Gość: zainteresowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 22:15 muszę ubezpieczyć auto, jaką ubezpieczalnie wybrać? chodzi mi o najtańsze ubezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waldemar.kiepski Re: OC + NNW 21.09.09, 22:25 Zainteresuj się MTU. Ulotki agentów dostaniesz chyba na każdej poczcie i w Starostwie Powiatowym. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gator Re: OC + NNW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 16:23 jeżeli bierzesz oc to wybieraj tylko pod kryterium ceny, ja polecam link4, mi skladka wyszła najtaniej, ale jak chcesz to możesz pochodzić po różnych towarzystwach i posprawdzać ceny przez kalkulator oc. Generalnie w directcie będzie najtaniej. Directy tym sie roznia od tradycyjnych towarzystw, że nie maja agentow i placowek. Wszystko zalatwiasz przez telefon i internet. Przez to sa tańsi bo nie mają takich kosztów. Wiem to, bo dwa miesiące temu sam przechodziłem przez wybór ubezpieczenia i straciłem tydzien na agentach, liczeniu na kalkulatorach oc, itp. i w efekcie wyszlo mi najtaniej w link4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: OC + NNW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 17:14 hmmmmm, jestem po kilku telefonach od przedstawicieli różnych firm, najtaniej wychodzi w MTU, trochę drożej w AXA, o link4 zapomnij, cena ponad 2 razy wyższa niż w MTU. Nie rozumiem w takim razie jak Tobie wyszło najtaniej.Dziwne..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acth Re: OC + NNW IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.09.09, 19:30 to spróbuj potem odzyskać odszkodowanie w MTU,rozbój i przekręt w biały dzień,najtanieJ w mBANKU,punkt na pasażu w AUCHAN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: OC + NNW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 19:35 kurcze, mówisz poważnie? czy ktoś może jeszcze potwierdzić tą informację, w sumie już byłem zdecydowany na to MTU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejka Re: OC + NNW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 20:59 witam!! zajmuje sie ubezpieczeniami na codzien-jesli chodzi o OC jest to ubezpieczenie regulowane prawnie i dlatego zadna z firm nie ma za bardzo mozliwosci ''przekrecic'' klienta. natomiast NNW w zaleznosci od firmy--rozna suma ubezpieczenia a co za tym idzie skladka...Jesli chodzi o firme MTU OC moze byc ale NNW doubezpiecz z innej firmy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca z Re: OC + NNW IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.09.09, 22:11 Ja również posiadam kilka polis w mBanku i wyszło najtaniej.Dodatkowa zaleta możesz płacić miesięcznie.Minus musisz mieć konto w mBanku ale jest bezpłatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyryll Re: OC + NNW IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.09, 14:11 >> to spróbuj potem odzyskać odszkodowanie w (...) Ale o czym Ty mówisz? Ubezpieczając się w dobrej, renomowanej, drogiej, szybkiej i najpiękniejszej w klasie firmie ubezpieczeniowej robisz dobrze... KOMUŚ. To on będzie miał bezbolesne odzyskiwanie strat po Twoim babolu. Co Tobie po tym (?), że jesteś w mega (drogiej) firmie, jak będziesz miał kolizje z kolesiem z firmy krzak. Ty będziesz miał problem i Ty będziesz się pałował z jego ubezpieczalnią. Zasada. Bierze się tam, gdzie najtaniej. W moim przypadku było to LibertyD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rainy Re: OC + NNW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 16:20 No normalnie mi wyszło tak, że zorientowałem się w kilku towarzystwach i w link4 mi wyszło najtaniej, mam full znizki, brałem samo oc. Możesz napisać jaki masz samochód i ile znizek? Bo rzeczywiście troche to dziwne, aczkolwiek może brałeś na firmę, albo masz dużo zwyzek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: OC + NNW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 16:31 land rover, 2,0. 2000 r. Prawko mam od 19 lat i byłem współwłaścicielem auta ale pierwszy raz ubezpieczenie idzie na mnie. To podstawowe pytania wszystkich ubezpieczycieli. żadnych zniżek i żadnych zwyżek.W MTU wyszło 790 zł, w AXA 890, w link4 1920, w HDI 1240, w Conpensa 950. Rozbieżność jest bardzo duża, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boleczek Re: OC + NNW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 14:12 Takie różnice wynikają z tego, że każde towarzystwo prowadzi swoje statystyki wypadkowości i na tej podstawie wylicza składki indywidualnych modeli. Moja rada, spróbuj zadzwonić jeszcze raz do link4 i powiedz, ze w stosunku do innych masz tyle a tyle rożnicy w cenie – zakładam się że będą chętni do negocjacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyprymityw Re: OC + NNW IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.09.09, 23:13 po co dzwonić? Szkoda czasu i impulsu. Jak z góry dowalają taką cenę to niech spadają na drzewo. U mnie było podobnie: ktoś polecił link4 ale kalkulacja była kosmiczna. Wybrałem AXA. Ponad 50% taniej bez targowania. Po rozmowie tel. Jeszcze kilka % urwałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doti Re: OC + NNW IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.09.09, 19:25 polecam LINK4, mam tam ubezpieczony juz drugi samochód. z odszkodowaniem za pierwszy nie było problemu a na drugie auto zachowali mi wszystkie zniżki. oc wyszło najtaniej ze wszystkich nie licząc MTU bo ich nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyprymityw Re: OC + NNW IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.09.09, 23:13 ale kryptoreklama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: OC + NNW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.09, 13:59 wybrałem jednak MTU, cena najniższa Odpowiedz Link Zgłoś