Dodaj do ulubionych

damskie torebki

10.07.07, 14:41
Wyborcza sporzadzila spis powszechny zawartosci damskiej torebki. Przypomnialo
mi to moje zdarzenie z policjantem w Montrealu. Zatrzymal mnie za skrecanie w
prawo na czerwonym swietle, co rowna sie mandatowi 100 dolarow. Oczywiscie
zazadal ode mnie dokumentow. Zaczelam przeczesywac torebke i nie moglam
znalezsc. W koncu zaczelam wykladac trzesacymi sie rekoma zawartosc torebki na
maske samochodu. Myslalam, ze policjant mnie zastrzeli, poniewaz trwalo to
okolo 10 minut. W koncu znalazlam i z okrzykiem szczescia wreczylam mu moje
znalezisko. Ku mojemu zaskoczeniu policjant ledwo powstrzymywal sie od
smiechu.Po czym powiedzial, jedz juz tylko nie skrecaj na czerwonym swietle.
moda.gazeta.pl/moda/1,77803,4300828.html
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: damskie torebki 10.07.07, 15:30
      babiana to co napisalas to bedzie temat woda smile
      tez mnie czasami zastanawia co tam maja dziewczyny,kobiety w torebkach ze takie
      duze i ciezkie smile
    • roseanne Re: damskie torebki 10.07.07, 15:58
      czytalam ten spis wczoraj i ubaw mialam setny
      specjalnie ise przerzucialam na male torebki, bo nie miec miejsca na cuda, choc
      pewnie i tak mam mase nietypowych przedmiotow
    • roseanne pytanie na boku 10.07.07, 16:33
      to w MOntrealu nie mozna tak skrecac?

w ontario bylo to zuupelnie normalne - po zatrzymaniu sie i upewnieniu ze droga
      wolna mozna, chy ba ze jest znak mowiacy ze nie mozna - wcale nie taki czesty, w
      NJ jest zreszta podobnie
      • babiana Re: pytanie na boku 10.07.07, 16:49
        Chyba w calym Quebeku nie mozna skrecac w prawo na czerwonym swietle. W
        Montrealu na pewno tylko przy zielonym swietle lub zielonej strzalce. Ten nawyk
        jest uciazliwy kiedy wyjezdzamy poza granice prowincji. Stoi wowczas czlowiek na
        czzerwonych swiatlach pomimo tego, ze z lewej nikt nie jedzie. Kierowcy za nami
        zaczynaja wowczas wsciekle trabic czego nie znosze.
        • roseanne bardzo dziekuje - dobrze wiedziec :) nt 10.07.07, 18:19

• sylwek07 Re: bardzo dziekuje - dobrze wiedziec :) nt 10.07.07, 19:41
            roseanne na watku o torebkach dowiedzialas sie jak to jest z prowadzeniem
            samochodu smilenie zle :0
            • roseanne watek nie skrecony watkiem straconym :) nt 10.07.07, 19:50

• tamsin Re: damskie torebki 10.07.07, 16:51
      z tych wymienionych artykulow w torebce, mam 99%. Nie pale papierosow wiec
      tylko tego mi zabraklo z zapalkami, ale za to mam dwa telefony komorkowe, jeden
      stary bez serwisu, ktory nosze ze soba bo mam zamiar oddac go na cele
      charytatywne, ale jakos mi juz rok zleci i jeszcze sie kolo takiego punktu nie
      zatrzymalam.
      • mon101 Re: damskie torebki 10.07.07, 20:15
        Zdecydownie naleze do przezornychwink) Nosze jeszcze zawsze ksiazke no i
        oczywiscie okulary - optyczne i przeciwsloneczne.
      • asia.sthm Re: damskie torebki 10.07.07, 20:16
        Ja sie dziwie ze oni o kluczach zapomnieli - najmniej pol kilo, z czego polowa
        nie wiadomo od czego, no ale zawsze moze sie przydac. Lepiej nosic jeden
        wytrych, ale w dzisiejszych czasach o dobrym wytrychu tylko pomarzyc mozna.
        Zapomnieli tez o ksiazkach, bo ja zawsze dwie do wyboru + plik powyrywanych z
        gazet sudoku. Srubokrecik tez nosze, kiedys nawet maly mlotek zawsze mialam.
        Najgorzej jak zmieniam torebke i cos mi sie nie chce zmiescic, wtedy rozpacz
        czy torebke oddac czy z czegos zrezygnowac. No i drobny prowiant tez nosze - na
        wszelki wypadek smile
        • mon101 Re: damskie torebki 10.07.07, 20:32
          Ani chybi tez nalezysz do przezornychwink
          • asia.sthm Re: damskie torebki 10.07.07, 20:39
            Owszem, ale musze sie ukrywac, bo moja przyjaciolka wazy mi torbe , a jak
            przekrocze limit to nie chce sluchac kiedy mnie cos w kosciotrupie boli. Nie
            moge sobie nawet porzadnie ponarzekac bo zaraz paluchem torbe na moim ramieniu
            pokazuje.
            • ania_2000 Re: damskie torebki 10.07.07, 21:15
              No wlasnie - plecy. Ja uwielbiam wielkie torebki, zawsze mialam tam kilogramy
              stafu, lacznie z kamieniem, ale w koncu powiedzialm - basta!. Zrobilam
              rewolucje. Przerzucilam sie na malutkie. Takie jak kosmetyczkismile Musialam sobie
              nawet specjalny portfelik kupic, malutki tylko na prawo jazdy i karty -
              pieniadzory sie juz nie mieszcza. Teraz w torebeczce mam wyzej wymieniony, plus
              maly perfum, blyszczyk i grzebyk. Aha i komorka - nic wiecej nie wchodzi, nawet
              kluczyki od samochodu, ani okulary przeciwsloneczne.
              Odmienilo to moje zyciesmile))
              • babiana Re: damskie torebki 10.07.07, 23:55
                Ja usilowalam sie tez na mniejsza sie przerzucic, ale tylko tydzien wytrzymalam.
                Na pamiatke pozostala mi tylko mniejsza portmonetka.W Polsce szczegolnie mi ta
                wielka torba ciazyla, poniewaz tam wiecej pieszo sie chodzi. Tak jak Asia.sthm
                nosze pelno kluczy. Miedzy innymi zapasowe od samochodu i dwie pary od domu.
                Nawyk ten mam od momentu kiedy zatrzasnelam drzwi i klucze w domu zostaly. Bog
                nade mna jednak czuwal, poniewaz na przydroznym slupie fachowcy cos naprawiali i
                mieli drabine. Ublagalam, aby weszli przez otwarty balkon. Numer na torbe z
                policjantem polecam zas wszystkim. Mnie wstyd bylo wszystko wykladac,a on nie
                mogl wyjsc z podziwu.
              • pama13 Re: damskie torebki 11.07.07, 03:01
                bo nie ma sytuacji do ktorej kobietka by sie nie przystosowala!i tak w wielkich
                torebkach mnostwo "klamotow" i wszystkie wydaja sie niezbedne,no ale jak
                przyjdzie uzywac mini torebeczke to tez dajemy rade i tak sparwnie
                wyselekcjonujemy swoj stuff,ze wsszystko co potrzebne znajdzie sie w
                torebeczcesmile i tak jest wlasnie w moim przypadku,bardzo lubie duze torby,ale
                gdybym tylko takie nosila to skrzywienia kregoslupa bym sie nabawila dzwigajac
                te wszystkie"niezbedniki" wiec od czasu do czasu przezucam sie na mniejsze
                wersje.
                • grazyna10 Re: damskie torebki 11.07.07, 08:23
                  Dla mnie torebka, w ktorej nie mozna by zmiescic 5 kilo kartofli to nie torebka
                  a kosmetyczka. Ostatnio do swojej torebki wsadzilam dwie butelki wina i nawet
                  widac nie bylo. No czuc na ramieniu to owszem...

Z trzech wiecznych rzeczy jakie znam: wieczne pioro, wieczna milosc i wieczna
                  ondulacja, najtrwalsze jest to pierwsze
                  • moni-bel Re: damskie torebki 11.07.07, 22:53
                    Widze ze nie jestem sama w milosci do wielkich torebek.Malych po prostu nie
                    toleruje.Co pewien czas probuje robic przeglad "inwentarza" ale i tak wszystko
                    szybko wraca do normy.Tylko slubny narzeka kiedy musi poszukac czegos w torebce
                    i przy najlepszych checiach nic znalesc nie moze.
                    • marjanna1 Re: damskie torebki 18.07.07, 17:40
                      Tak dla przypomnienia:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16726&w=27357418&a=27357418
                      smile)
                      • syswia Re: damskie torebki 24.07.07, 18:34
                        Ja ostatnio mialam okazje zwazyc (a raczej zmuszono mnie na lotnisku) moja
                        torebeczke. Po znacznym jej odchudzeniu z niezbednikow takich jak ksiazki,
                        nozyczki, cazki, perfumki, pasta do zebow, szczotka, butelka wody do picia itd
                        itd - prawde mowiac zostal w niej sam portfel i bilety - wazyla 2 kg.
              • gherarddottir Re: damskie torebki 24.07.07, 19:21
                Ja lubie duze torby wiec zawsze mam pelno rzczy przy sobie: dokumenty, klucze,
                pare dlugopisow, karty i pieniadze, kosmetyczke z kosmetykami, czasem tez
                perfumy, mala butelke wody do picia, dwie komorki, kluczyki, ksiazka lub jakas
                gazeta do czytania, pelno kwitow ze sklepu, lekarstwa, czesto tez camera. Nie
                wiem dlaczego ale to chyba wszystko ze 4 kg wazy ha ha ha
                • asia.sthm Re: damskie torebki 01.08.07, 00:13
                  Uwaga! Torebkowa rewia mody.

Tu blizniaczki - nikogo mi nie przypominaja wink...bo za wysokie i za urodziwe.
                  Na tyle jednak duze, ze bym sie z gratami zmiescila.
                  moda.gazeta.pl/moda/51,77803,4065731.html?i=15
                  • tamsin Re: damskie torebki 01.08.07, 03:43
                    a ja mam pytanie, czym czyscicie swoje torebki? pierwszy raz mam ubrudzona tam
                    gdzie trzymam telefon a tak sie zakochalysmy w sobie z moja torebka, ze nie
                    chce sie jej pozybywac, jak wyczyscic aby wrocila do normy???
                    • asia.sthm Re: damskie torebki 02.08.07, 13:52
                      A moze zzdradzisz z czego ta twoja ukochana ?
                      Jesli ze skory to umyj jej brudy wlasnym ukochanym kremem do twarzy lub
                      mleczkiem kosmetycznym.
                      Jesli szmaciana to do pralki ja zaladuj i przepros za wirowanie.
                      Jesli zamszowa, to woda z detergentem delikatnie gabeczka a potem rozetrzyj
                      zamsz czyms szorstkim.
                      Utyrtolone przedojrzala gruszka torebkowe podszewki, jesli da sie je wyciagnac
                      przechychlac mozna recznie i wepchnac spowrotem po wyschnieciu.
                      Ja wlasnie czekam kiedy mi sie jogurt wyleje, bo codziennie kupuje taki
                      zamkniety sreberkiem, wrzucam do torby luzem i donosze do pracy. Jeszcze mi sie
                      nigdy nie przedziurawil, ale niedlugo pewnie sie doczekam wink
                      • tamsin Re: damskie torebki 03.08.07, 02:08
                        wyprobuje i zobaczymy smile musze nie tylko ten krem do twarzy poswiecic, ale i
                        ten srodek delikatnie wyprac, bo cos ten jogurt co ty nosisz, mi juz sie
                        rozwalil wink
                        • monhann2 Re: damskie torebki 03.08.07, 14:20
                          A moze tak powinnyscie sobie sprawic nylonowe lunch bags? co by oszczedzac te
                          Wasze torebki? Oczywiscie zartuje. Nigdy sama bym w czyms takim lunchu nie
                          nosila, straszny obciach! Rowniez pcham wszystko do torebki.
                          • asia.sthm Re: damskie torebki 03.08.07, 15:03
                            nylonowe lunch bags?

Hmmm, zwykla torebka ze sklepu by wystarczyla ale mi sie nie chce. To taka
                            jogurtowa ruletka sie we mnie zalegla.
                            Zreszta jak widac, ja wrzucam, a u Tamsin sie rozlewa smile)) Wcale nie glupio big_grin
                            Dzis tez mi sie udalo.

Kiedys rozdyzdala mi sie gruszka...jeszcze do dzis klucze gruszka pachna, nawet
                            ladnie.
                            • jan.kran Re: damskie torebki 03.08.07, 19:08
                              Ekhmm... Sila internetu mnie porazila. Asi jogurt wyladowal w Tamsinowej
                              torebcetongue_outPP

Ja kiedy pracuje nocnie a ostatnio bylo tego sporo nosze do pracy taka torebke:

www.gaba.pl/uzupelnienie3/PT%201111.jpg

Nie jem prawie w dzien wiec na noc zabieram do pracy litr oliwy z oliwek ,
                              tarke, parmesan , szynke serano, salatke z kurczaka , rozne warzywa zapiekane
                              w formie z kurczkiem czy ryba, salatke owocowa itp. < nie wszystko na razie
                              oczywisciesmile> i mase gazet i ksiazek.
                              Bardzo pakowne , podreczne i nic sie nie rozlewa.
                              Tylko ja mam do fabryki dwie minuty wiec moge nosic taki nabojsmile
                              • asia.sthm Re: damskie torebki 03.08.07, 20:56
                                > Ekhmm... Sila internetu mnie porazila.

Jesli ludzie sie w imternecie zaczynaja kochac, slub biora i dzieci plodza to
                                ja do cholery moge Tamsin torebke zapaskudzic po trzech latach znajomosci?
                                Moge jak widac pierwszorzednie.

Kranie twoj koszyk jest klasykiem piknikowym. Sama bym taki targala gdybym
                                miala dwie minuty do pracy. Ja mam grubsze pol godziny z przesiadka.
                                Pol litra...oliwy bardzo mi sie podoba, zaczne nosic.
                                • thorgalla Re: damskie torebki 03.08.07, 22:09
                                  asia.sthm napisała:
                                  > Jesli zamszowa, to woda z detergentem delikatnie gabeczka a potem rozetrzyj
                                  > zamsz czyms szorstkim.
                                  >
                                  Asieńko,czy ta rada odnosi sie także do zamszowych butów.
                                  Kupiłam wprawdzie jakiś farbujący spray do zamszu ale niewiele on daje.
                                  A mam takie ładne (i drogie) buty na jesień.

Na temat torebek moge powiedzieć tyle,że mam ich mnóstwo (w różnych
                                  kolorach),które zmieniam w zależności od koloru stroju więc zestaw po
                                  przenoszenia musi być ograniczony do minimum.
                                  Krem do rąk i krople do oczu to podstawa (w lecie dochodzą słoneczne okulary).
                                  Portfel czy telefon nie zawsze zabieram.
                                  • jan.kran Re: damskie torebki 03.08.07, 22:58
                                    Dzis przyszlam do fabryki z mozarella , pomidorami i doniczka z bazylia
                                    < rozsiewajaca oszalamiajacy zapach na tasmie >
                                    Tarke i parmezan mam tyz.
                                    I totalnego zlego na szefa ale napisze potem bo mam dylemat.
                                    Zabic od razu czy najpierw porozmawiactongue_outPPP
                                    Wpadne nocnie na Odpryski , na razie schne i oddychamsmile
                        • babiana Re: damskie torebki 10.08.07, 05:48
                          tamsin napisała:

> wyprobuje i zobaczymy smile musze nie tylko ten krem do twarzy poswiecic, ale i
                          > ten srodek delikatnie wyprac, bo cos ten jogurt co ty nosisz, mi juz sie
                          > rozwalil wink
                          Najlepszym srodkiem do czyszczenia torebek skorzanych jest plyn do czyszczenia
                          siedzen skorzanych w samochodzie. Kupisz w sklepie motoryzacyjnym. Simoniz z
                          conditionerem moze byc, ale jest jeszcze jeden lepszy. Wyrzucilam butelke, ale
                          jak bede w sklepie kolo mnie to powiem ci nazwe, poniewaz one i tak w USA sa
                          produkowane, z tym ze u nas maja dodatkowo francuskie napisysmileBrud z siedzen
                          schodzi jak po masle i z torebki rowniezsmile
                          • tamsin Re: damskie torebki 12.08.07, 22:22
                            wybieram sie do takiego sklepu specjalnie po ten plyn, chyba wiem o
                            czym mowisz!! Zreszta mam skorzane siedzenia w samochodzie, przyda
                            sie taki plyn jakby mi schaboszczak wypadl z reki w czasie jazdy smile
                            • jan.kran Re: damskie torebki 13.08.07, 01:20
                              Kobieta co ma TAKA torebke na pewno ma puzderko wysadzane
                              brylanatami na jogurttongue_outPP

Tamsin , nie wiesz ze nie wolno jesc jak sie prowadzi ?
                              Kran
                              • asia.sthm Re: damskie torebki 14.08.07, 16:22
                                No nie!! To puzderko to mnie finansowo juz zupelnie wykonczy !
                                Zamiast joguru sama woda na lunch sad(
                            • babiana Re: damskie torebki 16.08.07, 02:13
                              Raz na rok przyda sie przetrzec siedzenia, poniewaz plyn chroni skore przed
                              wysychaniem i pekaniem.
                              Kiedys mialam torebke koloru naturalnej skory i po wodzie zrobily sie zacieki.Po
                              kilku latach trzymania jej w szafie wpadlam na pomysl uzycia tego plynu i
                              wszystkie plamy zniknelysmile
    • asia.sthm Najdroższa torebka na świecie 11.08.07, 20:34
      moda.gazeta.pl/moda/1,77803,4376694.html
      He he , kliknelam sobie w te Diamont Forever i stwierdzam, ze
      bardziej podoba mi sie Tribute Patchwork Bag ...po pierwsze zdziebko
      tansza, po drugie do gumiakow lepiej pasuje.
      A tak powaznie to zgroza! Brrr ! Juz widze normalna kobiete co leci
      z taka torebka do pracy i jogurt w nia wrzuca smile))
      • babiana Re: Najdroższa torebka na świecie 16.08.07, 02:08
        Ta torebka kosztuje tylko 260 tys.ussmile) Strach gdziekolwiek ruszyc sie z takim
        "akcesoriem".
    • optymistka41 Re: damskie torebki 16.09.07, 18:30
      W damskich torebkach zawsze jest balagan i tak powinobyc.To jest
      kobiece.
      • grazyna10 Re: damskie torebki 17.09.07, 23:00
        A torby blizniaczki bardzo przypominaja moje torby na rower. No moje
        moze nie sa z tak szlachetnego tworzywa wykonane ale maja te zalete,
        ze mozna je wypchac do wypeku i nie trzeba tego dzwigac. A w tym
        diamentowym malenstwie to podoba mi sie tylko cena. Za taka cene to
        sie slon powinien do niej zmiescic a tam co wejdzie, kata kredytowa
        i szminka. Eeee do kitu taka torba.

Z trzech wiecznych rzeczy jakie znam: wieczne pioro, wieczna milosc