Gość: kaska IP: *.tpnet.pl 26.05.10, 21:34 Witam, idę w ten weekend do kolezanki na wesele, jak myslicie ile sie teraz daje bo dawno nie byłam . dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janek8 Re: Ile dać na wesele? IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 22:03 Zapytaj koleżanki ile płacą za osobę. Wypada dać podobną kwotę z jakąś nawiązką. Oczywiście jak z kasą krucho, to na pewno młodzi się nie pogniewają za samą kartkę z życzeniami. Najważniejsza dla nich i tak będzie Twoja obecność. Jak masz zdolności manualne to może sama zrób jakiś prezent? Tak czy siak życzę dobrej zabawy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f16 Re: Ile dać na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 22:10 Minimum najwyższy nominał, czyli dwie stówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Ile dać na wesele? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.05.10, 21:10 Zależy też na ile Cię stać?? ale dwie stówki to stanowczo za mało.Ja byłam ostatnio u mojej koleżanki z pracy to z pozostałymi dziewczynami dawałyśmy po 400 zł.-i to podobno tak akurat.A rodzina to wiadomo troche więcej z tego co mówiła panna młoda to tak 600,700 od pary dostała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Ile dać na wesele? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.05.10, 21:28 400 zł od pary.Nie mniej.Menu kosztuję około 170 zl za osobę, więc musi się zwrocić i trochę zostać.Miłej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
diventex Re: Ile dać na wesele? 27.05.10, 21:33 Zależy czy ślub kościelny czy cywilny. Jeśli cywilny to nie ma co być rozrzutnym ;-) Kościelny - no to mniej jak 300 od pary nie wypada ;-) Chociaż tak jak ktoś pisał - jeśli nie ma się kasy to nie ma co kombinować... jeśli młodzi są pazerni na kasę to nawet nie ma co się pchać na to wesele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: Ile dać na wesele? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.05.10, 21:44 nie ma różnicy czy ślub jest cywilny czy kościelny.Wydatki młodzi mają takie same i tak samo zaczynja nową drogę życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgnilaPannaMloda Re: Ile dać na wesele? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.05.10, 22:35 co za bezsens z tym ze trzeba dac tyle zeby sie zwrocilo to co mloda para wyda od osoby w lokalu,jak ktos jest taka kutwa i sknerusem to niech nie robi wesela albo zrobi przyjecie w domu,ktos normalny kto bierze slub nie mysli o tym zeby dostac w kopercie zwrot wydatku,to moze gosciom dawac rachunek przy wyjsciu z wesela? niektorzy chca sobie wyprawic huczne wesele na pokaz a pozniej licza na zwrot kosztow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Ile dać na wesele? IP: *.18.214.lan.e-wab.pl 03.07.10, 00:35 Też tak twierdzę. Uważam,że większej bzdury dawno nie wymyślono. Albo mnie zapraszają, bo chcą bym tam była albo liczą na mega zyski z wesela. A twierdzenie,że musi się zwrócić jest śmieszne, bo duże imprezy z reguły (nie twierdzę,że wszystkie) są sponsorowane przez rodziców młodych i czy w takiej sytuacji młodzi grzecznie oddają im koperty po weselu?... Ja brałam ślub 6 lat temu, dostaliśmy trochę kasy, ale nie była to nawet połowa kwoty wydanej ale najważniejsze było to że bawiliśmy się super. i tylko to się dla nas liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: Ile dać na wesele? IP: *.chello.pl 30.06.10, 17:02 przynajminiej tyle ile zapłacili za was 2 za menu np 300 Odpowiedz Link Zgłoś
radosne.kwa.kwa Re: Ile dać na wesele? 03.07.10, 00:39 Najwyżej 2 razy i to po północy, bo inaczej na puszczalską wyjdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś