30.01.05, 13:49
czy ktos z was ma jakies doswoadczenia z ebay?

Mam kilka rzeczy, ktore chcialabym sprzedac, ale nie mam pojecia jak sie do
tego zabrac? Jak na przyklad ustalic cene za jaka chcialabym je sprzedac? Czy
jest to moje widzi misie, czy sa jakies reguly?

no i jeszcze jedno pytanie: czy jest to bezpieczne? jaka mam gwarancje, ze
osoba kupujaca zapalaci?

bedem wdzecznam

A
Obserwuj wątek
    • semantics Re: ebay uk 30.01.05, 13:58
      asiczko, ja mam dosc sporo doswiadczen z Ebayem smile

No wiec tak- cena to Twoje widzimisie, ale powinna yc dostosowana do tych , ktore juz na ebayu sa-
      poszukaj moze ktos sprzedaje podobna rzecz do Twojej i jak zbudowal swoja aukcjie.
      Mozna zaczac od 1 funta a mozesz od 15, z tym ze psychologia rynku mowi ze jak cena mniejsza to
      moze zwabic wiecej zainteresowanych.

najpierw opisz przedmioty jesli to np telefon to opisujesz: jaka firma, ile uzywany, jaki stan, kolor itp.
      Nieodzownym jest tez podac koszty wysylki - to oszczedza duzo czasu ktory pozniej bys tracila na
      odpowiadanie kazdego pytania z osobna.

zrob zdjecie - tak zeby wszystkie zalety owego przedmiotu byly widoczne- a Ty to bardzo dobrze
      potrafisz smile)

wklej opis (na stronie ebay jest tez pomoc html- zeby opis wygladal ladniek/ kolorowo z odpowiednimi
      odstepami)

ze zaplaci ktos kto przedmiot kupil to wlasciwie nie masz ale jestes ubezpieczona tym ze: wysylaj
      dopiero po wplynieciu pieniedzy na Twoje konto, jesli osoba ktora wygrala aukcje dlugo nie placi
      mozesz wyslac przypomnienie i po dluzszym czasie dac po prostu odpowiednia ocene (negative)
      koszty takiej transakcji, nie zrealizowanej ale podliczonej przez ebay otrzymasz z powrotem po
      zgloszeniu tego w service.

jak cos to pytaj!
      • asica74 Re: ebay uk 30.01.05, 14:08
        dzieki, przestudiuje dokladnie owe punkty!
    • bietka1 Re: ebay uk 30.01.05, 14:11
      My tez bawilismy sie w to jakis czas temu i powiem, ze warto...
      Semi opisala to bardzo dobrze, wiec niczego nie dodaje.
      Jedyne na co wtedy zwrocilam uwage, ze zdjecia wcale nie musza byc perfekcyjne, bo jesli
      trafisz na "kolekcjonerow" to i tak pojdzie. Oczywiscie ludzie sa rozni, wiec i nam zdazali sie
      kupcy, ktorzy po zawarciu tansakcji chcieli sie wycofac, ale z tym trzeba sie liczyc. Troche
      zawracania glowy, bo ktos inny mogl kupic. I rzeczywiscie, najlepiej zaczac od najnizszej ceny smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka