Dodaj do ulubionych

Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na lato

01.01.13, 14:13
Kiedyś ktoś z tego forum polecił mi świetne miejsce na wakacje za bardzo niską cenę. Spędzałam tam kilka ostatnich sezonów, ale najmłodsza (6 lat) nie była jeszcze nad morzem ani nad jeziorem.
Może ktoś zna fajne miejsce w okazyjnej cenie dla rodziny 2+3?
Obserwuj wątek
    • mamaanieli Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 01.01.13, 15:06
      mozesz w przyblizeniu okreslic "bardzo niską cene"?
      • zebra12 Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 01.01.13, 17:05
        Tam gdzie jeździłam płaciłam 40 zł za domek za dobę. Do tego zużyty prąd i wyżywienie - opcja dodatkowa. Stać mnie max na 60 zł za domek.
        • tol8 Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 01.01.13, 19:39
          Antonin ośrodek Lido - w kruchych czasach było miejscem na wakacje. Jest tam bardzo czyste jezioro z bardzo ciepłą wodą, pomosty do skakania, zjeżdżalnie do wody, place zabaw - wszystko w sosnowym lesie. Wygugluj sobie stronę - wpisz Antonin Lido domki, na stronie jest cennik - mają mnóstwo rodzajów domków - od takich z samymi łóżkami, po bardziej wypasione, dwupokojowe z kuchnią, łazienką, ogrzewaniem i tv smile
          W domkach dwuosobowych z reguły są dwie wersalki, więc upychaliśmy tam czwórkę tongue_out

<http://www.antonindomki.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=3>
          • zebra12 Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 02.01.13, 05:52
            Rzuciłam okiem, fajne warunki. Niestety my musimy wziąć domek 4 osobowy, bo 4 osoby z nas są gabarytów dorosłych, piąta musiałaby spać z kimś lub na materacu.
        • mamaanieli Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 01.01.13, 19:48
          w sensie 40 zl za domek? Nie za osobę? bo jesli za domek to opcja morze niestety odpada. min. 30 zl za osobę na kwaterze. domki opcja "bardzo tanio" to jest 150 zl zazawyczaj za 4 osoby. jesli nie wiecej sad ale wiesz co - jesli zalezy wam na morzu to wiele znajomych rodzin jeżdzi na pola namiotowe i to z malymi dziecmi. i wychodzi naprawde tanio. pozdr.
          • zebra12 Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 02.01.13, 05:48
            Namiot odpada, bo nie mamy auta i nie damy rady wszystkiego tachać na własnych plecach. A poza tym mam chore stawy i spanie pod namiotem to koszmar bólu dla mnie.
        • maly_ksiaze Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 01.01.13, 19:48
          a może spróbuj zainwestować w porządny namiot? 2 pokoje i wysoki przedsionek i bedziesz płacić 10-20 pln. My czasem w okresie letnim podróżujemy z namiotem...
    • przeciwcialo Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 02.01.13, 11:07
      Nad morzem poniżej 40 od osoby nie spotkałam i to lliczą nam po 40 bo jeździmy w piatke. Plus wyzywienie.
      Taniej jest w drugiej połowie sierpnia bo sezon się kończy albo pierwszy tydzień lipca.
      • mamaanieli Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 03.01.13, 09:13
        taniej ale i tak 40 zl za rodzine to sie nie uda. W ogole caly czas sie zastanawiam, czy jest to mozliwe. wydaje mi sie, ze nie.
        a moze wymienilabys sie domami z jakąś fajną uczciwą rodziną, na wakacje: oni do was, wy do nich.
    • 3lina Zebra, znalazlam taka oferte 03.01.13, 12:33
      www.noclegowo.pl/gdansk/1916 (od 15 zlotych za osobe)

Z tego, co widze to najtanszy nocleg jest od ok. 20 zlotych za osobe na dobe.
    • dreamywind Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 03.01.13, 19:58
      Serdecznie polecam Willę Arletta niedaleko Jastrzębiej Góry. Wspaniałe warunki dla dzieci, super plac zabaw, duże podwórko, wiata do grillowania. Pokoje czyste, zadbane, dobrze wyposażone. Cicha, spokojna okolica, nieznaczne oddalenie od centrum pozwala na aktywny wypoczynek wśród śpiewu ptaków, przy pięknych zachodach słońca, świeżym powietrzu. Miła, rodzinna atmosfera. Cena też atrakcyjna smile
      www.willaarletta.koti.pl
      www.facebook.com/WillaArletta
      • eliza_b Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 03.01.13, 21:16
        Idąc jednak tropem pola namiotowego poleciłąbym po prostu wynajem przyczepy. Wychodzi cenowo całkiem atrakcyjnie. Jeżdzę od 3 lat, ale już ze swoją przyczepą. Mamy piekne miejsce - bliziutko morza, pole z przepięknym widokiem. Życie kempingowe jest b. atrakcyjne. Jest tam duzo rodzin z dziecmi, często wielodzietne. Moje dzieciaki sie nie nudzą, w pogodę i niepogodę. A poza tym zawsze grilla na trawce mozna zrobić. Podaję link: www.pole-horyzont.pl
        Grilla też na miejscu można po prostu pożyczyć, poza tym jest tam świetlica z tv, czajnikiem. Sanitariaty naprawdęna poziomie.
        • mamaanieli eliza.b 04.01.13, 09:08
          to jezdzimy na wakacje prawie w to samo miejsce smile tyle, ze my na kwaterze. a obok horyzontu przechodzimy codziennie wink fajny kamping, to prawda.
          • eliza_b Re: eliza.b 04.01.13, 09:26
            ja jestem zakochana w tym miejscu. Bałtyk nigdy mnie nie zachwycał, bardziej lubiłam wyjazdy w góry. a jednak mi sie odmieniłosmile)
            • maman3 Re: eliza.b 04.01.13, 22:04
              Cena za wynajem przyczepy zblizona mocno do domku letniskowego w bardzo dobrym miejscu Niechorza.
              • zebra12 Re: eliza.b 05.01.13, 07:47
                No właśnie to zauważyłam. A do wc trzeba biegać 30 lub 60 m. Kicha. Dla nas, 5 osób pobyt za dobę to 120-160 zł!!!
              • jol-a83 Re: eliza.b 05.01.13, 12:12
                A mogłabyś podać jakieś linki do domków w niechorzu za cenę zbliżoną do wynajmu przyczep w horyzoncie?pzdr
          • przeciwcialo Re: eliza.b 04.01.13, 09:34
            Msasz jakąś sprawdzone kwaterę ?
        • zebra12 Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 04.01.13, 21:14
          No tak, tylko ja nie mam auta...
    • zebra12 Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 05.01.13, 07:44
      Przeczytałam właśnie sobie ofertę Horyzontu i jest to zupełnie nieopłacalne! 120 zł za 4 osobową przyczepę bez wc i łazienki to za tą cenę można wynająć cały domek z węzłem sanitarnym w innych miejscach, choćby w Antoninie, gdzie już dzwoniłam. Tam jeszcze za tą cenę jest tv.
      Ale najgorsze jest dla mnie to, że trzeba wędrować do wc. Ponieważ w nocy chodzę kilka razy za potrzebą, to sobie tego nie wyobrażam. I drugi minus tutaj widzę: całe pole namiotowe jest w pełnym słońcu.
      • jol-a83 Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 05.01.13, 12:10
        Powiem tak, zależy co kto woli. Ja jak przeczytałam ofertę horyzontu po powyższym zareklamowaniu tego miejsca to zaraz wysłałm email z zapytaniem o wynajem przyczep. Nigdy w styczniu nie wiedziałam jeszcze gdzie spędzę wakacje, a teraz już jestem pewna,, ze wlaśnie chcemy "przygodę" z przyczepą i to właśnie nad morzem. I mi osobiście za 120zł bardziej odpowiada przyczepa nad morzem niż domek nad jeziorem, a mam dwójkę dzieci 3,5 i 7lat. pzdr
        • mamaanieli Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 05.01.13, 13:40
          horyzont jest super. w przepieknym miejscu. i bardzo pilnuja bezpieczenstwa bo raz probowalam wejsc i se obejrzec bez przepustki ;P to fajnie. jesli bedziecie w sierpniu to mozemy zrobic zlot bab z forum z dzieckami na plazy big_grin
          • eliza_b Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 05.01.13, 21:55
            zebra12 - na polu namiotowym też trzeba "kawałek" podejść do wc - ale Ty nie masz auta, więc sie nie piszesz....

jol-a83 - masz super podejście i nastawienie. Oczywiście, że to wszystko zalezy jaka forma wypoczynku komu odpowiada. Sprawa "wc" jest nawet opcją na plus. Kiedy ja chodziłam w nocy siusiu często zatrzymywałam sie na chwilę co by popatrzeć na wschodzące słońce "na morzu" - cudowny widok, nawet bywało, ze aparat brałam ze sobąsmile
            Na sąsiedniej plaży można o 6-7 rano kupić rybki (flądry najczęściej) za grosze od rybaków. Zjeść też jest gdzie, bo obok jest wielka smażalnia.
            Pierwszy raz byłam na kempingu z namiotem i dwójką dzieci - w tym 2 letnie dziecię. Mieliśmy spartańsko, bo zamiast śpiworów kołdry, bez karimatów. Jedzenie zawekowane w słoikach. Ogólnie bardzo nieprzygotowani. I co sie okazało, ze dzieciaki tak podłapały ten klimat, ze teraz nie wyobrażają sobie innych wakacji. W następny rok jechalismy juz ze swoją przyczepą kempingową (3-os.-a spaliśmy w 4 os.).Ostatnie wakacje juz byliśmy w piątke (w tym niemowlak) w naszej malutkiej przyczepiesmile Teraz to już M. zrobił dodatkowe prawo jazdy i przyczępę powiększyliśmy na 6-os. Miód malina.
            Obok pola horyzont przez siatkę jest pole lazurowe: www.lazurowe.com.pl , ceny podobne choć może ciut tańsze -mozecie rozważyć. Też z placykiem zabaw, choć, gdybym miała polecać to standard lepszy na horyzoncie.
            Ja z kolei rozważam pole w Łebie: www.lazurowe.com.pl/galeria.html
            Znajomi z sąsiedztwa namawiają nas gorąco, byli tam juz 7 razy -siedzą tam i po 4tyg. w sezonie. Pole droższe od horyzontu i chyba przyczep nie mają do wynajęcia. Ponoć standard znacznie wyższy. No i inna okolica, więcej do zwiedzania. Jeszcze rozważam, na zasadzie - muszą mnie przekonać, zebym zrezygnowała z dotychczasowej bazy..smile

mamaanieli - spotkanko jak najbardziej - wyruszamy 21,07 na 2 -3 tyg. o ile będę na horyzonciesmile
            • eliza_b Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 06.01.13, 09:43
              sory, wpisałam zły ling pod adresem kempingu w Łebie - oto on: www.camping21.pl/
              • jol-a83 Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 06.01.13, 18:28
                W którym miejscu najlepiej wynająć przyczepę, jeśli chodzi o horyzont????????????pzdr
          • jol-a83 Re: Polećcie TANIE lokum nad morzem/jeziorem na l 07.01.13, 12:11
            Spotkanko jak najbardziej, ale my najprawdopodobniej będziemy druga połowa lipca, pzdr
        • zebra12 Jol-a83 06.01.13, 15:40
          Z młodszymi dziećmi też bywałam tu i tam, ale teraz, gdy są nastolatkami (16 i 13 lat), średnio chciałaby pojechać na taki camping. Mogę nie mieć natrysku w domu - mogę mieć wspólny dla kilku domków, ale wc to podstawa, zwłaszcza dla osoby korzystającej z toalety nocą.
          Córka była rok temu na campingu na Korsyce, mieli wc w każdym domku i do tego zespół basenów, boiska do różnych dyscyplin i plac zabaw dla maluchów. Cena była zbliżona do polskiej....
          Uważam, że Horyzont jest drogi jak na taki standard.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka