Dodaj do ulubionych

a gdzie na wakacje?

05.05.05, 15:30
poopowiadajcie troche gdzie kto planuje, czy balkonia czy inne, moze jakies
pomysly beda?
ja znowu probuje na floryde, moze wreszcie zlapie tanie bilety (?)
dziewczyny ze Stanow - co myslicie o rundce po florydzie, mam zamiar wynajac
samochod i zatrzymywac sie w hotelach po drodze - mozecie cos podpowiedziec?
jak sie nie uda to wymysle cos innego...
Obserwuj wątek
    • mulinka Re: a gdzie na wakacje? 05.05.05, 15:36
      ja wakacje spedzam w domku
      tu tak ladnmie latem, ze szkoda wyjezdzac
      wyjazdy planuje na ogol jesienia lub zima
      ale za to bede miala gosci smile
      • liloom Re: a gdzie na wakacje? 05.05.05, 15:40
        mulinka napisała:

> ja wakacje spedzam w domku
        > tu tak ladnmie latem, ze szkoda wyjezdzac
        > wyjazdy planuje na ogol jesienia lub zima
        > ale za to bede miala gosci smile

ja gosci a raczej goscia juz mam, bo w pracy zaczal sie sezon urlopowy czyli
        inni (czytaj JA) beda kiblowac do nocy, a dziecko akurat w maju ma mnostwo
        okienek nie mowiac o czerwcu gdzie szkola juz wogole na pol gwidka - no wiec
        trzeba bylo sciagnac mame...
        no a potem wakacje, a Austria jest zawsze jakos po drodze do Polski...
        • jennifer_e Re: a gdzie na wakacje? 05.05.05, 16:08
          4 lata temu udalismy sie na taki improwizowane wakacje po poludniowo wschodnim
          wybrzezu. Mielismy miesiac do wylotu i postanowilismy pojsc na zywiol. Bylo
          niesamowicie. Wybralismy co prawda pociag a nie samochod. Do Miami lecielismy z
          NY na stand by, tzn zjawilismy sie na lotnisku i popytalismy o wolne miejsca w
          najblizyszch samolotach. Czekalismy niecale... pol godziny, zaplacilismy
          gorsze, reszte spozytkowalismy na fajna kolacje w Miami. Hoteli szukalismy juz
          na miejscu, no nie wiem ,fuks niesamowity, ale zawsze trafialy nam sie bardzo
          fajne.
          Wykupilismy taki bilet z Amtrak na 30 dni, gdzie mozesz sobie dowolnie wsiadac
          i wysiadac z pociagu. Pogoda na Florydzie byla niesamowita. Moze dlatego, ze
          wlasnie zblizalo sie tornado, przed ktorym ewakuowano 1.5miliona ludzi. Ale my
          przeciez na urlopie ani telewizji, ani gazet! Nic nie wiedzielismy!
          Zachwycalismy sie pieknym, gniewnym niebem. Nieswiadomi niczego opuscilismy
          Floryde na dwa dni przed tornadem i pojechalismy do Nowego Orleanu. Tam, na
          dworcu znalezlismy swietny hotelik, tuz przy French Quarter. Spedzilismy kilka
          dni objadajac sie krewetkami, popijajac mrozone koktajle i sluchajac muzyki,
          ktora saczyla sie do uszu doslownie wszedzie. Potem udalismy sie na polnoc, a
          za nami nasz cichy towarzysz: Tornado (juz nie pamietam jakie mial imie tamtego
          roku)
          Gdy dotarlismy do Waszyngtonu deszcz lal niemilosiernie, hotel nam sie nie
          podobal, postanowilismy zmienic plan i udac sie nad Niagare. Gdy odjezdzalismy
          z dworca pociag tonal w strugach deszczu i tak bylo przez nastepne kilka
          godzin. W Niagara Falls natomiast cieplutko, sloneczko. Dopiero tam, od naszej
          gospodyni dowiedzielismy sie o tornado. Dowiedzielismy sie tez, ze dworzec w
          Waszyngtonie zostal zamkniety i ewakuowany doslownie pol godziny po odjezdzie
          naszego pociagu!

ech... tak mi sie na wspomnienia zebralo przez ta Floryde... smile)
    • claudia207 Re: a gdzie na wakacje? 05.05.05, 15:44
      Kostaryka. Wlasnie wrocilam stamtad i bylo super. Zaczyna sie tam co prawda
      pora deszczowa, ale ma oa tez swoje uroki: roslinnosc jest bujniejsza a ceny za
      hotele znacznie nizsze (Kostaryka nawet w sezonie jest tania). Pada glownie w
      nocy. Mozna sie pobyczyc na plazy albo w wodospadzie, albo zrobic wycieczki na
      wulkany, do dzungli czy na canopy tour.
      • daisy123 Re: a gdzie na wakacje? 05.05.05, 15:50
        Moj znajomy zwinal interes we Wloszech (studio fotograficzne) i wyniosl sie na
        stale do Kostaryki. Wczesniej wybudowal sobie domek i 2 bunglowy (wynajmuje je
        amerykanskim turystom)i tak sobie zyje. Mnie chyba by sie nudzilo.
        • liloom Re: a gdzie na wakacje? 05.05.05, 16:04
          daisy123 napisała:

> Moj znajomy zwinal interes we Wloszech (studio fotograficzne) i wyniosl sie na
          > stale do Kostaryki. Wczesniej wybudowal sobie domek i 2 bunglowy (wynajmuje je
          > amerykanskim turystom)i tak sobie zyje. Mnie chyba by sie nudzilo.

wiesz daisy, ja ostatnio chodzilam taka zmeczona, ze tez marzylam zeby tu zwinac
          interes i jechac wyplatac maty do Tajlandiiwink
        • claudia207 Re: a gdzie na wakacje? 05.05.05, 16:36
          Sporo jest tam takich ludzi glownie ze Stanow i Niemiec. Mnie by sie tam nie
          nudzilo. Kraj ma duzo do zaoferowania i przepiekna dziewicza przyrode.
          Myslalam, aby rzucic wszystko i przeniesc sie ale zabraklo odwagi... wink
    • thorgalla Re: a gdzie na wakacje? 05.05.05, 16:25
      A my z mezem bedziemy budowac nasz wymarzony domek.
      • aneta05 Re: a gdzie na wakacje? 05.05.05, 16:46
        Lilom,

bylam w Tajlandii w listopadzie - rewelacja!!! polecam!!!

A ja spedzam w tym roku po raz pierwszy wakacje w USA i wlasnie w business news
        wyczytalam, ze tegoroczne wakacje w USA beda drozsze niz w ubieglym roku
        poniewaz:
        a) w wyniku bardzo slabego kursu $$$ turysci z zachodniej Eurpoy "wakacjuja"
        sie tu i podbijaja ceny w hotelach
        b) Amerykanie nie jada na wakacje do Europy tylko odpoczywaja w USA i w
        rezultacie bedzie wieksze zapotrzebowanie na miejsca hotelowe etc. co moze sie
        przelozyc na wyzsze ceny
        c) koszty paliwa sa w USA teraz bardzo wysokie co tez trzeba wkalkulowac do
        kosztow wakacji

A my zdecydowalismy sie na objazdowke - 2 tygodnie w sierpniu:
        Wielki Kanion
        Las Vegas
        Red Rock Kanion
        Park Narodowy - Dolina Smierci
        Park Narodowy - Sequoia
        Park Narodowy - Yosemite
        Los Angeles - zwiedzanie i byczenie sie nad oceanem

Juz mam prawie wszystko gotowe, rezerwcje zrobione i nie moge sie doczekac.
        • tamsin Re: a gdzie na wakacje? 05.05.05, 16:50
          Aneta, red rock canyon mozesz sobie nawet podarowac i jedz zamiast do
          Zion/Bryce w Utah, potrzebujesz caly dzien, szczegolnie jezeli bedziecie
          wspinac sie w Zion, ale o wiele wielksza atrakcja niz ten red rock canyon,
          ktory tak naprawde jest wielkie nic w porownaniu z reszta.
          • aneta05 Re: a gdzie na wakacje? 05.05.05, 17:04
            Tamsin,

Dzieki za informacje. Popatrze na mape i moze uda sie nam wprowadzic jakies
            zmiany.
        • liloom tajlandia palce lizac 06.05.05, 20:05
          bylam w tajlandii juz anetko i tez mi sie podobalo straaaaaasznie. moj maz mnie
          rozpieszcza. wie ze kocham podroze (i on tez), wiec szwendamy sie strasznie po
          swiecie i poludniowa europe mamy "obcykana", azja 2x (w tym roku ja jakos nie
          mam ochoty po tym tsunami), bylismy tez juz i na dominikanie i na kubie i w
          kenii na safarii i w egipcie - jestem zdecydowanie typem slonecznym i za to
          sloneczko to moje sloneczko jest ozlacane i on dobrze o tym wiewink
          dlatego strasznie mi sie marzy ta floryda, bo mnie tam jeszcze nie bylo...
          • gherarddottir Re: tajlandia palce lizac 07.05.05, 04:26
            a mnie jakos nie ciagnie do krajow typu Tajlandia, Egipt itd. Bylam po razie i
            chyba mi wystarczy...Kuba mnie pociaga, moze kiedys sie wybiore.Bral moj byl i
            bardzo zachwala!smile
        • liloom aneta i inne babeczki w usa... 06.05.05, 20:07
          a po ile "chodzi" benzyna teraz - skoro piszecie ze drogo?

JA TEZ PROSZE O ZDJECIA Z TWIN PEAKS bo tez kochalam ten film!
          • tamsin Re: aneta i inne babeczki w usa... 06.05.05, 20:40
            Liloom "droga" benzyna to pojecie wzgledne. W USA wszystko obraca sie wokol
            benzyny wiec jak ona podskoczyla za galon do ponad $2 ludzie rozdzieraja
            koszule z rozpaczy ze jest az tak droga. Swoja droga tansza jest niz mleko,
            choc teraz juz niewiele.
    • sylwek07 Re: a gdzie na wakacje? 05.05.05, 16:51
      ja dostalem zaproszenie do Niemiec i do tego Szwajcaria smile
    • triskell Re: a gdzie na wakacje? 05.05.05, 20:03
      Dla nas wyjazd do Polski za 2 tygodnie będzie naszymi tegorocznymi wakacjami
      (zwłaszcza dla mnie, bo będę tam ponad miesiąc). Potem pewnie tylko jakieś
      jednodniowe wypady wewnątrz stanu (np. mam nadzieję wybrać się wreszcie do
      Snoqualmie, tam gdzie kręcili serial Twin Peaks).

W przyszłym roku myślimy o wyprawie na Wschodnie Wybrzeże. Jennifer, ile
      kosztuje taki 30-dniowy bilet na Amtrak i czy jest on na całe Stany?
      • greentea2 Re: a gdzie na wakacje? 05.05.05, 22:01
        Triskell, zrob zdjecia. Uwielbialam Twin Peaks.
        I jak mozesz podrzuc ich slawny placek z wisniamismile))
        • triskell Re: a gdzie na wakacje? 06.05.05, 04:43
          greentea2 napisała:
          > Triskell, zrob zdjecia. Uwielbialam Twin Peaks.
          > I jak mozesz podrzuc ich slawny placek z wisniamismile))

Na pewno porobię mnóstwo zdjęć. Gdyby nie to, że nie mamy samochodu, więc
          jesteśmy transportowo zależni od znajomych, to pewnie udalibyśmy sie tam już
          dawno, bo serial uwielbiamy oboje. Właśnie oglądamy po raz kolejny pierwszy
          sezon, tym razem na DVD.

Cherry pie...mmmmmmm tongue_out~~
      • jennifer_e Re: a gdzie na wakacje? 05.05.05, 22:09
        triskell nie chce naklamac zgadujac, juz nie pamietam, wiem, ze ceny byly rozne
        w zaleznosci od tego gdzie planujesz pojechac. Zreszta to bylo jakies 4 lata
        temu. Z tego co pamietam to byly takie na wschodnie wybrzeze, zachodnie, na
        stany centralne, mozna tez bylo sobie kombinowac na przyklad wschodnie wybrzeze
        plus centrum, albo cale Stany. Mozna bylo na 30 dni albo na 15.

ale wlasnie zajrzalam sobie na ich stronke, bo tez jestem ciekawa:
        www.amtrak.com/servlet/ContentServer?pagename=Amtrak/am2Copy/Simple_Copy_Page&c=am2Copy&cid=1081442673945&ssid=296
        • triskell Re: a gdzie na wakacje? 06.05.05, 04:48
          jennifer_e napisał(a):
          > ale wlasnie zajrzalam sobie na ich stronke, bo tez jestem ciekawa

Ale wygląda na to, że to jest oferta tylko dla osób _nie_ będących obywatelami
          lub rezydentami USA. A więc jako rezydent ja się nie kwalifikuję, a jako
          obywatel USA mój mąż tym bardziej. Weszłam na sąsiednie strony, z innymi
          ofertami, ale te albo droższe, albo trzeba co najmniej raz pojechać do Kanady.
          Ale mam jeszcze rok czasu, więc może jakaś dostępniejsza oferta się jeszcze
          pojawi smile.
          • elagrubabela Re: a gdzie na wakacje? 06.05.05, 04:53
            Myslimy, ze jednak znowu Kuba. Kochamy Kube i boimy sie, ze Castro juz niedlugo
            jednak umrze a wtedy ta "nasza" Kuba skonczy sie na zawsze sad Wiec pewnie beda
            ze 2 tygodnie na wyspie. Tak bym chciala zeby Fidel dozyl do grudnia 2006 i
            kolejnego festiwalu jazzowego w Havanie ale moje chcenia znane sa z
            niespelniania sie smile Wiec trzeba sie spieszyc poki co.
            Elka
            • izabelski Elu - odnosnie Kuby 07.05.05, 00:01
              czy pomysl wyjazdu z 2 dzieci na 2 tygodniowe wakacje na Kube jest sensowny?
              cala nasza rodzina uwielbia tanczyc, oboje z mezem tanczylismy onegdaj duzo
              salsy, monsz wlasnie jest na lekcjii tanga

tak tez mi sie wydaje,ze warto byloby na Kube zanim Castro kopnie w
              kalendarz ...
              • elagrubabela Re: Elu - odnosnie Kuby 07.05.05, 03:20
                Oczywiscie, ze sensowny smile Piekne plaze, zwiedzanie, gwarantowana pogoda itd.
                Nie wiem jak podrozujecie ale jesli planujesz 2 tygodnie w resorcie to
                najczesciej rowniez organizowane sa zajecia dla dzieci wiec rodzice maja troche
                czasu dla siebie. Moj man nurkuje - Kuba to Jego maly raj smile No i jest bez
                porownania bezpieczniej niz w Meksyku, Panamie, Peru czy nawet ostatnio Costa
                Rica, wiec polecam jak najbardziej. A dzieciom sie na pewno beda podobac stare
                samochody, obrazki z ulicy typu otwarte ciezarowki spelniajace role autobusow
                itp. Piekna architektura i dobra muzyka to dla mamy i taty smile
                Jak najlepszych wakacji Wam zycze - Elka
              • monhann2 Re: Elu - odnosnie Kuby 07.05.05, 03:44
                Izabelski, ja tez polecam Kube. Bylismy w listopadzie (my jednak w tamte strony
                wolimy jak u nas jest chlodniej, coby troche uciec przed zima) i nigdzie tak
                nie odpoczelismy jak wlasnie u Fidela. Wspaniale plaze, zyczliwi ludzie, dobra
                zabawa, jednym slowem warto. Z tym ze bylismy na Cayo Coco wiec troche daleko
                wszedzie i nie za bardzo zwiedzalismy sama wyspe, ale slyszalam opinie, ze
                warto rowniez. Nastepnym razem tez chyba Kuba i tez bym chciala zdazyc za
                Fidela!
                • liloom Re: Elu - odnosnie Kuby 07.05.05, 09:30
                  oj tak tak, my tez bylismy w najbardziej znanym Varadero, ale tam jest calkiem
                  ok i wcale nie tlumy ludzi, osrodkow tyle ze to sie rozklada...
                  jezeli jestescie "ruchliwi" to wszystko mozna zrobic! polecam havanne - ja bylam
                  zachwycona, niewazne ze zaniedbana wazne ze piekna
                  a moje zdjecia w albumie te z plazy i dziecko w garnku to wlasnie z kuby
                  • izabelski dziekuje za opowiesci :-) 22.05.05, 05:29
                    my jestemy bardzo ruchliwi
                    najchetniej to bym miala samochod i jezdzial po calej wyspie
                    poki co jednak musze poczytac przewodniki
                    moze uda nam sie pojechac w grudniu przed Bozym Narodzeniem?
                  • ochmis Re: Elu - odnosnie Kuby 22.05.05, 05:49
                    Ich bin wieder da!
                    Versprochen heisst versprochen! smile
                    Tue es weiter, ich kann es nicht! smile))
                    • jan.kran Re: Elu - odnosnie Kuby 22.05.05, 09:27
                      Szyfrsmile))))? Ula Maryśka
                    • jan.kran Re: Elu - odnosnie Kuby 22.05.05, 09:27

• mysiulek08 Re: a gdzie na wakacje? 06.05.05, 07:15
      Jak to gdzie? Ameryka Poludniowasmile) Teraz zaczyna sie zima, wiec wakacje w
      tradycyjnym pojeciu mamy w styczniu i lutym. Tym razem nie udalo sie zawitac do
      Foz de Iguazu, ale jak tylko volvina dostanie now serduszko, albo kupimy inne
      autito (volvo oczywisciesmile), to kierunek wodospady, przez Ekwador, Aregentyne i
      kawalek Brazyliismile. Wszystkim i kazdemu z osobna polecam Chile i Argentyne jako
      wakacyjne wyjazdy.
      • mysiulek08 Sprostowanie! 06.05.05, 16:12
        Nie przez Ekwador, a Paragwaj, kraje mnie sie pomylilysmile Chwile przed postem
        pisalam do kolegi, by sie nie wybieral wlasnie do Ekwadoru, bo tam zamieszki i
        znajomych wlasnie z lotniska zawrocili, bo loty do Ekwadoru wstrzymane.
        • emm1 wakacje 06.05.05, 20:42
          U mnie w tym roku wakacyjnym miesiacem bedzie sierpien smile Pod samiutenki koniec
          lipca wyjezdzam z siostra, kuzynka i kuzynem ( wszyscy mniej wiecej w tym samym
          wieku) do naszej rodziny w Atenach, a tam po tygodniu spadamy na wyspe z
          kuzynami z Grecji i ich znajomymi ( jakies 15 osob), ktos ma tam podobno dom, a
          wyspa jest naprawde przesliczna,nazywa sie agistri. I tam , na wyspie, bedziemy
          drinkowac , plywac, drinkowac, plywac itd przez tydzien smilePotem znow na pare
          dni Ateny.
          Juz sie nie mge doczekac!!!Kocham owoce morza!
          Potem na 2 tygodnie powrot do Polski, bede miec wtedy gosci z zagranicy, w
          miedzyczasie mam slub przyjaciolki ze studiow, a potem na dwa tygodnie
          Hiszpania, Costa Brava. A tam tez non stop imprezy. W miasteczku, gdzie
          bedziemy, jest 80 klubow , haha.
          A na razie musze pisac prace magisterska...
          • gherarddottir Re: wakacje 07.05.05, 04:24
            My standardzikiem lecimy smile To znaczy w lipcu na poczatku odwiedziny u
            przyjaciol (Holandia i Anglia - ale tylko po weekendzie) i przyjaciol u nas, a
            potem w samochod i za kolo polarne do domu w Misvaersmile Miala byc tez Polska,
            ale nie wiem czy damy rade bo moj mauzsmile nie ma za duzo urlopu. Pozdrawiam
        • blue_jay Re: Sprostowanie! 07.05.05, 05:05
          mysiulek> skoro Ty Poludniowiecwink zapytam, bo Ty blizej jestes.. mam nowa
          uczennice w klasie, ktora opowiada straszne rzeczy o Argentynie, (4 osobowa
          rodzina, dobrze sytuowani ludzie uciekli z Argentyny).. mowi, ze sytuacja jest
          nei do zniesienia, zamieszki, kradzieze.. moze Tobie sie cos o uszy obilo?
          • mysiulek08 Re: Sprostowanie! 07.05.05, 07:12
            Moze i tak bylo kilka lat temu, teraz sytuacja z tego co wiem jest normalna.
            Znam poludnie Argentyny i powiem Ci, ze takiego spokoju, przyjaznych ludzi,
            smiesznie niskich cen nie znalazlam nawet w Chile. Kilka razy rozmawalismy o
            obecnej sytuacji a tamtejszymi i twierda, ze i owszem jest ciezej, ale idzie ku
            lepszemu. Niestety nie znam Buenos ani strony atlantyckiej, ale jesli jesli
            chcesz szczogolow to sprobuje sie dowiedziec. Dobranoc

www.polcom.cl/patagonia
            volvina.blog.onet.pl
            smakosze.blox.pl
    • greeneyes27 Re: a gdzie na wakacje? 07.05.05, 07:08
      My w czerwcu wyruszamy do Grecji: Ateny i wyspy a w lipcu do Polski: Warszawa,
      Malbork i Trojmiasto.
    • ponponka1 Re: a gdzie na wakacje? 07.05.05, 10:19
      Ja juz wiem, ze w lipcu smile
      A gdzie? Prawdopodobnie bedzie to Polska, bo sie Wikingowi coraz bardziej podoba
      smile Tydzien w Gdansku i potem do mojej mamy do Bielska-Bialej? Do lipca moze
      takze cos innego wyskoczyc wink

Cmok (jaki smok?)
      • asia.sthm Re: a gdzie na wakacje? 07.05.05, 10:35
        Ponponko w Sopocie jest cudowna knajpka "BAR KOGUT - obiady domowe"
        Na Westerplate w prawo od deptaku stojac nosem do morza.
        Cudowne, cudowne miejsce na trzydaniowy obiad z napitkiem bez ryzyka ruiny
        finansowej smile))
        Moj M powiedzial swoj slawny tekst : Nigdy w zyciu nie jadlem tak dobrego
        obiadu.
        Nigdzie indziej juz potem nie chcial jesc.
        smile)
        • asia.sthm Re: a gdzie na wakacje? 07.05.05, 10:45
          Wrocilam sie, bo musze uprzedzic , ze to bylo 4 lata temu i glowy nie dam , ze
          komus to przeszkadzalo i BAR KOGUT juz nie taki jak byl sad((
          • ponponka1 Re: a gdzie na wakacje? 07.05.05, 14:49
            Dzieki za adrsey smile
            Ja znam Trojmiasto jak wlasna kieszen, ale tylko miejsca warte zobaczenia, nigdy
            nie bylo mnie stac na restauracje a i moja liczna rodzina tam zamieszkujaca
            dobrze gotowala i zapraszala na obiady. Teraz moge sobie przy boku Wikinga
            poszalec smile
            W Gdansku jest puste dyzurne mieszkanko mojej Cioci, na Przymorzu. Do morza 10
            minut piekna alejka, ktora zelektryfikowal (lampy i podswietlenia) moj kuzyn, na
            zamowienie gminy winkMieszkanie puste, poniewaz wlascicielka zamieszkuje na stale
            w Dusseldorfie smile Przekazalam te informacje Wikingowi i widac, ze bardzo mu sie
            spodobala smile Dlatego mysle, ze ten Gdansk wypali smile

Cmok (jaki smok?)
            • asia.sthm Re: a gdzie na wakacje? 07.05.05, 14:55
              Luksus masz. Niech wam sie to uda. Skandynaw doceni Trojmiasto i Koguta smile)
              MUROWANE!!
              • ponponka1 Re: a gdzie na wakacje? 07.05.05, 15:09
                Juz docenil smile w lipcu ubieglego roku widzial kawalek Gdyni. A mieszkanie, nawet
                bez zbednych luksusow, zawsze lepsze niz najlepszy hotel smile

Cmok (jaki smok?)
    • kurczak1976 Re: a gdzie na wakacje? 07.05.05, 12:27
      Ja jeszcze nie wiem ale jesli wiatry beda wiac w dobra strone i nie wyczyszcze
      wczesniej konta na glupoty to moze Nowa Zelandia:o)

No ale to wlasciwie ferie zimowe dla nas chyba?
      • liloom Re: a gdzie na wakacje? 22.05.05, 11:15
        wy mi lepiej powiedzcie jak przekonac M. do Florydy, bo ja sie uparlam, a on sie
        droczy i woli Californie.
        ja jestem panikara i boje sie ze nie bedzie biletow (tzn tej akcji co
        wynalazlam), chce leciec w konkretny dzien tj 3.07 zaraz po koncu roku szkolnego
        wynalazlam tez tania (podobno) firme wynajmu samochodow (dollar) i wogole
        organizuje juz na prawo i lewo, a on mi ta california przed oczymi macha...
        whhhhhh...(mialo byc wrrrrr, ale ja nie wymawiam "R")
    • semantics Re: a gdzie na wakacje? 22.05.05, 22:09
      Tak sobie czytamopowiesci o pieknych dalekich krajach i Wam zazdroszcze...

Ja zostaje od 14 lipca na 4 miesiace same ( o 18 sie konczy dopiero semestr na uniwerku), na wakacje to
      ja sobie chyba tylko do parku na przeciwko polezec pojde. Z praktyka w Anglii nie wyglada rozowo wiec
      "no bonus"... sad
      • a.polonia Re: a gdzie na wakacje? 22.05.05, 22:18
        semi, moze to Cie nie pocieszy, ale i u mnie sprawa wakacji nie wyglada rozowo.
        Mielismy jechac do Toskanii, ale wlasnie jestesmy w trakcie kupowania
        mieszkania, wiec jesli wypali, to nici z wakacji....a przynajmniej bedzie wojna
        o to, bo pewnie m. i tak bedzie chcial jechac, a ja wole pralke albo stol do
        jadalni, ot, babsztyl okropny tongue_out
        a wogole to odpisalabys w koncu kobito, po egzaminach przeciez...
        • liloom Re: a gdzie na wakacje? 01.06.05, 22:04
          hura hura hura!!!!!!!!
          dostalam dzis bilety na floryde!!!!!!!!!!
          jedziemy 30.06 !
          ale sie ciesze!!!!!
          (nie moge uwierzyc)
          • mulinka Re: a gdzie na wakacje? 01.06.05, 22:15
            wink
            fajnie poczytac, ze ktos sie cieszy
            wygrzejesz sie porzadnie
            milych wakacji
            buziak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka