maja281 08.07.04, 10:57 Hej dziewczyny czy ktoraś z Was miesza W NZ? Pytam bo wygląda na to, że będe się tam przenosić i chciałabym maksymalnie dużo wiedzieć o tym jak w NZ wygląda życie. pozdrawiam Maja281 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asica74 Re: Nowa Zelandia 08.07.04, 17:19 tak mi sie zdaje ze abere8 tam jest... ale nie jestem pewna.. Odpowiedz Link
tamsin Re: Nowa Zelandia 08.07.04, 17:27 tak, abere i ag_par sa z NZ, przepraszam jezli o kims zapomnialam. Ale one teraz tam spia ), wiec musicie poczekac do: w/g mojego czasownika - wieczoru, to bedzie u nich rano w/g asicy czasownika - sama juz nie wiem bo sie pogubilam ) Odpowiedz Link
asica74 Re: Nowa Zelandia 08.07.04, 21:19 ja tez nigdy nie wiem, ktora jest godzina np w brazylii w tym momencie?! (czy my mamy kogos z brazylii?) ps. u mnie jest 20.19 Odpowiedz Link
tamsin Re: Nowa Zelandia 08.07.04, 21:36 no u mnie wlasnie jest 3:35 po poludniu (w/g mojego komputerowego zegarka), ale w alex113 bedzie pewnie o dwie trzy godziny wczesniej, bo jest bardziej na zachodzie. W brazyli powinno byc podobnie jak u nas w usa (tak mysle) Odpowiedz Link
asica74 Re: Nowa Zelandia 08.07.04, 21:45 oj to jeszcze masz dzien przed soba... szczesliwy ten tamsin... (a od czegojest ten nick?) Odpowiedz Link
tamsin Re: Nowa Zelandia 08.07.04, 21:54 tamsin to imie zenskie, nie macie takiego imienia w anglii? Odpowiedz Link
asica74 Re: Nowa Zelandia 08.07.04, 21:57 Agnieszka, vel Tamsin... hm nigdy nie slyszalam o tym imieniu.. Misiu tez nie. Ale mi sie podoba.. i nawet przejscie z Krolewny na Tamsin nie jest procesem traumatycznym Odpowiedz Link
tamsin Re: Nowa Zelandia 08.07.04, 22:13 ja tylko raz w zyciu spotkalam osobe z tym imieniem. Sa sprzeczne informacje na temat pochodzenia tego imienia i od czego pochodzi, oto jedna z wersji: Tamsin- A free person. Origin: Cornish Gender: Girl No ale co my tutaj zrobilysmy z tego watku o Nowej Zelandi??? No wiec, wiemy ze w NZ ostatnie lato tam bylo bardzo zimne, no i wieje ) Odpowiedz Link
asica74 Re: Nowa Zelandia 08.07.04, 22:25 ... i bodajze abere8 musiala schowac swoje sandalki i spodniczki do szfy. a tak je lubi! tak tak, to jest watek o nowej zelandiii Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nowa Zelandia 08.07.04, 22:34 To ja jeszcze wspomne straszne wiatry ,co tam u nich wieja i to naprawde jest juz watek o Nowej Zelandii.To teraz moge juz isc na watek o narzekaniu i nasza asice pocieszac )))) Odpowiedz Link
asica74 Re: Nowa Zelandia 08.07.04, 22:39 bog ci zaplac dobra kobito! ps. a w nowej zelandii to podobno trzeba sie nauczyc tego tanca z pokazywaniem jezyka, bo jak nie.. to ten jezyk ucinaja... prawda to? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nowa Zelandia 08.07.04, 23:03 Nie wiem,jak to z tym ucinaniem jezykow, ale to by sie przydalo twojej Krysce ;- ))). Niech sie ta Nowa Zelandia odezwie wreszcie, bo tu faktycznie watek sie nam znowu znarowil. Odpowiedz Link
asica74 Re: Nowa Zelandia 08.07.04, 23:14 Nowa Zelandia! pobudka! watek nam na manowce schodzi! pomocy pomocy! Odpowiedz Link
abere8 Juz wstalam, wstalam :-) 09.07.04, 00:57 Co tu tak glosno z rana? Milo mi, ze mnie pamietacie, bo ostatnio chyba troche rzadko sie udzielam. W tym momencie to wlasnie tyle moge powiedziec, ze jest zimno jak diabli i przymierzam sie do zakupu rekawiczek (czapke kupilam zaraz po przyjezdzie w zeszlym roku...). maja281, najlepiej, jesli napiszesz do mnie na priva z konkretnymi pytaniami, bo tak to wlasnie takie ogolne informacje moge Ci podac - ludzie sa bardzo mili, maja smieszny akcent, ale da sie przyzwyczaic. Czy interesuja Cie ceny roznych rzeczy, ile mniej wiecej na zycie sie wydaje, wynajem mieszkania, transport? Czy moze kwestie formalne typu wizy, pozwolenia itp.? Chetnie podziele sie wszystkim, co sama wiem! Odpowiedz Link
maja281 Re: Juz wstalam, wstalam :-) 09.07.04, 12:20 Hej Wielkie dzięki przygotuję maila z pytaniami i napiszę na 100%, bardzo dziękuję za chęć udzielenia informacji!!! Teraz mam grypę i jestem mało przytomna ale myślę że w poniedziałek mailika na priva wyślę. pozdrawiam serdecznie maja281 Odpowiedz Link
maja281 do abere8 19.07.04, 08:41 Uff wreszcie grypa dała za wygraną! Siadam teraz i piszę maila na priv do Ciebie. pozdrawiam maja281 Odpowiedz Link
abere8 Re: do abere8 19.07.04, 09:14 Dostalam i postaram sie niedlugo odpisac, z mojego "prywatnego" adresu I ciesze sie, ze juz wyzdrowialas Odpowiedz Link
maja281 Re: do abere8 19.07.04, 13:21 Super! Nie musisz się spieszyć . Ja też się cieszę że wyzdrowiałam, bo kto to widział mieć grypę w lipcu i 38,5-39 stopni brrr. Tak pomyślał że może też jeszcze Ci doślę jak to nazwałaś "prywatny" adres mailowy. pozdrawiam K Odpowiedz Link
maja281 do abere8 :-) 22.07.04, 18:21 Puk puk przypominam o sobie nieśmiało. pozdrawiam K. Odpowiedz Link
abere8 Re: do abere8 :-) 23.07.04, 00:01 Wyrzuty sumienia mnie zzeraja strasznie, w weekend powinnam miec troche czasu. Mam w ogole dziwna sytuacje z kompem, wyjasnie Ci w mailu. Na pewno nie zapomne, juz sobie zreszta w glowie powoli ukladam odpowiedz Odpowiedz Link
maja281 Re: do abere8 :-) 23.07.04, 09:38 Super! W takim razie cierpliwie czekam. pozdrawiam serdecznie K Odpowiedz Link
abere8 A dla nie znajacych sie na zegarku... ;-) 09.07.04, 00:59 ...bardzo przydatna stronka, podaje dokladna godzine w danej chwili w wielu miejscach na swiecie: www.timeanddate.com/worldclock/ Odpowiedz Link