Dodaj do ulubionych

dzien dobry wszytskim!

25.12.04, 11:27
Zbudzilam sie dzis skoro swit, zostawiajac M samego i spiacego w lozku!
Slonce sliczne, koty mamy M zbily kolejna bombke z choinki...
Ciagle jestem przejedzona po wczorajszej pseudowigilii, popijam kawe i
rozmemlana... (tj w pizamie i z zwichrowanymi wlosami), przegladam forum!
No czyz to nie piekne wink

Aha i donosze, ze prezenciki byly skromne w tym roku, ale wiem, ze z serca
dane! Mam dwie plyty Enjii, ktora b.lubie, od bibi dostalam wiszace malpki i
tygryska z osiolkiem, a od M - spodnie miss sixty - ktore uwielbiam! (a sama
pokazalam mu palcem ktore maja byc!)

Wiec smieje sie do wszytskich i sciskam!
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 12:41
      Asiczko, prosze koniecznie opisac spodnie miss sixty albo pokazac na obrazku.
      Moje motto na dzisiaj: Ruszac sie, ruszac sie, ruszac sie.
      Gdzie ta cholerna skakanka??
      Wbrew pozorom usmiecham sie do was baaardzo pogodnie, swiatecznie i z rozmachem.
      Usmiech z rozmachem to taki z serca cala geba.
      Ide sie ruszac.
      Trzeba sie obdziac jak na Syberii ( troche tylko przesadzam ),mrozu juz nie ma,
      ale wygwizdow jak cholera i sniegu brak.
      smile))))))))))))
      • asica74 Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 12:54
        miss sixty to jeansy, takie ciemne. Zrobie zdjecie.

A z tym ruszaniem sie to swieta prawda! Zaraz wyciagam M na spacer po
        wertepach, ale najpierw zjemy sniadanie!

To jeszcze jednen usmiech dla wszytskich!
        • kendo Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 13:15
          witajcie dziewczyny....

usch...tez jestem straszecznie obzarta..
          spacerek zaliczylam
          podziwiajac snieg,
          ktory nas obdarowal pieknie na sama Wigilje,
          choc co prawdda juz 2/3 zdazylo stopniec,
          niemniej jest jeszcze go multumsmile)

lunch zaliczony w formie "ryz ala Malta" z zupka z tropikalnych owocow
          mniam...mniam....pychota....
          jak pozjadam wszystkie jadlo do nowego roku
          przytyje chyba ze 100 kg.wink))))))))))))))))

**milej kontynuacji swiatecznych.
      • karoolka Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 13:14
        czesc asie smile
        pragne zawiadomic was (o ile nie wiecie) ze w warszawie pogoda przypomina
        chlodna niedziele wielkanocna a nie I dzien swiat smile
        czy asia ze svergie dostala cos ode mnie czy polski mikolaj bedacy w sluzbie
        poczty polskiej zapil jednak przed swietami?

buziaczki dla was

ps.. nie wiem czy to mozliwe i normalne ale chyba sie zakochalam..
        • asia.sthm Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 13:52
          Karo, chyba zapil, bo mimo czatowania nic nie przyszlo. Z polski dochodzi
          czesto po swietach i nie szkodzi. Przedluza mi sie przyjemnosc czekania smile)))

Jak lachocze w "dolku" + inne cenne objawy to sie zakochalas. Bardzo mozliwe,
          normalne i mile widziane. Tzw klin lkinem. Nie ma nic lepszego !!

Czy juz sa jakies nowe zabojcze zdjecia w albumie?
          • karoolka asia 25.12.04, 15:18
            asia lachocze mnie..strasznie... tylko jest jedno ale.. b.duza roznica wieku..
            • karoolka asia raz jeszcze 25.12.04, 15:53
              na czesc mojej milosci do szwecji i platnocznej milosci do pewnego szweda wink
              zobacz jak wyglada strona pszczolkowych smile))
              • asia.sthm Re: asia raz jeszcze 25.12.04, 16:07
                Gdzie? Bo ja utknelam na Aniolach i nie wyjde smile)
                Wszystko sliczne ale nic wylacznie o Szw. nie widze. Osleplam?
                Janiol z Janielica w sianie bardzo na temat.

Karo sama musisz zdecydowac jaka roznica wieku jest do zaakceptowania, a jaka
                nie.
                Zdaje sie serce tez cos ma do gadania. smile)))
                • karoolka Re: asia raz jeszcze 25.12.04, 16:12
                  asiulku slepy smile przeca layout strony glownej w zolto -niebieskiej kolorystyce
                  jest smile) serce mi mowi: OLEJ WIEK! a glowa niestey sie buntuje... a jak roznica
                  wieku wg ciebie jest dopuszczalna?
                  • asia.sthm Re: asia raz jeszcze 25.12.04, 17:16
                    Aaa, widze piekne barwy narodowe, trzeba mi bylo palcem pokazac smile
                    Zachwycilam sie bardziej twoimi dzielami. Te Anioly sa przecudne, ciekawe czy
                    maja pepki pod ubraniem. smile)

Ty mnie dziewczyno nie podpuszczaj, bo ja ci nie powiem. To co dla mnie
                    dopuszczalne, nie musi byc wcale dla ciebie. I odwrotnie.
                    Dla mnie 10 lat to pestka, dla ciebie to wiecznosc, patrzymy z innej
                    perspektywy i czas ma dla nas troche inny wymiar z wiadomych powodow smile)
                    Jesli ten zwiazek potraktujesz jako lekarstwo, to zadne roznice sie nie licza.
                    Jesli zas zaczna sie plany na wspolne zycie to to juz jest zupelnie inna para
                    kaloszy i trzeba podejsc do sprawy z cala powaga.
                    Juz ci pisalam, ze na milosc nie ma madrych. Jesli glowa ci sie buntuje, to ja
                    bym posluchala glowy i instynktu, intynktu przede wszystkim, bo z nim nie warto
                    sie spierac.
                    To nie mialo ci popsuc blogiego stanu i przepraszam jesli popsulam.
                    Sciskam i wiesz ze nieba bym przychylila jesli bym tylko mogla.
                    Buzka smile))
                    • karoolka Re: asia raz jeszcze 25.12.04, 17:36
                      asia
                      anioly pempuchow nie maja, ale specjalnie dla ciebie zrobie takiego z golym
                      brzuszkiem i pempkiem i wyslem ci po nowym roku bo mnie w wawie nie ma od
                      wtorku smile no wiec roznica wieku - 19 lat lekko mnie przeraza, dodatkowo to jest
                      facet ze tak powiem "nieanonimowy"... a jednak poczulam sie jak ksiezniczka
                      przy nim.. po prostu mna zakrecilo... ogolnie postanowilam nie rzucac sie na
                      zywiol bo przez to tylko klopoty w zyciu mam... chce poczekac.. wyjade teraz...
                      nie bedzie go w poblizu i zobacze..

buzi
                      • asica74 Re: asia raz jeszcze 25.12.04, 19:56
                        karoolka! czy ja dobrze rozumiem? czy jakis kolejny watek-swiatek sie zaczyna?
                        masz na to sile, juz teraz? ach chyba znow czegos nei wiem!
                      • asia.sthm Re: asia raz jeszcze 25.12.04, 20:01
                        Karo, rozsadnie postanawiasz.smile))
                        To ja trzymam kciuki i na golego brzucha juz sie ciesze.
                        Heeej, chyba cos szwedzkiego ci wysle, powiedz tylko co, bo ja do jakichs
                        pempuchow nie mam dostepu smile
                        • karoolka asica i asia 25.12.04, 20:31
                          asiczko - tak, z niewiadomych dla mnie przyczyn, pojawil sie "cos".. sama nie
                          wiem jak.. tzn.. on (ten ktos) byl przy mnie zawsze, ale dopiero po moim
                          rozstaniu, chyba sie odwazyl powiedziec co czuje.. no i mam teraz dylemat...
                          asia z svergie - meza mi szwedzkiego przyslij.. bo ja zawsze mialam slabosc do
                          skandynawow wink
                          • asica74 Re: asica i asia 25.12.04, 20:35
                            to ja zycze madrej decyzji smile
                            • karoolka Re: asica i asia 25.12.04, 20:36
                              mondra decyzja zawsze w cenie wink super kalie swoja droga.. czym sa zrobione?
                              digitalem?
                              • asica74 Re: asica i asia 25.12.04, 20:45
                                nie, to scan z kliszy kodak t400 cn, i troszeczke poprawiony w PS.
                                A ja zawsze myslalam, ze to skrzydlokwiat!

Jak ma sie dylematy sercowe, to bardzo trudno podjac decyzje. Najlepiej jest
                                jak ma sie jasnosc, choc i tak tu z tym trudno.

Dzis na przyklad moja b.dobra koleznka odezwala sie po kilku miesciach
                                milczenia (tj, jak byla w londynie to sie przyjaznilysmy, a potem ona pojechala
                                do domu i zamieszkala ze swoja miloscia), z przykra dosc wiadomoscia: po niemal
                                3 latach razem, skonczyli ze soba... wyprowadzila sie od niego tuz przez
                                swietami. A to bylo wlasnie TO!

Tak sobie mysle, ze jakas plaga padla na tych moich kochanych ludzi: jedna
                                zdradzil kochany maz, druga rozstala sie ze swoim kochanym chlopakiem... i tak
                                chyba z troska patrze na ten moj zwiazek... tzw. jest ok, ale chyba
                                niepotrzebnie mysle, co by bylo gdyby... Ale jak na razie jest mi dobrze
                                • karoolka Re: asica i asia 25.12.04, 20:49
                                  asia jak masz dobrego chlopa to pilnuj i kochaj ... bo pamietaj: dobry chlop to
                                  pilnowany chlop smile ale cos jest w powietrzu bo ze znanych mi par 4!!! rozstaly
                                  sie w tym roku.. i byly to dlugie zwiazki a nie przelotne znajomosci.. tyle ze
                                  ja wiem ze MI to tylko na dobre wyszlo. smile
                                  • asica74 Re: asica i asia 25.12.04, 20:58
                                    pilnuje pilnuje! to znaczy jemu sie wydaje,ze nie jest pilnowany, ale jest to
                                    jak najbardziej bledne.
                                    • karoolka Re: asica i asia 25.12.04, 21:00
                                      no bo to o to chodzi zeby on w takiej blogiej nieswiadomosci zyl smile wogole
                                      mezczyzni sa dosc "naiwni" jesli chodzi o te sprawy..
                                • karoolka Re: asica i asia 25.12.04, 20:59
                                  asiulku a moze to i skrzydlokwiat.. w kazdtym badz razie mi siem bardzo
                                  podoba.. niestety ja w polsce jedyne dobre filmy jakie mam to niezawodne
                                  ilfordy. i ostatnio odkrylam kodak royal 1000 - cudne ziarno pod
                                  powiekszalnikiem.
                                  • asica74 Re: asica i asia 25.12.04, 21:01
                                    kodak t4oo cn jest tez w polsce. wywolujesz go jak kolorowy, ale mozesz go
                                    zabrac do ciemni. On jest z kolei bardzo gladziutki, super do ulanionych
                                    portretow
                          • asia.sthm Re: asica i asia 25.12.04, 20:37
                            Kiedy ja nie mam wcale talentu do swatania sad(( Wrecz antytalent jestem w
                            tych sprawach. Jesli nawet kiedys cos mi sie udalo w swataniu to przyjaznie sie
                            z tego klaruja, nic na odcinku obraczkowania smile
                            • karoolka Re: asica i asia 25.12.04, 20:38
                              asia to chociaz tak do popatrzenia wink i pomacania wink
                              • asia.sthm Re: asica i asia 25.12.04, 20:49
                                Wariatka ! Nie wierze ,ze w kolo ciebie az taka susza smile)))))
                                Jakby jakas mlodziez sie wybierala do Wwy to cie polece na przewodnika i dalej
                                rob se co chcesz smile))
                                • karoolka Re: asica i asia 25.12.04, 20:56
                                  no wiesz... wariatka mnie nazwala.. a gdzie ja mam w wawie znalezc takiego
                                  jasnowlosego, ktorego barwy narodowe to zolty i niebieski i na dodatek jeszcze
                                  bedzie do mnie mowil po szwedzkiemu???
                                  asia ale jak przyslesz te wycieczke to zeby to byli niezoniaci, po 30, bez
                                  zadnych skrzywien emocjonalnych i wiekszych dewiacji ok?
                                  zrob selekcje zanim zaimportujesz mi tu stado svergow wink
                                  • asia.sthm Re: asica i asia 25.12.04, 21:09
                                    Tak jest, zbiore zaswiadczenia o stanie cywilnym, niekaralnosci i gwarancje od
                                    psychiatry. Zadnego barachla nie podesle smile))
                                    A z bardziej realnych wymagan co chcesz za pempucha ???
                                    • karoolka Re: asica i asia 25.12.04, 21:11
                                      jak dostaniesz pempucha to ja sobie cos wymysle..
                                      • semantics karoolka 27.12.04, 16:44
                                        Karoolka a Ty mego mejla pewnie nie dostalas.

Ciesze sie ze u Ciebie lepiej, ale wiesz, wszystkona spokojnie bo taka goraca miloscia to sie sparzyc
                                        mozna, a na Tylko cieplo to ma swietny smak.
                                        • karoolka Re: karoolka 27.12.04, 16:46
                                          semi
                                          nie dostalam nic od ciebie sad wysylalas na psszczolke czy na maila gazetowego?
                                          napisz jak chcesz sie wygadac, bede czekac smile
                                          buzi
                                          • semantics Re: karoolka 27.12.04, 17:12
                                            napisalam 18 grudnia na pszczolke, ale nie wrocilo. Moze w jakims "junk mail" wyladowalo.
                                            • karoolka Re: karoolka 27.12.04, 17:27
                                              diabeli wiedza.. jesli mozesz to wyslij raz jeszcze na
                                              info@pszczolkoweskarby.com.pl
                                              • semantics Re: karoolka 27.12.04, 18:35
                                                wyslalam, mam nadzieje ze dojdzie w koncu
          • asia.sthm Karoolka, doszlo ! 27.12.04, 16:19
            Zapil, nie zapil, ale wreszcie dostarczyl !
            Dostalam piekna wlasnorecznie zrobiana KARTKE.
            Dziekuje , zaraz sobie ja oprawie i przy lozku umieszcze. Miejsce juz mam smile)
            • karoolka Re: Karoolka, doszlo ! 27.12.04, 17:34
              no to sie ciesze.. smile)))
    • greentea2 Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 13:52
      Dzien Dobry!

Wlasnie pieke kurczaka, na ktora czeka salatka jarzynowa. Typowo po polsku. Juz
      nie moge sie doczekac, glodna jestem.

W Londynie pogoda niezla jak na swieta, zimno i slonecznie.

Pozdrawiam swiatecznie.
      • greentea2 Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 13:54

> Wlasnie pieke kurczaka, na ktora...?

Sorry, kurczak to chlopiec, na ktorego..
        • asia.sthm Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 13:58
          smile) Toz wiemy, ze kurczak to chlopiec, mozna sie domyslec.
          Smaku narobilas ! Nie mam ani kurczaka ani salatki, buuuu
          • greentea2 Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 14:01
            Ja mam za duzo wszystkiego, nie wymienilam ok. 20 bialych kielbasek, mniam smile
            Serdecznie zapraszam!
            • asia.sthm Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 14:08
              To jade ! Bialych kielbasek tez nie mam .
              Ostrzegam , zem straszny obzartuch. Wczoraj juz myslalam, ze nie bede
              potrzebowala jesc do Nowego Roku, a ja dzisiaj znowu glodna (???)
              • asica74 Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 14:20
                czesc greentea! fajnie ci z ta polska kuchnia!

a ja wlasnie dzieki radzie bibi (wyslala mi numer tel, z ktorego mozna dzwonic
                tanio do Pl) zadzwonilam do moich rodzicow, by sie dowiedziec, ze swiat sa "po
                staremu", czyli,ze byly uszka w barszczu, karp inne cuda. Tylko koty milczaly
                jak zaklete, nie wiedziec czemu...

dalej nie moge wyciagnac A na spacer. Przyrosl do fotela sad
                • greentea2 Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 14:39
                  W swieta z regula sie przyrasta do fotela. Moj M mysli o drzemce.
                  Asiu, obzartuchy mile widziane! We dwojke nie damy rady.

Wlasnie skonczylismy jedzonko i teraz kawa i makowiec. Ale jakis taki
                  nienajlepszy. Wole domowy, ale w zyciu nie bylabym w stanie upiec. Ale i tak
                  dobrze, ze mam.

Buziak
                  • mulinka Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 15:16
                    Czesc Moje Kochane,
                    witajcie swiatecznie
                    u nas slonce i...nawet cieplo, raczej wiosennie i tez dobrze
                    moj brzuch jeszcze pelen
                    zarcia na tydzien, a my jutro wyjezdzamy
                    (nadzieja w dzieciach)
                    a dzieciaki spia, bo po nocy jakis film jeszcze ogladaly
                    w pokoju choinkowym pobojowisko prezentowe
                    Szasza (mrowkojad znaczy) jako najmlodszy w rodzinie zaliczyl najwiecej
                    prezentow, nawet sweter i futro (!) dostal smile (teraz tez spi)
                    zycze wszystkim milego dnia
                    buziak
                    • bibi1 Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 16:49
                      nareszcie leniuchuje!
                      obzarlam sie tak,ze odzyskam znowu te zgubione 2 kg
                      a jeszcze tyle zostalo z Wigilii,ze na jutro wystarczy
                      smile))
                      brakuje mi tylko sniegu i miejsca w spodniach
                      a jutro poprawka...
                      usciski i buziaczkismile))
                      • tamsin Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 16:58
                        ja tez sie juz wytoczylam z lozka, a ciezko bylo bo te sadlo z wczoraj chcialo
                        jeszcze spac wink) zaraz kawa no i bede piec wielka szynke, i mam nadzieje pobic
                        swoj rekord z wczoraj z jedzeniem smile) U nas pogoda tez dosyc zimno ale bardzo
                        slonecznie, wygonilam koty na dwor, niech sie wybiegaja za mnie i troche
                        schudna!
                        • asia.sthm Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 17:18
                          Tamsin, a trzoda przemowila ?
                          U nas snieg wali, jakby sobie chcial przestoj odrobic.
                          • tamsin Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 17:28
                            o tak, moja Daisy szczegolnie wink) do drugiej w nocy zrobilysmy sobie
                            nasiadowke, bo nagadac sie nie mogla. Dzisiaj rano slonce mnie wypedzilo z
                            lozka, bo moglabym spac przez caly dzien, troche mi szkoda ze u nas nie ma
                            sniegu, ale co sie odwlecze to nie uciecze smile
                            • asia.sthm Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 19:52
                              W gangsterskich brylach spij.
                              I co ta Daisy uwaza na temat niejedzenia krowy?
                              A koty i Rex nie mialy nic do powiedzenia? Milczki takie ? W pania sie nie
                              wdaly.
    • sylwek07 Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 19:45
      ja dostalem : dezodorant,skarpetki i czekolade
      • emm1 Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 23:15
        ja dostalam organizer na 2005, wieczne pioro w slicznym etui i komplet
        profesjonalnych szczotek do wlosow ze stojakiem (pewnie siostra je zaanektuje)-
        bardzo sie ciesze z prezentow, bo jestem praktyczna zodiakalna panna i kocham
        takie prezenty.A sama sobie w czwartek kupilam 3 swetry, ha!
        Przytylam w swieta chyba z 5 kilo, bo jadlam glownie ciasta.Pilam tez
        winko.Oczywiscie cala rodzinka stawila sie w komplecie(2 wigilie u 2 babc, przy
        kazdym stole po 20 osob), wiec bylo wesolo.
        A od poniedzialku dieta!!!!
        • asica74 Re: dzien dobry wszytskim! 25.12.04, 23:19
          swetrowo sie porobilo! bo ja by dodac caloksztaltu spodniom kupilam sobie dwa
          golfiki - czarny i bialy! Precedens w ciagu dwu ostatnich lat! I za zadne
          skarby ich nie oddam~!

I tez od poniedzialku dieta!
    • sylwek07 Re: dzien dobry wszytskim! 26.12.04, 00:33
      jaka dieta,jak przed nami Sylwester i Nowy Rok..same przyjecia smile)
      • kendo Re: dzien dobry wszytskim! 26.12.04, 11:15
        sylwek07 napisał:

> jaka dieta,jak przed nami Sylwester i Nowy Rok..same przyjecia smile)

toz to przyjemnosci dla podniebienia...wink)

najlepiej wage gdzies schowac,
        wyjac wiosna,gdy czas na odchydzanie plazowewink))))))))))))
        • emm1 Re: dzien dobry wszytskim! 26.12.04, 12:01
          ja na wadze nie stalam juz od kilku miesiecy, serio, i az sie boje teraz
          wejsc.Na razie od poniedzialku codziennie postaram sie zawitac na basen(haha,
          juz to widze) i wtedy na wage wejde za jakies 2 tygodnie.
          Sylwek!Dieta musi byc juz w tym tyg bo jak ja mam sie wcisnac w sylwestrowa
          kiecke?smileTo dopiero bedzie problem!A teraz siedze sobie w szlafroku, jest 12
          godzina, a moje sniadanie, na ktore zerkam z powatpiewaniem to 2 banany,
          pomaranczka i mandarynki(sztuk dwie).Jestem tak przejedzona , ze chyba sie na
          nie nie skusze.Poczekam do obiadu-schaboszczaki i bigos, haha.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka