Dodaj do ulubionych

Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz?????

02.02.05, 17:31
zakladam watek specjalnie dla Mijaczka i mijaczkowego samopoczucia
codziennego. Tutaj prosze zadawac pytania a ty Mijaczku prosze nas codziennie
uswiadamiac jak sie czujesz. No wiesz musimy wszystko wiedziec, bo jak ci
inaczej pomozemy prowadzic ciaze i przygotowac do porodu, no i oczywiscie
odebrac ten porod?????
Obserwuj wątek
    • mulinka Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 02.02.05, 17:40
      i niecierpliwie czekamy na Twoj wpis!
      • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 02.02.05, 17:59
        Kopiuje z albumu -
        Ano bylo mi mdlo, ale jednoczesnie mialam ochote zjesc
        "wszystko", wiec zrobilam sobie olbrzmi talerz
        smakolykow - jajecznica z cebulka z trzech jajek,
        pomidorki, ogoreczek kiszony [na sniadanie! :o)] i
        rzodkiewka... zajadalam sie tak, ze mi sie uszy
        trzesly! A teraz juz dobrze! Popijam herbatke i jest
        mi milo... :o)
        Buziaki!!!
        • mulinka Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 02.02.05, 18:11
          no!
          bo my tu raport codziennie prosimy
          smile)
          • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 02.02.05, 18:27
            Jasne!
            To, zeby dopelnic raport, powiem, ze dzisiaj zaczynamy 6 tydzien ciazy :o)
            Wedlug informacji ksiazkowych dzisiaj dzelusiowi zacznie bic serduszko :o)
            Fajnie, nie?
            • mulinka Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 02.02.05, 18:58
              wspaniale smile)
              Mijaczku, dbajcie o siebie!
              (bo w takim razie, teraz juz zwracamy sie do Ciebie w liczbie mnogiej smile
              • greentea2 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 02.02.05, 19:11
                Super, ze sie dobrze czujesz. Brzuch juz urosl?
                • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 02.02.05, 19:32
                  Rosnac jeszcze nie rosnie, ale wczoraj chodzilam caly dzien w spodniach z
                  rozpietym guzikiem... nie dopinam sie... mysle, ze moja miednica sie
                  przestawia...biodra sie rozszerzaja... [tiaaa... tak to sobie tlumacze :o)]
                  A brzucha nie moge sie doczekac!!!
                  :o)
                  • syswia Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 02.02.05, 19:42
                    Mam tu taka fajna ksiazke, to moze i fragmenty sie przydadza:
                    "Przy koncu czwartego tygodnia plod przypomina malenka krewetke dlugosci 3.5 mm.
                    Ma on oczy, ale nie ma zadnych innych cech rozpoznawczych, ani konczyn. W
                    tydzien pozniej jest juz dwukrotniewiekszy, a jeszcze tydzien pozniej ma juz 13
                    mm dlugosci i zaczatki konczyn w postaci drobnych paczkow."
                    • syswia Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 02.02.05, 19:46
                      A i jeszcze takie cus:
                      "Powiekszenie macicy nie da sie wyczuc ponad spojeniem lonowym az do 3 miesiaca
                      ciazy. Jednakze wiele kobiet juz od wczesnego okresu ciazy wydaje sie grubiec w
                      okolicy brzucha. Moim zdaniem stan tez jest wywolany czesciowo otluszczeniem,
                      czesciowo wzdeciem, a w pewnym stopniu rowniez zmiana postawy, poniewaz
                      zwiekszenie macicy jest w tym okresie tak nieznaczne, ze nie usprawiedliwia
                      powiekszonej objetosci brzucha"
                      To tyle na dzisiajsmile
                      • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 02.02.05, 19:52
                        No wiec nosze w swym otluszczonym brzuchu krewetke z oczkami :o) hihihihihi
                        BARDZO mi sie to podoba!
                        Mia i Krewetka :o)
                  • gherarddottir Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 02.02.05, 22:43
                    ojej ale fajnie ja tez chce!!!smile)))
                    uwazam ze kobiet aw ciazy jest jednym z najpiekniejszych i najbardziej
                    wzruszajacych zjawisk na tej ziemi!!!!
                    Mijaczku rob zdjecia rosnacgo brzuszka, potem poogladasz po latach i sie
                    powzruszaszsmile))
        • frankie36 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 03.02.05, 05:40
          O jak fajnie ze zalozylyscie ten watek,ostatnio myslalam sobie jak tam nasz
          Mijaczek i Jello.Macham lapka serdecznie.
    • sylwek07 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 02.02.05, 20:32
      a kto bedzie akuszerka?tak wiec i ja z checia poczytam i podtrzymam na duchu
      Mijaczka smile)tak wiec pozdrawiam Mijaczka
      • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 02.02.05, 20:43
        Dzieki Sylwek!
        • kurczak1976 Hmmm..taka mijaczkowa jajecznice to bym tez 02.02.05, 21:41
          sobie zjadla:o)
          Brzmi niezwykle smacznie - mniam mniam.

Poprosze tez o codzienne sprawozdanie kulinarne oprocz oczywiscie relacji z
          poczynaj mlodej mamy:o)

Pozdrowienia dla Kreweci!
          Kurczak
          • mijaczek Re: Hmmm..taka mijaczkowa jajecznice to bym tez 02.02.05, 22:07
            Dzisiejszy bilans jedzonka [oprocz oslawionej jajecznicy]:
            goracy kubek - grochowa [plus pol torebki dodatkowych grzanek :o)]
            1/3 180 gramowej czekolady z wisniami Wedla... mniam!
            no i tak na oko...z 6 herbat [bezkofeinowe!]
            A jutro faworki chyba zrobie
          • mijaczek Re: Hmmm..taka mijaczkowa jajecznice to bym tez 02.02.05, 22:07
            A poza tym to mialam napisac, ze kapituluje i ide spac :o)
            • bietka1 Re: Hmmm..taka mijaczkowa jajecznice to bym tez 02.02.05, 22:56
              troszke ci zazdroszcze tego brzuszka, bo to rzeczywiscie super uczucie...
              I super czas, to czekanie i sprawdzanie jak rosnie...
              smile
              • cobaea Re: Hmmm..taka mijaczkowa jajecznice to bym tez 02.02.05, 23:34
                MIjaczku, to spijcie oboje slodkosmile
                Ten czas tak szybko plynie, i juz wkrotce zostaniemy forumowymi ciotkami!
                Fajniesmile
    • abere8 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 03.02.05, 00:37
      No, opisuj tak dzien za dniem, albo chociaz co pare dni, to jak ja sie kiedys
      odwaze na taki szalenczy krok, to bede miala sciagawke smile

Trzymam kciuki za Was, towarzyszko smile
      • aneta05 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 03.02.05, 05:50
        Ja to sie tylko zastanawiam jak mozna byc w ciazy i jednoczesnie pracowac?
        Przeciez ja nigdy nie bede mogla spac miedzy 3 a 6 po poludniu!!! Nie
        wspominajac juz, ze siedze w biurze po 12 godzin, na ale moze zmienie prace i
        bede siedziec tylko 9.
        • kurczak1976 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 03.02.05, 09:35
          To chyba zalezy od kobiety. Moje znajoma pracowala caly czas prawie do konca bo
          czula sie znakomicie. Ale inna kolezanka podobnie jak Mijaczek musiala sobie
          pospac w srodku dnia, ogolnie czula sie caly czas zmeczona, no i miala okropnie
          wielki brzuch ktory utrudnial jej robienie czegokolwiek. Wszyscy mysleli ze
          beda blizniaki.

Mijaczek wlasnie a moze u ciebie jest wiecej niz jedna Krewetka? Chcialabys?
          • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 03.02.05, 14:54
            Kurczak - lojalnie uprzedzam! Jak nie chcesz wyladowac na roznie to odklep to o
            tych blizniakach! :o) hihihi... ale sie grozna zrobilam co? zartuje! Eryczysko w
            kolko mi powtarza, ze moze to blizniaki... a ja bym chyba rady nie dala... jakos
            nie ciagnie mnie w strone dubli... no ale jesli mialyby byc zdrowe i PRAWDZIWE
            to jak najbardziej!
          • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 03.02.05, 14:56
            A tak fogole to zle mi sie dzisiaj spalo... budzilam sie... krecilam... budzilam
            Erika... kopalam go... no i obudzilam sie kompletnie niewyspana, ale zadowolona,
            ze moge juz wstac...
            zadnych mdlosci :o)
            5t1d
    • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 04.02.05, 15:41
      Ale sobie dzisiaj pospalam! Do 9! A co! :o)
      CZuje sie dobrze, brzuszek czasami pobolewa [macica sie rozciaga. I dobrze!],
      dzisiaj zdecydowalam sie na kawe [ale lura i 2/3 to mleko], bo mam wrazenie, ze
      cisnienie mam 10/10 i jak to moja mama mowi "zaraz zaczne po scianach chodzic".
      Caly czas nie moge sie zdecydowac czy mam mdlosci czy nie... niby mnie mdli, ale
      z drugiej strony glodna jestem...
      Glowa boli [to przez to cisnienie], cycki tez [taki lajf... a najgorsze jest to,
      ze one ROSNA!!! :o(]... no i to chyba wszystko :o)
      A jak wy sie dzisiaj czujecie moje kochane...?
      • mulinka Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 04.02.05, 15:45
        sniegu znow napadalo
        glowa boli (cisnienie)
        jesc sie troche chce
        ale ogolnie dobrze
        i cycki na szczescie nie rosna smile)
      • asica74 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 04.02.05, 15:46
        mijaczek, a czy ty ten swoj brzuszek smarujesz jakas oliwka, coby ci sie
        rozstepy nie porobily? oliva z olivek moze byc. Dwa razy dziennie! I piersi tez
        trzeba smarowac! I kup sobie dobry stanik!
      • tamsin Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 04.02.05, 15:47
        Mijaczek, kup sobie ta dluga poduszke, tzw. "body pillow", jak cycki bola to
        mozna sie nimi do tej poduszki przytulic i one sa tak w miekkim, ze mniej bola.
        • mulinka Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 04.02.05, 15:49
          i szoruj cycki ostra gabka
          warto!
          • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 04.02.05, 15:58
            mulinka napisała:

> i szoruj cycki ostra gabka
            > warto!

A co? Zmniejsza sie od tarcia!? HAHAHA :o)
            • mulinka Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 04.02.05, 16:00
              hmmm
              jak przyjdzie Ci karmic tymi cyckami bez zahartowania ich ta twarda gabka, to
              wspomnisz slowa mulinki
              tak,tak
              • syswia Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 04.02.05, 17:52
                ze to niby tak centralnie ta gabka przez cycek?...a to nie bedzie bolalo?????
                • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 04.02.05, 18:57
                  Wlasnie mialam pierwsze spotkanie trzeciego stopnia z kibelkiem...bubu...jak
                  mnie mdliiiii :o(
                  • tamsin Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 04.02.05, 19:10
                    powinnas miec ze soba zawsze saltines, i jak cie mdli to troche je podjadac. Ja
                    mam czesto zawroty glowy i to jest polecane na mdlosci.
                    • kendo Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 04.02.05, 21:39
                      Gratuluje.....

na mdlosci herbatka z imbiru....
                      sproboj....

jeszcze troszke i mdlosci przejda,
                      tak jest nieraz na poczatku,
                      druga ciaza bedize bez mdlosciwink)))))))))))))
                      • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 04.02.05, 21:46
                        o imbirze wiem, dziekuje
                        A co to sa saltines... sola zajechalo :o)
                        • asia.sthm Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 04.02.05, 22:01
                          Na mdlosci nic nie wiem bo nigdy nie mialam , ale jak przyjdzie tzw zgaga to
                          migdaly , tylko migdaly !!
                          Mijaczku poglaskaj Jello od cioci Jolasi smile))
                          • tintaja Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 04.02.05, 22:16
                            Mijaczku, i podobno wachanie koperku tez pomaga (copyright M. Musierowicz w ktorejs z Jezycojad smile) Nie wiem czy to prawda, ale zawsze mi sie podobalo jak sobie wyobrazalam Gabrysie z nosem w koperkowym bukiecie.
    • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 05.02.05, 20:44
      No wiec kobialki... jak sie dzis czuje Mijaczek? Otoz Mijaczek zdycha... mdli
      mnie przeokrutnie... pije Ginger Ale i jesm suchy chleb i sie zastanawiam kiedy
      polece do kibelka.... glowa peka... zmeczona... ech... male Eryczysko mi w
      brzuchu dokucza!
      • cobaea Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 05.02.05, 21:16
        Mijaczku, nie wiem, ja Cie mam pocieszyc...
        NO, te mdlosci w koncu sie skoncza.
        Buziak!
        • semantics Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 05.02.05, 21:48
          Mijaczek a czy Ty chodzisz regularnie spac o jakiejs godzinie, czy wtedy kiedy Ci sie chce?
          Bo ja kiedys slyszalam ze dziecko uczy sie tego rytmu juz w brzuszku i bedzie spokojniejsze pozniej w
          lozeczku.
          Aswoja droga- jak zareagowali tesciowie?- chyba nie pisalas
          • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 05.02.05, 22:02
            No wiec to bylo tak...
            zebralismy ich w pokoju, posadzilismy, i Erik zaczal im mowic, ze na pewno
            zauwazyli, ze ostatnio Mia sie zle czuje, ze moze mysla, ze jest chora, ale nie.
            wszystko jest w porzadku, a czuje sie troche gorzej dlatego, ze jest w ciazy. w
            tym momencie tesciowa "SHE IS PREGNANT!?" [nienawidze tego sposobu w angielskim
            mowienia o ludziach "on, ona" jakby ich nie bylo w tym samym pomieszczeniu]...
            na co odpowiedzialam "tak, jestem w ciazy" "oh... ok... well... congratulations
            then..." a tesc "czy ONA ma dzialajace ubezpieczenie?" no... bardzo sie
            ucieszyli... skakali do sufitu.... :o( to znaczy... tesciowa byla zdziwiona, ale
            w sposob "zdziwieniowy" a nie zlosliwy... po prostu zaskoczona. tesc... jego nie
            interesuje ani pol osoby na tym swiecie, wiec i wnuk go nie zainteresuje...
            no. :o)
            ale spoko... kij im w oko... i worek gruzu, zeby nie bylo luzu :o)
            szacuneczek
            • ulkaa Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 05.02.05, 22:05
              Mijaczek , usmialam sie do lezsmile))

• semantics Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 05.02.05, 22:08
              Mijaczek, ja tez uwazam ze sposob typu She is.... jest okropny jesli sie siedzi obok i jest sie
              traktowynam jak osoba ktora nie mowi lub jest niewidzialna ale wlasnie kij im w .. ( jak to bylo z tym
              watkiem o dupe? smile) )
              A tesc- no coz moze sie kiedys zainteresuje/dorosnie, kto go tam wie?

W srode dowiedzialam sie ze moja kolezanka z berlina (Polka,ktora poznala swego niemieckiego lubego
              w internecie ) bedzie wychodzic za maz. Opowiadala mi cale te romantycznosci i w koncu mowi:
              Wiesz musze Ci cos powiedziec o jego rodzicach. Otoz luby byl u rodzicow i powiedzial ze ma zamiar
              taki i tak i czy oni maja cos do powiedzenia ( facet ma 27 lat i jest juz ze tak powiem i zawodowo
              ustawiony i wogole ok, wiec bylo to takie pro-forma, zdanie rodzicow chcial jednak znac) Oni ze ok, ze
              w porzasiu. no to sie wybrali luby z luba do rodzicow w celach oficialnych. no i on oglasza, a oni aha
              mh... i nic!!! Ona nie bardzo wiedziala co ze soba zrobic, a on nie wiedzial co sie zmienilo... I tez im kij
              w...
              • sylwek07 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 05.02.05, 22:15
                semantics to Ich problem ze tak sie zachowuja ,pewnie maja problemy z
                okazywaniem uczuc jak wielu ludzi na swiecie ..wazne jest czy Oni chca byc ze
                soba bo beda razem zyc smile)
    • sylwek07 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 05.02.05, 22:11
      Mijaczku zycze Ci milego weekendu no i bez mdlosci
      • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 05.02.05, 22:33
        Dziekuje bardzo! Oby sie spelnilo!
    • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 07.02.05, 22:24
      A Mijaczek czuje sie dzisiaj calkiem niezle... cisnienie nadal jak u konajacego,
      ale popijam goraca czekolade i wrocilam do herbaty z kofeina [no bo pomyslalam,
      ze skoro odcielam sie od kawy, herbaty, coli i innych gazowanych napojow, w
      ktorych jest kofeina, to przeciez nie ma szans, zebym nie chodzila jak snieta
      ryba!] i dzieki temu czuje sie lepiej, poza tym dzisiaj spedzilam 2 godzinki na
      tarasie lezac w hamaku opatulona trzema kocami czytajac "Anioly i demony"
      Brown'a i bylo mi dobrze :o)
      W srode zaczynamy 7 tydzien, a jutro mamy pierwsza wizyte u gina :o) Jak dobrze
      pojdzie to zobaczymy nasza kruszynke i malutkie pikajace serduszko... Jesoooo
      jak sie denerwuje!!!!
      Trzymajcie kciuki!!!!!!!!
      • gherarddottir Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 07.02.05, 22:25
        trzymam kciuki i napewno bedzie ok zobaczysz!!!!

buziaki
        • asia.sthm Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 07.02.05, 22:28
          Mijaczku moje kciuki masz jak w banku.
          To niezapomniane wrazenie was czeka smile)))))
      • frankie36 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 07.02.05, 22:35
        Mijaczku ,bedzie dobrze.Nie zapomnij kasety video,bedziesz sobie mogla
        dzieciaka na video nagrac.
        • frankie36 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 07.02.05, 22:37
          Przeczytalam to jeszcze raz i ten "dzieciak" brzmi nie tak jak
          chcialam.Sorki,chodzi o dzidziusia oczywiscie
          • bibi1 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 07.02.05, 22:41
            Tak Mijaczku,zabierz koniecznie kasete.Ja tez mam wszystkie nagrania z usg.
            Pamietam,ze na poczatku ciazy w kolko je ogladalam.
            Mijaczku toz to jutro bedzie chyba Twoj (no i Eryka) najpiekniejszy dzien od
            Waszego slubu!
            Ciesze sie razem z Wami.
    • sylwek07 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 07.02.05, 23:02
      Mijaczku to milej wizyty zycze no i kasete nagraj koniecznie smile)
      • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 08.02.05, 00:10
        Myslicie, ze na takim wczesnym USG jest sens? No i jeszcze...to nie bedzie USG
        przez powloki brzuszne, tylko ten... no wiecie... "humorystyczne" :o)
        • frankie36 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 08.02.05, 00:22
          Przy takim USG chyba nawet filmow nie produkuja,ale na nastepne nie zapomnij
          zabrac kasety.Te wczesne USG sa najlepsze(najwczesniejsze mialam w 12 tyg.),bo
          dzieciatko cale na nim widac,pozniej to juz kawalek ucha,dupka itp.Powodzenia
        • asia.sthm Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 08.02.05, 00:27
          Ja mialam w 9 tyg i widac bylo jak nam machal lapkami na dziendobry smile
          W 7 moze bedzie spal smile)
          • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 08.02.05, 00:45
            Ja sie modle, zebysmy zobaczyli serducho...
            A poza tym musze zrobic liste pytan do pana doktora...
            Jak ktos ma jakies propozycje do zapraszam... liste zamykam jutro o 10 mojego
            czasu, czyli o 16.00 polskiego czasu [i szwedzkiego tez, i niemieckiego, i
            wloskiego i austriackiego i holenderskiego :o)]
            Aha... pytania maja dotyczyc mnie, a nie waszych bolacych paluszkow :o) hihihihihi
    • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 08.02.05, 15:24
      Ide do lekarza dzisiaj, wiec prosze fszystkich o trzymanie kciukow! Tylko bez
      oszukiwania!
      Asica! Widze, za zagladasz do musztardowy, a nie trzymasz kciuki!!! :o)
      Mia z Niunia :o)
      • asia.sthm Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 08.02.05, 15:28
        tAK JEST, BEZ OSZUKANSTWA BEDZIE TRZYMANE smile)))
        oJ, no widzisz az sie kapsy same wlaczyly.
        Buzka wielka !!!
      • zodiakalny_kot Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 08.02.05, 15:33
        Mijaczku - trzymaj sie cieplutko. Na pewno wszystko bedzie bardzo dobrze!
        Napisz cos, jak wrocisz. Ja tez trzymam kciuki za Was!
        • maja92 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 08.02.05, 16:18
          Jak Ty Mijaczku tam znosisz ta ciaze bez ogorkow kiszonych??????wink)))))
          Na co masz ciagnoty???

Trzymaj sie dzielnie u lekarza....
          • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 08.02.05, 19:44
            Ja mam TYLE ogorkow kiszonych, polskich :o) w STOP&Shop'ie sobie kupuje :o)
            caaaale sloiki. MNIAM!
            • ulkaa Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 08.02.05, 19:46
              Mijaczek i jak poszlo???
              Kciuki uczciwie trzymalam i malo sie udzielalam na forumwink
              • maja92 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 09.02.05, 11:39
                Ooooo Mijaczku to fajnie masz - tutaj plskiego sklepu nie uswiadczysz;-((((
                A czasami mam tez rozne checi - nazywam to zespolem napiecia
                przedmiesiaczkowegowink)))) ale na pewno to nie to samo co Twoje siagoty
                kulinarne Ciezarowkiwink))))))
                Trzymaj sie i dbaj o brzusiowink))))
    • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 12.02.05, 18:24
      Thorgalla opierniczyla mnie, ze zaniedbalam watek, to sie poprawiam...
      Jak ja sie czuje? Hm... no wiec od tygodnia tak samo - umieram...mdlosci,
      wymioty, suche torsje, oslabienie, zawroty glowy, niskie cisnienie, krew z nosa,
      brak apetytu, WSZYSTKO!
      Probowalam juz chyba wszystkich dostepnych krakersow, suchego chleba, grzanek,
      ginger ale...no po prostu wszystko!
      dzisiaj 6tc3d... polowa moich cierpien...
      trzymajcie sie kochane!
      • gherarddottir Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 12.02.05, 18:47
        ojej..biedna jestes, nie wiem jak Ci cos doradzic...
        Moze po prostu odpoczywaj i poleguj sobie na lozeczku a Eryczysko niech Ci
        sulugue?smile))))))

Buzka
      • asica74 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 13.02.05, 12:14
        mijaczek,

ja slyszalam od mojej kolezanki w ciazy, ze owe mglosci to wcale nie jest takie
        skaranie boskie. To znaczy, nie jest to przyjemne, ale w ten sposob organizm
        broni w takim krytycznym momencie przed czyms co szkodzi malemu dziecku...

napisalam co wiedzialam, i zycze cierpliwosci...

ps. a moze woda z cytryna pomoze?
      • frankie36 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 14.02.05, 00:16
        Te trzy pierwsze miesiace sa naprawde upierdliwe,mdlilo mnie tez,np.na zapach
        surowego miesa,na mielone nie moglam nawet zerknac.
        Tolerowalam na sniadanie tylko tost a wlasciwie tzw.beschuit(Holenderki wiedza
        o co chodzi)z maslem i dzemem.Ten beschuit to taki sucharek.
        Jak juz brzusio zacznie sie pokazywac i poczujesz sie lepiej i bedziesz
        wygladala pieknie,tak jak wszystkie szczesliwe przyszle mamy.
    • sylwek07 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 13.02.05, 12:25
      oj to sie masz Mijaczku ale juz za pare dni bedzie lepiej
    • thorgalla Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 13.02.05, 12:42
      Moze to nie to samo co ciazowe mdlosci ale w styczniu jechalam autobusem do i z
      Polski to mialam chorobe lokomocyjna (wrocila do mnie po latach) i kiedy czulam
      ze cos mi podchodzi do gardla to jadlam mandarynke i kladlam sie w pozycji
      poziomej,pomagalo.Nie moglam pic,nie mowiac o jedzeniu tylko te mandarynki.
      Dzieki temu przezylam podroz promem na wzburzonym morzu.
      Mijaczku,jezeli nie probowalas to polecam.
      • jan.kran Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 13.02.05, 13:05
        Bedziesz miala mdlosci cokolwiek zrobisz i czekokolwiek nie zrobisz. Ze trzy
        miesiacesad(((Jest to okropne , upierdliwe i nikomu nie zycze.

Ale mam pocieszenie: jak juz nie bedziesz mogla wytrzymac to zamknij oczy i
        sobie wyobrac kilkunastoletnie blizniaki ktore chodza z Toba do kina, sluchaja
        muzyki i gotuja Ci pyszne obiadki.
        Ktore Cie kochaja i mowia ze jestes piekna jak muzyka Prince'e ( to ostatni
        komplement Juniorasmile)) albo rownie cos milego.
        Ktore sie beda opiekowaly Toba jak bedziesz chora albo miala chandre.

Lepiej Ci juzsmile)) ?
        Jak Mlode sie urodzi to pomozemy Ci je wychowac OK ? Kran
        • tintaja Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 13.02.05, 19:52
          oj Mijaczku, biedna ty sad

Ale warto, mowie ci, bo za 34 tygodni (bagatela!) bedziesz miala takiego przystojniaka ze ho, ho! Mowie ci, sliczny strasznie, widzialam z jednego i drugiego profilu wink

Wysylam ci mnostwo dobrych fluidkow.

PS: Gdzies czytalam ze na mdlosci pomaga jedzenie - przez ten czas ktory spedzasz na jedzeniu nie czujesz mdlosci...
          • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 14.02.05, 00:22
            Oj kochane dziefczeta!
            Ja juz probowalam chyba wszystkiego! I tak, macie racje, gdy mnie mdli, to dobry
            znak, bo znaczy tyle, ze organizm produkuje progesteron, ktory potrzebny jest do
            potrzymania ciazy...
            A co do jedzenia ciaglego to wlasnie tak mam - dopoki jem jest dobrze, tylko
            problem polega na tym, ze jak juz skoncze to lece do kibelka, a pozniej nie moge
            patrzec przez miesiac na to cos co wymiotowalam, wiec moje menu sie zaweza w
            zastraszajacym tempie...
            ale bylismy dzisiaj w sklepie i kupilam sobie kwaskowe landrynki, ktore pomagaja
            :o) tarrrra!
            • greentea2 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 14.02.05, 00:33
              Oj biedaku. Ale przynajmniej wiesz, ze dzelus zdrowysmile))
              Pisz wiecej to nie bedziesz myslec o kibelku, albo moze przespij ten okres. Nie
              wiemsad

Caluski!
              • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 14.02.05, 00:37
                No wlasnie... strasznie spiaaaaaaaca jezdem... :o)
                • myszka888 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 14.02.05, 01:47
                  Spijcie wiec slodko,
                  smile))
    • gherarddottir Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 14.02.05, 21:34
      no jak sie dzisiaj czujesz Mia? Bo raportu chyba nie bylo dzis???

Buzka
      • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 14.02.05, 23:55
        Dzisiaj czuje sie bleeee, zostalam w lozku...glodna jetem i chce pomidorowej
        albo jarzynowej... bubu
        • asia.sthm Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 00:00
          Az boje ci sie zaproponowac zeberka smile))
          Jarzynowa moze byc jutro, a pomidorowa pojutrze, potem zalewajka i kapusniak ?
          Narazie trzym sie, tylko nie kibelka.

A wiesz, ze o tym sie szybko zapomina ? Jak juz dostaniesz bebiska w ramiona to
          bum i co najgorsze bylo, wywiewa z glowy ?
          • greentea2 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 00:20
            Mijaczek wczoraj mialam pyszna minestrone. Szkoda, ze nic nie mowilas, bo
            moglam ci przez kabelki przecisnac.
            Tak na pocieszenie powiem, ze od tygodnia te ciaze z wami przechodze. Ciagle mi
            niedobrze i nieprzytomna jestem. Moze cos sobie uroilam;D
            • kinky5 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 06:17
              dlugo mnie na forum chyba nie bylo!
              Taka nowosc!!!
              Bedzie porod internetowy????A kiedy ????
              przepraszam za braki
              pozdrawiam mocno
              • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 18:05
                Kinky! Taka nowosc cie ominela! Porod ma byc 5.pazdziernika :o)
                nie dluigo bede robic liste poloznych, ktora sie pisze?
                hihi
                • monhann2 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 18:14
                  Ja chce, ja chce....!Uwielbiam bejbiki! Ogladam ciagle porody na Life Network i
                  cialge przy tym placze. Cudne te noworodki!!!!
                  • tamsin Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 18:17
                    wiecie, te opracje, porody, i inne medycznie zwiazane wydarzenia to chyba
                    jednak nie dla mnie, nie moge nawet w tv ogladac bo mi od razu slabo sad za
                    duzo czerwonego i chyba bym zemdlala. Ja moge ci bejbika przewijac, ale przy
                    porodzie stoje kolo glowy i moge pomagac sie skupiac albo co wink)
                • spongia Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 18:29
                  ja bym sie pisala ale dopiero tak za 3 lata conajmniej jak troche wiedzy
                  medycznej pojme (oby)
                  wiec chyba nie... na razie
                  szukaj doswiadczonych
                  5 pazdziernika??? to bedzie mala wazka? hehe prawie jak moja siostra
                  powodzenia!
                  karolek
                  • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 20:00
                    No zdaje sie, ze wazka :o)
                    Eryczysko sie zdeklarowal, ze bedzie stal obok i ocieral pot z czola... a ja go
                    bede gryzla :o) hihi
                    • asica74 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 20:02
                      a zgodzil sie bys w razie potrzeby go kopnela? wink
                      • tamsin Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 20:13
                        byle nie po jajkach wink))
                        • tamsin Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 20:16
                          mialo byc klejnotach! co sie dzisiaj ze mna dzieje???
                          • kinky5 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 21:26
                            ja na polozna - jeszcze nie- moze wlasnie w okolicach glowy - ale ciotka bede z przyjemnoscia!!!!
                            • asia.sthm Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 21:42
                              Nie marwcie sie , ja sie nadaje od strony glowy i od strony dolu.
                              Was przy glowie bedzie juz tuzin , to sie zajme dolem smile))))

Mijaczku, to idzie samo. Specjalnie duzo w tej sytuacji nie ma sie do
                              powiedzenie. Odprezenie, oddychanie przepona, odprezenie i tak w kolko az
                              przyjdzie przec, no i sie prze, czy sie chce, czy sie nie chce.
                              Glowka zdziebko do tylu, jedno ramionko, drugie ramionko i plup
                              A potem juz nic nie wazne, tylko macie dziecko. Macie DZIECKO cud
                              wszechswiata!!! Dech z wrazenia zapiera, anioly spiewaja ,nic nie boli.
                              Mijaczku tak to mniej wiecej wyglada we wspomnieniach tongue_out
                              W rzeczywistosci jeszcze lepiej smile)))))))))))
                              Buzka
                              • tamsin Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 21:53
                                Mijaczek, bo tym "plup" Asia bedzie ci dziecko lapac smile) my bedzimy patrzyly
                                przy glowie czy dobrze zlapala smile)))
                                • asia.sthm Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 21:58
                                  Przestan natychmiast.
                                  Tej dziewczynie co w domu ostatnio rodzila z powodu wichury, dziecko wyplupnelo
                                  na podloge. Stolu sie chciala przytrzymac i nie zdazyla dziecka zlapac, sliskie
                                  bylo jak w kapieli. Nic sie chlopczykowi nie stalo, ale lo matko, lepiej gdzies
                                  przysiasc albo na lezaco.
                                  • tamsin Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 22:03
                                    no jak ci sie zacznie wymyskiwac z rak po tym plup, to wszystkie nastawimy
                                    rece, ktos na sto procent zlapie, nawet jak sie bedzie wyslizgiwac wink) Ale
                                    Mijaczek nam nie zdradzil jeszcze swojej techniki rodzenia, a moze wszystko w
                                    basenie sie bedzie odbywac i warto wziasc pare lekcji plywania?
                • frankie36 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 22:13
                  Ja sie pisze na polozna,porody modlabym codziennie ogladac.

Mijaczku jako juz doswiadczona poloznica powiem jedno:nie sluchaj zadnych
                  opowiesci typu horrory porodowe,nie wiem dlaczego kobiety lubia sie wzajemnie
                  straszyc.kazdy porod jest inny,kobiety maja rozne reaguja na bol.Nie daj sie
                  spanikowac,bo to jest najgorsze.

Techniki oddychania bardzo pomagaja,radzilam bym ci sie zapisac do jakiejs
                  szkoly rodzenia ,czy czegos w tym stylu.
                  • asia.sthm Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 22:43
                    My jej tu nie straszymy.
                    To Tamsin zaczela z tym lapaniem i jeszcze podrzucac by chciala. smile))
                    Ja tez moge rodzic, jak trzeba, to nawet za kogos.
                    Pamietacie?
                    - Mnie to sasiadka urodzila, bo matka robila pranie i nie miala czasu.
                    • frankie36 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 22:46
                      Asiu ja jej tak ogolnie poradzilam,przzeciez wiem ,ze wy straszyc nie
                      bedziecie,jak najwyzej tak ja rozsmieszycie ,ze urodzi nie wiadomo kiedy.
                    • ulkaa Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 22:46
                      Asiu , a ja myslalam ze Ty z tej kapustysmile))
                      Tego faktu o sasiadce nie znalam!
                      Czlowiek sie cale zycie uczy i ciekawych rzeczy dowiaduje...
                      • asia.sthm Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 23:03
                        Oj no tak !
                        Wy tu jakies bajki o porodach wymyslacie, a tak naprawde, to bocian wysiaduje
                        dzieci w kapuscie. Jest to jedyna sluszna wersja , tu na forum przynajmniej.
                • gherarddottir Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 22:53
                  mijaczek napisała:

> Kinky! Taka nowosc cie ominela! Porod ma byc 5.pazdziernika :o)
                  > nie dluigo bede robic liste poloznych, ktora sie pisze?
                  > hihi

dopiero teraz przeczytalam!smile
                  Mijaczku ja moze doswiadczenia duzego nie mam...ale mam duzo dobrych checi i
                  wiesz ta koszulke ze znakiem super (jak superman- Ty juz wiesz o co chodzismile)
                  tylko z napisem super mama masz u mnie jak w banku!smile)))) ( a co tam pojade do
                  Polski kupie przywize, zapakuje i wysle)Buziaki
                  • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 15.02.05, 23:43
                    Kobiety moje kochane!
                    Jestescie po prostu najcudowniejsze!!! Beda z was ciotki jak trza! Asia odbierze
                    porod, Eryczysko przetnie pepowine, bedzie sluzyl za worek treningowy, bo ja
                    pewnie bede marudzic i plakac straszliwie jak bedzie bolec, a potem wszystkie
                    ciotki wezma sie za ogladanie bebika i sprawdzanie czy aby na pewno Erikowe :o)
                    [to a propos elfowym uszu oczyfiscie].
                    No! Tylko, zeby nam nikt nie zemdlal! No zaraz... kto to mdleje? Asica czy
                    tamsin? :o)
                    • asica74 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 16.02.05, 00:03
                      no ja biore na siebie najtrudniejsza robote: bede mdlec smile))))))))))
                      • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 16.02.05, 00:44
                        ale wiesz, ze w szpitalach to najczesciej podlogi twarde, kafelki... no ale jak
                        czapke uszatke zalozysz, to nawet nie poczujesz!!! :o)
                        • asica74 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 16.02.05, 09:53
                          mijaczek, w uk zapanowal szal na cc, czy w stanacha tez? dziewcwiele dziewczyn
                          chce tak rodzic, nawet bez takiej koniecznosci, sugerujac to tym, ze chca
                          wiedziec dokladnie kiedy maja sobie zaplanowac urlp...
                          • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 16.02.05, 19:45
                            W Stanach jest moda na cc, na nie karmienie piersia i na nie wychowywanie swoich
                            dzieci...
                            a ja sie dzisiaj czuje bleeeeeeeeeee
                            • bibi1 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 16.02.05, 22:08
                              W odbieraniu porodow,to juz Bibisiowy doswiadczony.
                              Kubusia rodzilismy w domu i troche sie musial napocic.

A po wszystkim to mi powiedzial,ze slabo sie staralam,bo moglo pojsc szybciej.
                              3 godziny,to jak widac na faceta za dlugo dziecko rodzic.
                              • monhann2 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 16.02.05, 22:12
                                Cos Ty bibi, w domu rodzilas???? Ja zawsze chcialam ale jakos nie wyszlo. To
                                tak z wyboru, czy dzielo przypadku? Ja z pierwszym dzieckiem mialam komplikacje
                                to dobrze, ze bylam w szpitalu ale z drugim sama nie wiem dlaczego????
                              • frankie36 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 16.02.05, 22:14
                                Bibi tez pierwsze rodzilam w domu(w Holandii oczywiscie),ale zaraz po porodzie
                                zawieziono mala na syrenie do szpitala i z kolejnymi juz sie nie zdecydowalam.
                                Co myslisz o kraaamverzorgster,nie krepowalo cie to ,ze baba wszedzie zagladala?
                                • bibi1 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 16.02.05, 22:18
                                  ja rodzilam w domu z wyboru,chociaz dlugo nie bylam do tego przekonana.
                                  A z pomocy domowej po porodzie zrezygnowalam,bo wlasnie przeszkadzalaby mi obca
                                  baba w domu i to w takim momencie.

Wspominam jednak dosc dobrze i jesli (odpukac)jeszcze raz sie trafi,to tez w domu.
    • sylwek07 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 16.02.05, 22:22
      Ciotki klotki a zapomnialy o Wujku Sylwku smile)jak cos to tez pomoze smile
      • tamsin Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 16.02.05, 22:23
        Sylwek, ja ci szykuje miejsce kolo glowy, bedziemy razem dziecko mijaczkowe
        lapac, jakby sie Asi i Frankie wymsknelo smile)
        • bibi1 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 16.02.05, 22:26
          co jest,ze wszyscy sie do glowy pchaja?
          a obsluga techniczna to skompletowana?

trzeba przeciez uwiecznic to dzielo,to i z aparatem ktos biegac musi.
          • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 16.02.05, 22:32
            Juz ja wam wymskne moje dzieciatko!!! Tylko sprobujcie!!!
            • payuta Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 16.02.05, 22:58
              Ja do porodow sie nie nadaje ,ale do pieszczenia takiego malenkiego maluszka to
              jejcie drugiej takiej nie znajdziecie.Czyli tak zrobimy: mijaczek rodzi ,wy
              pomagacie,dbacie o nia po pologu i wogole ,a ja rozpieszczam dzidziusia.Pomysl
              niezly nie????P.P.
              • ulkaa Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 16.02.05, 23:03
                Mijaczek, zaniedbalam Cie , wybacz, bo dawno nie spytalam :"jak sie czujesz?"
                Zapisuje sie do obslugi technicznej, bo poloznicza juz skompletowanasmile
                Moge wszystko i wszystkich obfotografowac ku potomnosci smile))
                I czego jeszcze sobie zazyczysz!
                Buziaczki
                • asia.sthm Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 16.02.05, 23:10
                  Potrzebny jeszcze ktos do cucenia zemlonych. Asica ma piersza o podloge lupnac.
                  Trzeba lodu w kostkach na guzy przygotowac i cos do picia.
                  • asia.sthm Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 16.02.05, 23:11
                    Pare liter zjadlam ze smiechu, domyslcie sie o co mi chodzilo smile)))
                    • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 17.02.05, 17:39
                      A mnie sie dzisiaj udalo zjesc sniadanie :o) ja wiem, ze dla was to pikus, ale
                      dla mnie to osiagniecie!
                      Pojechalam wczoraj na zakupy do polskiego sklepu [wyprawa okupiona przydroznym
                      pawikiem :o)] i kupilam sobie m.in. serek homogenizowany. No i wlasnie ten serek
                      wszedl mi tak gladziutko :o)
                      A co teraz z obiadem...?
                      A poza tym Eryczysko dzisiaj jest nie dobry :o( chce, zebym mu pomogla dom
                      sprzatnac, bo jutro przychodza zrobic zdjecia panoramiczne 360o no i wszystko ma
                      sie swiecic jak psu... zeby, no a ja po pierwsze tylko siedziec moge, bo jak nie
                      siedze, to padam, a po drugie - ja juz mam dosc! po prostu! kto mi powie, jak
                      upartemu oslu wytlumaczyc cos, czego on nie chce do wiadomosci przyjac? co?
                      Mia
                      8 tydzien trwa
    • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 17.02.05, 20:42
      Powiem wam, ze czuje sie znacznie lepiej po wpalaszowaniu dwoch kromeczek
      polskiego chlebka z polska pyszna szyneczka! Ja wiedzialam, ze tak bedzie! To
      wlasnie o to chodzilo, ze moj organizm odmawial przyjmowania tych amerykanskich
      pseudo-zywnosciowych-produktow i domagal sie tego, na czym bylam wychowana...
      [tylko nie myslcie, ze na szyneczce i innych delikatesach]...
      No! Mam tylko nadzieje, ze to wszystko co zjadlam zostanie w moim brzuszku!
      • zodiakalny_kot Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 17.02.05, 20:56
        Mijaczku, tak samo sobie pomyslalam po przeczytaniu poprzedniego postu o
        polskim serku homo. Moze rzeczywiscie o to chodzi, ze te produkty amerykanskie
        sa nafaszerowane jakimis chemikaliami, antybiotykami, itp. i Twoj organizm nie
        chce ich przyswoic. Jesli dzisiaj bedziesz czula sie lepiej po tym polskim
        jedzeniu, to chyba znak, ze tylko tam powinnas sie stolowac.
        Strasznie Ci wspolczuje tych mdlosci i wymiotow, ja w ciazy zupelnie nic nie
        mialam - ani razu nie zdarzylo mi sie wymiotowac. W ogole ruskij czielawiek -
        pracowalam do konca, itp.
        Trzymaj sie dzielnie - i bardzo Ci zycze, zeby ten pierwszy okres byl juz za
        Toba.
        • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 17.02.05, 22:49
          Mimo, iz dzisiaj tylko raz bylam w kibelku, i to tylko na suchych torsjach sie
          skonczylo, to jednak zadzwonilam do lekarza, bo przez kilka dni notowalam sobie
          co jem i co pije i wyszlo, ze nie jem wiecej niz 500kcal i pije ok.0,5 plynow,
          no i jeszcze zjadam witaminy [chociaz nie wiem ile z nich zostaje we mnie... :o(]
          No i opowiedzialam mu jak sie czuje, a on powiedzial, ze przepisze lek. Jeszcze
          nie wiem jaki, bo w aptece jeszcze nie mieli mojej recepty, ale mam nadzieje, ze
          juz jutro bede mogla zaczac to zazywac... bedzie to pewnie mieszanka jakis
          witamin, albo cus... na te moje mdlosci... zobaczymy czy pomoze...

A co do polskiego jedzenia to masz racje kocico - tylko stamtad jedzenie... jak
          mus to mus!
    • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 18.02.05, 19:07
      Dzis znowu zaczelam dzien od serka homogenizowanego [tym razem waniliowy] i
      polskiego chlebka i musze przyznac, ze czuje sie calkiem niezle! Na lunch byly
      kanapeczki z polska szyneczka,serkiem zltym i ogoreczki kiszone i bardzo mi to
      wszystko smakowalo!
      Oby tak dalej!!!!
      • ponponka1 :))))) 18.02.05, 19:24
        Oby tak dalej....trzymaj sie cieplutko smile))

Cmok (jaki smok?)
        • mijaczek Re: :))))) 18.02.05, 19:42
          Staram sie, choc zimno dzis jak w psiarni, a ja musze dzisiaj koniecznie do
          polskiego sklepu, bo nie mam na jutro ani chleba, ani serkow homogenizowanych...
          a moze sie pokusze i jeszcze innych rzeczy nakupuje? A co!? :o)
          • asia.sthm Re: :))))) 18.02.05, 19:53
            Lec! , jak Jellus potrzebuje to koniecznie. Odziej sie i zeby nie podwiuwalo
            wink))
    • gherarddottir Re: :))))) 18.02.05, 20:16
      Hej Mijaczku,
      straszliwie Ci zazdroszcze (mam nadzieje, ze to nie grzech ze sie kobiecie w
      ciazy zazdrosci) tego serka waniliowego! Ja uwielbiam!smile)
      Odpisalam Ci takze na dlugasnego maila. Buziaki dla Ciebie i Malenstwasmile
      • mijaczek Bubu 20.02.05, 01:32
        Spadek formy dzisiaj :o(
        Mimo, iz obudzilam sie w calkiem dobrym nastroju i bez mdlosci [i to mnie
        wlasnie zmartwilo] i pojechalismy do polskiego sklepu [ale nie mieli juz moich
        serkow, za to kupilam sobie golabki na kolacje :o)], to jednak po powrocie sie
        zmartwilam, bo zauwazylam, ze zaczelam plamic... :o(
        Zadzwonilam do lekarza, ktory srednio mnie pocieszyl i doradzil, no i teraz
        czekam na poniedzialek, bo pojde na wizyte i USG...
        Modlcie sie kobitki... o moja fasolke...
        • asica74 Re: Bubu 20.02.05, 01:34
          to ja sie modle i janiecie do uslug wysylam!
          • mijaczek Re: Bubu 20.02.05, 01:44
            Asica, a co ty tak pozno robisz? Za dlugo spalas w dzien, czy cus?
    • gherarddottir Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 20.02.05, 01:44
      Mijaczku! to sie zdarza i wcale nie musi oznaczac niczego zlego! Postaraj sie
      poczekac do poniedzialku, wszystko sie wyjasni i bedzie dobrze! ja to czuje i
      wiem! Duzy buziak
      • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 20.02.05, 01:49
        Nastepna siedzi do pozna w nocy!
        Dziekuje wam kobitki! A Tobie Dorciu mialam odpisac na maila, tylko Eryczysko mi
        tu tak gadal, ze zgubilam wszystkie mysli...no i odpisze chyba jutro, bo dzisiaj
        to juz nastroj nie ten sam... czekam do poniedzialku....
        • gherarddottir Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 20.02.05, 02:08
          Mijaczku! zajmuj sie soba i Eryczyskiem na pierwszym miejscu! ja tu zyje, dzis
          pojechalam na krotki shopping do Szwecji, wrocilam i spokojnie sobie siedze i
          czytam rozne rzeczy, jak znajdziesz wolny czas z wielka checia przeczytam
          mailika od Ciebie.
          Ale- Ty sie tam relaksuj, mysl o fasolce i nic sie nie martw!!! Buziaki
          • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 20.02.05, 02:11
            Ano wlasnie, jak sie udaly zakupy dla malzowej diety tluszczowej?
            Czy twoj monz lubi smalec? Powinnas mu przetopic tak ze 3kg sloninki to by
            wspomogl swoja dietke calkiem calkiem :o)
            Buziaczki!!!
            • gherarddottir Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 20.02.05, 02:21
              oczywiscie przyjechalismy za pozno! 15 minut spoznienia i sklepy zamkniete!!!!
              bylam wsciekla jak licho! W drodze powrotnej wpadlismy jednak do tescia i ten
              nas poratowal 4 paczkami bekonu wiec moj malz wlasnie przed chwila pochlonal
              jajecznice na bekonie!smile))
              Smalcu nie robilam nigdy w zyciu ale sama bym zjadla z polskim chlebkiem! Tylko
              tu nie mozna go kupic buuu bardzo mi sie to nie podoba!
              • asia.sthm Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 20.02.05, 14:04
                Trzymam kciuki, Mijaczku, a ty czekaj spokojnie do poniedzialku.
                Buziaczki.
    • sylwek07 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 20.02.05, 14:42
      Mijaczku wiec do poniedzialku i czekamy na wiesci i oczywiscie Trzymam kciuki smile
    • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 21.02.05, 17:26
      Trzymacie kciuki, czy nie?
      • gherarddottir Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 21.02.05, 17:34
        Mia ja tu siedze i trzymam!!!!!!!!smile
        • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 21.02.05, 17:38
          Wiedzialam, ze moge na ciebie Dorinko liczyc. Wizyta za 2 godziny, a ja caly
          czas w szlafroku! Trza sie isc wykapac i przygotowac! :o)
          • gherarddottir Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 21.02.05, 17:39
            to zmyka sie przygotowac i potem na raport czekam! Duzy buziak
    • sylwek07 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 21.02.05, 17:42
      raport na 4 kartki rozmiaru A4 smile)
      • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 21.02.05, 22:37
        No wiec... moja dzidzia ma sie po prostu swietnie! Bardzo jej wygodnie u mamusi
        w brzuszku. Ma cale 1,52 cm dlugosci, ma oczka z pigmentem, pletwy zamiast
        raczek i nozek a serduszko wali 167 razu na minute. USG wyliczylo, ze dzidzi
        jest duze zgodnie z terminem i w ogole wszystko jest super! A co do plamien -
        to doktor mi wytlumaczyl, ze na poczatku progesteron jest produkowany przez
        jajniki a pozniej przez lozysko i w czasie przejecia tej funkcji moze dojsc do
        zachwiania poziomu i brudzen...
        No kobitki, kamien spadl mi z serca!!!!!!
        Dzieki za trzymanie kciukow. Zdjecie niuni bedzie w albumie jak zeskanuje.
        • asia.sthm Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 21.02.05, 22:47
          No dzieki !!
          Trzymalam jak cholera. Dopiero teraz puszczam troche !
          Oj jak dobrze.
          mozna juz isc spac ?
          Pozdrow to cale 1,52 cm z serduchem i niech rosnie na zdrowie smile)))
        • gherarddottir Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 21.02.05, 22:58
          hurrrraaaaaaaa!!!!!!!!!!!!a nie mowilam!!!!!!!!buzka
        • myszka888 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 21.02.05, 23:03
          Mijaczkusmile))Super!
          No to buziaczke dla Ciebiesmile
          Pozdrow swoje malenstwo od nassmile)) hi hi
          • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 21.02.05, 23:12
            Dzieki kobitki!
            Ulzylo mi jak nie wiem co! Okazalo sie, po zwazeniu, ze jeszcze nic nie
            przytylam, a raczej tyje i chudne zarazem, bo w biodrach mam extra cm, a waga
            stoi w miejscu... i dobrze... bede miala czas na kilogramy...
            No.
            Mia i Dzidek
            • mulinka Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 21.02.05, 23:33
              no Mijaczku, to Dzidzia rosnie jak na drozdzach
              smile)))
              calusy wielkie dla calej Waszej trojki
              • kurczak1976 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 22.02.05, 10:05
                Mijaczek to juz nie krewetka a foczka u ciebie w brzuszku rosnie:o))

A co do serducha to a innym forum jedna z naszych wirtualnych kolezanek
                napisala ze slyszala dwa bo beda blizniaki:o)))
                • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 22.02.05, 18:12
                  hihi... Erik by sie bardzo cieszyl, gdybysmy mieli blizniaki :o)
                  a wczoraj strasznie mi sie wymiotowalo :o( meczylo mnie strasznie :o( az w koncu
                  chyba jakies naczynko mi peklo w gardle lub zoladku i byla krewka :o( jak
                  wymiotowalam...ja chce juz do drugiego trymestru!!!
                  a jutro zaczynamy trzeci miesiac!
                  • asica74 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 22.02.05, 18:33
                    mijaczek, mam nadzieje, ze jak sie dzidzius urodzi i podrosnie, i jak sie
                    usmiechnie do ciebie bezzebnym usmiechem, to nie bedziesz pamietac owych
                    pierwszych miesiecy ciazy...

sciskam
                  • ulkaa Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 22.02.05, 18:46
                    Hej Mijaczku, troche pozno sie ciesze, ale wczoraj
                    mnie nie bylo. Ale myslalam o Tobie, mocno trzymajac wiesz ,co i martwilam sie
                    tym poniedzialkiem. Wazne , ze juz wszystko dobrze.
                    Bedzie tak jak Asica napisala, sama sie przekonaszsmile
                    • ponponka1 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 22.02.05, 19:01
                      Tez sie ciesze, ze dobre wiadomosci smile Ja tylko dwa slowa, zeby nie zarazac wink

Cmok (jaki smok?)
                      • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 22.02.05, 19:17
                        dzieki kobity, juz mowilam Erikowi, zeby nasze dziecko lepiej bylo aniolkiem, bo
                        ja juz swoje wycierpialam, hihi
                        • frankie36 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 22.02.05, 19:35
                          Mijaczku bedzie aniolkiem,ale od czasu do czasu pokaze diabelskie rozki,one
                          wszystkie tak majasmile)))
                          • asia.sthm Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 24.02.05, 21:32
                            Mijaczku, czas sie odezwac, przypominam tak tylko. smile))
                            Buziaczki tez wysylam.
                            • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 24.02.05, 21:46
                              no wiec... od wczoraj czuje sie calkiem wzglednie... wczoraj MUSIALAM zjesc moja
                              ulubiona BBQ chicken salad z TGF i jak juz zjadlam [razem z pysznym sernikiem na
                              deser] to myslalam, ze umre ze szczecia :o)
                              • tamsin Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 25.02.05, 16:26
                                ehh Mijaczek, to sie juz moze niedlugo mdlosci skoncza?? sernik dobra sprawa,
                                wszystko najlepsze w nim jest! smile)
                                • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 25.02.05, 17:02
                                  Ale wiesz Tamsin, to byl amerykancki "sernik" co to kolo prawdziwego nawet nie
                                  lezal...
                                  A co do samopoczucia dzisiaj to kiepskawo... wczoraj jednak zdarzylo mi sie
                                  haftnac przed wieczorem i poszlam spac w srednim nastroju. Dzisiaj tez spadek
                                  formy :o( mam jednak nadzieje, ze wymysle cos co mi poprawi humorek :o)
                                  Buzki dla was kobitki... ale mi sie zachcialo paczkow...
    • jan.kran Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 25.02.05, 19:53
      Zanim przeczytam ten watek zwracam sie z prosbasmile))
      Jak przekroczy 300 to prosze otworzyc nastepny.
      I zatytulowac M. jak sie... nr.2
      Zeby byl porzadek i dalo sie czytac...
      K.
      • jan.kran Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 25.02.05, 20:02
        Ale mily wateksmile))) Przeczytalam jednym tchem..
        Pamietaj , zeby badac poziom hemoglobiny ! Ja zaniedbalam, potem stracilam
        duzo krwi i efektem byla roczna anemiasad((
        Sciskam Ciebie , Malenstwo , no i tam tego... sprawce smile))) Kran.
      • tamsin Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 25.02.05, 20:03
        jak Mijaczek skonczy trzy miesice w ciazy, chyba wtedy nalezy otworzyc watek -
        "Prowadzimy ciaze Mijaczka, drugi trimester" smile)
        • viki2lav Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 26.02.05, 15:54
          aha, ja tez czytam z zapartym tchem, sciskam cie mijaczku i 3mam kciuki!
          • mulinka Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 26.02.05, 16:09
            wlasnie Mala
            jak sie dzisiaj czujesz????
            smile))
            • asia.sthm Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 26.02.05, 16:48
              Mala spi jeszcze smile)))
              • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 26.02.05, 22:59
                Mialam dzisiaj problemy z netem :o(
                czuje sie srednio... zachcianka na dzis- bagietka z sezamem z maslem i ogorkiem
                zielonym popijana mrozona herbata :o)
                ciesze sie, ze tyle osob czyta ten watek.
                dzidzia mam nadzieje rosnie zdrowo :o)
                polowa 9 tc w koncu
                Mia i niunia
                • abere8 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 26.02.05, 23:20
                  Mysle, ze wszyscy czytaja, tylko nie wszyscy tu pisza smile

I podpisuje sie pod prosba Krana - jak przekroczymy nastepna setke, zalozmy
                  nowy watek.
                  • asica74 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 27.02.05, 01:51
                    a niech czytaja. Na zdrowie! I ku pokrzepieniu ducha!

Ja chcialam powiedziec, ze forum mozna ustawic w MOJE FORUM tak by sie
                    otwieralo od ostatnienigo watka. Wtedy nic nie trzeba szukac smile

forumowy madrala

Mijaczku wybacz prosze.
                    • monhann2 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 27.02.05, 01:55
                      asica74 napisała:

> a niech czytaja. Na zdrowie! I ku pokrzepieniu ducha!
                      >
                      > Ja chcialam powiedziec, ze forum mozna ustawic w MOJE FORUM tak by sie
                      > otwieralo od ostatnienigo watka. Wtedy nic nie trzeba szukac smile
                      >
                      > forumowy madrala

Forumowa madralo dzieki za te wazna info!!!Nigdy bym na to nie wpadla sama, lol
                      Tzn otwiera sie tylko to, co ostatnio nie zostalo otwarte, czy jak?

A Ty Mijaczku wybacz za zakretas nie na temat i trzymaj sie dzielnie!!!
                      >
                      > Mijaczku wybacz prosze.
                      • gherarddottir Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 27.02.05, 15:08
                        Mijaczku Ty wiesz,ze ja 3 mam kciuki !smile)) Koszulke "super mama" masz jak w
                        bankusmile))Buziaki
                        • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 28.02.05, 20:43
                          Jestescie super dziefczyny!
                          Ja ostatnio mniej czasu jestem na forum, a to dlatego, ze znowu nie fajnie sie
                          czuje i duzo odpoczywam.... w srode zaczynamy 10 tydzien, wiec gdzies za miesiac
                          powinnam sie juz czuc bosko!
                          Mijaczek popijacy kompot truskawkowy :o)
                          • mulinka Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 28.02.05, 20:50
                            podlaszcz ode mnie brzuszek!
                            i dbaj o NASZEGO(!) malucha smile
                            • mulinka Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 28.02.05, 20:51
                              mialo byc POGLASZCZ
                          • sylwek07 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 28.02.05, 21:45
                            10 tydzien to juz masz blizej niz dalej do rozwiazania,ja trzymam kciuki smile
                          • bietka1 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 28.02.05, 23:13
                            Nie, to tylko dwa tygodnie smile
                            Wszystkiego dobrego smile
    • mijaczek Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 02.03.05, 15:17
      Nie wiem czy to przez moje urodzinki, czy przez to, ze to juz 10 tydz. sie
      zaczyna, ale czuje sie dzisiaj calkiem calkiem :o)
      Zaraz trza pod prysznic...hihi... i moze jakies dobre sniadanko?
      Ciekawe czy dostane tort? :o)
      • myszka888 Re: Mijaczek jak sie dzisiaj czujesz????? 02.03.05, 15:28
        Mijaczkusmile)
        to supersmile oby dobre samopoczucie juz z Toba zostalo smile
        I jeszcze raz wszystkiego, wszystkiego naj!!!!
        buziaczki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka