17.11.04, 19:35
Kobieta ceniaca sobie niezaleznosc i swobode, nie ograniczajac jej rowniez
innym; posiada silnie wyrobione poczucie odpowiedzialnosci, ktore bardzo ceni
u innych; ma duzy temperament, moze byc do tego zaborcza i wladcza wobec
swojego wybranka; lubi wygodne zycie, ladne ubrania i zwracac na siebie uwage
kolor : niebieski
zwierze : golebica
Obserwuj wątek
    • tamsin Re: Ewa 17.11.04, 19:37
      Mulinko my tu mamy nawal Joann, co z nimi?????
      • mulinka Re: Ewa 17.11.04, 19:39
        a to juz bylo
        smile
        • tamsin Joanny od aniolow i bohdanow... 17.11.04, 19:41
          poczta czeka! znowu musze poszperac w watkach bo cos mnie ominelo wink)
          • asia.sthm Re: Joanny od aniolow i bohdanow... 17.11.04, 22:48
            JOANNA
            " zenska forma imienia...Jan
            w Polsce znana od XIV w.
            Joanna, to kobieta energiczna, niezalezna, ceniaca sobie wlasna indywidualnosc;
            potrafi byc dobrym przywodca, szefem, gdyz laczy w sobie znajomosc ludzkich
            charakterow z uszanowaniem wartosci moralnych i wrodzona wladcza nature; lubi
            spokoj domowego ogniska i mile, nie narzucajace sie towarzystwo"
            kolor : zolty
            zwierze : mrowka

Do tej pory nie wiem na co mi mrowki dobre, wiem jednak ze mnie nie lubia, jak
            Telimene traktuja.

Mulinko daj nam opis Agnieszki, bo tez sie zaroilo smile
            I jeszcze pare innych jak ci sie bedzie chcialo , co ?
            Niech sie dowiemy z kim mamy przyjemnosc wink
            • gianka Re: Joanny od aniolow i bohdanow... 17.11.04, 22:59
              Agnieszka,
              hmmm dziewczyny ja mam wersje niecenzurowane:

Agnieszka - to cicha woda, udaje cnotkę, a jest nimfomanką.
              Ewa - wykorzystuje każdš okazję do uprawiania seksu. Wierna to ona nie jest.
              Asia - jest przemądrzała i inteligentna, wie komu dać, a komu nie....

Ale mam i takie...
              Agnieszka
              Imię pochodzenia greckiego - eigios (święty) od słów - agnos bios (czyste
              życie).
              Łac.: Agnes, ang.: Agnes, fr.: Agnes, niem.: Agnes.
              Imieniny: 21 I, 20 IV, 17 XI.
              Przysłowie:
              św. Agnieszka wypuszcza skowronka z mieszka.

• mulinka Re: Joanny od aniolow i bohdanow... 17.11.04, 23:02
                toz Agnieszke, Agnieche, Jagienke dalam
                smile)
                i ze zwierzakow sie wytlumaczylam jak umialam
                smile
                • asia.sthm Jagienka czyli Agnieszka :-) 18.11.04, 00:00

zdrobnienie od Agnieszka
                  imie greckie - czysta, swieta, bez skazy
                  osoba, ktora szczegolnie ceni sobie swobode i niezaleznosc; sama stara sie
                  nie stwarzac innym problemow; jest odwazna idealistka o duzej wrazliwosci;
                  jest odpowiedzialna, dobra matka, nauczycielka czy urzedniczka
                  kolor : zielony
                  zwierze : golab

Wklejam Mulinko,bo tu moze wiecej mopsikow co tego nie wiedzieli smile))
              • asia.sthm Re: Joanny od aniolow i bohdanow... 17.11.04, 23:08
                Uhmmm, no to wiecie juz z kim sie zadajecie.
                > Asia - jest przemądrzała i inteligentna, wie komu dać, a komu nie....
                Slowo honoru nic ujac nic dodac.
                Gianka daj jeszcze, ale wybierz te najprzyzwoitsze , co ?
                • gianka Re: Joanny od aniolow i bohdanow... 17.11.04, 23:22
                  Monika - to pyskata dziwka i tyle. (oops, Bóczku spraw, by się nie obraziły)
                  Grażyna - jest wysoka, ma małe cycki i duże kompleksy z tego powodu.
                  Barbara - to laska, z którą jest coś nie tak. Czeka godzinami na swojego
                  faceta, a gdy ten juz przyjdzie, nie chce mu dać dupy. I jak z taką wytrzymać?
                  Zofia - ma dużą kolekcję wibratorów.
                  Alicja - cicha, grzeczna, kulturalna, ale jak się najebie, robi striptease na
                  stole.
                  Anna - to ładna dupa, ale pasożyt, każdego faceta wycycka do ostatniego grosza.
                  Donata - to kobieta, której strasznie śmierdzi ...pka. (musialam wykropokowac)
                  Dorota - jest ładna i elegancka, bez prezerwatywy jej nie przelecisz.
                  Bożena - jest strasznie pobożna, lubi leżeć krzyżem, a wtedy możesz z nią robić
                  wszystko.

Ale, ale, żeby nie było tak różowo - to mamy i panów
                  Marek - cichy i grzeczny, ale jak się najebie , wszystko rozpierdala.
                  Dariusz - paser i krętacz, interesy z nim to przyjemność (tylko dla niego).
                  Mikołaj - wieczny myśliciel, zdycha jako prawiczek, wcale nie lubi dzieci.
                  Wojciech - typowy sołtys, próżny tępak, mały pyrdek i duży bęben.
                  Mariusz - ma miłą mamę, codziennie bzyka ... gumową lalę, straszny prostak.
                  Marcin - przystojny i inteligentny, codziennie ostrzy pinokia.

Reszta na zamówienie, bo rozgrzeszenia nie dostanę...
                  --------------------
                  JA NA CO DZIEŃ NIE UŻYWAM TYLU WYRAZÓW, KTÓRYCH ZNACZENIA NIE ROZUMIEM big_grin
                  • asia.sthm Re: Joanny od aniolow i bohdanow... 17.11.04, 23:46
                    Rozgrzeszenie powinni ci dac, bo to na zamowienie bylo smile)
                    Pyrdek zdaje sie przejdzie do mojego uzytku, nie znalam tego slowa.
                    Ludzie jaka ja tu wiedze zdobywam ..smile
                    • gianka Przepraszam wszystkie Wioletty... 18.11.04, 00:42
                      Wioleta -to cipulka, która uwielbia pozycję na jezdzca. (Wio! Leta!)
                      Sandra -jest uczynna i daje dupy za talerz zupy.
                      Teresa -jest bardzo gadatliwa, swoim gderaniem potrafi każdego wyprowadzić z
                      równowagi. Lubi spać w bardzo przeswitujacych koszulkach nocnych, ale
                      przeważnie na podpuszczaniu kończy się jej życie erotyczne.

Co do reszty - poczytajcie sobie:
                      www.znaczenie-imion.info
                      Bo mi przez usta nie przejdzie... A moze powinnam napisac: przez myszke?
                      • mulinka Re: Przepraszam wszystkie Wioletty... 18.11.04, 01:27
                        no....mnie tam w tym slowniku nie bylo
                        sad(
                        dopisalam - ze ta madra, inteligentna, wyrozumiala, tolerancyjna, blyskotliwa,
                        no...wspaniala - to ja
                        smile)
                        acha, i jeszcze skromna!
    • c.holender Re: Ewa 17.11.04, 23:39
      To ja poprosze Malgorzate, bo jak znam zycie, to jest nas sporo.
      Moj polonista w liceum na jednej z pierwszych lekcji poopowiadal nam co z
      laciny znacza nasze imiona. Pamietam tylko, ze Malgorzata z lac. to perla, bo
      potem zawsze mowil "no, moja perelko, do odpowiedzi". Prawda, ze ladnie wink
      • gianka Re: Ewa 17.11.04, 23:44
        Małgorzata - jest arogancka, patrzy z pogardą na wszystkich facetów mających
        pyrtka krótszego niż 20 centymetrów.

Proszę pamietac, ze to skarbczyk nieocenzurowany... smile I nie ja go pisalam.

• mulinka Re: Ewa 17.11.04, 23:50
          o siebie to ja juz sie boje spytac
          bo jeszcze prawda na jaw wyjdzie
          smile
          • gianka tylko nie znalazłam jak Mulinka ma na imię dla urz 18.11.04, 00:13
            tylko nie znalazłam jak Mulinka ma na imię dla urzędów... bo przy mulince
            wyskakuje nieznany smile

Jak się dowiem, to znajdę hasło smile

Dziewczyny - najpierw przy podczytywaniu to notatki sobie robiłam, która jest
            która i gdzie Was wiater spod Tater posiał w świecie... Tę wiedzę moze kiedyś
            gdzieś sprzedam :-p
            • mulinka Re: tylko nie znalazłam jak Mulinka ma na imię dl 18.11.04, 00:21
              oj dobrze, bo jeszcze jakies bezecenstwa bys na mnie napisala
              smile)
        • asia.sthm Re: Ewa 17.11.04, 23:52
          Cos mi sie zdaje ze Malgorzata chciala te pierwsza wersje , opps
          • c.holender Re: Ewa 18.11.04, 00:00
            Teraz to sama nie wiem. Troche mnie to zaintrygowalo... Chyba poszukam
            linijki wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka