardziej osniezone musze
      przystawac i sie uspokajac, bo zaczynam gorzej sie czuc i boje sie ze cos sie
      stanie. Ktos tez tak ma?
      • gutek1231 Re: czy pogoda 15.02.06, 12:42
        Justynko nie mam tak ale musi to być o tej porze roku diabelnie
        upierdliwe.Chyba głupia rada ale ... może bardzo ciemne okulary słoneczne
        złagodziłyby efekt bardzo rażącego światła. Bądź dzielna.
    • grzesp3x Re: czy pogoda 16.02.06, 11:24
      około 2 m-ce temu moja żona widziała w telewizji wypowiedź babki chorej na epi,
      że u niej jest to choroba pogodowa, czy atmosferyczna (nie pamiętam jak to
      określiła) i przy każdej zmianie pogody ma ataki. U mnie raczej nie mają one
      powiązania ze zmianami warunków atm., więc sądzę, że zależy to prywatnie od
      każdego chorego. Pozdrawiam!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka