saluti 24.02.05, 10:10 Pragne nawijazac kontakt z pania-mama co ma ok 40-ki i ma jeszcze male dzieci (6-7 lat). Na dodatek co zyje jak ja zagranica by podzielic sie doswiadczeniem w nauce jezyka polskiego. Czy istnieje taka pani na tym forum ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semantics Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 10:23 Salut Saluti! Tutaj masz link do watku - byl niedawno podobny forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16726&w=19363716&a=19363716 Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 10:56 Semi, solidna firma ! Na Semi mozna polegac jak na Zawiszy ) Saluti, byly jeszcze dwa inne watki, ale nie moge teraz poszukac. Pozdrawiam za to serdecznie. Odpowiedz Link
saluti Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 12:20 Bardzo wam dziekuje, bo przyznam trudno znalezc mamy z podobnymi problemami z jakimi spotykam sie codziennie. Lece do mojej poczty. A + Odpowiedz Link
bietka1 Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 12:58 Kiedy moje dziecko bedzie mialo siedem lat ja bede miala 40. Jeszcze maly byl w moim brzuchu, a juz martwilam sie, co to bedzie i czy dam rade. Nadal duzo o tym mysle i widze, ze tylko ja moge z tym cos zrobic i na pewno bedzie to ciezka praca. Tym bardziej, iz poznane przeze mnie osoby troche to bagatelizuja. Zycze ci zebys miala wiecej szczescia, jak rowniez tego zeby udalo ci sie nauczyc twoje dzieci polskiego. Nie wiem w jakim kraju jestes, ale jesli interesowalyby cie moje doswiadczenia z Niemiec to chetnie sie z toba nimi podziele Odpowiedz Link
mulinka Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 15:08 oj Dziewczyny ja wlasnie sobie rano myslalam, ze...stara jestem i zycie moje juz ...takie starawe, bo Dzieci w domu brak, kiedy moja odnaleziona przyjaciolka ma 13 letnia corke i...mloda dzieki temu cieszcie sie - macie mlodsze problemy a nie takie piernikowate jak moje ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 15:18 Ja tez mam piernikowate problemy i bardzo sobie je chwale ))))) Tych mlodszych juz bym nie zdzierzyla ))) Odpowiedz Link
tamsin Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 16:23 ja musze wam na temat piernikow co powiedziec! bylam wczoraj w takim supermarkecie a tam w "international" polce zatrzesienie piernikow!! Mulinka moze znasz ten supermarket "big Y", nigdy przedtem tam nie chodzilam bo jakos mi nie podchodzil, a tutaj nie dosc ze maja pierniki to w dodatku pelno tej musztardy sarepskiej co w londynie sie o nia zabijaja! az kupilam to cudo zeby sprobowac, ale musze jeszcze dokupic kielbase bo samej nie chce mi sie jesc. p.s. przepraszam Saluti za skrecenie jej watku na manowce ale to wszystko przez Mulinke i Asie, bo one o piernikach zaczely )) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 16:29 Ty na mnie nie zwalaj, ja jeszcze przy piernikowatych problemach bylam, a ty od razu na zarcie. Teraz ja tez musze po kielbase i sarepska pojechac . Odpowiedz Link
mulinka Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 16:31 no tak zawsze musi byc winny ale mysle, ze Saluti sie nie gniewa, bo jak nas podczytuje, to wie, ze caly urok naszych watkow, to...te zawijasy tamsinku Kochany, nie znam tego sklepu i w ogole pierwsze slysze, ale jak wroci moj 'wszystkowiedzacy" to dopytam jakby co, zglosze sie po adres bo...lubie pierniki i mojego piernika tez! ) Odpowiedz Link
tamsin Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 16:38 wiesz jedyna zaleta tego sklepu jest ze blisko mnie, nic nie zastapi tego sklepu gdzie mnie zabralas, te mieso krojone to sie doslownie rozpuszczalo w ustach, takie pycha bylo, mysmy z M. za jedym chyba posiedzeniem to wtrabili, ahh pycha ) Odpowiedz Link
mulinka Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 16:40 Tamsinku, przed wyjazdem juz nie zdarze ale...po powrocie, jak zaprosisz na kawke, to moge wpasc z zakupami i...borowinka do kapieli Odpowiedz Link
tamsin Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 16:43 Fajnie ))) ale sie ciesze, musztarde juz mam! Odpowiedz Link
mulinka Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 16:53 czyli zagrycha jest to tylko bimberek jeszcze potrzebny cos zorganizujemy ja wracam 10 marca Odpowiedz Link
tamsin Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 16:55 to fajnie, ja sie nie spodziewam zeby remont byl zakonczony do 10 marca, ale co tam, posiedzimy na gruzach ) Odpowiedz Link
mulinka Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 16:59 ja w koncu nie do chalupy, tylko do ciebie wiec mi gruzy nic a nic nie przeszkadzaja Odpowiedz Link
bietka1 Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 17:29 Fakt, ze jak czlowiek nie wie co go czeka to idzie w ciemno, a jak spojrzy za siebie to sam czasem nie moze uwierzyc przez co przeszedl... Na razie jest ok, ale przygotowana jestem na wszystko P.S. Ale odbieglam od tmatu ) Odpowiedz Link
mijaczek Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 22:14 Obawiam sie, ze jak sie moja krewetka wykluje i urosnie przez 6 latek to ja bede...hm... dopiero 30-stka... :o) ale juz teraz sie zastanawiam jak z tej krewetki czlowieka zrobic :o) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 22:27 Ja mysle, ze czlowiek to juz jest od pierwszego wrzasku. Widzialam juz wtedy charakter i dusze w oczach, rozpoznawalam w nich siebie i ich ojca, dziadkow nawet.)) My jako rodzice mozemy tylko dzielnie asystowac w ich rozwoju. Powinnam jednak byc polozna i odbierac porody, moglabym na pierwszy rzut oka przepowiadac, co to za ludz sie urodzil. Odpowiedz Link
bietka1 Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 23:05 Obawiam sie, ze jak sie moja krewetka wykluje i urosnie przez 6 latek to ja > bede...hm... dopiero 30-stka... Bardzo sympatyczne zdanie )) Odpowiedz Link
semantics Re: Szukam pani jak ja 24.02.05, 23:47 Mijaczku, bardzo fajne to zdanie i kurcze pomyslalam sobie ze bardzo dzielna jestes! ja bym sie strasznie bala zostac mama, nawet jak pomysle o tym to sie boje. Dzieciaczki sa slodkie i niesamowite ale ja bym sie bala po prostu mnie swoje Odpowiedz Link
izabelski ehm, ehm - to o mnie :-) 25.02.05, 00:31 a gdzie mieszkasz? bo ja w Londynie Odpowiedz Link
mijaczek Semi, 25.02.05, 17:35 a ty myslisz, ze ja sie nie boje? codziennie sie zastanawiam jaka mama ja bede. codziennie [nie dobra jezdem] mysle sobie o tym, ze nie bedzie juz balowania, szwedania sie po gorach, wypadow - ot, tak gdzies... ale co tam... bede miala wszystko inne... a Eryczysko bedzie mial zone pachnaca kupa i mlekiem :o) Bedzie dobrze.... musi byc Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Semi, 25.02.05, 21:59 Dziewczyny kazdy sie boi na poczatku. Dziecko przynieslismy ze szpitala, postawilismy na kuchennym stole w samochodowym foteliku, klapnelismy na krzeslach i pierwsza mysl: - Matko Boska !! w co ja sie wdalam !!??? Pomimo wielkiej milosci od pierwszego wejrzenia, a nawet przed tym wejrzeniem, dopadlo mnie uczucie strasznej , przerazajacej odpowiedzialnosci ma najblizsze cirka 20 lat !!!! I co ? I nic ! hormony chyba swoje robia, bo jakos mam to juz za soba. Nawet nie zauwazylam kiedy, samo sie wszystko po kolei poukladalo. Nie bede wam czadzic, ze lekko, ale poooszlooo , bo musialo pojsc. Zycze wam wszystkim, niepewnym wlasnych sil czy umiejetnosci w tej mierze, spokojnosci. Jak przyjdzie czas, to bedzie dobrze, bo musi i tyle. Trzymajcie sie kochane. Odpowiedz Link
semantics Re: Semi, 25.02.05, 23:02 ah to prawda MUSI BYC! tyle ze ja na razie jak to Mijaczek napisal, to za bardzo martwie sie o siebie, nie byloby juz zycia jak teraz. Tu nie chodzi o jakies imprezy, bo imprezowiiczka nie jestem, ale o caly "porzadek" Mijaczek jest mi najmlodsza przyszla mama "z wyboru". Te ktore znalam, spotkalam- to mamy nieplanowane, u nich tez sie swietnie poukladalo. Dlatego jestem pelna podziwu dla Mijaczka-bo jak w piosence: she wants it all and she wants it now Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Semi, 25.02.05, 23:09 Semi, najsmieszniejsze jest to , ze my, juz w 2-4 lata po dzieciach, zupelnie nie potrafilismy sobie przypomniec jak zylismy przed (4 lata wolnosci). To znaczy wiadomo, ze amnezja jakas gwaltowna nie nastapila, ale nie pamieta sie jak wogole moglo sie zyc bez tych dzieciorow. Absurd jakis nastepuje. Nie wiem jak to dziala, ale dziala ha ha ... Odpowiedz Link
alltid_ung Re: Semi, 28.02.05, 13:12 A ja sie pod tymi dwoma ostatnimo postami asia.sthm podpisze .......zupelnie sie z tym zgadzam i siebie poznaje....a nawiasam mowiac tez mam "piernikowate" problemy.....ale chetnie mialabym ta "mlodziezowe".....ale moze za stara jestem?? hmmmm.....duzymi krokami wale do czterdziestki.... Odpowiedz Link
mulinka Re: Semi, 28.02.05, 16:17 i ja czuje sie dzis stara wciaz z glowa w problemach bliskich mi ludzi powinnam tryskac radoscia, bo przede mna wspaniala podroz a...ja marudze, bo mi sie pakowac nie chce i znow wroce i bede do ladu doprowadzac dom ale nadzieja w tym, ze te wiosne moze znajde i jak wroce, to juz bedzie slonko i w ogole super bede szukac usilnie, obiecuje ) Odpowiedz Link
saluti Re: milo mi 01.03.05, 12:51 Widze ze jest wiele pan co maja male dzieci i wlasnie przez to nie mogo sie czuc stare. 6-7 letnie dzieci trzeba zajmowac i w rezultacie nie mam czasu na siedzenie na kanapie z ksiezka w reku. Robilam to przez wiele lat tak wiec niczego nie zaluje. Jeszcze piernikowo sie nie czuje, nie mam czasu. Odpowiedz Link