Dodaj do ulubionych

Pytanie do Pań.

IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.10, 15:38
Kochane powiedzcie mi, czy któraś z Was miała taką sytuację, podczas brania tabletek atykoncepcyjnych, że zamiast 7 dniowej przerwy zrobiła 8 dniową z powodu zapomnienia o przyjęciu pierwszej tabletki?
Czyli wzięła 2 następego dnia. Proszę o opis Waszych doświadczeń w tej sprawie. Dziękuję.
Pozdrawiam serdeczenie.
Obserwuj wątek
    • anital36 Re: Pytanie do Pań. 03.03.10, 15:56
      Ja takiej sytułacji nie miałam ale z tego co pamietam to zmieniałam inne tabletki bo mi sie wydawało ze po tych pierwszych przytyłam i od razu zaszłam w ciazy ale nawet sie ciesze bo mma syna który ma juz 11lat obecnie nie boire zadnych tabletek bo miałam cesarke i wiesz w tedy mozesz sobie załatwic z lekarzem pewna rzecz ..... i masz konfort na całe zycie !!!!..
    • Gość: gość Re: Pytanie do Pań. IP: *.chello.pl 03.03.10, 16:16
      Tak.Często mi się to zdarza i dokładnie jak piszesz, Na drugi dzien
      biorę dwie tabletki.Jest Ok.
      • Gość: Justyna Re: Pytanie do Pań. IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.10, 16:46
        Naprawdę? I żadnych nieprzyjemnych "konsekwencji" nie miałaś?
        Pozdrawiam:)
        • Gość: Miśka Re: Pytanie do Pań. IP: *.sattom.pl 03.03.10, 19:57
          Podbijam bo tez jestem zainteresowana.
          • Gość: sara Re: Pytanie do Pań. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 20:23
            "1 tabletka zapomniana w pierwszym tygodniu stosowania.
            Należy jak najszybciej przyjąć zapomnianą tabletkę (nawet jeżeli
            oznacza to
            przyjęcie dwóch tabletek jednocześnie) a kolejne tak jak zazwyczaj.
            Przez
            następne 7 dni należy stosować dodatkową metodę antykoncepcji
            (metoda
            barierowa). Istnieje możliwość zajścia w ciążę w przypadku stosunków
            płciowych w tygodniu poprzedzającym zapomnienie tabletki. Należy
            zasięgnąć
            porady lekarza."

grono.net/antykoncepcja/topic/1555122/sl/zapomnialam-tabletki-co-teraz/

i wszystko jasne, wystarczy pogrzebac w necie;-))))
            A jak to nie pomoze zapytac swojego lekarza;-))))
            • anital36 Re: Pytanie do Pań. 04.03.10, 07:44
              Dobrze ze ja nie mam takiego problemu ;) uważam że tabletki tez nie śa rewelacyjne na pewno uszkadzają organizm!!!!

www.babyboom.pl/forum/zdrowa-mama-f90/tabletki-antykoncepcyjne-porozmawiajmy-o-nich-plusy-i-minusy-porady-5082/

Drogie Pania a nie lepiej założyć sobie spirale ??? moja mama i siostra miała i były zadowolone !!!

kobieta.wp.pl/OID,13778273,kat,26355,wid,8553425,opinie.html?redir_url=http%3A%2F%2Fkobieta.wp.pl%2Fkat%2C26355%2Ctitle%2CSpirala-antykoncepcyjna%2Cwid%2C8553425%2Cwiadomosc.html%3F
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka