mulinka 03.11.04, 00:43 tu bedziemy czytac jej poezje (ale chyba po 1000 poscie, bo teraz to ona zdaje sie gdzies wybywa...) ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mijaczek Re: to jest specjalny watek!!! - dla Mijaczka 03.11.04, 04:30 Oj Mulinka dziekuje :o) Jeszcze nigdy sie az tak nie wywewnetrznilam. Jakby co, to bede slala maila z prosba o usuniecie watku. Komentarze mile widziane, tylko prosze o wyrozumialosc. Duza [moze nawet wieksza] czesc tych wierszy powstala daaawno temu...kiedy bylam jeszcze smarkula... No to zaczynamy... Odpowiedz Link
mulinka Re: to jest specjalny watek!!! - dla Mijaczka 03.11.04, 04:31 to ja niecierpliwie czekam! ))) i dodaje Ci odwagi Odpowiedz Link
myszka888 Re: to jest specjalny watek!!! - dla Mijaczka 03.11.04, 04:32 Mijaczku, ja tez razem z Mulinka, dodaje Ci otuchy Podziwiam tez, bo ja wiersze tylko czytam. A to sztuka umiec je pisac! Odpowiedz Link
mijaczek Sen 03.11.04, 04:34 Jakby z oddali slysze pukanie, tak jakby kroki tych, ktorzy ida na wieczne czekanie. Ida i po mnie! Coraz ich wiecej i coraz blizej... Czuje jak dusza gdzies ulatuje. Przez szelest strachu slysze ich kroki Pragne uciekac, ale sie boje. Otwieram okno i... wnet sie budze. Gdzie sa ci wszyscy? Byli tu przeciez... Skradli mi dusze... Nie ma nikogo... ...jest tylko deszcz. 1995 Odpowiedz Link
mijaczek bez tytulu I 03.11.04, 04:41 malutkie marzenia czasami sie spelniaja duze - nigdy malutkie sa realne duze przerastaja nawet mysli malutkich nikt sie nie wstydzi duzych nawet poeci nie wymawiaja malutkie marzenia mozna nosic w sercu przez cale zycie duze marzenia swym ciezarem i swa wielkoscia rozrywaja serce na strzepy malutkie marzenia... czasami sie spelniaja duze - nigdy... 23.6.98 Odpowiedz Link
mulinka Re: bez tytulu I 03.11.04, 04:44 wiersz ok. ale merytorycznie - nie zgadzam sie! wszystkie marzenia moga sie spelnic i spelniaja sie potrzebna tylko wiara i samozaparcie )) ale wiersz jest w porzo Odpowiedz Link
mijaczek Dzieci 03.11.04, 04:45 w oszklonych pudelkach stoja dzieci na polkach grzeczne, uczesane wytresowane! rodzice przychodza sprawdzaja zamki, okucia popatrza, postukaja i zaraz uciekaja dzieci obwachuja swoje katy znaja je na pamiec przez szyby oczka wytrzeszczone mlekiem rozmarzone nie wiedza, ze swiat to nie pudelka hermetyczne tylko slonce, ptaki czerwone maki potworki z kwadratowymi glowkami napakowane trocinami zlotymi, srebrnymi pustymi a ich rodzice nawet w mrozie topnieja buchaja para w upaly nozki miekkie jak z gumy z glupiej dumy ze szybki takie czyste ze raczki takie watle ze dzieci grzeczne, uczesane wytresowane... 13.9.2000 Odpowiedz Link
mulinka Re: Dzieci 03.11.04, 04:49 no Kochanie za ten to masz 5+ bardzo dobry gratuluje "ze dzieci grzeczne, uczesane wytresowane...." swietne! Odpowiedz Link
mijaczek Jazz 03.11.04, 04:50 Czy Pan lubi jazz? Tak tylko pytam, bo uslyszalam go w tle gdy przechodzilam Pan siedzial przy stole A jazz plynal spokojnie Nie, to nie dziwne, ze Pan lubi jazz To dziwne, ze Pan cokolwiek lubi. 2.11.2004 Odpowiedz Link
mijaczek Zycie z perspektywy balkonu 03.11.04, 04:53 Cos spadlo z okna na sam dol lecialo piorunem na leb na szyje parapetem obite wpadlo do skrzynki z kwiatami zoltymi i zonkil do bratka - widzial Pan kiedys, szanowny Panie, by ktos sam sie w grob kladl jak w miekkie poslanie? pchal sie i lecial - kto pierwszy ten lepszy! pod kwiatkiem gnic sobie to milo i pieknie coz z tego, ze na balkonie? blizej do nieba... 1999 Odpowiedz Link
mulinka Re: Zycie z perspektywy balkonu 03.11.04, 04:56 brrrr az mnie przeszly dreszcze to chyba dobrze, bo przemowilo do mnie tylko..smutne zdolna bestyjka z Ciebie ) Odpowiedz Link
mijaczek Rachunek sumienia I 03.11.04, 04:57 Chyba sprobuje swoje grzechy zwazyc i zmierzyc takze sprobuje moze sie uda? klamstw na kilometry i bluznierstw na kilogramy zalac potrawka z lez zlosliwych i zdusic gniewem podsmazyc wsciekloscia az wyparuje resztka milosci do smaku - szczypta goryczy do koloru - czarna rozpacz przystrojone obluda podane w talerzu bez dna bedzie zajdal wady moje az znikad slowo proste w mych ustach sie pojawi a Tobie w gardle koscia stanie 2000 Odpowiedz Link
mulinka Re: Rachunek sumienia I 03.11.04, 05:00 dobre, dobre ale masz skojarzenia super! Odpowiedz Link
myszka888 Re: Rachunek sumienia I 03.11.04, 05:03 Mi sie tez te zestawienia podobaja, bardzo pomyslowe. Odpowiedz Link
mulinka Re: Rachunek sumienia I 03.11.04, 05:00 dobre, dobre ale masz skojarzenia super! Odpowiedz Link
mijaczek Kartka na urodziny od niekochanej 03.11.04, 05:01 nie bede ci zyczyla milosci bos mnie nigdy nie kochal nie bede ci zyczyla szczescia bom go z toba nie zaznala zdrowia tez ci nie zycze bom w chorobie cie nie widziala Kochany! zycze ci tak milosci nieszczesliwej jaka ty dla mnie jestes Szczesliwy! Tak, zycze ci, zeby szczescie twoje w milosci jako moje jest - czyli zadne niech cie ktoras z kobiet tak usidli zebys i w zdrowiu i w chorobie nie mogl odpedzic o niej mysli jak ja o tobie... 1997 Odpowiedz Link
mulinka Re: Kartka na urodziny od niekochanej 03.11.04, 05:04 bardzo dobre ja Cie ciagle chwale! do czego to podobne? )) naprawde fajnie piszesz Odpowiedz Link
mijaczek Bardzo dziecinna ciekawosc 03.11.04, 05:06 Deszczowe krople szybko sie sacza - Jestem ciekawa kiedy sie skoncza? - Kiedy ktos w chmurach ten kran zakreci? - Jestem ciekawa kto sie poswieci? - Kogo ochota na wyczyn najdzie? - Jestem ciekawa czy smialek sie znajdzie? Jeden zaklada juz plaszcz foliowy - Jestem ciekawa czy juz gotowy? I oto Ziemie ratowac ruszyl! - Jestem ciekawa czy ja to wzruszy? Deszcz po policzkach zaczyna splywac... - Jestem ciekawa czy umie on plywac? Dopadl do kranu, zakrecic go chce - Jestem ciekawa czy krew w nim wrze? Zstrzepuje z zaworu stuletni kurz... - Jestem ciekawa czy wie... ze deszcz nie pada juz? 1995 Odpowiedz Link
mijaczek Bez tytulu II 03.11.04, 05:10 Moge miec dziecko kiedy tylko zechce! I nie powiesz mi, ze to jeszcze nie czas, ze to jeszcze nie to. Bo ja je kocham Nie ma go jeszcze we mnie a juz czuje jak wypelnie mnia cala, jak probuje wziac oddech rozpycha sie we mnie jego delikatne raczki dotykaja mnie od srodka tylko one to robia i nikt wiecej nawet ty... i dlatego nie bede miala dziecka 1998 Odpowiedz Link
mijaczek Cisza 03.11.04, 05:19 Istnieje taki rodzaj ciszy, ktory powie ci wiecej niz najdoskonalsze slowa najdzikszy pocalunek czy najwspanialszy prezent ta cisza jest w tobie i wypelnia cie calego nie chcesz jej i zagluszasz stlamszonym jezykiem a tyle razy cie prosilam, zebys nie przeklinal... nawet nie wiesz jak to zle dziala na cisze... ... i wtedy ona zaczyna falszowac i zmieniac w drobny szmer ten szmer jest jeszcze drobny i mily Pozniej krzyczysz i juz jest halas nawet nie wiesz co w sobie zabijasz... aha! a ta cisza - to milosc - gluptasie! 30.4.1998 Odpowiedz Link
mijaczek Bez tytulu III 03.11.04, 18:29 Kochany! Zdeptalam dzisiaj chyba z tysiac kropli deszczu, lez Ktorych bylo wiecej? Tak samo sypaly sie z nieba i moich oczu Tak samo ciezkie byly A tak inaczej smakowaly... 2002 Odpowiedz Link
mijaczek Nowe zycie 03.11.04, 18:50 gorzkie jest zycie smakowane na czczo zaraz po urodzeniu bez zadnych problemow i obciazenia w zachlannej dziedzicznosci wszystkich zalamow i kryzysow bycia gorzko smakuja pierwsze glebokie zbytnio nabrane w plytkie pluca oddechy gorycza przyprawione z piersi matki spijane mleko o zbyt wczesnej porze gorzkie sa ponadczlowiecze upadki z nieba niewinnosci rozbijajace skarby o twardosc glupoty 24.3.99 Odpowiedz Link
mijaczek Bez tytulu IV 06.11.04, 01:08 I znow nie moge odbita, pobita czekam na smierc I z blotem w ustach szepce samo... samo... samotnosc szepce coraz ciszej i ciszej deszcz wyje a ja taka stara jestem a ja tak umierac nie chce odbicie w scianie, w lustrze i nawet na dywanie mowi mi juz czas na wieczne zasypianie ide... 199? Odpowiedz Link
mijaczek Re: to jest specjalny watek!!! - dla Mijaczka 17.11.04, 02:01 kobitki... zadna nie chce przeczytac moich wierszy i ich skomentowac? Az takie zle sa? To tez napiszcie jak sa zle... lubie obiektywizm. To ja chyba poprosze sniezke o skreslenie watku, bo mi smutno tak patrzec jak ten watek spada... Odpowiedz Link
myszka888 Re: to jest specjalny watek!!! - dla Mijaczka 17.11.04, 02:12 Mijaczku, ja sobie poczytuje. Nie umiem jednakze komentowac (analizowac) poezji. Ja sie umiem tylko tym zachwycac, raczej czuje niz umim o tym powiedziec.... Trudne do wyjasnienia Wiec... niech zostanie ten watek.... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: to jest specjalny watek!!! - dla Mijaczka 17.11.04, 10:38 Mijaczku podobaja mi sie twoje wiersze bardzo bardzo, nie chcij komentarzy bo ja nie umiem komentowac co jak i dlaczego do mnie przemawia. Twoje wiersze przemawiaja, najglebiej te o dzieciach. I dziekuje ze je pokazalas. Odpowiedz Link