alltid_ung 13.08.05, 10:28 .......ze ogladalam twoje zdjecia slubne, ktore zamiescilas na tym forum......byly to zdjecia ze slubu cywilnego i uroczyscie obiecywalas ze pokarzesz i z koscielnego jak tylko taki slub bedzie faktem........moze to proroczy sen?.... pozdrawiam ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asica74 Re: Ponponko snilo mi sie..... 13.08.05, 13:25 ponponko, ludzie tu prorocze sny maja a ty spisz! Odpowiedz Link
jollyvonne Re: Ponponko snilo mi sie..... 15.08.05, 21:08 Ja bym tylko chciala sie upewnic czy ja dobrze wyszlam na tych zdjeciach ... bo albo majacze w goraczce albo naprawde bylam na tym slubie Odpowiedz Link
ponponka1 :) 15.08.05, 21:39 No nie!!!! ja po Beskidach z plecakiem a tu moj slub sie szykuje!!! Alltid - ja wierze w prorocze sny Ale sie ucieszylam z takiej wiadomosci )) Nie wiem tylko co na to Wiking...hehehheheee...czas mu sie oswiadczyc czy co? ;-P Cmok (jaki smok?) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: :) 15.08.05, 21:54 co sie bedziesz oswiadczala..to glupio wychodzi (patrz Monica i Chandller w Frends) . Lap go od razu za rekaw i do oltarza. Zawracanie glowy z tymi zareczynami. )) ale rob jak chcesz, ja sie nie wtracam. Odpowiedz Link
triskell Re: Ponponko snilo mi sie..... 15.08.05, 21:37 Dodam jeszcze (mam nadzieję, że alltid mi to wybaczy), że alltid to czarownica i tego typu doniesienia nalezy potraktować poważnie także ze względu na osobę donaszacza . Odpowiedz Link
alltid_ung Re: Ponponko snilo mi sie..... 15.08.05, 21:53 triskell koniecznie powaznie trzeba to traktowac .....ja sie obudzila ze swietym przekonaniem ze ponponka nam to zdjecie pokazywala !!!.....a moje sny sa prorocze...oj sa.....)) Odpowiedz Link
triskell Re: Ponponko snilo mi sie..... 15.08.05, 21:58 A tak w ogóle to już nawet abstrahując od snów, wszystko co wiem na temat związku Ponponki i Wikinga wskazuje na to, że są naprawdę dobrana parą, której dobrze razem. Więc gdyby nam tu Ponponka pewnego razu wieść o ślubie jakimś ogłosiła, to muszę przyznać, że _wcale_ by mnie to nie zdziwiło . Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Ponponko snilo mi sie..... 15.08.05, 23:31 niezly sen) jak proroczy to mowic kiedy ten slub )))? bo trzeba musztardowki pucowac! Odpowiedz Link
yatzekalexander Re: Ponponko snilo mi sie..... 15.08.05, 23:32 przepraszam-co to sa musztardowki? Odpowiedz Link
asica74 Re: Ponponko snilo mi sie..... 15.08.05, 23:50 a sluza nam zamiast kieliszkow i innych wykwintnych szklaneczek do naszych popijawek! Odpowiedz Link
mulinka Re: Ponponko snilo mi sie..... 16.08.05, 00:17 no...szklaneczka po musztardzie nie pamietasz? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Ponponko snilo mi sie..... 16.08.05, 00:54 Ja już cała baterię musztardówek szykuję. Lubię wesołe imprezy)) Kran. Odpowiedz Link
tamsin Re: Ponponko snilo mi sie..... 16.08.05, 04:46 wlasnie skonczyla mi sie musztarda ze sklepu niemieckiego, musztardowke juz wypucowalam, blyszczy sie i jest po prostu...piekna i na dodatek z uchem ) teraz wiem ze jestem w pelni przygotowana na huczne weselicho Ponponki ) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Ponponko snilo mi sie..... 16.08.05, 08:28 Wrrrr ,ja tez chcę taką musztardówkę z uchem. Jesienią będę w Monachium to sobie kupie . O! Kran))) Odpowiedz Link
ponponka1 Alltid.......Trafiony ;O)? 26.08.05, 20:29 Prawie....bo wlasnie dzisiaj znalazalm w skrzynce zaproszenie na slub i wesele na 24 wrzesnia. Tym razem bede tuptala w Pulawach i niestety sama......Wiking ma reorganizacje w firmie i w tym terminie ma kurs . No coz, bedzie przy mnie w moich myslach. Dodam tylko, ze wydzwania coraz intensywniej i bardzo jest zmartiowny, ze nie moze sie teraz wyrwac by pogadac.... Moze dopiero w padzierniku. Aha jeszcze jedno...kolejny julebord (taka skandynawska impreza przedswiateczna) bedzie prawdopodobnie 2 grudnia. Zatem chociaz jedna konkretna data mi jest znana Ale jak odlegla...... Cmok (jaki smok?) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Alltid.......Trafiony ;O)? 26.08.05, 20:41 A moze byscie sie tak chajtneli 2 grudnia ? CHajtnijcie sie, co ? Cichcem , romantycznie w malutkim norweskim kosciolku gdzies na zadupiu . Tak jest pieknie w zimie , oj i na oczepiny Ponponki bym chyba pojechala. Odpowiedz Link
ponponka1 Re: Alltid.......Trafiony ;O)? 26.08.05, 20:48 asia.sthm napisała: > A moze byscie sie tak chajtneli 2 grudnia ? > CHajtnijcie sie, co ? > Cichcem , romantycznie w malutkim norweskim kosciolku gdzies na zadupiu . > Tak jest pieknie w zimie , oj i na oczepiny Ponponki bym chyba pojechala. Kosciolek juz taki jeden maly i stary w sasiedztwie czeka Snieg, grudzien i ja z Wikingiem...och jak romantycznie !!! Cmok (jaki smok?) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Alltid.......Trafiony ;O)? 26.08.05, 21:01 HeeeJJJ!!! Wlasnie w takim podobnym, slicznym z malutkim cmentarzykiem ja sie wydalam za maz. Bylo to co prawda 31 maja 1982 roku panskiego pod Uppsala w Vendel Kyrka. Ponponko nie ma lepszego miejsca na swiecie niz ten Wasz upatrzony Kosciolek. Przyniesie wam szczescie, piekne dziatki i dozgonna milosc. )))))))))))) Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Alltid.......Trafiony ;O)? 27.08.05, 03:41 i ja sie dolacze)tez mysle ze nie ma co czekac tylko......sanie, was dwoje, on Cie otula skora renifera itd a potem przysiegacie sobie w uroczym kosciolku..))) jak bralam slub w Norwegii to obecni bylsimy ja, moj przyszly maz i pan ktory nam slubu udzielal) i bylo milo i "specjalnie" fakt faktem, ze pozniej drugi slub w Polsce bralam, ale..on tez byl fajny Odpowiedz Link
alltid_ung Re: Alltid.......Trafiony ;O)? 27.08.05, 10:29 ponponko pomys i poszukaj "mozliwosci"...czasami jakby "golym okiem" nie widocznej...tej mozliwosci ktora pozwoli wam juz na "stale" ze soba zostac ...czy to bedzie slub czy nie.....bo mnie sie cos widzi ze gdzies sie tak "mozliwosc" klaruje i dla ciebie i dla niego..... Odpowiedz Link
ponponka1 Re: Alltid.......Trafiony ;O)? 27.08.05, 19:23 alltid_ung napisała: ...czy to bedzie slub czy nie..... Oj tak.... Alltid - j sie uzbrajam w cierpliwosc, nic na sile.....czas wszytsko wyklaruje Cmok (jaki smok?) P.s. czy zagladalas do skrzynki na gazecie? Moze czeka Cie tam mila niespodzianka Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Alltid.......Trafiony ;O)? 27.08.05, 19:32 Wiesz co, na cierpliwosc to juz pare osob sie wykonczylo. Wy jestescie stworzeni dla siebie i ja bym sie na twoim miejscu nie certolila z cierpliwoscia. Zalatw wszystko. Twoj Wiking tylko czeka na gotowe.)) Chlopy nie lubia dlugiego planowania, listy gosci, wybierania kwiatow, zaproszen, muszek, podwiazek i wszystkich szczegolow. Na latwizne kazdy sie szybko zgadza. Ja juz od dawna trzymam kciuki §¤§. Odpowiedz Link
ponponka1 Re: Alltid.......Trafiony ;O)? 27.08.05, 20:30 asia.sthm napisała: > Wiesz co, na cierpliwosc to juz pare osob sie wykonczylo. Ja juz jestem bliska wykonczenia sie.....Ale gdy sie wydaje, ze juz cos bedzie to .... pojawia sie jakis problem. Wlasnie ostanio w pracy u Wikinga ... On by chcial juz przyjechac, mowi, ze nie chce tylko na weekend .... i nie moze sie wyrwac, bo szkolenia i kursy... Nawet autobiografie musi napisac ...tak! taka a la powiesc....Czego to teraz nie wymysla zeby integrowac i mobilizowac zaloge.. Wiking ma troche dosc...ale tez nie znajdzie innej tak dobrze platnej pracy ....a zone/konkubine trzeba utrzymac ;-P No i tak sie to kreci a ja tylko licze plynace dni...i zaczynam sie czuc jak Penlopa... > Wy jestescie stworzeni dla siebie i ja bym sie na twoim miejscu nie certolila Wiem Ja nie chce zadnych tam pompatycznych ceremonii. Tak jak piszesz - szybko i sprawnie. Cale ceregiele z zamawianiem i pilnowaniem...to nie dla mnie... > > Ja juz od dawna trzymam kciuki §¤§. I dlatego powoli sie pakuje Cmok (jaki smok?) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Alltid.......Trafiony ;O)? 27.08.05, 20:41 ))))))))))))))) to ja tak powiem: jak pojedziesz na te ten julbord to niech juz kosciolek bedzie zaklepany. Wezcie paru przyjaciol Wikinga z soba, na motorki i siup do oltarza. Kaski zdejmiecie w przedsionku, troche zelu na wlosy i juz. Potem bedziecie sie martwic o reszte. Nie masz pojecia jak ja te kciuki jeszcze mocniej zacisnelam.((((§¤§))) Odpowiedz Link
triskell Re: Alltid.......Trafiony ;O)? 27.08.05, 22:13 asia.sthm napisała: > Nie masz pojecia jak ja te kciuki jeszcze mocniej zacisnelam.((((§¤§))) Ponponko, mi też mocno paluszki się zaciskają ilekroć wchodzę w ten wątek. Wszystko, co pisze Asia (w tym wątku, oczywiście ;-P) to prawda, mało jest par, co do których mam aż tak silne wrażenie, że ci ludzie są dla siebie stworzeni, jak w przypadku Ciebie i Wikinga. Życzę Ci tego kościółka i zdecydowanie wyjeżdżając na ten yulecośtam zabierz za sobą wszystkie dokumenty . Odpowiedz Link
alltid_ung Re: Alltid.......Trafiony ;O)? 28.08.05, 11:23 ponponka1 napisała: > > P.s. czy zagladalas do skrzynki na gazecie? Moze czeka Cie tam mila > niespodzianka > > nic nie dostalam Odpowiedz Link
triskell Re: Alltid.. 28.08.05, 11:36 alltid_ung napisała: > > nic nie dostalam Alltid, zaszła drobna techniczna pomyłka, sytuację postaramy się naprawić jeszcze dziś. Zaglądaj do skrzynki, ale tej na yahoo, nie na gazecie. Odpowiedz Link
gherarddottir Re: 28.08.05, 15:45 Ponponka ja tez dolaczam sie do tego co pisze Asia jakos mam wrazenie, ze niedlugo i tym zamieszkasz w bialym domu gdzies na norweskiej ziemi Odpowiedz Link
ponponka1 Jestem bardzo wdzieczna za slowa otuchy i nadziei 28.08.05, 20:20 Wszystkim Wam Cmok (jaki smok?) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Jestem bardzo wdzieczna za slowa otuchy i nad 28.08.05, 20:26 Nie zaden cmok, tylko zawijaj rekawy i zaswiadczenie z Polski ze jestes panienka i dziewica w jednym, zalatwiaj. Nic innego ci nie potrzeba chyba. Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Jestem bardzo wdzieczna za slowa otuchy i nad 28.08.05, 20:31 to sie nazywa kobiece zorganizowanie))) Odpowiedz Link
slunko Re: Jestem bardzo wdzieczna za slowa otuchy i nad 29.08.05, 11:27 Ponponko! co prawda ja w temacie nie jestem i tylko czasami podczytuje Wasze opowiesci, ale do gratulacji to pierwsza z wielka przyjemnoscia sie przylacze Zwlaszcza ze i mnie nachodzi potrzeba, pomalu swoj stan cywilny zienic Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link
ponponka1 prosze o trzymanie kciukow.... 02.09.05, 07:17 Wiking _chce_ przyleciec na weekend, przyszly....Teraz tylko liczyc, ze ceny biletow nie beda zbyt duze.... Dzisiaj sprawdza i podejmie decyzje, mam nadzieje Cmok (jaki smok?) Odpowiedz Link
triskell Re: prosze o trzymanie kciukow.... 02.09.05, 07:27 Kochana, nawet nie wiesz, jak mocno trzymam!!! Odpowiedz Link
viki2lav Re: prosze o trzymanie kciukow.... 02.09.05, 08:40 to tylko oddalic sie od zgielku i pogadac oko w oko o przyszlosci! rozgrzewam kciuki (ja jestem jedna z tych co to zdecydowala za dwoje i wyszla za maz bez zareczyn, bez oswiadczyn i sobie chwale)) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: prosze o trzymanie kciukow.... 02.09.05, 14:13 Trzymam jak cholera )))) Buzka Odpowiedz Link
yatzekalexander Re: prosze o trzymanie kciukow.... 02.09.05, 14:54 przyjechal? bo trzymam i to mocno... Odpowiedz Link
tamsin Re: prosze o trzymanie kciukow.... 03.09.05, 23:25 pusc troche pary bo nie wytrzymuje!!!! ale trzymam te kciuki jak szalona - ciezko sie pisze z takimi zacisnietymi! Odpowiedz Link
alltid_ung Re: prosze o trzymanie kciukow.... 04.09.05, 16:04 a ja kciukasy trzymam odkad mi sie snilas......))) Odpowiedz Link
ponponka1 Nadal nic nie wiem :( 04.09.05, 18:30 Wiking ma tyle pracy, ze w piatek nie mial czasu na zarezerwowanie biletow.....moze jutro? Ale tesknie.......i czekam.... Cmok (jaki smok?) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nadal nic nie wiem :( 04.09.05, 18:33 jaasny gwint ! no to trzymam dalej Odpowiedz Link
ponponka1 Nie ma tego zlego :) 06.09.05, 02:41 Wiking nie przyleci....Ale bardzo, bardzo dziekuje za kciuki!!!!! Przydaly sie!!! Bedzie bobrze Cmok (jaki smok?) Odpowiedz Link
triskell Re: Nie ma tego zlego :) 06.09.05, 04:25 Hehe, kciuki wiedziały, za co się trzymają, lepiej niż my Odpowiedz Link
mulinka Re: Nie ma tego zlego :) 06.09.05, 05:24 baaaardzo sie ciesze! wspaniale wiesci na koniec dnia buziaki! Odpowiedz Link
beetaa Re: Nie ma tego zlego :) 06.09.05, 11:17 a ja znowu przespalam najlepsza nowine dnia chyba musze przestac sypiac, zeby wszystko sledzic na biezaco Ponponko, nie wiesz nawet jak sie ciesze!!! ------------------------------------------------------ jak to dobrze chmurka byc.... Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Nie ma tego zlego :) 06.09.05, 21:57 teraz mozna kupic bardzo tanie bilety w norvegian airlines pewnie juz je znacie obydwoej. ja lece wlasnie jutro wyszlo bardzo taniutko, ale robilam rezerwacje na miesiac przed. pozdrawiam Odpowiedz Link
ponponka1 Plany :) 08.10.05, 18:50 Moj zapracowany i zakursowany wiking zdolal w koncu sie do mnie dodzwonic z norweskiej dziczy gorskiej Na przelomie listopada i grudnia wybieram sie do niego na dwa-trzy tygodnie Wraca w zasieg za poltorej tygodnia - i wtedy bedzie ustalanie konkretnych dat. Ciesze sie bardzo - choc wyjazd za ponad miesiac. Ale za to na dluzej Od razu jakos mi radosniej Cmok (jaki smok?) Odpowiedz Link
asica74 Re: Plany :) 08.10.05, 19:30 Ponponka, ciesze sie na takie wiesci. Ten miesiac szybko zleci, choc pewnie bedzie sie dluzyl jak rok. Ale pomysl, ze czeka cie dlugi i spokojny czas, gdy mozecie wiele rzeczy obgadac, w tym wasze plany na przyszlosc . Odpowiedz Link
mon101 Re: Ponponko snilo mi sie..... 08.10.05, 20:07 Ponponko, zgubilam sie najwyrazniej w Waszych perypetiach, ale teraz sie "uppdatowalam" (ani chybi dostane nagane partyjna za ten zwrot) i ciesze razem z Toba. Toz to juz niedlugo! Odpowiedz Link
triskell Re: Ponponko snilo mi sie..... 08.10.05, 20:35 Ponponko, no to kupuj już zimowe ciuszki, żebyś nam tam nie zamarzła zimą na tej północy. Jeszcze raz muszę Ci powiedzieć, jak bardzo się cieszę Odpowiedz Link