st0krotka 05.03.05, 17:55 czy lubicie Moby? ja bardzo. i Zero7 tez bardzo lubie. Bylo juz pewnie kilka watkow muzycznych, ale dawno i zapomnialam, a ze mam juz 23. lata to mam prawo zapominac jakiej muzyki sluchacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asica74 Re: slucham Moby 05.03.05, 18:47 ja wlasnie slucham... Boba Marleya! Cos czuje w kosciach, ze marzec bedzie nalezal do niego. I do Zap Mamy. I do ... Mobiego? And I and I, Rastaman Man.... Positive! YesI! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: slucham Moby 05.03.05, 19:27 Boba Marleya Zawsze moge. Ja , stara baba slucham rapu., mam radio w samochodzie nastawione na stacje rapu i slucham jak jade na caaaly regulator. Moi synowie sie nie dziwia, ale sasiedzi chyba troche, bo uslysza co leci zanim wylacze silnik. Teraz mniej bo zima i okna zamkniete i moge sobie pozwolic jeszcze glosniej. Ha !! Moje dziecko pokazalo mi symfoniczny dzial Metalica i tez slucham. Moi synowie czasem sie wypieraja przed kolegami ,ze matka slucha tej samej muzyki co oni. Ja rozumiem, ze to wstyd, ale nic na to nie poradze )) A tak naprawde, to lubie prawie wszystko. Najmniej podchodzi mi country i szwedzka dansmusik, ale dwa kawalki pod rzad wytrzymam nawet sie usmiechajac. Odpowiedz Link
ulkaa Re: slucham Moby 05.03.05, 20:32 Asia, podaj lapke ))Jaki wstyd ? Ja tez tak mam i sie nie wstydze! I bardzo lubie rock, nawet metal, jazz i troche popu. Z synem to sobie plyty podkradalismy !!! Rap -raczej nie . Ale z country calkiem sie z Toba zgadzam Nie trawie ! Choc nie przeszkadza mi jak ktos lubi. Odpowiedz Link
st0krotka Re: slucham Moby 05.03.05, 22:01 mysle ze koledzy twoich synow pewnie im zazdroszcza, ze maja taka fajna mame.. och, ja to sie mialam z moja mama... jak sluchalam Marillion, mowila, ze to kocia muzyka i musialam sciszac Odpowiedz Link
bietka1 Re: slucham Moby 05.03.05, 23:13 Mialam juz rozne fazy w zyciu, ale do dzisiaj chetnie slucham trip hopu: massive attack, tricky, morcheeba. Natomiast moim ostatnim odkryciem jest Coldplay. U2 tez lubie od Achtung Baby, to nowe tez jest ok. A hip hop pozostal mi obcy, chyba dlatego, ze w domu mam specjaliste od hip hopu. Pamietam, ze kiedy po raz pierwszy ladnych pare lat temu odwiedzilam majego m., mial caly pokoj wypelniony plytami CD, a ja zadnej nie znalam, a czegos trzeba bylo slychac. Stanelo chyba na Erykah Badu... Muzyka jest fajna... )) Odpowiedz Link
asica74 Re: slucham Moby 05.03.05, 23:19 bietka! musze to napisac: Massive Attack to jest jedna z moich ukochanych grup! Do tego stopnia, ze mam albumy w egzemparzach!(ale po co? to sama nie wiem!). Erykah Badu chwyta mnie za serce (Zapa Mama to cos w tym stylu). A jeszcze z innych rzeczy: Cesaria Evoria, Bessie Smith, Jacek Kleiff, Pudelsi, Peter Gabriel, Dido, Coctou Twins, Presiner, Gregorian Chants (ostatnio)... ogolnie groch z kapusta ))))))))))))))))) a moze cos jeszcze mi sie przypomni Odpowiedz Link
bietka1 Re: slucham Moby 05.03.05, 23:34 Tez protection? Bo ja uwielbiam Przez to polubilam everything,but the girl. Peter Gabriel, Dido, Coctou Twins, Dead Can Dance to tez moje klimaty. Rzeczywiscie trudno to wszystko spamietac. A jeszcze w liceum the cure, kate bush, Laurie Anderson. Coraz wiecej zaczyna mi sie przypominac ) Polskiej muzyki tez duzo bylo... Straszny misz masz ))) Odpowiedz Link
asica74 Re: slucham Moby 05.03.05, 23:54 U mnie kroluja BLUE LINES, ale z MA, lubie wszytsko, bez wyjatku. A znasz Portishead? Mialam kiesys niesamowita faze na nich, ktora czasami wraca. O i przypomnilas mi Dead Can Dance! Oj co to sie dzialo! Ach i jeszcze, zupelnie ku mojejmu zaskoczeniu bardzo podchodzi mi grupa z NL pod nazwa NITS, jest cos bardzo aksamitnego w glosie wokalisty. Z Polskich to wspomniany wczesniej Jacek Kleiff i Pudelsi, ale tez KULT, a do tego jeszcze Antonina Krzyszton (ach ten jej inny swiat!) W ogole jest tak, ze mi sie czasami cos przypomni i z lubioscia i uporem maniaka wracam do plyt, etc. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przypomnialo mi sie jeszcze: Vaya con Dios! czy ktos zna? No i jeszcze sklamie jezeli powiem, ze nie lubie Seana Penna... Odpowiedz Link
bietka1 Re: slucham Moby 06.03.05, 00:10 Asica zastanawiam sie, czy nie jestes moja kolezanka z liceum?... Chociaz malo to prawdopodobne, bo ja pewnie konczylam, kiedy ty zaczynalas )) Portishead, wlasnie zapomnialam, jak nazywa sie wokalistka, ale tez bardzo lubie. Pamietam ich koncert w bardzo kameralnej scenerii, kiedy ona caly czas pali papierosy. Super)) Vaya... tez znam, Seana tez lubie, Sarandon tez jest fajna, podoba mi sie jej zaangazowanie polityczne... i ciagle tak dobrze wyglada. Kult tez, chetnie sluchalam tez Wilkow i Ciechowskiego... Moze cos jeszcze ci sie przypomni, bo fajnie powspominac... )) Odpowiedz Link
st0krotka Re: slucham Moby 06.03.05, 00:19 a pink floyd nie sluchalyscie? ja do tej pory slucham namietnie. U2 tez bardzo bardzo lubie, uwielbiam glos Boniego. Odpowiedz Link
jan.kran Re: slucham Moby 06.03.05, 00:21 Ja i moje dzieci sluchamy generalnie tego samego)) Jazz , najchetniej Davis i Coltrane ale tez duuuzo innych. Rock. Na pierwszym miejscu The Doors, a tak to Led Zeppelin , Pink Floyd , Deep Purple i tak dalej... Kochamy Zappe. Lubimy klasyczna glownie Mozart i Bach ale tez Strawinski, Ravel i sporo innych... Klezmer, Ute Lemper, Marlene, kabaret Tey, Grechuta, Mlynarski . Rodowicz. Junior lubi Nirwane , ja nie przepadam. Czasem cos przynosza z nowej muzyki, niekiedy mi sie podoba , ale nie pamietam co to jest ) I lubimy Princa i Kabaret Starszych Panoe.. Moglabym jeszcze dlugo... Kran. Odpowiedz Link
asica74 Re: slucham Moby 06.03.05, 00:21 no nie wiem, moze i chodzilysmy razem do liceum, jezeli chodzilas do Glowackiego w Tomaszowie L? czynalam chyba w 1989? A z muzycznych: Portishhead to Beth Gibbons, ale nie liczac armii za niej stojacej. Swietnej. Pomysle, jeszcze jutro. Bo tych myzucznych fascynacji bylo calkiem sporo... Odpowiedz Link
nataasza Re: slucham Moby 06.03.05, 00:25 Tak sobie siedze i wspominam, bo tyle wspomnien mam z muzyka zwiazanych. Zaczynalam od polskiego punk-a Dezerter, Armia..., dla rownowagi byl Izrael,Voo- Voo i takie tam. Potem totalny odpal na KULT ..generalnie polska muzyka. A pozniej zaczelam dojrzewac to i horyzonty muzyczne mi sie powiekszyly Dzis slucham chyba wszystkiego U2, Red Hot, ale tez Dido, Anna Maria Jopek nawet Erosa Ramazzotiego lubie posluchac.Wszysto zalezy od dnia, nastroju. Z pewnoscia muzyka jest bardzo wazna w moim zyciu. Odpowiedz Link
nataasza Re: slucham Moby 06.03.05, 00:44 Jak potrzebuje naglego przyplywu sil, wlaczam Red Hotow i do roboty Odpowiedz Link
bietka1 Re: slucham Moby 06.03.05, 00:32 Mi spodobala sie Jopek dopiero tutaj na jakiejs dziwnej plycie Michala Zebrowskiego i teraz lubie sobie posluchac..., ale lubie tez Kayah tym bardziej, ze czesto brzmi jak Massive Atack. Asiczko, tak jak myslalam, w '89 to ja mature zdawalam we Wroclawiu )))) Odpowiedz Link
jan.kran Re: slucham Moby 06.03.05, 00:37 Ja mature tez zdawalam we Wroclawiu. Daaawno , daawno temu. W 1974 ))) Kran Starszy. Odpowiedz Link
jan.kran Re: slucham Moby 06.03.05, 00:38 jan.kran napisała: > Ja mature tez zdawalam we Wroclawiu. Daaawno , daawno temu. W 1974 ))) > Kran Starszy. Mam skleroze , ale biorac pod uwage moj podeszly wiek to zadna sensacja:-ppp Zdawalam w 1978... K. Odpowiedz Link
jan.kran Re: slucham Moby 06.03.05, 00:55 bietka1 napisała: > Kranie, to ty tez Wroclawianka? Z dziada pradziada)))) Kran Piastowski Serio, urodzilam sie wychowalam w piastowskim miescie Breslau....K. Odpowiedz Link
bietka1 Re: slucham Moby 06.03.05, 00:59 Ja tez urodzilam sie we Wroclawiu i bardzo to lubie )) Odpowiedz Link
jan.kran Re: slucham Moby 06.03.05, 01:01 bietka1 napisała: > Ja tez urodzilam sie we Wroclawiu i bardzo to lubie )) Ja rowniez , to najdrozsze miasto )))) Nastepne w kolejnosci to Muenchen , Paris i Tunis, ale Wroclaw jest najukochanszy )))) Kran. Odpowiedz Link
bietka1 Re: slucham Moby 06.03.05, 01:06 Ja lubie Berlin, ale Wroclaw to zupelnie cos innego, chociaz jest wiele podobienstw. Sama nie potrafie tego okreslic Odpowiedz Link
tamsin Re: slucham Moby 07.03.05, 17:16 dopiero teraz nadrobilam opoznienia i zglaszam sie jako kolejna Wroclawianka moze nie z dziada i pradziada ) Mieszkalam na Krzykach i mature tez zdawalam we Wroclawiu, jezeli moja skleroza mnie nie myli to w 1985 roku )) Odpowiedz Link
mijaczek Re: slucham Moby 07.03.05, 17:56 Najlepsza plyta Moby'ego jest ta, z kawalkami filmowymi... pamietam, jak sluchalam jej lezac na podlodze w ciemnosciach i niczym Werter cierpiac mlodziencze rozterki... :o) teraz u mnie kroluje przerozna muzyka - od jazzu przez poezje spiewana przez pearl jam, sara mc laughlin, sarah harmer, peter gabriel do polskiego rocka... istny kogel mogel :o) Odpowiedz Link
tamsin Re: slucham Moby 07.03.05, 20:04 no popatrz Bietka jaki ten swiat jest maly )) do ktorej podstawowki chodzilas? ja do 47ej. Odpowiedz Link
bietka1 Re: slucham Moby 07.03.05, 21:27 Rzeczywiscie )) W 47 bywalam na zawodach sportowych, ale chodzilam do 72 ) A czy nalezalas do parafii na Sudeckiej? )))) Odpowiedz Link
tamsin Re: slucham Moby 07.03.05, 22:06 czy to byla ta parafia sw. Augustyna? ja juz ulic kurcze nie pamietam, ale to chyba bylo na Sudeckiej. Odpowiedz Link
st0krotka Re: slucham Moby 07.03.05, 23:33 och, jak moglam zapomniec, od jakiegos roku slucham rolling stones mam jedna plyte i w kolko sie kreci. Odpowiedz Link
bietka1 Re: slucham Moby 09.03.05, 23:33 czy to byla ta parafia sw. Augustyna? Tamasin, dokladnie Ale swiat jest maly. Pozdrawiam cie tym bardziej bardzo serdecznie )) Odpowiedz Link