Gość: i.k. IP: 78.9.128.* 03.03.10, 19:49 Czy ktoś z forumowiczów pracuje lub pracował w tej firmie? Czy macie jakąs wiedzę dotycząca warunków pracy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: Hi Logistics w Biskupicach IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.03.10, 23:16 Ja scisle wspolpracowalem z tą firmą. Znam wieszkosc pracownikow tej firmy. Co konkretnie chcesz wiedziec ? Hi Lo to firma, która ogarnia wszystkie transporty Lg Display i tam tez ma swoja miejscówke. Rowniez jest to koreanska firma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Hi Logistics w Biskupicach IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.10, 08:00 Zastanawiam się jak przebiega w tej firmie rekrutacja,poza tym jest to firma koreańska więc pewnie mają inną specyfikę pracy. Jakich zarobków można się spodziewac, żeby nie przesadzić z wymaganiami, no i jaka atmosfera panuje w f-mie, czy jest to wyścig szczurów, czy można z każdym się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Hi Logistics w Biskupicach IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.03.10, 22:17 Jesli chodzi o zarobki to okolo 2500 netto mozna krzyknąc, jesli ma sie doswiadczenie w transporcie - tyle tam ma kazdy - na 100% mozna tez cos przytulic pod stolem, jak sie człowiek ustawi dobrze z manadżerem Danielem :) Atmosfera jest ok, ale kazdy kombinuje jak sie wkrecic w "lewy biznes", z ktorego tam sa najwieksze pieniadze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Hi Logistics w Biskupicach IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.10, 07:50 Dzięki olo, o takiej kwocie myślałam. Możesz mi jeszcze podpowiedzieć, czego głównie wymagają?Czy wystarczy znajomość branży transportowej, czy tez potrzebna jest wiedza z zakresu gospodark materiałowej,znajomości jakich programów komputerowych wymagają itp. Będę wdzieczna za podpowiedź. A i jeszcze jedno czy jest jakas bezpośrednia komunikacja z W-cha, czy do Bielan a później jakiś autobus? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Hi Logistics w Biskupicach IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.03.10, 21:38 Wiedza transportowa to podstawa - organizuja oni tam transport przede wszystkim morski, lotniczy i w niewielkim stopniu drogowy. Znajomosc zasad incotermsow, konwencje CMR itp są podstawą. Gospodarka materialowa sie nie zajmuja - od tego sa inne dzialy w LG. Jesli chodzi o programy to bazuja oni na swoich koreanskich systemach robionych pod firme Hi Logistics. Wiec nie sposób je znać :) Oczywiscie excel to podstawa - jak wszedzie :) Jesli chodzi o dojazd to nie ma problemu - jezdzi mnóstwo autobusów z w-cha własnie do Lg - jedyny minus to czas dojazdu, bo jedzie autobus przez wszystkie wioski :) Mam nadzieje, ze pomoglem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Hi Logistics w Biskupicach IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.10, 22:55 o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Hi Logistics w Biskupicach IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.10, 22:59 Dzięki za wszystkie informacje. Mam kilka dni, żeby sie przygotowac do rozmowy, aczkolwiek zwątpiłam. Obawiam się, ze nie pokonam pozostałych 70 kandydatów:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Hi Logistics w Biskupicach IP: *.16.162.lan.e-wab.pl 20.03.10, 02:23 dobrze placa Odpowiedz Link Zgłoś