wiedzma30 06.10.05, 01:29 Czy wiesz cos na temat wampirow energetycznych i jak sie przed nimi chronic? Jakby co, to mozesz napisac na maila - gazeta, albo yahoo... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mulinka Re: Do Triskell 06.10.05, 02:41 rozmowy.onet.pl/5,artykul.html?ITEM=1140620&OS=55759 Odpowiedz Link
mulinka Re: Do Triskell 06.10.05, 02:45 dalam Ci link do ostatniej strony tu masz od poczatku rozmowy.onet.pl/1,artykul.html?ITEM=1140620&OS=55759 Odpowiedz Link
mulinka Re: Do Triskell 06.10.05, 02:50 a tu masz nawet cale tony : www.google.com/search?hl=en&q=%22wampir+energetyczny%22&btnG=Google+Search Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Do Triskell 06.10.05, 05:52 Dzieki za tony... wiekszosc z nich nie ma nic wspolnego z tematem - ale to nic Interesowalam sie tym juz dawno i raczej znam temat. Chcialam poznac jedynie opinie Triskell - jezeli miala do czynienia z takim zjawiskiem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
triskell Re: Do Triskell 06.10.05, 08:02 wiedzma30 napisała: > Chcialam poznac jedynie > opinie Triskell - jezeli miala do czynienia z takim zjawiskiem. No i poznałaś - i nijak się do tego nie ustosunkowałaś. Napisz, co _Ty_ robisz w tej dziedzinie (skoro piszesz, że masz doswiadczenie, to pewnie _coś_ już robisz?) i odpowiedz proszę na moje pytanie, kim jest ten wampir energetyczny. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Do Triskell 06.10.05, 05:46 Zupelnie nie chodzilo mi o przewracanie w te i z powrotem kilku frazesow - z calym szacunkiem dla pani Heidtman, ktorej lubie sluchac... Odpowiedz Link
tora99 Re: Do Tirskell 06.10.05, 03:57 o rany! wiedzma, nie mow ze maz nowa kuzynke zaprosil....... Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Do Tirskell 06.10.05, 05:54 Na szczescie ma tylko "az" jedna siostrzenice... P.S. Jak w chatce? Odpowiedz Link
triskell Re: Do Tirskell 06.10.05, 04:48 Wiedźmo, po pierwsze literówką się nie przejmuj, wszystkie używamy klawiatury i ja też na niej literówki sadzę . A jeśli chodzi o wampiry energetyczne, to ja znałam kilka, ale jakoś tak zawsze sączyły energię z innych, a mnie nie ruszały. Co ciekawsze, nigdy nie byłam w żaden sposób uczona shielding, po prostu wizualizuję sobie ścianę pomiędzy mną a tą osobą, odbijającą wszystko, co negatywne i wysyłającą to z powrotem, często zmienione w pozytywną, pożyteczną energię. I wierzę w to, że to działa - być może ta właśnie wiara jest podstawą sukcesu? Bo jeśli chodzi o mnie, to żaden wampir się na mnie nie pożywi, jeśli ja na to nie pozwolę. A nie pozwalam. Ostatnio znów w grupie związanej z Pagan Meetup był taki przypadek... jeden koleś sam przyznaje się do tego, że sączy z ludzi energię. Dziewczyna, która wydawała mi się zawsze bardzo silna, skarży się, że nie może spać, ciągle ją boli głowa, itp. A u mnie wszystko OK. Tak więc nie bardzo mogę Ci pomóc poza poleceniem wizualizacji takiej ściany/osłony. Mam nadzieję, że linki od Mulinki będą bardziej przydatne. A gdzie Cie dorwał ten wampir energetyczny? Odpowiedz Link
mulinka Re: Do Tirskell 06.10.05, 04:54 hmmm no to jesli moge wtracic sie do merytorycznej dyskusji, to.... sciana jest ok., jesli potrafi sie zmienic energie odbijana na dobra, a to juz wyzsza szkola jazdy proponuje wizualizowac "sciane" z gesto porosnietych kwiatow, tak , zeby energie rozpraszaly a kwiaty same w sobie sa dobra energia dobranoc, snijcie cuda Odpowiedz Link
st0krotka Re: Do Tirskell 06.10.05, 20:37 mozna tez sobie wyobrazic, ze sie jest w przezroczystej piramidzie albo kuli. Odpowiedz Link
melba_piszczykowa Re: Do Tirskell 07.10.05, 12:55 ja sobie wyobrazam (gdy mam podejrzenie ze cos nie tak) wirujace wokol mnie kwiaty roz ktore jeszcze sie obracaja wokol swojej osi, taki taniec kwiatowy bardzo mi sie ta wizualizacja podoba no i chyba dziala, w kazdym razie na mnie tak (bo mi lepiej) a o to chyba chodzi... Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Do Tirskell 06.10.05, 06:07 Ja nie potrafie "wyczuc" takiej osoby... Juz raz mialam do czynienia z czyms podobnym. Dzis wracajac ze szkoly - raczej ledwie sie wlokac - analizowalam dlaczego tak moze byc i przypomnialam sobie poprzedni raz... Bylo identycznie! Tyle ze tamta kobieta byla naprawde odpychajaca, a ta jest bardzo sympatyczna i to chyba bylo dla mnie mylace... Po ok. 20 min. przebywania z nia w jednym pomieszczeniu czuje sie jak "flak" Zreszta i inne osoby staja sie ospale, ziewaja, niektorzy nawet zasypiaja... Uwazalam, ze to z powodu nudnych lekcji, ale dzis w drodze do domu porownywalam lekcej innych nauczycielek i w sumie niczym sie nie roznily... I wtedy mnie olsnilo! Wampirzyca?! Wyczytalam dzis, ze najlepszymi dawcami sa ludzie posiadający dużo energii, emocjonalni, poeci, pisarze, malarze ("atrystyczne dusze"), ludzie w dobrych nastrojach... hmmm... jestem dobrym dawca... Sprobuje jutro ze sciana - moze sie uda. A jezeli nie, to moze krysztal? Dzieki za odpowiedz -- hanka Odpowiedz Link
triskell Re: Do Tirskell 06.10.05, 10:14 wiedzma30 napisała: > Tyle ze tamta kobieta byla naprawde > odpychajaca, a ta jest bardzo sympatyczna i to chyba bylo dla mnie mylace... Jedna z pierwszych energetycznych wampirzyc, które znałam, pracowała jako... psycholog i psychoterapeuta!!! Podobno u jej pacjentów często zdarzały się popadnięcia w jeszcze głębsze depresje i załamania nerwowe. Ale wiesz, pierwsze wrażenie było po prostu super, wydawało mi się, że to ktoś, z kim się zaprzyjaźnię, bo tyle mamy wspólnych pasji... Jeśli możesz, to najlepiej ogranicz w ogóle kontakty z tą osobą. Oczywiście wiem, że nie zawsze jest to możliwe, ja w przypadku, o którym piszę powyżej, miałam na szczęście ten wybór, więc po prostu się odcięłam. Odpowiedz Link
viki2lav Re: Do Tirskell 06.10.05, 11:12 olsnilo mnie!!!! dziewczyny dzieki za ten post Odpowiedz Link
monika_a_b Re: Do Tirskell 06.10.05, 20:06 Haj Triniu, a jak się ustrzec od takich wampirów? Szczególnie jeśli to ktoś z rodziny? Staram sie nie myśleć, ale ciągle mnie jeszcze to boli... Wczoraj za to bardzo miło mi sie rozmawiało z moją panią doktor od chiroterapii. Mam pewne kłopoty z kręgosłupem, a więc udałam się do niej... Jestem baaardzo zadowolona, bo to bardzo miła i empatyczna osoba, energia z niej wręcz tryska na lewo i na prawo, a więc chodzę do niej w przyjemnością, pomimo że zabiegi do najmilszych nie należą... Wczoraj miałam z nią pogadankę (to jej dodatkowa oferta dla nowych pacjentów) na temat tego, jak nasz mózg poprzez wysyłanie fal do nerwów steruje naszym orgnizmem. I jak bardzo ważne dla naszego zdrowia jest bycie zadowoloną z siebie i pogodną osobą, życie po prostu w zgodzie z samą sobą, bezstresowo... Jako że ja również troszeczkę na ten temat wiem, no i byłam poza tym tego wieczoru jedyną jej pacjentką, to naprawde nieźle sobie pogaworzyłyśmy - między innymi na temat "energy suckers". To chyba o te wasze wampiry chodzi? Postanowiłam obchodzić je wielkim łukiem, bo tak jak to już podała Wiedźma, należę do grona ich "ulubionych" dawców krwi... Chyba zacznę się robić jeszcze bardziej pyskata, moze to pomoże, bo czasami mimo wszystko takie osoby za bardzo zachodzą mi za skórę... A więc, wiesz moze jak rozpoznac takie osoby? PS: BTW, bardzo byłam z siebie samej dumna - tak mi dobrze szło po angielsku, że ho ho! Moze dlatego, że już się z tą kobietą oswoiłam i nabrałam do niej zaufania...? W każdym razie cieszę się z każdego nawet najmniejszego kroku w stronę władania tubylczym na ich poziomie... )) A pani doktor nota bene była rodem z Kanady... To może dlatego tak dobrze mi poszło? Odpowiedz Link
triskell Re: Do Tirskell 07.10.05, 08:39 monika_a_b napisała: > Haj Triniu, a jak się ustrzec od takich wampirów? Szczególnie jeśli to ktoś z > rodziny? Niestety, najlepszą radą jest "unikać", więc tu przez mieszkanie z dala od nich już trochę zyskujesz. Trzymaj się, kochana. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Do Tirskell 06.10.05, 10:02 spotkalem sie pare razy z takimi osobami ,znam tez taka osobe ktora sie zmienila i teraz mam z ta osoba dobre relacje Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Do Tirskell 06.10.05, 21:38 monika_a_b pamietaj aby o Tym zeby nie przesadzic tez w druga strone aby te pyskowanie bylo do Tych ludzi co powinno byc Odpowiedz Link
monika_a_b Re: Do Tirskell 06.10.05, 21:55 Ależ oczywiście! Przecież pisałam, że chodzi mi o takie obchodzenie się z osobami "wampiropodobnymi", aby w końcu przestali mnie męczyć... Więc szukam metod, aby wiedzieć jak sobie z takimi osobami poradzić... Możesz mi coś zaproponować? Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Do Tirskell 06.10.05, 23:35 Spotkalo mnie dzis cos ciekawego, ale opisze to pozniej... Udalo mi sie to przypadkiem przerwac Odpowiedz Link