Dodaj do ulubionych

Gazety, magazyny, itp

19.05.05, 06:47
Co czytalyscie w Polsce z gazet. Co czytacie teraz - moze obok tytulow podawac
teamtyke?
Ja pamietam jak w przedszkolu prenumerowalismy Misia, potem Swierszczyk
(hehehehheeheeee....), Plomyczek, Plomyk. W podstawowce przerzucilam sie na
Poznaj Swoj Kraj i Poznaj Swiat, a w liceum to juz byla Fantstyka.
Gazeta codzienna u mnie w domu byla Trybuna Slaska. Tata czytal tez Polityke i
Tygodnik Powszechny, ja tu zawsze czytalam felietony Kisiela.
Teraz czasami kupuje Polityke....Internet i tam dostepne gazety wyparl
papierowe cztanie

Cmok (jaki smok?)
Obserwuj wątek
    • jan.kran Re: Gazety, magazyny, itp 19.05.05, 08:49
      "Świat Młodych" pierwsza ulubiona gazeta, nie moglam się doczekac następnej.
      Płomyk, Plomyczek, Świerszczyk.
      Potem namiętnie "Jazz", "Ruch muzyczny" i "Literatura na Świecie".
      W domu pojawiały się "Przekrój", "Kulisy" , "Panorama". Tez podczytywałam.

Badąc za granicą kilka lat prenumerowałam "Twój Styl:.
      No i podczas pobytu w PL czytuję regularnie GW , "Politykę".

Coraz wiecej gazet w PL i coraz niższy poziom. To co ja obserwuję. Kolorowe
      tytuły, nachalna reklama i mało treści.
      Kran.
      • kurczak1976 Re: Gazety, magazyny, itp 19.05.05, 10:09
        Ja z dziecinstwa to pamietam tyle ze zawsze ogladalam w "Przekroju" strone
        gdzie byl Filutek:o))

Potem wiadomo jako siksa Bravo (jeszcze szmuglowane z Niemiec) a potem na
        studiach Swiat Nauki i National Geographic.
        Teraz pozostal juz tylko National. Chetnie czytalabym Nature ale prenumerata
        przerasta moje mozliwosci finansowe:o(
        • gherarddottir Re: Gazety, magazyny, itp 19.05.05, 11:13
          Witam,

Ja jako dziecko czytalam namietnie Plomyk i Plomyczek (babcia mi dostarczala
          gdy nie mieszkalam w Polsce) Swiat Mlodych to bylo moje wielie odkrycie !!!!!
          Uwielbialam te gazete!
          Potem podczytywalam Przekroj- a wszczegolnosci ostatnia strone, Razem (plakaty
          byly zespolow muzycznch) i Na przelaj (tez w zwiazku z muzyka).
          Od pierwszego numeru czytam Pania i Twoj Styl, chociaz ostatnie zmiany w
          redakcjach obu pism doprowadzily do tego, ze np w Pani wiecej jest
          pseudoartystycznych zdjec butow za 1000 zl nic ciekawych artykulow - ale moze
          sie to zmieni.
          Lubie National Geog., Wiedze i Zycie oraz Swiat Nauki - tez staram sie czytac
          kazdy numer , a potem dyskutowac z moja siostra na tematy zaware w tych
          pismachsmile
          Od czasu do czasu czytam rozne inne "babskie" gazetkismile
          W internecie codziennie przegladam prase norweska (sa wersje i norweskie i po
          angielsku), Wyborcza, Rzepe, takze (niecodziennie)- Newsweeka, Polityke.

Pozdrawiam

• datlik Re: Gazety, magazyny, itp 19.05.05, 11:27
            W dziecinstwie czytalam: Misia, Swierszczyk (nie jestem pewna, ale chyba tak
            sie to nazywalo), Swiat Mlodych, jako nastolatka - Filipinke. Teraz najczesciej
            Polityke, od czasu do czasu Newsweek i Przekroj. Z pism kobiecych Zwierciadlo,
            bardzo rzadko Twoj Styl.
      • edytaon Re: Gazety, magazyny, itp 19.05.05, 20:03
        duzo dobrej tresci ma Zwierciadlo
        edyta
        • gherarddottir Re: Gazety, magazyny, itp 19.05.05, 22:03
          Zwierciadlo podczytuje od czasu do czasu (jak mam dostep) Dosyc wywarzone, ale
          od moemntu kiedy przeczytalam artykul spod piora pana Eichelbergera (ktory to
          artykul mi sie nie podobal) to jakos stracilam serce i zainteresowanie do Z.
    • jan.kran Re: Gazety, magazyny, itp 19.05.05, 11:29
      "Razem" i "Na przełaj" też czytałam. Było naprawdę dużo ciekawych artykułow.
      "Filipinka". Sama czytałam a kilka lat temu zaprenumerowałam mojej córce. Ale
      już to nie było to samo...
      Dzieci czytają "Swiat Nauki". Próbowalismy "Focus" ale nie za bardzo nam pasował.
      Kran.
      • gherarddottir Re: Gazety, magazyny, itp 19.05.05, 11:34
        o wlasnie o Filipince mi przypomnialysciesmile)) Tez czytalam w zamierzchlych
        czasachsmile))
        • dede1 Re: Gazety, magazyny, itp 19.05.05, 12:29
          Oprocz Filipinki czytalam tez Jestem - to byl miesiecznik o zdrowiu. Moj tato
          nazywal go krzyzyk (bo byl tam czerwony krzyzyk narysowany) i czesto prosil w
          kiosku o Krzyzyk i panie nie wiedzialy o co mu chodzi.
          • daisy123 Re: Gazety, magazyny, itp 19.05.05, 16:33
            Chronologicznie: Mis, Plomyczek, Plomyk, Swiat Mlodych , Na przelaj,Filipinka,
            RAzem .
            Podczytywalam od zawsze a pozniej czytywalam reguralnie Przekroj,Forum,
            Literature, Magazyn Polski (ktos pamieta ten miesiecznik?). A teraz Twoj Styl,
            Przekroj, Wysokie Obcasy i Pani. Wszystkie polskie gazety czekaja na odbior w
            Polsce...
            • mulinka Re: Gazety, magazyny, itp 19.05.05, 16:58
              jedyne, co teraz czytuje z Polski, to "Zwiercidlo" i smile)) "Wrozka" (to
              namietnie od....wielu lat)
    • ag.ni Re: Gazety, magazyny, itp 19.05.05, 19:31
      W Polsce czytalam:
      Mis
      Swierszczyk
      Plomyczek
      Swiat Mlodych
      Filipinka

W Kanadzie
      Sukces,Pani, Twoj styl -z juz zrezygnowalam, za duzo reklam za malo artykulow
      Polityka -nic nie rozumie z wydarzen polityczno spoleczno gospotarczych,
      wiekszosc nazwisk nie kojarzy mi sie z nikim i niczym. czasem czytam pojedyncze
      artykuly przez internet
      czyli zostalo:
      Twoje dziecko -tez chyba zrezygnuje poniewaz tematy za czesto sie powtarzaja
      Forum - co tydzien, bardzo lubie
      i od czasu do czasu Kuchnia

i tyle, lokalnych dziennikow nie czytam bo za bardzo brudza rece, kiedys
      prenumerowalam National Geographic, ale zrezygnowalam bo brakowalo mi czasu na
      czytanie (szkola/praca/dzieci)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka