Dodaj do ulubionych

mikrodermabrazja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 17:40
DROGIE PANIE PROSZĘ O OPINIĘ GDZIE W WAŁBRZYCHU LUB OKOLICACH MOŻNA
ZROBIĆ MIKRODERMABRAZJE... NAJLEPIEJ DIAMENTOWĄ. I GDZIE ROBIONA
JEST PROFESJONALNIE, CZY WIDOCZNE SĄ EFEKTY. CHCIAŁABYM POZNAĆ WASZE
ZDANIE NA TEN TEMAT PONIEWAŻ MAM W PLANACH TAKI ZABIEG :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: mikra Re: mikrodermabrazja IP: *.dialog.net.pl 08.02.10, 18:06
      W Wałbrzychu już nie ma profesjonalnej mikrodermabrazji.
      Sa tylko polprofesjonalne.
      • Gość: y Re: mikrodermabrazja IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.02.10, 18:23
        Polecam zabiegi w Yasumi na Wyzwolenia 15: mikrodermabrazję diamentową ale
        również jej najnowocześniejszą i jednocześnie, najlepszą wersję -
        tlenowo-wodną...polecam.
      • nchyb Re: mikrodermabrazja 13.03.10, 12:34
        > W Wałbrzychu już nie ma profesjonalnej mikrodermabrazji.
        a gdzie są? i czym odróżnić jedną od drugiej?
        • Gość: kinga Re: mikrodermabrazja IP: *.swidnica.mm.pl 13.03.10, 21:09
          Ja miałam 2 razy robioną mikrodermabrazję i niestety było to wyrzucenie
          pieniędzy w błoto. Zero efektu i do tego kłopot - parę dni po zabiegu
          pojawiło się mnóstwo ropnych wyprysków. Może to dlatego, że jakiś czas
          temu miałam trądzik i po pocieraniu głowicą infekcja się rozniosła po
          całej twarzy. W każdym razie nie polecam. Szkoda kasy.
          • Gość: arecki Re: mikrodermabrazja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.03.10, 09:29
            Dokladnie tak moze byc. M diamentowa to nic innego jak scieranie naskórka
            nieruchoma glowica pokryta warstwa diamentową. Glowica przemiszcza sie po skórze
            . Powinna być po każym zabiegu potraktowana autoklawem. Lepszym,
            bezpieczniejszym sposobem jest mokrodermabrazja korundem. Skóra złuszczana jest
            korundem. Zabieg jest higieniczny ponieważ korund jest jenorazowy, przeplywa od
            razu do pojemnika ze zużytym korundem.
            • Gość: y Re: mikrodermabrazja IP: *.19.52.lan.e-wab.pl 15.03.10, 07:44
              Mikrodermabrazja diamentowa musi być wykonana zgodnie z zasadami. Nie można jej wykonać na niezaleczoną trądzikową skórę z ropnymi wypryskami, konieczna jest staranna dezynfekcja "końcówek" po każdym zabiegu. Nie jest to zabieg dla każdego. Ciekawe porównanie znaleźć można na: Tej stronie
              Z pewnością najbardziej udaną i najbardziej higieniczną odmianą mikrodermabrazji jest oxybrazja - czyli mikrodermabrazja tlenowo-wodna. Peeling wykonuje się przy tej metodzie roztworem soli fizjologicznej i tlenem pod bardzo dużym ciśnieniem. Jest to zabieg świetnie złuszczający naskórek, doskonale oczyszczający pory,rozświetlający i nawilżający - przy tym przyjemny i nie wywołuje żadnych podrażnień. Dla każdego typu skóry.
              ...no i dla bardziej oszczędnych pozostaje jeszcze kawitacja - ale z wszystkich metod oczyszczania jest najmniej skuteczna. Jej plusem natomiast jest cena i popularność.
              • christine5 Re: mikrodermabrazja 30.04.10, 12:20
                Potwierdzam ten rodzaj jest znacznie bardzej skuteczny i dla
                kazdego. Chociaz jak dla mnie zbyt slaby, zrobilam w zeszlym
                tygodniu mikrodermabrazje diamentowa z polaczeniem infuzji. Bardzo
                dobre rezultaty po jednym zabiegu, musze ich zrobic wiecej ale juz
                po pierwszym widze roznice.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka