Dodaj do ulubionych

Co nowego w kinie?

02.07.05, 23:52
Bylismy dzisiaj ze znajomymi na "Madagaskar" (producentow Shrek'a), no
usmialam sie szczerze tylko raz, jak pingwiny...a zreszta, nie bede zdradzac,
bo moze ktos sie wybierze wink
Ale podczas zwiastuna Mr and Mrs Smith pomyslalam sobie, ze to film, na ktory
pewnie chetnie bez marudzenia wybiora sie ludki parami i obydwie strony beda
zadowolone wink bowiem w rolach glownych Pan Pitt oraz Pani Jolie. I nie
chodzi o uczte intelektualna czy inna, ze niby film daje do myslenia, o nie,
tym razem chodzi o cos plytszego i pierwotnego hehewink

Pozdrawiam
Pola
Obserwuj wątek
    • mulinka Re: Co nowego w kinie? 03.07.05, 01:39
      a ja bylam na czarownicach
      troche glupi, ale smieszny i relaksuje
      smile
      • maellissa Re: Co nowego w kinie? 03.07.05, 02:48
        Madagaskar i mr and mrs Smith to wg. was nowosci w kinach? hmmm..
        Jezeli chodzi o Brada i Angeline, to juz od paru miesiecach o niczym innym nie
        trabia - o ich romansie, o ich wspolnym filmie - jak wiec wiadomosc ze w tym
        filmie oni graja jest nowoscia??smile)))

Ja wlasnie wrocilam z "Wojny Swiatow" - to jest nowosc.

• tamsin Re: Co nowego w kinie? 03.07.05, 03:47
          no dobrze, ale czy warto wybierac sie na te "wojne swiatow"??? slyszlam, ze
          film jest lekki jezeli chodzi o fabule i "ciezki" jezeli chodzi o specjalne
          effekty.
          • myszka888 Re: Co nowego w kinie? 03.07.05, 04:30
            nowowsci nowosciami!
            A ja tam starocie z dvd ogladam
            wazne ze mam z tego nie lada radoche wink
        • a.polonia Re: do maelissa 03.07.05, 11:47
          U mnie (w Holandii) te wlasnie filmy to nowosci, poza tym nie do konca chodzilo
          mi w moim poscie o przesciganie sie o to, co jest nowoscia w ktorym kraju.
          Na to, ze oni graja razem w tym filmie rowniez nie patrzylam pod katem NOWOSCI,
          ale doznan estetycznych podczas ogladania zarowno dla chlopow jak i kobitek,
          uff, myslalam, ze wyrazilam sie jasno, ale widocznie czasem trzeba
          lopatologicznie.
          Brukowcow nie czytam, wiadomosci o celebrities tez nie, wiec to, ze Angeline i
          Brad (jak ich nazywasz) maja romans obchodzi mnie tyle, co zeszloroczny snieg
          (ktorego NB w Holandii nie bylo i to nie zadna nowosc tongue_out)
    • mysiulek08 Re: Co nowego w kinie? 03.07.05, 06:19
      Jesli bedziecie mogly ogladnijcie"Bombon El Perro", piekny, nastrojowy film, z
      cudnymi ujeciami pampy patagonskiej (po tych drogach jezdzilamsmile). Dawno nie
      ogladalam takiego filmu, bez udziwnionej fabuly, przemocy, prostactwam tanich
      chwytow. I zwrocie uwage na oczy glownego bohatera, sa ciagle usmiechniete
      pomimo przeciwnosci losusmile

www.polcom.cl/patagonia
      volvina.blog.onet.pl
      smakosze.blox.pl
      • mulinka Re: Co nowego w kinie? 03.07.05, 06:27
        a ja wlasnie ze staroci na dvd obejrzalam "O chlopcu" i...lezke uronilam
        to byl bardzo ladny film, o ludziach, o ich samotnosci, o sensie zycia...
        bardzo ladny
        • myszka888 Re: Co nowego w kinie? 04.07.05, 00:54
          Mulinko- nie widzialam jeszcze "About a Boy".
          I dodalam go do swojej kolejki filmowej smile
          Na pierwsze miejscesmile
          Jako ze rekomendacja z pierwszej reki smile
          • mulinka Re: Co nowego w kinie? 04.07.05, 03:59
            wow, czuje sie zaszczycona smile))
            buziak!
            • myszka888 Re: Co nowego w kinie? 09.07.05, 01:55
              Mulinko- dzis powinnam dostac ten film.
              No, ewentualnie jutrosmile
              Na pewno w ciagu nastepnych dwoch dni go obejrzesmile))
              Juz sie nie moge doczekac!
        • bietka1 Re: Co nowego w kinie? 04.07.05, 00:54
          Ten film jest bardzo sympatyczny.
          Pamietam, ze poza uronieniem lzy tez sie usmialam smile)
    • sylwek07 Re: Co nowego w kinie? 03.07.05, 10:01
      maellissa jak dla mnie to sa nowosci poniewaz teraz wchodza do Polski..tez
      widzialem reklame tego filmu Mr i Mrs Smith i moze byc film.
      "Czas Surferów" to nowa komedia Polska W rolach głównych: Bartosz Obuchowicz,
      Bogusław Linda, Zbigniew Zamachowski, Agnieszka Maciąg
      www.bestfilm.pl/kino/pz.php?id=77
    • basia553 Re: Co nowego w kinie? 03.07.05, 12:18
      i ja ogladam na DVD to, co mi w kinach ucieklo. Obejrzalam wlasnie "Birth"
      z Nicole Kidman. Jestem pod wrazeniem.
      "O chlopcu" chetnie bym obejrzala. Napisz prosze rezysera i kto gra, abym film
      tu w Niemczech mogla zidentyfikowac. Ew, tytul oryginalu.
      • tiffany7 Re: Co nowego w kinie? 03.07.05, 13:53
        Hej, ja wlasnie zaczelam niedziele od Kidman w "Dogville". W Birth tez byla
        swietna
    • sylwek07 Re: Co nowego w kinie? 03.07.05, 16:48
      nastepny film to Człowiek Pies (Unleashed) z Jet Li
      • mulinka Re: Co nowego w kinie? 03.07.05, 17:05
        "O chlopcu" - tytul oryginalu : "About a boy", w roli glownej Hough Grant,
        film byl chyba malo znany, ja o nim wczesniej nie slyszalam, bardzo mi sie
        podobal, polecam smile
        • basia553 Re: Co nowego w kinie? 03.07.05, 17:10
          o rany! zaraz szukam: uwielbiam hju granta!smile)))
          czy ktos pamieta taki film (nie wiem jaki stary), gdzie on gral z Julia Roberts?
          ona byla gwiazda a on chyba anrykwariuszem? chetnie bym go sobie przypomniala,
          a nie pamietam tytulu. lecial juz w TV, wiec pewnie starszy nieco.
          • gherarddottir Re: Co nowego w kinie? 04.07.05, 02:26
            ten film to nothing hillsmile
    • basia553 Znalazlam! 03.07.05, 17:43
      w Amango gdzie filmy wypozyczam jest ten film na szczescie z oryginalnym
      tytulem. ale co dziwne, leci pod: komedie! a mnie sie zdaje, ze dawno temu
      widzialam koniec tego filmu w TV: Hju wyszedl na scene z tym chlopczykiem i
      spiewal a capella? Czy to ten? konczyl sie wzruszajaco, wiec go juz zamöwilam.
      • marjanna1 Re: Znalazlam! 03.07.05, 17:49
        A ten film Julia rRoberts to Notting Hill
        • basia553 Re: Znalazlam! 03.07.05, 18:00
          Notting Hill! "Lece" (czyli przelaczam) do Amango wypozyczyc. dzieki!
      • mulinka Re: Znalazlam! 03.07.05, 17:55
        tak Basiu, ten smile
        • kinky5 Re: Znalazlam! 03.07.05, 19:26
          ja bylam 2 dni temu na Mr i Mrs Smith.
          BARDZO FAJNY FILM!!!Taki relaksujacy.warto zobaczyc.
          wojna swiatow jakos mnie nie pociaga wiec chyba nie pojde.
          • myszka888 Re: Znalazlam! 09.07.05, 02:04
            ja niedawno kupilam sobie ksiazke H.G. Wellsa.. "The War of the Worlds".
            na pewno nie wybiore sie na to do kina, zanim nie przeczytam
            to juz moja jakas dziwna zasada- najpierw lubie przeczytac, a potem porownuje
            jak bardzo wizja rezysera odbiega od moich wyobrazen, albo - co gorsza- jak
            bardzo wizja rezysera odbiega od ksiazki! wink
    • triskell Re: Co nowego w kinie? 03.07.05, 21:01
      Ostatnim filmem, który oglądaliśmy, było What the Bleep Do We Know. Teraz
      przymierzamy się do Hitchhiker's Guide to the Galaxy (po polsku Autostopem przez
      galaktykę), ale chcieliśmy się na to wybrać razem i zanim ja wróciłam z Polski
      to tutaj przestali już to grać sad. Ponadto obiecałam tutejszym znajomym wieczór
      filmowy z obejrzeniem Nieba nad Berlinem (film sprzed kilkunastu lat, który ja
      widziałam chyba z 20 razy, bo to jeden z moich ulubionych filmów - to tak dla
      purystów nowościowych), bo podczas pokazywania zdjęć z Berlina okazało się, że
      oni tego filmu nie znają.

Za Hugh Grantem nie przepadam, ale kiedyś we Wrocławiu widziałam w autobusie
      kolesia, który wyglądał identycznie jak on (I tak szczytem moich osiągnieć jeśli
      chodzi o sobowtóry było jak kiedyś łapałam stopa i maluchem przejechał... Książe
      Karol! Nie zatrzymał się! :-o)
      • mulinka Re: Co nowego w kinie? 03.07.05, 21:53
        dla mnie "Mr i Mrs Smith" byl dobry do polowy
        ale jak zaczeli sie prac po pyskach i w ogole prawie caly czas prac, to...bylam
        zniesmaczona
        drugi raz nie chcialabym obejrzec
        • monhann2 Re: Co nowego w kinie? 04.07.05, 04:12
          Ja wczoraj widzialam Mr and Mrs Smith. Fajny ale prali sie rowno, troche zbyt
          duzo jak na moj gust. No ale warto zobaczyc, zreszta grali jeszcze Wojne
          Swiatow (nie dla mnie!), Madagaskar juz widzialam, nie za bardzo bylo na co.
      • macsue Re: Co nowego w kinie? 09.07.05, 01:18
        Nie dziw sie Triskell ze nie widzieli Nieba nad Berlinem, a jakie europejskie
        filmy Amerykanie ogladaja? Moze Ci w Nowym Jorku lub LA to jeszcze maja jakis
        dostep do kina europejskiego ale w reszcie Ameryki to sama holywoodzka szmira
        leci(ok, nie szmira, mainstream).A poza tym sporo moich znajomych tutejeszych w
        ogole nie bierze pod uwage pojscia na film inny niz holywoodzki bo one sa dla
        nich "freaky", albo w najlpeszym wypadku "weird". A mieszkam kurcze w college
        town.

Ja ostatnio bedac w Polsce zobaczylam 5*2 Ozona (smutny, o rozkladzie zwiazku,
        5 scen z zycia pary pokazanych w odwrotnym porzadku chronologicznym) ale wiele
        jeszcze innych dobrych filmow mieli tylko nie zdarzylam zaliczyc (np. Exils).

och fajnie bylo w Polsce......chlip, chlip
        • myszka888 Re: Co nowego w kinie? 09.07.05, 02:00
          macsue napisała:
          > ogole nie bierze pod uwage pojscia na film inny niz holywoodzki bo one sa dla
          > nich "freaky", albo w najlpeszym wypadku "weird". A mieszkam kurcze w college
          > town.

Z tym sie zgodze. Trzeba tez jednak zauwazyc, ze dla nich kultury krajow
          europejskich sa dosc niepojete, oni bardzo czesto po prostu nie rozumieja o
          czym ten film w ogole jest.
          Tak czasem sie zastanawialam, co pomyslalby Amerykanin, gdyby obejrzal np.
          REJS, albo MISIA smile)) hi hi
          • elagrubabela Re: Co nowego w kinie? 09.07.05, 03:12
            Hollywoodzkie filmy ogladam rzadko i bardzo wybiorczo a w kinie bywam srednio 2
            razy tygodniu - da sie cos znalezc smile Europejskie kino tez zreszta bywa nudne i
            beznadziejne, normalka. Z moich ostatnich wyjsc polecam "Brothers" (dunski
            dramat, swietnie grany i bardzo na czasie) oraz "March of the pinguins"
            (dokumentalny, piekny, zachwycajacy film z pieknie czytana narracja przez
            Morgana Freeman).
            Trzeba sobie szukac kin malych, klubowych, dyskusyjnych a i wspologladacze sie
            znajda. I nie beda Europejczykami w 1 czy w 2 pokoleniu wink
            Elka
            • jan.kran Re: Co nowego w kinie? 09.07.05, 03:18
              Ja wybieram kina do których chodzę.
              Wolę odpuścić jakiś film niż pojść do kołchozu z pop cornem.
              W Oslo jest cinemateka.
              Dziś obejrzałam Gold Rush i Back to the future .
              Czeka mnie jeszce wiele rozkoszy filmowych w tym miesiącu...
              Kran
              • myszka888 Re: Co nowego w kinie? 10.07.05, 04:18
                Janie Kraniesmile
                Back to the future to cos, co moglabym ogladac i ogladacsmile
                Tak mi sie ten film podoba!!!
                smile
                • jan.kran Re: Co nowego w kinie? 10.07.05, 08:30
                  Niestety pokazali tylko pierwszą część. Ja najbardziej drugą lubię , potem
                  pirwszą a następnie trzecią.
                  Widziałam kilkanaście razy ,ale pierwszy raz w kinie i po angielsku.
                  Na dużym ekranie to zupełnie co innego.
                  I mimo że nie znam teortycznie angi lskiego to sporo rozumiem i wyłpałam parę
                  momntów które w niemieckim dubbingu umkneły.
                  Kran.
            • macsue Re: Co nowego w kinie? 09.07.05, 17:38
              no tak, u mnie jest jedno takie kino klubowe, studyjne, tylko ze leci tam jeden
              film przez dwa miesiace, "Bad Education" Almodovara to mieli chyba z dwu letnim
              opoznieniem w stosunku do Europy, dla mnie to zdecydowanie za malo i za
              pozno......
              • sylwek07 Re: Co nowego w kinie? 04.08.05, 23:11
                dzis widzialem film "Mr i Mrs Smith" i nawet fajnysmile
                najwiecej sie ludzie smiali jak Oni byli na rozmowie z psychologiem
                • charlize79 Re: Co nowego w kinie? 05.08.05, 09:22
                  "Wojna swiatow"- nie polecam, podczas projekcji naprawde sie balam, ale
                  zakonczenie bardzo rozczarowalo.
                  Bylam juz na "Batman begins"- bardzo dobry, "Wedding Crashers"- lekki, zabawny,
                  z romantycznym watkiem i "Fantastic Four"- raczej dla mlodszych,
                  Ja teraz czekam na "SinCity"- ktory do mnie jeszcze nie dotarl. Zastanawiam sie
                  nad "Charlie and the Chocolate Factory"- hmm.. rzeka czekolady i cukierki
                  rosnace na drzewie- przeciez kiedys o czyms takim marzylam smile)
                  • a.polonia Re: Co nowego w kinie? 05.08.05, 15:58
                    Sin City - bylam, obrazy, zdjecia - super!
                    Ale jak dla mnie za duzo krwi uncertain
                    No i dziwne, ze nie tylko mnie zastanawialo na ile twarz M. Rourke (?) jest
                    jego wlasna wink
                    • tamsin Re: Co nowego w kinie? 05.08.05, 19:05
                      a ja sobie wypozyczylam na DVD "Downfall/Der Untergang", duzo slyszalam na
                      temat tego filmu, a ze ostatnio ogladalam same miernoty, cisze sie z dobrych
                      recenzji.

• marta_midwest Re: Co nowego w kinie? 05.08.05, 19:08
                        To ja tez dorzuce dobry film, wlasnie ukazal sie na DVD, "The upside of anger"
                        Polecamsmile
                        • monhann2 Re: Co nowego w kinie? 05.08.05, 22:23
                          Bylam w kinie ostatnio na "The Island". I jak nie lubie science fiction tak ten
                          mi sie podobal i trzymal niezle w napieciu. Zreszta czy to takie sf???? W koncu
                          klonowanie ludzi to calkiem na czasie problem, kto wie czy kiedys nie doczekamy?
                          Widzial ktos?
                          • tamsin Re: Co nowego w kinie? 06.08.05, 00:17
                            ja tez juz widzialam Island, i tez bardzo mi sie podobal, szczegolnie ta
                            niewinnosc/naiwnosc klonow smile Scarlett Johansson bardzo lubie, swietnie grala
                            zarowno w "lost in translation" jak i "girl with a pearl earing".

rowniez widzialam "the Upside of Anger" i tez bardzo polecam!
                            • monhann2 Re: Co nowego w kinie? 06.08.05, 02:08
                              A widzialas Tamsin Wedding Crashers??? Polecam. Dawno sie tak nie usmialam.
                              • tamsin Re: Co nowego w kinie? 06.08.05, 05:27
                                slyszalam, ze weterani sa bardzo oburzeni bo medal na tym filmie sprzedaja.
                                Brakuje mi ostatnio troche humoru (to pewnie przez ten upal i wilgoc) wie moze
                                i sie wybiore do chlodnego kina smile)
    • rita78 Re: Co nowego w kinie? 05.08.05, 23:58
      no ja sie skusiłam na Mr and Mrs Smith i albo ja mam zly gust albo ten film
      jest beznadziejny, poza pieknym Mr Pitt i Mrs Jolie i zwiazanymi z nimi
      wrazeniami natury estetycznej mialam wrazenie ze ogladam Małych agentów w
      wersji dla starszych....porażka...nie dotrwałam nawet do połowysad
      • charlize79 Re: Co nowego w kinie? 09.08.05, 16:45
        "Alfie"- co prawda nie w kinie ale na DVD,wypozyczylismy wczoraj z narzeczonym,
        niewiele sobie po nim obiecujac, po niewypale "W 80 dni dookola swiata" ale
        okazal sie interesujacym filmem na romantyczny wieczor we dwoje, zaden kicz,
        lekki, zabawny, w ktorym odnajdowalismy sytuacje z naszego wlasnego zycia.
        • elagrubabela Re: Co nowego w kinie? 15.08.05, 05:33
          Jak zawsze polecam film nie-hollywoodzki - "Murderball" - dokument o grajacych
          w rugby quadroplegics - fascynujace i bardzo inspirujace!
          Elka
    • ponponka1 Domowe kino czyli... 10.10.05, 20:25
      TVP1 - wlasnie leci Casablanka w kolorach.....

Cmok (jaki smok?)
      • mon101 Re: Domowe kino czyli... 10.10.05, 21:50
        A ja kiedys widzialam dubbingowana po niemiecku. Wyobrazacie sobie Bogarta på
        niemiecku?????
        • tamsin Re: Domowe kino czyli... 11.10.05, 17:31
          najgorszy film dubbingowany jaki widzialam to "Das Boot". Krzycza (bo Niemcy
          niby nigdy nie mowia tylko pokrzykuja) po angielsku z niemieckim akcentem - na
          szczescie zobaczylam normalna werjse z napisami, bo ta dubbingowa nie nadawala
          sie do ogladania..
    • demonka7 Doppo medianozze 10.10.05, 23:49
      Na DVD. Bardzo mi sie spodobal. Jesli ktos lubi klimaty w stylu "Amelie", szczerze polecam. Nawet moj
      mily, ktory jest bardziej holywoodzki, tez sie wciagnal i przyznal ze calkiem simpatico.
      • elagrubabela Re: Doppo medianozze 11.10.05, 03:04
        Bylismy wczoraj na dziwnym filmie:

wip.warnerbros.com/everythingisilluminated/
        Wlasciwie polecam chociaz znalazlam 4 bledy. Nie lubie filmow, w ktorych detale
        sie nie zgadzaja. Facet mowi, ze Zyd to Jew po rosyjsku a przeciez po rosyjsku
        Jew to Jewriej. Jest tez motyw, ze dziadek Zyd uciekl w 1941 roku z Ukrainy
        przed Niemcami do Ameryki. To sie wydaje bardzo malo wiarygodne jesli sie cos
        wie o stalinizmie. Dziadek bladzi po polach Ukrainy i znajduje wraki czolgow i
        wozow pancernych - nie bardzo w to mozna uwierzyc. I na koniec stara kobieta z
        ukrainskiej wsi pyta sie czy sie wojna skonczyla a to ma byc rok 2000 ktorys.
        No juz bez przesady! Ale ogolnie film jest cool.
        Czy ktos widzial Shopgirl Stevena Martina? Bardzo chce to zobaczyc tak samo jak
        North Country i Brokeback Mountain. Jak juz dziecko bedzie na swiecie to sie
        bede musiala powstrzymywac z moja kinomania. Elka
        • azja1974 Re: Doppo medianozze 11.10.05, 12:35
          ela, w polsce jest kino dla matek z dziecmi (tez niemowlakami), to moze i u
          wasz? tzn, nie kino, tylko seans, chyba raz w tygodniu. nie jest kompletnie
          ciemno i troche ciszej, zeby dziecki sie nie przestraszyly. niektore nawet
          spia, podobno, i matki moga sobie w spokoju obejrzec.

a jesli chodzi o "wszystko jest iluminacja" to chetnie bym obejrzala, bardzo
          jestem ciekawa, co z tego zrobili, bo ksiazka ma nietylko poszatkowana
          narracje, ale tez pomerdany jezyk - rosyjski przewodnik (ten mlody, a nie
          dziadek - oczywiscie nie pamietam zadnych imion)mowi lamanym angielskim, bo sie
          dopiero uczy, dosyc jest to smieszne, ale b. utrudnia czytanie, szczegolnie na
          poczatku i szczegolnie po polsku (czytalam w tlumaczeniu). ciekawe jak w
          oryginale? no a film do wloch moze trafi za rok, jak zrobi kariere na swiecie,
          bo wlosi nic, co nie jest mainstreamowe z zasady nie kupuja, chyba ze ma sukces
          w ameryce - tak bylo z amelia, we wloszech byla pare miesiecy, po polsce.
          pozdr dla mamy i brzuszka
        • asica74 Re: Doppo medianozze 11.10.05, 14:48
          Ela, rozumiem o co chodzi z owa niezgodniascia realiow w kinie. Miedzy innymi
          dlatego bardzo nie podobal mi sie Pianista Polanskiego, bo byly tam miedzy
          innymi takie kwiatki jak bukiet roz w mieszkaniu warszawkim w styczniu ktoregos
          roku wojny.

Jednakze, chcialam napisac, ze pare lat temu spotkalam sie niemal na zywo z
          przypadkiem, kiedy to kolega ze studiow dowiedzial sie, ze ... jego dziadek
          zyje. Nie byloby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie to, ze dziadek zaginal w
          czasie wojny, a odnaleziono go w jakiejs kaukazkiej wiosce w latach 90'. On juz
          niemal staruszek pytal, co sie stalo ze Stalinem, cieszyl sie, ze Hitler nie
          zyje, i ze nie wygral wojny. Wiec moze nie sa to historie wyssane z palca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka