Dodaj do ulubionych

slucham Moby

05.03.05, 17:55
czy lubicie Moby? ja bardzo. i Zero7 tez bardzo lubie.
Bylo juz pewnie kilka watkow muzycznych, ale dawno i zapomnialam, a ze mam
juz 23. lata to mam prawo zapominacsmile

jakiej muzyki sluchacie?
Obserwuj wątek
    • asica74 Re: slucham Moby 05.03.05, 18:47
      ja wlasnie slucham... Boba Marleya! Cos czuje w kosciach, ze marzec bedzie
      nalezal do niego. I do Zap Mamy. I do ... Mobiego? smile

And I and I, Rastaman Man.... Positive!

YesI!
      • asia.sthm Re: slucham Moby 05.03.05, 19:27
        Boba Marleya Zawsze moge.
        Ja , stara baba slucham rapu., mam radio w samochodzie nastawione na stacje
        rapu i slucham jak jade na caaaly regulator. Moi synowie sie nie dziwia, ale
        sasiedzi chyba troche, bo uslysza co leci zanim wylacze silnik. Teraz mniej bo
        zima i okna zamkniete i moge sobie pozwolic jeszcze glosniej. Ha !!
        Moje dziecko pokazalo mi symfoniczny dzial Metalica i tez slucham. Moi synowie
        czasem sie wypieraja przed kolegami ,ze matka slucha tej samej muzyki co oni.
        Ja rozumiem, ze to wstyd, ale nic na to nie poradze smile))
        A tak naprawde, to lubie prawie wszystko. Najmniej podchodzi mi country i
        szwedzka dansmusik, ale dwa kawalki pod rzad wytrzymam nawet sie usmiechajac.
        • ulkaa Re: slucham Moby 05.03.05, 20:32
          Asia, podaj lapke smile))Jaki wstyd ? Ja tez tak mam i sie nie wstydze!
          I bardzo lubie rock, nawet metal, jazz i troche popu. Z synem to sobie plyty
          podkradalismy smile!!! Rap -raczej nie . Ale z country calkiem sie z Toba
          zgadzamsmile Nie trawie !
          Choc nie przeszkadza mi jak ktos lubi.
        • st0krotka Re: slucham Moby 05.03.05, 22:01
          mysle ze koledzy twoich synow pewnie im zazdroszcza, ze maja taka fajna mame..

och, ja to sie mialam z moja mama... jak sluchalam Marillion, mowila, ze to
          kocia muzyka i musialam sciszacsmile
    • bietka1 Re: slucham Moby 05.03.05, 23:13
      Mialam juz rozne fazy w zyciu, ale do dzisiaj chetnie slucham trip hopu: massive attack, tricky,
      morcheeba.
      Natomiast moim ostatnim odkryciem jest Coldplay.
      U2 tez lubie od Achtung Baby, to nowe tez jest ok.
      A hip hop pozostal mi obcy, chyba dlatego, ze w domu mam specjaliste od hip hopu. Pamietam,
      ze kiedy po raz pierwszy ladnych pare lat temu odwiedzilam majego m., mial caly pokoj
      wypelniony plytami CD, a ja zadnej nie znalam, a czegos trzeba bylo slychac. Stanelo chyba na
      Erykah Badu...
      Muzyka jest fajna... smile))
      • asica74 Re: slucham Moby 05.03.05, 23:19
        bietka! musze to napisac: Massive Attack to jest jedna z moich ukochanych grup!
        Do tego stopnia, ze mam albumy w egzemparzach!(ale po co? to sama nie wiem!).
        Erykah Badu chwyta mnie za serce (Zapa Mama to cos w tym stylu).
        A jeszcze z innych rzeczy: Cesaria Evoria, Bessie Smith, Jacek Kleiff, Pudelsi,
        Peter Gabriel, Dido, Coctou Twins, Presiner, Gregorian Chants (ostatnio)...

ogolnie groch z kapusta smile))))))))))))))))) a moze cos jeszcze mi sie przypomni
        • bietka1 Re: slucham Moby 05.03.05, 23:34
          Tez protection? Bo ja uwielbiam smile
          Przez to polubilam everything,but the girl.
          Peter Gabriel, Dido, Coctou Twins, Dead Can Dance to tez moje klimaty. Rzeczywiscie trudno to
          wszystko spamietac. A jeszcze w liceum the cure, kate bush, Laurie Anderson.
          Coraz wiecej zaczyna mi sie przypominac smile)
          Polskiej muzyki tez duzo bylo...
          Straszny misz masz smile)))
          • asica74 Re: slucham Moby 05.03.05, 23:54
            U mnie kroluja BLUE LINES, ale z MA, lubie wszytsko, bez wyjatku. A znasz
            Portishead? Mialam kiesys niesamowita faze na nich, ktora czasami wraca.
            O i przypomnilas mi Dead Can Dance! Oj co to sie dzialo!
            Ach i jeszcze, zupelnie ku mojejmu zaskoczeniu bardzo podchodzi mi grupa z NL
            pod nazwa NITS, jest cos bardzo aksamitnego w glosie wokalisty.

Z Polskich to wspomniany wczesniej Jacek Kleiff i Pudelsi, ale tez KULT, a do
            tego jeszcze Antonina Krzyszton (ach ten jej inny swiat!)

W ogole jest tak, ze mi sie czasami cos przypomni i z lubioscia i uporem
            maniaka wracam do plyt, etc.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przypomnialo mi sie jeszcze: Vaya con Dios! czy ktos
            zna?

No i jeszcze sklamie jezeli powiem, ze nie lubie Seana Penna...
            • bietka1 Re: slucham Moby 06.03.05, 00:10
              Asica zastanawiam sie, czy nie jestes moja kolezanka z liceum?...
              Chociaz malo to prawdopodobne, bo ja pewnie konczylam, kiedy ty zaczynalas smile))

Portishead, wlasnie zapomnialam, jak nazywa sie wokalistka, ale tez bardzo lubie. Pamietam ich
              koncert w bardzo kameralnej scenerii, kiedy ona caly czas pali papierosy. Supersmile))

Vaya... tez znam, Seana tez lubie, Sarandon tez jest fajna, podoba mi sie jej zaangazowanie
              polityczne... i ciagle tak dobrze wyglada.
              Kult tez, chetnie sluchalam tez Wilkow i Ciechowskiego...

Moze cos jeszcze ci sie przypomni, bo fajnie powspominac... smile))
              • st0krotka Re: slucham Moby 06.03.05, 00:19
                a pink floyd nie sluchalyscie? ja do tej pory slucham namietnie. U2 tez bardzo
                bardzo lubie, uwielbiam glos Boniego.
              • jan.kran Re: slucham Moby 06.03.05, 00:21
                Ja i moje dzieci sluchamy generalnie tego samegosmile))
                Jazz , najchetniej Davis i Coltrane ale tez duuuzo innych.
                Rock. Na pierwszym miejscu The Doors, a tak to Led Zeppelin , Pink Floyd , Deep
                Purple i tak dalej...
                Kochamy Zappe.
                Lubimy klasyczna glownie Mozart i Bach ale tez Strawinski, Ravel i sporo
                innych...
                Klezmer, Ute Lemper, Marlene, kabaret Tey, Grechuta, Mlynarski . Rodowicz.
                Junior lubi Nirwane , ja nie przepadam. Czasem cos przynosza z nowej muzyki,
                niekiedy mi sie podoba , ale nie pamietam co to jest smile)

I lubimy Princa i Kabaret Starszych Panoe..
                Moglabym jeszcze dlugo...
                Kran.
              • asica74 Re: slucham Moby 06.03.05, 00:21
                no nie wiem, moze i chodzilysmy razem do liceum, jezeli chodzilas do
                Glowackiego w Tomaszowie L? czynalam chyba w 1989?

A z muzycznych: Portishhead to Beth Gibbons, ale nie liczac armii za niej
                stojacej. Swietnej.

Pomysle, jeszcze jutro. Bo tych myzucznych fascynacji bylo calkiem sporo...
    • nataasza Re: slucham Moby 06.03.05, 00:25
      Tak sobie siedze i wspominam, bo tyle wspomnien mam z muzyka zwiazanych.
      Zaczynalam od polskiego punk-a Dezerter, Armia..., dla rownowagi byl Izrael,Voo-
      Voo i takie tam. Potem totalny odpal na KULT ..generalnie polska muzyka.
      A pozniej zaczelam dojrzewac to i horyzonty muzyczne mi sie powiekszylysmile
      Dzis slucham chyba wszystkiego U2, Red Hot, ale tez Dido, Anna Maria Jopek
      nawet Erosa Ramazzotiego lubie posluchac.Wszysto zalezy od dnia, nastroju.
      Z pewnoscia muzyka jest bardzo wazna w moim zyciu.
      • asica74 Re: slucham Moby 06.03.05, 00:26
        .............lubie Red Hot... lubie smile
        • nataasza Re: slucham Moby 06.03.05, 00:44
          Jak potrzebuje naglego przyplywu sil, wlaczam Red Hotow i do roboty smile
      • bietka1 Re: slucham Moby 06.03.05, 00:32
        Mi spodobala sie Jopek dopiero tutaj na jakiejs dziwnej plycie Michala Zebrowskiego i teraz
        lubie sobie posluchac..., ale lubie tez Kayah tym bardziej, ze czesto brzmi jak Massive Atack.

Asiczko, tak jak myslalam, w '89 to ja mature zdawalam we Wroclawiu smile))))
        • jan.kran Re: slucham Moby 06.03.05, 00:37
          Ja mature tez zdawalam we Wroclawiu. Daaawno , daawno temu. W 1974 smile)))
          Kran Starszy.
          • jan.kran Re: slucham Moby 06.03.05, 00:38
            jan.kran napisała:

> Ja mature tez zdawalam we Wroclawiu. Daaawno , daawno temu. W 1974 smile)))
            > Kran Starszy.

Mam skleroze , ale biorac pod uwage moj podeszly wiek to zadna sensacja:-ppp
            Zdawalam w 1978... K.
            • bietka1 Re: slucham Moby 06.03.05, 00:44
              Kranie, to ty tez Wroclawianka?
              • jan.kran Re: slucham Moby 06.03.05, 00:55
                bietka1 napisała:

> Kranie, to ty tez Wroclawianka?

Z dziada pradziadasmile)))) Kran Piastowski

Serio, urodzilam sie wychowalam w piastowskim miescie Breslau....K.
                • bietka1 Re: slucham Moby 06.03.05, 00:59
                  Ja tez urodzilam sie we Wroclawiu i bardzo to lubie smile))
                  • jan.kran Re: slucham Moby 06.03.05, 01:01
                    bietka1 napisała:

> Ja tez urodzilam sie we Wroclawiu i bardzo to lubie smile))

Ja rowniez , to najdrozsze miasto smile)))) Nastepne w kolejnosci to Muenchen ,
                    Paris i Tunis, ale Wroclaw jest najukochanszy smile)))) Kran.
                    • bietka1 Re: slucham Moby 06.03.05, 01:06
                      Ja lubie Berlin, ale Wroclaw to zupelnie cos innego, chociaz jest wiele podobienstw. Sama nie
                      potrafie tego okreslic smile
                    • tamsin Re: slucham Moby 07.03.05, 17:16
                      dopiero teraz nadrobilam opoznienia i zglaszam sie jako kolejna Wroclawiankasmile
                      moze nie z dziada i pradziada wink) Mieszkalam na Krzykach i mature tez zdawalam
                      we Wroclawiu, jezeli moja skleroza mnie nie myli to w 1985 roku smile))
                      • mijaczek Re: slucham Moby 07.03.05, 17:56
                        Najlepsza plyta Moby'ego jest ta, z kawalkami filmowymi... pamietam, jak
                        sluchalam jej lezac na podlodze w ciemnosciach i niczym Werter cierpiac
                        mlodziencze rozterki... :o)
                        teraz u mnie kroluje przerozna muzyka - od jazzu przez poezje spiewana przez
                        pearl jam, sara mc laughlin, sarah harmer, peter gabriel do polskiego rocka...
                        istny kogel mogel :o)
                      • bietka1 Re: slucham Moby 07.03.05, 19:54
                        O jejku, Tamasin, ja tez z Krzykow smile))
                        • tamsin Re: slucham Moby 07.03.05, 20:04
                          no popatrz Bietka jaki ten swiat jest maly smile)) do ktorej podstawowki
                          chodzilas? ja do 47ej.
                          • bietka1 Re: slucham Moby 07.03.05, 21:27
                            Rzeczywiscie smile))
                            W 47 bywalam na zawodach sportowych, ale chodzilam do 72 smile)
                            A czy nalezalas do parafii na Sudeckiej?
                            smile))))
                            • tamsin Re: slucham Moby 07.03.05, 22:06
                              czy to byla ta parafia sw. Augustyna? ja juz ulic kurcze nie pamietam, ale to
                              chyba bylo na Sudeckiej.
                              • mijaczek Re: slucham Moby 07.03.05, 22:47
                                I znowu sie ktos odnalazl.... :o)
                                • st0krotka Re: slucham Moby 07.03.05, 23:33
                                  och, jak moglam zapomniec, od jakiegos roku slucham rolling stonessmile mam jedna
                                  plyte i w kolko sie kreci.
                              • bietka1 Re: slucham Moby 09.03.05, 23:33
                                czy to byla ta parafia sw. Augustyna?

Tamasin, dokladnie smile
                                Ale swiat jest maly.
                                Pozdrawiam cie tym bardziej bardzo serdecznie smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka